Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa

tylko dlatego że poród był cięzki i że dostała 6 ptk. i dlatego też mamy jeździć co jakiś czas do neurologa

a własciwie czemu dostała 6 pkt?

parłam 1h i nie chciała zuzia wyjść długo była w kanale rodnym ptk dostała: czynność serca-2 oddech-2 napięcie mięśni-1 odruchy-1 zabarwienie skóry-0

godzinę parcia??? współczuję, ja parłam 20 min. Atak wogole to czy parcie was bolało?? Bo mnie własciwie nie i teraz nei wiem czy to efekt głupiego jasia, czy parcie juz tak nie boli.

mama2
Daffodil
I jeszcze przez te rączki w buzi ma teraz w dupie smoka. Nie da się go zapchać, bo po sekundzie wytrąca smoka łapą. Średnio mi się to podoba, bo boję się, że niedługo zamiast smoka będzie kciuka wpieprzał.

oj ja tez sie tego boje jak widze jak zawziecie ssie piastki:36_6_2:

to chyba taki etap bo Młody też jakis tydzień temu zaczał pchac piastki do buzi - tyle ze on trafia :D

lutka
Ewciaa
lutka

parłam 1h i nie chciała zuzia wyjść długo była w kanale rodnym ptk dostała: czynność serca-2 oddech-2 napięcie mięśni-1 odruchy-1 zabarwienie skóry-0

godzinę parcia??? współczuję, ja parłam 20 min. Atak wogole to czy parcie was bolało?? Bo mnie własciwie nie i teraz nei wiem czy to efekt głupiego jasia, czy parcie juz tak nie boli.

przy klaudi wogole nie bolało parcie a teraz strasznie niemile to bylo i bolało

Ewciaa
lutka
Ewciaa

Daffodil
ta parasolka to nie dokońca dobre rozwiązanie bo i tak padaj słońce na dziecko, trzebabyłoby latac z tą parasolką raz z lewej raz z prawej strony

ale s aparasolki na takiej sprężynie, i mozna je wyginac na wszystkie strony.

moja sprężyna się nie wigina....:36_11_13:

Ewcia niech ktoś silny spróbuje, bo ja też na M. nawrzeszczałam przed chwilą, że co on kupił, bo nie mogłam wygiąć :lup: Ale M. rozruszał i już teraz ładnie chodzi. Mamy taką ze sprężynkami w dwóch miejscach.

pat-k
mama2
Patka jak ja Ci wspolczuje ...jesz tak skromnie , robisz wszystko i kurcze dalej ten sluz..a pokazywałas to lekarzowi ? bo troche sluzu to nic złego a z 2 strony jak bedziesz jadla same chrupki to stras\cisz pokarm..wiem jak ja mialam diete sucharki chleb ryzowy banany i ryz na wodzie i..3 dni i po pokarmie!!

o bananach nawet nie marze, bo moga uczulac :// wszystkommoze uczulac okazuje sie. wlasnie wyczytalam, ze zdarzaja sie uczulenia nawet na mleka dla alergikow. ja sie zalamie
a ile to jest "troche sluzu"? takie cieniutkie pasemka to wiem, ze sa w normie, ale u tosi w kupce sa tak z dwie lyzeczki. jak dla mnie za duzo. jakiej konsystencji wasze dzieciaczki robia kupki teraz?
Patka - nie wymyslaj kobieto, tylko idz z ta kupa do lekarza albo wezwij do domu lekarzaalbo poozna, bo sie zaglodzisz. Kto dorosly jedzie na chrupkach kukuradzianych ?????!!!! Juz ostre diety maja wiecej w skladzie. Zemdlejesz kiedys z tej matczynej milosi, stracisz calkiem pokarm i padniesz jak kawka i wtedy Tosia dopiero bedzie miala!!! Prosze isc do lekarza i zaczac jesc.
To tyle sie namadrzylam :-) Ale tak mysle, zeby nie wpadac w paranoije z tymi uczuleniami.

Daffodil
A tak wczoraj w nocy zastałam moich chłopaków. M. dostał polecenie odbicia Kuby, a ja po powrocie z łazienki zobaczyłam taki obraz:

[ATTACH]8941[/ATTACH]
Hi, hi. U mnie to normalne wiec ten widok mnie nie dziwi. Nie tylko ja tak mam. Az strach czasami zostawic mojego m z malym. No ale faceci tak widac maja z tym spaniem.

Jola30
Ewciaa
a co z lutką????

No wlasnie co z Lutka?
forum nam po woli wygasa i nici sama nie wiem co sie dzieje:pool:bedzie tak ze niedlugo bedziemy 2 strony na tydzien pisac.

NO nie wiem... Ja nie bylam pare dni i nadrobic cholera nie umiem. Dzisiaj ramnosiadlam i poczytalam a teraz jestem dopiero na dwudziestej ktorejs a tu widze juz czterdziesta nastukana :-)

witam
Kubusiu Nikusiu duzo buziakow bo wczoraj skonczyliscie 2 miesiace
Mamkiu Guni buziaczkow moc to juz dwa misiace za Toba :tata:
u nas tez upaly straszne ale ja sie ciesze oby jak najdluzej zostaly.ale dzis wyszlismy z domu i po przejsciu 30 metrow wracalam do domu bo nieszlo
Elwira filmik cudny a piosenka tez piekna!!
mama2
ty co pora roku to sie dopasowujesz wiosna rudy lato sloneczny blond jesien pewno kasztan a zima czarny mialas :16_5_44:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Ewciaa
lutka

mnie właściwie nie parcie nie bolało, najgorsze były skurcze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun
witam
Kubusiu Nikusiu duzo buziakow bo wczoraj skonczyliscie 2 miesiace
Mamkiu Guni buziaczkow moc to juz dwa misiace za Toba :tata:
u nas tez upaly straszne ale ja sie ciesze oby jak najdluzej zostaly.ale dzis wyszlismy z domu i po przejsciu 30 metrow wracalam do domu bo nieszlo
Elwira filmik cudny a piosenka tez piekna!!
mama2
ty co pora roku to sie dopasowujesz wiosna rudy lato sloneczny blond jesien pewno kasztan a zima czarny mialas :16_5_44:

kurcze faktycznie nie pomyslałam o tym ale akurat tak wychodzi ze zmieniam kolor na pory roku:))

gunia43
pat-k
mama2
Lutka to masz takiego nerwusa jak ja
Patka to chyba jednak alergia jak mowisz ze kaszka na buzi sluz i katarek ale wspolczuje ci tych chrupków , wykonczysz sie kochana
Jola30 i co teraz? kaszel do tego te szczepienie...idz z nikosiem do lekarza pędem

tez zaczyna mi to na alergie wygladac :( tylko ta kaszka nie ma zadnego koloru, widac pod swiatlo ze buzia nie jest gladka. Katar u malej zaczal sie zanim zaczelam ja dokarmiac i jadlam wtedy duzo nabialu...
U nas kaszka tez zaliczona - takie bardzo drobniutkie wystajace krosteczki gesto na calej buzi widoczne pod swiatlo. Byla ponad tydzien a teraz znika i juz prwie jej nie ma. Ja jem ciagle wszystko i zniknela sama....

ech, ja tez bede ignorowac te wysypki, jesli nie liszaje, to znaczy nie alergia i tyle. wykoncze sie nerwowo i fizycznie (chrupki) jesli bede wierzyc w ta alergie.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Daffodil
Jola30
A ja ta piersi nigdy nie mialam i awet jak bylam w ciazy i karmilam zadna rewelacja :o_noo:nic sie nie powiekszyly bez problemu zakladam biustonosz z przed ciazy.
Nawet jak przytylam przed ciaza nigdy i w biust nic nie szlo taka uroda az dziwne ze tak mam

Ale moze dlatego poniewaz jak chodzilam do podstawowki a dziewczyny w 6 klasie dojrzewaly i mielismy wowczas WF z chlopakami ze starszej klasy i oni sie wysmiewali z tych co im cyce dyndaly.To ja sie codziennie modlilam zeby mi cycki ne urosly i zebym miala 170 cm wzrostu no i prosze wymodlilam.
Chodz nigdy nie mialam kopleksow jesli chodzi o biust jakbylo potrzeba ubierac bluzke lub sukienke bez cyckonosza zakladam takie specjalne przyklejane cycki ze niby cos mam!!!!
Ale operacj tak bym sobie nie zrbila predzej bym oddesala sobie tluszcz na inna planete wraz z sasiadkami!!!!

:hahaha: Umieram :hahaha:
No a ja mialam cale zycie duze cycki i teraz eszcze mi bardzo urosly o dwa rozmiary, ze mam E!!!!! Cholera!!! Szkoda, z sie nie pomodlilam ;-)

ja sie modlilam o 90-60-90... i co? i nic :P

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Moje dziecko mozna podzielic na dwa Maksy , kochany , grzeczny potrafiący godzinami sam soba sie zająć ( to tak do 19.00 ) :hamak:a potem drugi Maks ktorego trzeba nosic , marudny, płaczliwy , skwaszony ( to po 19.00 do 21.00):36_6_2:

mama2 Tosia tez wieczorem bardziej marudna.
Moja kumpela ma 2 maluchow (jedne dwulatek i 3 miesieczny osesek) musiala isc do stomatologa w popoludniowych godzinach i z dziecmi zostal jej M.'
Kiedy wrocila byl zestresowany, spocony i generalnie wycienczony. Nalal sobie wina i stwierdzil, ze nie ma pojecia jak ona sobie z nimi radzi :D
dodam, ze facet ma rozjazdowa prace i jest w domu tylko w weekendy

gunia43
pat-k
mama2
Daffodil zdjecia rewelacja..a Kuba do Ciebie podobny,a Ty w tej kiecce wygladasz super

Wrocilismy ze szczepienia i nie bylo szczepienia:comp_ihate::comp_ihate:
bo lekarka musi miec orzeczenie od nefrologa cz w sprawie tej nerki czy jest czy jej nie ma

A maks wazy 6 kg!!!!!!!!!
Wszyscy sie dziwia ze ma 7 tyg bo na tyle nie wyglada:)) i ja takiego klocka co wieczor musze nosic na rekach:o_noo::o_noo::o_noo: bo wczoraj znowu byl poł godzinny ryk

6kg???!! wow :)

mama2 co ile godzin w nocy trzeba karmic, zeby rozkrecic laktacje?
Patka - moze wez ta pieluvhe z kupka i pokaz lekarzopwi. Moze to jest w normie. Troche sie o Ciebie martiwe, bo Ty tak sie glodzisz a mnie sie wydaje ze to ani Tobie ani Tosi a ni laktacji na dluzej nie posluzy.

Gunia postanowilam zaufac najsensowniejszemu pediatrze jaki mi sie ostatnio trafil i jem wszystko po trochu. tzn z nabialaem jeszcze sie wstrzymuje, bo a nuz ten katar jednak od nabialu. Poza tym jem teraz prawie wszystko i lykam wapn. na chrupkach nie pojechalabym dlugo...

mama2
my juz po szczepieniu wzielam mu 6 w 1 za 170 zł a pneumokoki za 2 tyg 280 zł. Krotki wrzask i po sprawie a teraz oby nie bylo zadnych skutkow ubocznych.
Jola u nas nie ma za darmo pneumokokow ani rotawirusów , sa zalecane ale nie refundowane:(((

Tak ogolnie to mnie moja pediatra bardzo wku...bo strasznie nakreca mnie wmawiajac mi rozne choroby Maksa , tzn ona uwaza ze te bezdechy to nie tak z sufitu tylko caly czas bredzi ze moze ma cos z sercem , juz mi niedobrze sie robi:36_6_2:
. i tez nie chciala zeby dzis zaszczepic go pneumokokami bo mowi ze on jest obciazony ..a i zeby go dzis obserwowac , te bezdechy i wogole ..Jakie ku...a bezdechy ? raz mu sie zdarzylo i koniec ! :zlykomp::zlykomp::zlykomp:
Moj prywatny zaufany lekarz powiedzial ze zdarzylo sie i sie juz nie powinno zdarzyc bo dziecko jest zdrowe , a tak wkolko swoje ..a ja od kiedy sie maksio urodzil chodze tylko po lekarzach 3 laryngologow go przebadało a ona mi pieprzy ze trzeba bedzie isc do jeszcze jednego bo ma sapke a najgorsze ze nie moge zmienic jej na innego pediatre bo ta druga to Klaudia do niej chodzi i to dopiero jest analfabetka:36_6_2::36_6_2:

mama2
ja po ostatnich wizytach stwierdzam, ze teraz jest moda na pewne schorzenia u dzieci:
- napiecie miesniowe (u Tosi juz mija i mozliwe, ze poprzestaniemy na jednej wizycie u rehabilitantki)
- skaza bialkowa (jak nie wiesz co dolega malcowi, to pewnie skaza, alergia etc)
- rotawirusy i sepsa (kiedy my bylismy dziecmi to tego nie bylo???)

Ewciaa
mama2
lutka

a dziekuję :) jednak nie ma to jak dieta MŻ, jem i lody i deserki tyle ze wszytko w rozsądnych ilościach i wieczorem staram sie nie jeść a jesli juz to najwyzej jedna mala kanapkę i popijam spora ilością wody.

a ile to jest lody i deserki w rozsadnych ilosciach???:))

no włąsnie lutka ????? ja nie jem słodkiego (1 loda dziennie tylko) wogóle mało co jem i nie chudne :(:36_6_2:

polecam diete chrupkowa :D chudnie sie w tri miga! :36_33_14:

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
i znów pisze posty sama do siebie...

lutka dziś znów nie pójde na aero bo ide do kościoła do spowiedzi bo mamy chrzciny w niedziele a u mnie jest wymagane pójście do spowiedzi z karteczką (głupota)

a tak wogóle to witam środowo ja już spacer zaliczony takie duszno że szok....pójde jeszcze na jeden spacer po południu wieczorem lepiej się oddycha jest chłodniej

troche posprzątałam...i normalnie się ze mnie leje...i mają być większe upały jeszcze...ide wziąśc zimny prysznic...

Ja też już na spacerze byłam i dzisiaj wysyłam M. po parasolkę do wózka! Dramatyczne upały.

Daffodil
ta parasolka to nie dokońca dobre rozwiązanie bo i tak padaj słońce na dziecko, trzebabyłoby latac z tą parasolką raz z lewej raz z prawej strony

my chodzimy teraz na wieczorne spacery bo zadna parasolka w tym piekarniku nie pomaga :/