Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
A ja witam się dzisiaj z samego środka skoku rozwojowego :36_6_2:
W nocy przechlapane, dwie pobudki więcej, a między nimi mało snu, a za to dużo popłakiwania i kwękania. A od rana wiszenie na cycku i marudzenie :36_11_13:
Oby szybko minęło, bo się matka wykończy :8_2_96:

Daffodil masz gdzes info o tych skokach rozwojowych? bo u mojej niedawno byl skok, wiec chyba za szybko na kolejny. a marudzi maluch od rana...

Tutaj coś znalazłam:
7_skokow_rozwojowych_-_1_rok_zycia_dziecka - Wiki 28dni

Jola30
Witam
Maly tak kaszlal cala noc ze nie wiedzialm co sie dziej spal z nami a ja wylam.M. sie wk.... ze robie cyrk a ja ie moglam tak patrzec jao on sie meczy i serce mi sie kraje wiec wcale nie spalam.
Dzis z samego ran polecialm do przychodni na wazenie i do poloznej i ona zalatwila mi wizyte u lekarza zeby osluchal dziecko bo nie podoba jej sie ten kaszel.
Maly wazy 5300 wiec nie zawiele:36_15_5:

Dobrze, że wreszcie komuś się ten kaszel przestał podobać.
A 5300 to przecież wcale nie tak mało :36_33_14:

lutka
Jola no wreszcie!!! nigdy bym nie przypuszczala ze leczenie ludzi w tak cywilizowanym kraju moze być tak bardzo problematyczne :/

WIdzę ze upał daje się wszystkim we znaki, bo pustki u nas.

Lutka hhmm w cywilizowanym kraju to tylko sie tak wydaje ludzia co tu nie mieszkaja!!!!
Jesli chodzi o samo prowadzenie ciazy to moj ginekolog w PL. nie mogl sie nadziwic jak to wszystko funkcjonuje.A wiele innych rzeczy co w PL. nie bylo by do pomyslenia np;podwojne krany, brak ogrzewania w domach,cala kanalizacja na zewnatrz domu,i wiele wiele rzeczy co mozna sie usmiac i nie wiadomo po co tak maja.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

lutka
A tu Synus w 4 odsłonach :)

1. dziwie się
2. walczę ze snem
3. interesuje się
4. niesmialo sie usmiecham - tak to te straszne śpiochy w żaby i serca o których kiedys pisalam (jesli któras pamieta)

na ostatnim zdjeciu widze podobienstwo do M :))) a to zdjecie walcze ze snem hihih - super i ten smokul w buzce ale zazdroszczre moj wciaz nie chce:36_6_2:

mama2
lutka
Dziewczyny "pierwszy drugi raz" mam za sobą. I prawie caly czas czułam dziwny ból, na poczatku mocny później słabszy ale stały :/ Takie tępe kłucie. Mam nadzieję ze kiedys przejdzie :/

moze bylas spieta za bardz???

no własnie nie bardzo, a takiego kłucia nigdy nie miałam, pierwszy raz cos takiego czułam :/

a czapa rewelka, wielka jak jasna cholera :)

lutka
pat-k
Daffodil
A ja witam się dzisiaj z samego środka skoku rozwojowego :36_6_2:
W nocy przechlapane, dwie pobudki więcej, a między nimi mało snu, a za to dużo popłakiwania i kwękania. A od rana wiszenie na cycku i marudzenie :36_11_13:
Oby szybko minęło, bo się matka wykończy :8_2_96:

Daffodil masz gdzes info o tych skokach rozwojowych? bo u mojej niedawno byl skok, wiec chyba za szybko na kolejny. a marudzi maluch od rana...

a ja bardzo sceptycznie podchodze do tych skoków

Nie wiem czy dziecko rzeczywiście tak z dnia na dzień nabywa nowe umiejętności, ale na pewno widzę zdecydowaną zmianę nastroju u Kuby. Na co dzień dziecko grzeczne jak aniołek, a nagle zmienia się w małego wyjca. Tak było w okolicach 6. tygodnia i teraz powtórka, więc chyba coś w tym musi być :)

mama2
lutka
A tu Synus w 4 odsłonach :)

1. dziwie się
2. walczę ze snem
3. interesuje się
4. niesmialo sie usmiecham - tak to te straszne śpiochy w żaby i serca o których kiedys pisalam (jesli któras pamieta)

na ostatnim zdjeciu widze podobienstwo do M :))) a to zdjecie walcze ze snem hihih - super i ten smokul w buzce ale zazdroszczre moj wciaz nie chce:36_6_2:

He he a mnie się właśnie wydaje, że do Lutki podobny :)

Daffodil
mama2
dzis juz zrobilismy usg i na 99.9 % maksiu nie ma nerki a w sierpniu badanie w warszawie na ostateczne potwierdzenie diagnozy

No to ja się zastanawiam co ginekolog tam widział? :36_6_2: Najważniejsze, że to nie wodonercze.

hm..dzis mi powiedziala ze jak zoladek jest pelny to mozna go pomylic z nerka z moczem

witam się wtorkowo my już po wizycie u neurologa , narazie wszytsko z zuzą dobrze ale mamy ją obserwować i jeździć do neurologa co jakiś czas następną wizyte mamy 8 września....podróż mineła szybko ale był taki upał że moja zuza padła w drodze powrotnej jak mucha....taka podróż z małym dzieckiem to katastrofa...
ide nadrobić zaległości....troche mi to pewnie zjedzie tyle stron naprodukowałyście :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png