Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
mama2

hihi jak sie siedzi na forum to trudno sie na sacer wybrac:)))

To prawda :nie_mam_pojecia: Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że stertę ciuchów wyprasowałam :)

dziewczyny prasujecie nadal wszystkie dzieciece ubranka?

Ja już przestałam. Prasuję tylko te, które są pomięte, a z resztą dałam sobie spokój. Nic się Kubie nie działo jak do tej pory.

Daffodil
pat-k
Daffodil

To prawda :nie_mam_pojecia: Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że stertę ciuchów wyprasowałam :)

Ja już przestałam. Prasuję tylko te, które są pomięte, a z resztą dałam sobie spokój. Nic się Kubie nie działo jak do tej pory.

no wlasnie ja tez trace zapal. a ostatnio pediatra powiedzial, zeby juz nie prasowac i nadmanaganianu nie dodawac, bo skora musi zaczac budowac swoja flore bakteryjna. Spoko, dwa razy nie trzeba mi powtarzac, ze juz nie musze prasowac :)))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
pat-k
Jola30

ja taz siedze hihihi ale bigosik juz zrobiony i poprasowanie:nie_mam_pojecia:

mniam, bigosik... pojadlabym

Pat-k teraz jak już rozhulałaś cyce, to o bigosie zapomnij :)
A tak w ogóle to witamy w gronie mokrych podkoszulków :hahaha:

ech.... moj M podlozyl mi podklad nieprzemakalny pod przescieradlo :8_5_13: w razie gdyby jutro byla powtorka z dzisiejszego poranka
a to sie jakos unormuje, czy co rano powodz?

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
pat-k
a nadmanganian potasu dodajecie do kapieli?

Tosia pokochala kapiele :) ale wszystko musi byc bez zmian. Raz nie wlozylismy jej pieluchy tetrowej do wanienki i wiercila sie niesppokojnie az w koncu wlaczyla syrene
:rybkaszczescia:

Ja nie dawałam, bo się boję, że źle ten roztwór zrobię i Kubę przypiekę :/

to mozna poparzyc skore tymi krysztalkami?? :whoot: Kurcze, my czasami sypalismy troche za duzo, ale mala nie plakala ani skorka nie byla zaczerwieniona

pat-k
Daffodil
pat-k

mniam, bigosik... pojadlabym

Pat-k teraz jak już rozhulałaś cyce, to o bigosie zapomnij :)
A tak w ogóle to witamy w gronie mokrych podkoszulków :hahaha:

ech.... moj M podlozyl mi podklad nieprzemakalny pod przescieradlo :8_5_13: w razie gdyby jutro byla powtorka z dzisiejszego poranka
a to sie jakos unormuje, czy co rano powodz?

U mnie dopiero teraz zaczyna się normować. Bo do tej pory jak na boku spałam, to zawsze podlewałam łóżko. A na początku dwa razy wróciłam do domu z plamą na bluzce (mimo wkładek) :nie_mam_pojecia:

pat-k
Daffodil
mama2

Ja prasuję - choć doszłam już do wprawy i nie zajmuje mi to już tyle czasu co kiedyś.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
pat-k

Tosia pokochala kapiele :) ale wszystko musi byc bez zmian. Raz nie wlozylismy jej pieluchy tetrowej do wanienki i wiercila sie niesppokojnie az w koncu wlaczyla syrene

A co to ten nadmanganian potasu???

tkie fioletowe krysztalki, bakteriobojcza dzialaja. wiedzialam, ze moga wysuszac skore, ale ze poparzyc.. :/

jola22
Daffodil
mama2
gdzie wy jestescie? nas deszcz przygonil do domu a tera pije sobie karmi kawowe pycha!!!!!
a jak wasze checi na przytulanie??? bo u ,nie libido strasznie spadlo:(((

Kawowego jeszcze nie piłam, muszę przetestować.
Chęci są, ale z reguły sił brak :8_2_96: Przeważnie obydwoje padamy jak kawki od razu po wejściu do łóżka :)

Ja na razie więcej gadam niż robie bo "pierwszy raz" po porodzie jeszcze nie zaliczony - choć wydaje mi się że to za wcześnie bo jeszcze nie ma 6 tyg.
Nadal mam takie wodniste żółte upławy - czy to normalne???
Ja mialam 8 tygodni

jola22
I jeszcze pytanko odnośnie "pierwszego razu" po porodzie - ile tygodni czekałyście?? (jeśli pytanie jest za bardzo osobiste proszę nie odpowiadać) bo to jest mój 5 tydzień po i boje się że to za wcześnie.

Ja 9 tygodni. Wczesniej chcialam ale mialam te uplawy zolte wiec czekalam az sie skoncza oraz na kontrole u lekarza, zeby powiedzial, ze ok. A tak poza tymto jakos tez sil bylo brak. Nim cos zazelismy to juz padalisy jak kawki :-)

Ewciaa
mama2
Moj krolewicz zasnal wiec mykam na balkon

a miałam zapytac czy wasze dzieci po kapieli jak je ubieracie tez sie wydzieraja? bo moj strasznie sie drze i nie mam na to sposobu..w ciagu dnia jak go przebieram to troche grymasi ale nie krzyczy a po kapieli tak sie rozryczy ze potem pol godziny mu sie trzeba podlizywac az mu wroci dobry humor

GUNIA , Katja , Isabela , gdzie wy jestescie????????????????????????????

moja zuzka jest spokojna chyba że głodna to niespokojna się robi

no włąśnie gdzie są nasze mamuśki ???????????:nie_mam_pojecia:
Mama2 - Dzieki za pamiec. Jestem, jestem tzn. zyje ale tymczasowo musze sie wylaczyc z zycia forum, bo gosci mam. Zona taty plus braciszek a wczesniej jeszcze siostra i odwiedziny kolezanki z Polski. Do tego troche zamieszania ogolnie w rodzinie i z zwiazku z tym czasu brak na forum. Do tego Maly po 2 tygodniach spokoju znow ma maruda! Moze skok jakis czy cos. Albo te upaly...
Od wczoraj w nocy do dziasiaj do 20.00 nie robil kupy a wreszcie jak walnal takiego smierdziela to az po pachy byl upaprany. Uwierzycie? Musialam body zdejmowac (nie bardzo widzialam jak, bo cale plecy i rekaw w kupie!!!)i dziecko pod prysznic i plukac. Takie cisnienie!!!!! Do tego kupa zielona i ze sluzem takim. Mam nadzieje ze to jednrazopwy incydent, inaczej do lekarza idziemy. A Maly jak byl marudny to po tej kupie to nawet pod prysznicem ani nie pisnal - w takim byl szoku i usnal- chyba po raz drugi w zyciu o 21.00!!!! To tyle naszych przygod.

Tak poza tym to ogladam tylko na szybciora zdjecia i musze powiedziec, ze nasze Majowe Szczescia sa coraz fajniejsze i takie maja puce apetyczne. Sama slodycz.

Patka - gratuluje rozkrecenia laktacji. Mam nadzieje, ze jesz juz ladnie :-)

jola22
pat-k
Daffodil

Ja prasuję - choć doszłam już do wprawy i nie zajmuje mi to już tyle czasu co kiedyś.
Ja prasuje wszystkie ubranka, bo nie lubie Maksia ubierac w gnieciuchy - tak jak sibie zreszta. MOjemu M by to pewnie nie przeszkadzalo. Ale pieluchy tetrowe olewam. Prasuje tylko do niektorych celow.

pat-k
Daffodil
mama2

ja prasuje ale tylko dlatego ze nie lubie pogniecionych ubran a nie dlatego zeby dezynfekowac

pat-k
mama2
pat-k
kochane, a ja dzisiaj swietuje :) Obudzilam sie rano cala zalana mlekiem :)) cieknie mi jak z kranow!!!! :in_love:
hurraaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))

nie wiem czy Tosie ciagle przystawiac czy sciagac czy pozwolic zeby wyciekalo...
Jak mala z jednego ssie to z drugiego ciurkiem i wkladka nasiaka momentalnie i przecieka. tyle towaru sie marnuje....
Jak to teraz ustabilizowac??

brawo same dobre u cieie wiadomosci ostatnio ..
HURAAA za laktacje !!! przystawiaj Tosie kiedy tylko chce niech je i rosnie jak na drozdzach!! a nadmiar zamrazaj niech sie ani kropla nie zmarnuje , tyle o to walczyłas. Jestes moja bohaterka , Twoj upór i wytrwalosc imonujaca!! Jeszcze raz gratuluje , !!!

mama2 jaka ze mnie bohaterka... przez caly ten czas walczylam nie o laktacje tylko ze sobą. Placz, histerie, wkurwienie etc itp Ani nie mialam tyle zdecydowania co np. Lutka, zeby okreslic sie jak chce karmic dziecko i zamknac temat i dylematy
ani tyle wytrwalosci co inne dziewczyny, zeby od poczatku rozkrecac laktacje nie zwazajac na bol i kryzysy.
Wlasciwie to Tosia zdecydowala jak chce byc karmiona i wychowala mamusie :)

Jakbys podjela wczesnie konkretna decyzje to moze dzis bys niekarmila a tak osiagnelas sukces, moze walczylas ze soba ale udalo Ci sie , i wydaje mi sie ze wlasnie nie zwazajac nakryzys walczylas o rpzkrecenie laktacji !!Ode mnie wielki buziak

pat-k

ja nie uzywam maksiu ma swietna skora, gladziutka choc nieczego nie uzywam

gunia43
Fotki Maksika z dzisiaj jak gawedzi za tata:[ATTACH][ATTACH]9216[/ATTACH][/ATTACH]

Oraz ze spaceru, z moja siostra Ania oraz z mama jak odprowadzamy kolezanke na dworzec:[ATTACH][ATTACH][ATTACH]9209[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

wygladsz Swietnie!!! :in_love:szczuplutko i wogole i widze ze Maksa wkładasz juz w nosidło..kurcze ja mojego tez probowalam ale drze sie strasznie , ani wozka ani nosidla , ehhh co za dziecko