Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Dziewczyny jak wracacie do pracy a karmicie piersia co bedzie z karmieniem?
A po za tym co z dziecmi bo to chyba tylko jeszcze 2,5 miesiaca?
Macierzynski ile trwa w PL.4,5 miesiaca

ja wracam do pracy 28 pazdziernika wtedy juz Maksiu bedzie jadł zupki i kaszki wiec mleczko bedzie dostawał w nocy wieczorem popołudniu i rano

Jola30
Ewciaa
Jola30
A teraz pytanie do Pan co urzywaja mleka sztucznego kupilam w srode mleko 400 i dzis juz koniec nie je tyle wiecej wylewam jak to zabrzmialo HIHI ale jak zrobie za duzo a mleko nie moze stac to o zlewu:wanna1:wiec jak to jest a takie mlekomozna w podgrzewaczu podgrzac?
a cha i czy podajecie takie w temperaturze pokojowej czy cieple?
No zielona jestem ?

Jolcia nic się nie przejmuj na od 17 czerwca do dziś złużyłam 3 puszki 450g mleka (no jeszcze troche zostało) więcej wylewam niż ona je, bo jak zrobie 90ml to ona je 30ml jak zrobie 60ml to ona by chciała więcej i tak w kółko biegamy z tym mlekiem i robimy
ja to mleko trzymam do ok.1h jak nie zje całego i podgrzewam w wodzie gorącej (do garczka wlewam wody gorącej i wkłądam butelke) podobno można podawać z pokojowej temp. ale mi się wydaje że to mleko za zimne i lepiej podgrzać i podgrzewam tylko 1 razy a potem do zlewu

Dziekuje Ewcia no to mnie pocieszylas u mnie to samo :36_27_8: no-stop siedze w kuchni i robie mleko i wylewam .wlasnie sie skonczylo wiec wyjezdzamy na miasto kupic bo bedzie syrena no i zakupy jakies
Ewcia jak Ci Zuzia spi w nocy po mleku sztucznym u mnie 5 bobudek na karmienie i nie chce pic ani wody ani herbatki a kupy twarde sadzi i juz inne niz na mojm takie lekko zielonkawe nie wiem czy dobrze.
A gadrlo ma tak zawalone ze szok ja dostane zawalu i katar ma :temperature:

jola no ale dostałas cos na ten kaszel Nikosia? zielone kupy przy sztucznym mleko nie sa normalne , martwi mnie to ze pomimo takiego przeziebienia byl szczepiony noi teraz te zielone kupy..a jesli budzi ci sie 5 razy w nocy na jedzenie to bardzo duzo

Ewciaa
gunia43
Ewciaa
witam wieczorową porą

mała w końcu zasneła więc mam troche czasu, na spacerze byliśmy bo była śliczna pogoda a teraz leje nigdy nie wiadomo co na spacerze może spotkać taka ta pogoda do d....
u mnie w mieście zalało galerie dębicką...mama moja pracuje w aparcie i teraz wszytsko czyści z mułu....cała galeria zamknięta ludzie sprzataja...katastrofa

jak tam u was z chrzinami ?? my mamy 5 lipca :)

poradzcie mamuści dziś mała tak wysypało na brzuszku ma takie krosteczki malutkie co to może być ?????? czyżby mozliwe że potówki ???

dla michaela

• Maks ma to samo. Lekarz powedzial, ze nic takiego, zeby sie przejmowac, wiec sie nie przejmuje. Ale moze Zuzka ma inne. Takie bardzo drobne sa?

tak takie drobniuteńkie troszke czerwone
    NO to takie jak u maksia. Krochmal ciut pomogl. Dzisiaj edziemy jeszcze raz w nim kapac.

jola22
    Hej kobietki.

I ja się witam po długiej nieobecności.
    Jak wam wcześniej pisałam mieliśmy się przeprowadzić – pisze mieliśmy bo jednak zostajemy tu gdzie jesteśmy.
    K*****wa takiego pecha to chyba tylko ja mam.
    Jak wam pisałam znaleźliśmy śliczne mieszkanie ale tam był problem z prądem i mieszkanie będzie gotowe za tydzień., a my nie możemy się wyprowadzić za tydzień bo ta para która z nami mieszka leci 03.07.09 na tydzień do polski – więc sami byśmy nie dali rady wszystkiego przewieźć.
    Wczoraj znalazłam kolejne piękne mieszkanko – 3 pokojowy dom z ogrodem – i już mieliśmy wypełniać papiery kiedy zadzwoniła właścicielka i powiedziała że dom został wynajęty tego dnia rano przez inna agencję.
    Suma summarum zostajemy na starym mieszkaniu – nie mamy innego wyjścia.

Mama2 cieszę się że serducho Maksia zdrowe.
    I gratulacje - pierwsze zakupy zaliczone.

Patka
    i Tosieńka też zdrowa – super
    Widać Tosia nie lubi kawy skoro włączyła syrenę w kawiarni.

Jola30
    kurde że to cholerstwo Ci się przyplątało – oby szybko poszło w ch******re.
    A teksty w postach masz niesamowite – uśmiałam się jak nie wiem.
    Jola22 - nawet nie mysle i nie mow glosno o pechu, bo sie wtedy nie odczepi!!! Zreszta - ani tak nie mysl i juz!!!! A poza tym nie masz pecha tylk to jakies glupie zbiegi okolicznosci. Pewnie jakies extra mieszkanko juz gdzies na Was czeka. Cierpliwosci kochna. Sciskam.

Jola30
    A teraz pytanie do Pan co urzywaja mleka sztucznego kupilam w srode mleko 400 i dzis juz koniec nie je tyle wiecej wylewam jak to zabrzmialo HIHI ale jak zrobie za duzo a mleko nie moze stac to o zlewu:wanna1:wiec jak to jest a takie mlekomozna w podgrzewaczu podgrzac?
    No zielona jestem ?

Jola30 -
    Ja nie dokarmiam regularnie ale ostatnio pare razy mi sie zdarzylo, bo moj Maly ma niezlego gloda, a kryzys jakies moje cyce mialy, ale juz jakie takie doswiadczenie mam.. Tak wiec, zeby tyle nie wyrzucac to taka rada zeby przygotowywac mniejsze porcje. Jak bedzie dalej glodny to najwyzej dorobisz, bo dziadostwa nie mozna przechowywac dluzej niz dwie godziny - tak mowily mi siostry w szpitalu. Tak wiec przez 2 godziny od sporzadzenia ok, mozesz podgrzac nawet w podgrzewaczu a po uplywie tego czasu niestety - wylac. Ale zawsze to cos.

A tu znajdziesz prawie wszystko na temat karmienia mlekiem modyfikowanym.:
    Noworodek - artykuł

witam
    u nas postanowienie ze mimo problemoow i ogolnej atmosfery zwiazanej z powyzszym zamierzamy byc szczesliwi bo nasze dzieci musza byc szczesliwe a kto ma im pokazac to szczescie jak nie my rodzice....
    no wiec u nas tak wrzawa w domu bo przyjechal siostrzeniec lat15 i Oliwia go zadrecza a on dzielnie to znosi,ogolnie i Oliw i Ola od rana do nocy serwuja usmiechy i salwy smiechu.
    Olenka miala szczepienie w czwartek 2 szczepionki naraz lojeju ale byl placz w nieboglosy Oliwia jak to zobaczyla to sie schowala za krzeslopowiedziala ze niemoze na to patrzec...i prawie ze plakala z Olcia.Olenka wazy 5150wiec tluscioszek sie robi a na dowod tego wstawiam zdjecia jakie ma poliki :) no i oczywiscie moje oczko w glowie tez musi byc czyli zdjecia Oliwki.
    mama2 Maksio slodziutki i duzy chlopczyk.
    a kupilam Olci lezaczek-bujaczek i ona w nim spi bawi sie i wszystko oprocz cyca a dla mnie taki plus ze jak sobie poloze w kuchni to zawsze noga bujne i dalej robie co mam robic.
    Jola22 z mieszkaniem trzymam kciuki przypomnij sobie moje perypetie z mieszkaniem katastrofa i nagle jak grom z jasnego nieba M spotkal znajomego ktorego niewidzial dlugi czas i okazalo sie ze on ma takie mieszkanko jakie my szukamy.wiec glowa do gory dacie rade :)
    Jola30 widze ze juz butla,no i dobrze kochana bo jak nieraz tu padly slowa "dobra mama to szczesliwa mama" a Ty kochana tak walczylas ze szok o karmienie cycem.jestes wielka :) a co do kaszlu Nikusia to moze idz do innego lekarza??i gardelko zawalone to nieciekawie,a on moze tak duzo razy chce pic bo go boli gardelko a cieple picie lagodzi mu bol chwilowo.niewiem musisz cos z tym zrobic i niedaj sie zbyc konowalom.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
    Daffodil
    Ewciaa
    witam wieczorową porą

mała w końcu zasneła więc mam troche czasu, na spacerze byliśmy bo była śliczna pogoda a teraz leje nigdy nie wiadomo co na spacerze może spotkać taka ta pogoda do d....
    u mnie w mieście zalało galerie dębicką...mama moja pracuje w aparcie i teraz wszytsko czyści z mułu....cała galeria zamknięta ludzie sprzataja...katastrofa

jak tam u was z chrzinami ?? my mamy 5 lipca :)

poradzcie mamuści dziś mała tak wysypało na brzuszku ma takie krosteczki malutkie co to może być ?????? czyżby mozliwe że potówki ???

dla michaela

• U nas chrzciny 19 lipca. Robimy małe u nas w mieszkaniu.
    Mogą to być potówki. A nie spociła się na spacerze?

no właśnie nie wiem, staram się jej nie przegrzewać ale czsami nie mam pojęcia jak ją ubierać:o_noo: a dziś te krosteczki zmieniłysię w małe plaki czerwone, wiecie coś na ten temat ??/??????
    To to co u nas!!!!! Dokladnie tak samo. Wykap w krochmalu.

pat-k
    witajcie kochane,

moj M dzisiaj biegnie cwierc czy pol maraton, nie wiem, gubie sie w tych jego biegach. M zyje glownie swoimi biegami ostatnio.

zmiatam na spacer
    No to masz supermana w lozku. Pozazdroscic kondychy. No i pewnie kaloryfer na brzuchu, co?
    MOjemu M to urosl ostatnio taaaaki brzuch, ze ja po ciazy to mam przy nim normalnie plaski :-)
    Ja natomiast ledwo co po miescie trzy godziny chodze i mam dosc a co dopiero maraton. Na starcie juz bym odpadla i przez tydzien i tak leczyla zakwasy. Forma po ciazy u mnie tragiczna!!!!!

mama2corun
    witam
    u nas postanowienie ze mimo problemoow i ogolnej atmosfery zwiazanej z powyzszym zamierzamy byc szczesliwi bo nasze dzieci musza byc szczesliwe a kto ma im pokazac to szczescie jak nie my rodzice....
    no wiec u nas tak wrzawa w domu bo przyjechal siostrzeniec lat15 i Oliwia go zadrecza a on dzielnie to znosi,ogolnie i Oliw i Ola od rana do nocy serwuja usmiechy i salwy smiechu.
    Olenka miala szczepienie w czwartek 2 szczepionki naraz lojeju ale byl placz w nieboglosy Oliwia jak to zobaczyla to sie schowala za krzeslopowiedziala ze niemoze na to patrzec...i prawie ze plakala z Olcia.Olenka wazy 5150wiec tluscioszek sie robi a na dowod tego wstawiam zdjecia jakie ma poliki :) no i oczywiscie moje oczko w glowie tez musi byc czyli zdjecia Oliwki.
    a kupilam Olci lezaczek-bujaczek i ona w nim spi bawi sie i wszystko oprocz cyca a dla mnie taki plus ze jak sobie poloze w kuchni to zawsze noga bujne i dalej robie co mam robic.
    Jola22 z mieszkaniem trzymam kciuki przypomnij sobie moje perypetie z mieszkaniem katastrofa i nagle jak grom z jasnego nieba M spotkal znajomego ktorego niewidzial dlugi czas i okazalo sie ze on ma takie mieszkanko jakie my szukamy.wiec glowa do gory dacie rade :)
    Jola30 widze ze juz butla,no i dobrze kochana bo jak nieraz tu padly slowa "dobra mama to szczesliwa mama" a Ty kochana tak walczylas ze szok o karmienie cycem.jestes wielka :) a co do kaszlu Nikusia to moze idz do innego lekarza??i gardelko zawalone to nieciekawie,a on moze tak duzo razy chce pic bo go boli gardelko a cieple picie lagodzi mu bol chwilowo.niewiem musisz cos z tym zrobic i niedaj sie zbyc konowalom.

Mama2corun - witaj! Widze, ze juz nastawieni do zycia lepsze, z czego sie bardziej ciesze. Wiedzialam, ze tak bedzie. Silna z Ciebie babka a do tego masz wokol tyle milosci a to daje sile!
    Zdjecia jak zwykle sliczna. A Olenka puce ma juz takie, ze w szoku jestem. Przegonila Maksia wagowo. Moj maluch taki jakis chudy ze swoimi 4700 sie wydaje. Puce ma tylko jak zasnie ze zwieszona glowa w foteliku. Ale i tak jest sliczny.
    Generalnie fajnie, ze Wam sie uklada i tyle radosci macie dokola. Pogoda w Hadze widac z fot dopisuje :-) U nas bez rewelacji ale nie narzekam.
    Czekam na zdjecia nowego mieszkanka. Bardzo jestem ciekawa jak tam wsyzstko pourzadzalas. Calusy! I wapadaj jak najczesciej.

Nic. Ja lece zajac sie siostra i poudzielac sie w zyciu rodzinnym. Ja normalnie to uwielbiam zyc w stadzie. Jak mam wokolo ludzi to czuje sie serio szczesliwa. Szkoda, ze nie mam tu na miejscu mojej rodziny.... Oj... No ale nie mozna miec wszystkiego widac.

mama2
    Oj chyba zanika aktywnosc na naszym forum gównie Jola , ja i Patka sie udzielaja:36_33_15:
    Jola ale masz przeboje z Nikosiem ..oj długo zapamietacie jesgo niemowlęctwo..
    Moj aniolek poszedl spac wczoraj o 21.00 (coraz wczesniej) ale noc taka sobie 5 pobudek na jedzonko:o_noo:
    Dzis jest wstretna pogoda ale ja mam dzis mnostwo gosci wiec mi to nie przeszkadza.
    Czy wasze maluchy kichaja codziennie? bo moj kicha zawziecie ale jak chce mu cos frida wyłowic to nic tam nie ma. Ja mam wrazenie ze on tego kataru sie ni epozbyl całkowicie, to sapka, to kichanie ...ehhh:comp_ihate:

Julcia raczej kicha codziennie - i tez jak chcę coś gruszką wyciągnąć to nic nie wyłazi.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
    http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
    Daffodil
    Jola30
    Dziewczyny czy ktoraj po macierzynskim wraca do pracy?

Ja wracam. Aż mi się ryczeć chce na samą myśl :16_5_42:

ja tez wracam i na sama mysl dostaje depresji
    a z kim zostawiacie maluszki swoje????

Ja też wracam do pracy ale dopiero 31 stycznia 2010 roku.
    Juleczka albo będzie w żłobku albo ktoś z polski przyjedzie i będzie się nią zajmował.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
    http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2corun
    witam

Mama2cor jak fajnie że się odezwałaś - mam nadzieję że będziesz częściej wpadać.
    A postanowienie bardzo dobre - prawda że tylko rodzice pokażą dzieciom jak byś szczęśliwym.
    A co do Twoich córeczek to prześliczne pannice............i wyglądają na bardzo szczęśliwe, więc brawo dla mamy.
    Ślę Ci buziale i wpadaj częściej.

Jola30
    Witam w taka cisze
    Nikus tak sie darl ze rece mi opadly nie wiedzialm co robic czy butle czy paracetamol czy sie powiesic.On na rekach i nic nie zrobisz calkowita klapa bez cycka :cheess:Amelka mi marudzila,M.jeszcze nie wrocil z pracy.
    Nie moglam go polozyc bo sie zanosi tak ze traci oddech a pozniej nie wiadomo co zrobic.
    I tak w tym blednym kole krecilam sie godzine zeby nie plakal a tu ryk taki jakby go ze skory zywcem obdzierali.
    no i nareszce M. wrocil szybka akcjia jak w filmie w dupe paracetamol butla i lulanie i metry po pokoju liczyc a ze ma 30m wiec jest co:16_2_27:
    Usnal za ze dostal nowy wozek i go nie zna wiec do wozia i po pokoju i spiewanie calowanie i glaskanie nareszcie sie udalo spacerek o 20:30 do sklepu po mleko ktorego bylo brak :36_1_78:i nadzieja ze starczy reszta do rana jak nie to cyc hihi z zielona niespodzianka(nie ma juz chyba nic w cycach )
    A teraz Mysz Aniolek niespi nasz tylko meczy sie przy tacie :guitar_play2::36_27_5::smile_move: a ja mam wolne i tak sobie weszlam Was poczytac a tu niezle rozczarownaie Nic nie piszecie przy tak spokojnych dzieciach:36_3_26::smile_move:

"nie wiedzialm co robic czy butle czy paracetamol czy sie powiesic" hihihihihi, oj Jolu... hihihih

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
    No zielona jestem ?

ja podaje zawsze swiezo przygotowane i maluch od momentu wsadzenia butli w buziala musi zjesc w ciagu godziny. jesli przygotowalas, ale jeszcze nie podalas Nikusiowi (tzn nie dostala sie do butli slina) to mozna przechowac do 2 godzin (na pewno lepiej w lodowce).
    ja na wyjazdy i spacery biore odciagniete swoje i pakuje do takiego termoizolujacego etui bo mniej ceregieli niz z mieszanka.
    jesli mieszanka, to w termos bierz wode i proszek odmierzony osobno w butelce.

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
    Oj chyba zanika aktywnosc na naszym forum gównie Jola , ja i Patka sie udzielaja:36_33_15:
    Jola ale masz przeboje z Nikosiem ..oj długo zapamietacie jesgo niemowlęctwo..
    Moj aniolek poszedl spac wczoraj o 21.00 (coraz wczesniej) ale noc taka sobie 5 pobudek na jedzonko:o_noo:
    Dzis jest wstretna pogoda ale ja mam dzis mnostwo gosci wiec mi to nie przeszkadza.
    Czy wasze maluchy kichaja codziennie? bo moj kicha zawziecie ale jak chce mu cos frida wyłowic to nic tam nie ma. Ja mam wrazenie ze on tego kataru sie ni epozbyl całkowicie, to sapka, to kichanie ...ehhh:comp_ihate:

mama2 a kupki ladne Maksiu robi? ja postanowilam uznac, ze ten katar to alergia i wytropic alergen. tzn, ze jade na chrupkach kukurydzianych i herbacie a mieszanke zmienilam na bebilon Pepti.

Daffodil
    Wiki20pl
    Jola30

Wiki a ty wciaz czekasz na usmiech Majki:smile_move:juz niebawem bedzie :36_1_78:

No niestety nadal czekam :ehhhhhh: Ostatnio się uśmiechnęła do męża, ale to było tylko raz

Wiki nie martw się. Jak już się rozkręci, to będzie strzelać uśmiechami jak szalona :) A może spróbujcie gadać do Majeczki przy każdej okazji. Np przy zmianie pieluchy zagadujcie ją cały czas, róbcie głupie miny, całujcie po stópkach, na Kubę to działa :)

a Tosia jednak dziewczyna na serio jest :)
    dzisiaj byli znajomi i do niej: tjurli tjurli, titi bobasku, slicna dzidziunia i w tym stylu. no jak to do niemowlaka. na co moja corka zmierzyla ich powaznym spojrzeniem i glupio im sie zrobilo hihih

mama2
    Daffodil
    Jola30
    Dziewczyny czy ktoraj po macierzynskim wraca do pracy?

Ja wracam. Aż mi się ryczeć chce na samą myśl :16_5_42:

ja tez wracam i na sama mysl dostaje depresji
    a z kim zostawiacie maluszki swoje????

ja chce byc z Tosia w domu jak najdluzej, zobaczymy...