Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
jola22
lutka
Jola dokladnie tak samo miałam, a poniewaz mialam przyćmiony umysł lekami to myslalam ze lekarka z polozną mnie tam rozciągają :lup: dopóki kilkanascie sekund później nie położyly mi szymusia na brzuchu, i w szoku ze to juz i ze jest taki duzy mówiłam do niego ciiii kochanie, ciiiii chociaz on nie płakal :lup:

A teraz sobie myslę ze poród zaczal się w czw rano o 4 bo juz wtedy miałam regularne skurcze tylko pare h póxniej zelżały, Zeby znów zacząć sie o 21 więc w sumie to chyba około 30 h "rodziłam".

Lutka mój poród zaczął się o 22 w czwartek a Julcia urodziła się w piątek o 18-41 więc też dość długo - jednak kobieta to silne stworzenie bo taki ból wytrzymać przez tyle godzin!!!........ facet nigdy by nie dał rady

facet nawet jak ma sraczke, to zawsze "smiertelną" :36_6_2:

:sofunny:

Jola30
Ja tylko tak na chwile nie spie czuwam Niki spi ale sie zrywa sie i kaszle strasznie biore do pionu nie wiem co robic on sie budzi i tak bledene kolo sie zamyka, wciasz martwi mnie to kaszle i wciaz to samo znikam do niego pa.Pisze juz haotycznie bo jestem zmieczona na maksa znikam pa.

Oj biedny ten Twój Nikuś. I Ty też biedulka jesteś, zero snu, trzeba mieć dużo siły :36_6_2: Trzymam kciuki, żeby antybiotyk zaczął w końcu działać.
Który dzień mu go podajesz?

mama2
lutka
mama2 się nie odezwała, mam nadzieję ze Maksiowi przeszło :/

Jola kto jak kto ale Ty nawet jesli bardzo bys się starala to Julki się nie wyprzesz bo cała mama :)

co z tym obwodem głowki?

niestety nie przeszlo dzis od rana 37.5 goraczki i maruda straszna :zlykomp:

Dobrze, że chociaż trochę spadła. Teraz na pewno będzie już coraz lepiej.
Jednak każde dziecko zupełnie inaczej radzi sobie ze szczepionką. Kuba odsypiał, a temperaturę miał niższą niż powinien (tego to już zupełnie nie rozumiem).

mama2
no niestety ale juz ma 38 znowu ,
Daffodil ile zapłacilas za parasolke ? kupowalas orginalna do xlandera?

Aplikowałaś mu czopek przeciwgorączkowy? Powinno pomóc. Lekarka nam mówiła, że daje się 10 mg * waga dziecka. Te 50 mg czopki dla niemowląt chyba są już dla Maksia za słabe.

A za parasolkę M. zapłacił 38 zł. Kupił taką uniwersalną. Fajna jest, bo ma sprężynki w dwóch miejscach, więc można na różne sposoby wyginać. Były też takie za 140 zł, więc nie wiem czy ta nasza długo wytrzyma :) Ale wygląda dość solidnie, trzeba ją przy porządnym wietrze przetestować :8_2_96:

Daffodil
mama2
no niestety ale juz ma 38 znowu ,
Daffodil ile zapłacilas za parasolke ? kupowalas orginalna do xlandera?

Aplikowałaś mu czopek przeciwgorączkowy? Powinno pomóc. Lekarka nam mówiła, że daje się 10 mg * waga dziecka. Te 50 mg czopki dla niemowląt chyba są już dla Maksia za słabe.

A za parasolkę M. zapłacił 38 zł. Kupił taką uniwersalną. Fajna jest, bo ma sprężynki w dwóch miejscach, więc można na różne sposoby wyginać. Były też takie za 140 zł, więc nie wiem czy ta nasza długo wytrzyma :) Ale wygląda dość solidnie, trzeba ją przy porządnym wietrze przetestować :8_2_96:

dałam mu nurofen w czopku i juz spadła . klaudia go tak fajnie zabawila ze usmazylam mieso i poprasowałam i odkurzylam :))

jak myslicie chyba niepowinnam z nim wychodzic z ta temp na dwor? bo wlasnie chcialam sie przejsc do sklepu po parasolke

Daffodil 38 zł to rozsadna cena 140!!!! pogłupieli . u was tez tak goraco?? ja trzymałam wczoraj przez chwile maksia w samym pampersie

a wiecie ze jak maks zrobil kupsko w pieluche dada to nic czuc nie bylo a w pampersa to odrazu...stad wniosek ze pampersy naprawde przepuszczaja powietrze:)))

Daffodil
Jola30
Ja tylko tak na chwile nie spie czuwam Niki spi ale sie zrywa sie i kaszle strasznie biore do pionu nie wiem co robic on sie budzi i tak bledene kolo sie zamyka, wciasz martwi mnie to kaszle i wciaz to samo znikam do niego pa.Pisze juz haotycznie bo jestem zmieczona na maksa znikam pa.

Oj biedny ten Twój Nikuś. I Ty też biedulka jesteś, zero snu, trzeba mieć dużo siły :36_6_2: Trzymam kciuki, żeby antybiotyk zaczął w końcu działać.

Dzisiaj 2 dzien

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
witam u nas wielkie przygotowania do chrzcin.....zakupy... sprzątanie

zuzi wyskoczyła chyba opryszczka na ustach... wiecie czy z tym idzie się do lekarza??? albo co kupić by przeszło ???

z tego co ja wiem to taka opryszczka jest niebezpieczna u tak malego dziecka idz do lekarza , niezwlekaj

Jola30
Daffodil
Jola30

Dzisiaj 2 dzien

to po 3 dobie powinna byc znaczna poprawa jesli nie tzn ze antybiotyk nie zadzialal:o_no:

Witam
jest tak goraco ze szok:36_11_13:
Nikus swiruje bo chce na spacerek maly wymuszacz a ja nie gotowa i w proszku :o_no:
nie wiem jak dlugo mozna byc na spacerku w taki upal no chyba ze polatam po sklepach!!!!
Prawe jest taka ze chcialabym zeby zaslal a ja posprzatalabym w koncu bo wczoraj caly dzien na raczkach nie spal w dzien tylko kilku minutowe drzemki i swirowanie.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
Jola30
Daffodil

Dzisiaj 2 dzien

to po 3 dobie powinna byc znaczna poprawa jesli nie tzn ze antybiotyk nie zadzialal:o_no:

on jak kaszle mocno to odrywa mu sie flegma to co zauwazylam