Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
a w piatek usg bioderek:))

Trzymam kciuki.
My wybierzemy się na jeszcze jedno, jak Kuba skończy 3 miesiące.

Zgubiłam skierowanie do poradni, więc poszłam po jeszcze jedno ale do innej doktorki bo moja jest na urlopie. No i nie chciała mi wypisać twierdząc ze skoro nie ma wskazań a chce to zrobic dla pewności to moge iśc prywatnie. Dopiero jak jej powiedzialam ze pewien lekarz mi powiedział ze kazde dziecko powinno miec robione to badanie zeby póżniej w gipsie nie chodzic, i że obowiązkiem kazdego pediatry jest wypisac skierowanie jesli chce tego rodzic to je wypisala.

A tak wogole to witam :)

Chrzest załatwiony, w ostatnia sobote sierpnia :)

mama2
ale u nas leje i byrza napieprza :rentgen:az sie w mieszkaniu ciemno zrobilo a ja nie odchodze od lodówki ((( tak to jest jak sie w domu siedzi:16_11_9:

nie boisz się miec właczonego neta? u nas słoneczko wyszło i jest cieplutko mimo ze wczesniej padąło i było 16 stopni brrrrrrr.

jola22
mama2
Daffodil

He he raczej odpowiednia tresura :smile_move:

ale złote tez musi byc bo gdyby nie byl to i tresura na nic by sie zdał , bo np. jakby tak zaczał płakac i zanosil sie??? albo był taki uparty jak Guni Maks ze po tylu dniach nauki tylko sie biedak zestresował a i tak skutku nie odniosła...Dzieci nam dyktuja poniekad jak je traktowac , gdyby moj sie nie zanosil tez bym go uczyla tego i tamtego a tak to musze skakac jak kwoka wokol jego humorków...

Popieram..............sama prawda.

nie ma się co oszukiwać, charakter dziecka ma największe znaczenie. Na nic zdadzą się mądre ksiązki i nauka jesli dziecko po prostu bedzie kaprysne. Szymek po kąpieli jest kladziony do łóżeczka i patrzy sobie na karuzele przez 30-1,5 h i zasypia, nie wydaje mi się zeby nauka przyniosla jakiekolwiek rezultaty gdyby nie chciał lezec tylko by się darł.
Tak ze Daffodil Ty się ciesz ze masz takie grzeczne dzieciątko :)

o i u nas znow słonce ale ta pogoda tak zmienna jest ze niewiadomo czy zaraz lac nie bedzie

a moj syncio juz po kąpieli i dzis znow wyciagłam go z wody a on usmiech od ucha do ucha i gada jak najety ...az milo teraz to nawet masarz oliwka mu robie i jest super:)) ale chyba przestawie ta kąpiel ostatecznie na rano , sama nie wiem jeszcze

mama2
Ewciaa
mama2
Dziewczyny ja nie jem tylko wrecz pochłaniam straszne ilosci jedzenia , juz zjadlam solidny obiad , kotleta ziemniaki pol czekolady iii głodna jestem:rentgen:

a ja dziś zjadłam tylko 2 należniki z dżemem.....prawie nic nie jem i nie chudne.....dziś ide na aero pierwszy raz...schudłam tylko 0,5 kg :(

to dla mnie zagadka ze tak malo jesz i nie chudniesz...

bo najlepsza dieta to (podobno) taka zeby jeśc co 3 h maleńkie porcje mało kalorycznych rzeczy.
Ewciaa
sniadanie musisz jeść, lekki obiad również, daruj sobie kolację - bo 2 nalesniki na cały dzień to za mało kalorii zeby normalnie funkcjonować. A co pijesz?

jola22
Ewciaa
my już po szczepieniu
zuzia zniosła to dobrze miała tylko 2 ukucia:36_2_54:...kupiłam pneumokoki i zapłąciłam za wszytsko 460zł żeby szczepienia były płatne to już katastrofa co to za kraj, a jak kogoś nie stać... jejku tyle musi cierpieć takie maleństwo....pytałam i szczepionke można moczyć :) i zuzia może chodzić bez czapki wcale ciemiączka nie tzreba chronić czapką i Zuzka waży już 4880g :smile_move:

Ewcia racja.....co za kraj.
Tu pneumokoki są za darmo.
A waga Zuzi super.

waga Zuzieńki piękna :)

Ewciaa
my już po szczepieniu
zuzia zniosła to dobrze miała tylko 2 ukucia:36_2_54:...kupiłam pneumokoki i zapłąciłam za wszytsko 460zł żeby szczepienia były płatne to już katastrofa co to za kraj, a jak kogoś nie stać... jejku tyle musi cierpieć takie maleństwo....pytałam i szczepionke można moczyć :) i zuzia może chodzić bez czapki wcale ciemiączka nie tzreba chronić czapką i Zuzka waży już 4880g :smile_move:

Ładnie Zuzieńka rośnie :smile_move: I brawa, że tak dzielnie zniosła szczepienia.

zastanawiam sie jak go nauczyc spac w lozeczku , chodzi mi o ten jego płacz i zanoszenie...martwie sie ze to sie nie uda i bedzie spał z nami...wczsniej sie tym nie przejmowalam bo chcialam go jak bedzie ial ok 3 m-c nauczy metoda 3.5.7 ale teraz w obiczu tego zanoszenia jestem przegrana chyba z gory:(((

lutka
Daffodil
mama2

Trzymam kciuki.

Zgubiłam skierowanie do poradni, więc poszłam po jeszcze jedno ale do innej doktorki bo moja jest na urlopie. No i nie chciała mi wypisać twierdząc ze skoro nie ma wskazań a chce to zrobic dla pewności to moge iśc prywatnie. Dopiero jak jej powiedzialam ze pewien lekarz mi powiedział ze kazde dziecko powinno miec robione to badanie zeby póżniej w gipsie nie chodzic, i że obowiązkiem kazdego pediatry jest wypisac skierowanie jesli chce tego rodzic to je wypisala.

eh..szkoda słow , dobrze ze postawilas na swoim :16_11_9:

lutka
mama2 no ale dziecko zanosi się jak dlugo płacze, więc może nie dopuszczajcie po prostu do zbyt długiego płaczu. A na łożku w dzień jak lezy sam to zasypia?

niestety on nie musi długo płakac , zatyka sie nawet po 5 minutach:(( zdarzy mu sie zasnac w lozeczku ale bardzo rzadko!!!
zazwyczaj robi to w lezaczku jak ja cos gotuje albo u mnie na brzuchu jak z wami pisze ,

gunia43
Daffodil
mama2

no ale z tegp co piszesz tez go nosicie po domu ehhh ..my tez
cały dzien sam soba sie zajmuje a wieczorem 1.5 godziny noszenia:rentgen:

No niestety, takie atrakcje wieczorne :smile_move:
U mnie nadal kryzays. Juz balam wczoraj zalamana, bo Maly wypil jedna butle po karmieniu 150 ml i potem 60 wieczorem. Jakbym cycki juz prawie zupelnie puste miala. Dzsiaij juz lepiej, bo tylko raz od ramna 90 ml mu dalam. Ale i tak zalamka. Pije herbatki az mi niedobrzejuz od nich. Wczoraj w nocy wybudzalam Maksia, bo jak tak dalej pojdzie to susza totalna bedzie.
Szczerze mowiac tak ak nie lubilam karminia przez pierwsze 2 miesiace az sie wzdrygalam na sama mysl i sie poswiecalam dla dziecka. Tak teraz jakby mi go brakuje w cycach to az plakac mi sie chce, bo uwelbiam ten widok najedzonego Maksia jak zasypia z usmiechem przy cycku. Poza tym ta wogoda z karmieniem piersia. Dzeiki temu moge sobie pospac dlgo, bo go biore rano do cyca i zawsze do 9.00, 10.00 z mamusia i z cyckiem w objeciach dzidzia pospi. Ech....
Mam nadzieje, ze sie jednak rozkreci, bo chyba bym sie zaplakala z zalu.
Juz nie mowiac o kasie, bo tutaj meko 600 gram kosztuje 13 Uero. Trzeba liczyc tak 150 jurkow miesiecznie przy elnym karmieniu.
Trzymajcie kciuki dziewuszki za moje cyce, zeby znow zrobily sie pelne mleka.

Kciuki są ogromne. Wiem co czujesz, bo ja też się wczoraj poryczałam na samą myśl, że mogłabym pokarm stracić. A myślałam, że tego nie lubię :smile_move:

mama2
lutka
mama2 no ale dziecko zanosi się jak dlugo płacze, więc może nie dopuszczajcie po prostu do zbyt długiego płaczu. A na łożku w dzień jak lezy sam to zasypia?

niestety on nie musi długo płakac , zatyka sie nawet po 5 minutach:(( zdarzy mu sie zasnac w lozeczku ale bardzo rzadko!!!
zazwyczaj robi to w lezaczku jak ja cos gotuje albo u mnie na brzuchu jak z wami pisze ,

5 min to dla mnie dłuuugo!!! Młody jak porządnie płacze przez 2-3 min (jak czeka na jedzenie) to jestem cała mokra z nerwów. Jak Wy dłuższe maratony wytrzymujecie???

Daffodil
mama2
dafodil gdzie ty jestes ?u was tez juz podobno leje...juz powinnas byc na forum:smile_move:

Już jestem :smile_move:
U nas ładnie, koło 20 stopni, ale słońce jest.
Chyba mi nie wyszło dmuchanie :)

wyszlo wyszlo, tylko z druga strone dmuchałaś bo u mnie Sloneczko :D

Witam mamuśki:)

widzę ze filmiki sie posypały i super wszystkie bobasy są świetne i sliczniaste :)

my jak rano wyszliśmy z domu tak wróciliśmy dopiero teraz, nalatałam sie jak głupia ale musze wszystko przed wyjazdem dziewczyna do szkoły kupić bo jak wrócimy 29sierpnia/sobota to one w poniedziałek/31sierpnia do szkoły,

byliśmy też się ważyć i jestem naprawdę w szoku 6900kg:o_no: jak ja go na rekach utrzymam

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

lutka
Daffodil
mama2

Trzymam kciuki.

Co za pediatra :lup:
My chrzcimy za półtora tygodnia. Już bym chciała mieć to za sobą :iroq: