Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Oj chyba zanika aktywnosc na naszym forum gównie Jola , ja i Patka sie udzielaja:36_33_15:
Jola ale masz przeboje z Nikosiem ..oj długo zapamietacie jesgo niemowlęctwo..
Moj aniolek poszedl spac wczoraj o 21.00 (coraz wczesniej) ale noc taka sobie 5 pobudek na jedzonko:o_noo:
Dzis jest wstretna pogoda ale ja mam dzis mnostwo gosci wiec mi to nie przeszkadza.
Czy wasze maluchy kichaja codziennie? bo moj kicha zawziecie ale jak chce mu cos frida wyłowic to nic tam nie ma. Ja mam wrazenie ze on tego kataru sie ni epozbyl całkowicie, to sapka, to kichanie ...ehhh:comp_ihate:

Wiki20pl
Jola30
Wiki20pl
Ale Wam zazdroszcze tych uśmiechów

Wiki a ty wciaz czekasz na usmiech Majki:smile_move:juz niebawem bedzie :36_1_78:

No niestety nadal czekam :ehhhhhh: Ostatnio się uśmiechnęła do męża, ale to było tylko raz

Wiki nie martw się. Jak już się rozkręci, to będzie strzelać uśmiechami jak szalona :) A może spróbujcie gadać do Majeczki przy każdej okazji. Np przy zmianie pieluchy zagadujcie ją cały czas, róbcie głupie miny, całujcie po stópkach, na Kubę to działa :)

mama2
a my bylismy na spacerze . najpierw byl ryk za 10 minut zasnał ..a potem znow sie obudzil , byl spocony wiec jak zaczal koncert to pomyslałam ze pic mu sie chce i pod krzakiem cyca dawałam ale jak nakarmilam to znow właczyl syrene i tak juz do samego domu , a bylo daleko do domu..i dopiero w klatce jak wzielam na rece to cisza zapadła..eh..moj Maksik nigdy wozka nie polubi

A może było mu za gorąco? Kuba dwa razy włączył syrenę giganta, jak się przegrzał.

Daffodil
mama2
a my bylismy na spacerze . najpierw byl ryk za 10 minut zasnał ..a potem znow sie obudzil , byl spocony wiec jak zaczal koncert to pomyslałam ze pic mu sie chce i pod krzakiem cyca dawałam ale jak nakarmilam to znow właczyl syrene i tak juz do samego domu , a bylo daleko do domu..i dopiero w klatce jak wzielam na rece to cisza zapadła..eh..moj Maksik nigdy wozka nie polubi

A może było mu za gorąco? Kuba dwa razy włączył syrenę giganta, jak się przegrzał.

to tez napewno bo wczoraj byl skwar ale w inne dni tez wyje jakby go ze skory obdzierali ..on lubi ten fotlik z auta ale jakos tak mi sie wydaje ze on tam jest taki pogiety i zal mi go brac w tym na spacer...a cos czuje ze w tym foteliku bedzie spał w domu bo zauwazylam ostatnio ze jak tylko go tam wsadze to zasypia.hmmm

Ewciaa
witam wieczorową porą

mała w końcu zasneła więc mam troche czasu, na spacerze byliśmy bo była śliczna pogoda a teraz leje nigdy nie wiadomo co na spacerze może spotkać taka ta pogoda do d....
u mnie w mieście zalało galerie dębicką...mama moja pracuje w aparcie i teraz wszytsko czyści z mułu....cała galeria zamknięta ludzie sprzataja...katastrofa

jak tam u was z chrzinami ?? my mamy 5 lipca :)

poradzcie mamuści dziś mała tak wysypało na brzuszku ma takie krosteczki malutkie co to może być ?????? czyżby mozliwe że potówki ???

dla michaela

• U nas chrzciny 19 lipca. Robimy małe u nas w mieszkaniu.
    Mogą to być potówki. A nie spociła się na spacerze?

gunia43
    Daffodil
    gunia43

MOj jak mial spicha to mial rzerwe i 8 godzin sie zdarzylo, a 5 i 6 to nawet czeso u nas bywa. A co najdziwnejsze wcale jakos sie nie darl po tych 8 o cyca jak sie obudzil, tylko humorek jak rzadko.

Ja też nie budzę. Kuba jak czegoś chce, to tak się o to dopomina, więc założyłam, że jak będzie głodny, to się upomni :) Ostatnio często zdarza mu się przespać od 20.30 do 5 i jestem wtedy przeszczęśliwa :)
    Daffodil- gratuluje takich przespanych nocek.

A dzisiaj Kuba zastrajkował, chyba za bardzo go wychwaliłam :) Dwa razy się budził, akurat jak chciałam się przed weselem wyspać :16_5_42:

jola22
    Hej kobietki.

I ja się witam po długiej nieobecności.
    Jak wam wcześniej pisałam mieliśmy się przeprowadzić – pisze mieliśmy bo jednak zostajemy tu gdzie jesteśmy.
    K*****wa takiego pecha to chyba tylko ja mam.
    Jak wam pisałam znaleźliśmy śliczne mieszkanie ale tam był problem z prądem i mieszkanie będzie gotowe za tydzień., a my nie możemy się wyprowadzić za tydzień bo ta para która z nami mieszka leci 03.07.09 na tydzień do polski – więc sami byśmy nie dali rady wszystkiego przewieźć.
    Wczoraj znalazłam kolejne piękne mieszkanko – 3 pokojowy dom z ogrodem – i już mieliśmy wypełniać papiery kiedy zadzwoniła właścicielka i powiedziała że dom został wynajęty tego dnia rano przez inna agencję.
    Suma summarum zostajemy na starym mieszkaniu – nie mamy innego wyjścia.

Mama2 cieszę się że serducho Maksia zdrowe.
    I gratulacje - pierwsze zakupy zaliczone.

Patka
    i Tosieńka też zdrowa – super
    Widać Tosia nie lubi kawy skoro włączyła syrenę w kawiarni.

Jola30
    kurde że to cholerstwo Ci się przyplątało – oby szybko poszło w ch******re.
    A teksty w postach masz niesamowite – uśmiałam się jak nie wiem.

Kurcze rzeczywiście pech z tymi mieszkaniami :16_5_42: Ale może jeszcze trafi się coś fajnego? Trzymam kciuki.

mama2
    Oj chyba zanika aktywnosc na naszym forum gównie Jola , ja i Patka sie udzielaja:36_33_15:
    Jola ale masz przeboje z Nikosiem ..oj długo zapamietacie jesgo niemowlęctwo..
    Moj aniolek poszedl spac wczoraj o 21.00 (coraz wczesniej) ale noc taka sobie 5 pobudek na jedzonko:o_noo:
    Dzis jest wstretna pogoda ale ja mam dzis mnostwo gosci wiec mi to nie przeszkadza.
    Czy wasze maluchy kichaja codziennie? bo moj kicha zawziecie ale jak chce mu cos frida wyłowic to nic tam nie ma. Ja mam wrazenie ze on tego kataru sie ni epozbyl całkowicie, to sapka, to kichanie ...ehhh:comp_ihate:

Kichanie jest normalne. Też o to lekarza pytałam, bo Kuba kilkanaście razy dziennie kicha. Tak sobie dzieciaczki nosek oczyszczają, poza tym wszystko je uczula.

mama2
    Daffodil
    Jola30
    Dziewczyny czy ktoraj po macierzynskim wraca do pracy?

Ja wracam. Aż mi się ryczeć chce na samą myśl :16_5_42:

ja tez wracam i na sama mysl dostaje depresji
    a z kim zostawiacie maluszki swoje????

No właśnie to też jest problem. Mam nadzieję, że teściowa się Kubą zajmie. Nie pracuje, ale zajmuje się swoją mamą i nie wiadomo czy będzie to możliwe. Jeśli nie teściowa, to pewnie jakaś opiekunka. Na razie staram się jeszcze o tym nie myśleć, bo nie chcę sobie nastroju psuć.

Jola30
    A teraz pytanie do Pan co urzywaja mleka sztucznego kupilam w srode mleko 400 i dzis juz koniec nie je tyle wiecej wylewam jak to zabrzmialo HIHI ale jak zrobie za duzo a mleko nie moze stac to o zlewu:wanna1:wiec jak to jest a takie mlekomozna w podgrzewaczu podgrzac?
    a cha i czy podajecie takie w temperaturze pokojowej czy cieple?
    No zielona jestem ?

Jolcia nic się nie przejmuj na od 17 czerwca do dziś złużyłam 3 puszki 450g mleka (no jeszcze troche zostało) więcej wylewam niż ona je, bo jak zrobie 90ml to ona je 30ml jak zrobie 60ml to ona by chciała więcej i tak w kółko biegamy z tym mlekiem i robimy
    ja to mleko trzymam do ok.1h jak nie zje całego i podgrzewam w wodzie gorącej (do garczka wlewam wody gorącej i wkłądam butelke) podobno można podawać z pokojowej temp. ale mi się wydaje że to mleko za zimne i lepiej podgrzać i podgrzewam tylko 1 razy a potem do zlewu

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
    Ewciaa
    witam wieczorową porą

mała w końcu zasneła więc mam troche czasu, na spacerze byliśmy bo była śliczna pogoda a teraz leje nigdy nie wiadomo co na spacerze może spotkać taka ta pogoda do d....
    u mnie w mieście zalało galerie dębicką...mama moja pracuje w aparcie i teraz wszytsko czyści z mułu....cała galeria zamknięta ludzie sprzataja...katastrofa

jak tam u was z chrzinami ?? my mamy 5 lipca :)

poradzcie mamuści dziś mała tak wysypało na brzuszku ma takie krosteczki malutkie co to może być ?????? czyżby mozliwe że potówki ???

dla michaela

• U nas chrzciny 19 lipca. Robimy małe u nas w mieszkaniu.
    Mogą to być potówki. A nie spociła się na spacerze?

no właśnie nie wiem, staram się jej nie przegrzewać ale czsami nie mam pojęcia jak ją ubierać:o_noo: a dziś te krosteczki zmieniłysię w małe plaki czerwone, wiecie coś na ten temat ??/??????

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
    Jola30
    A teraz pytanie do Pan co urzywaja mleka sztucznego kupilam w srode mleko 400 i dzis juz koniec nie je tyle wiecej wylewam jak to zabrzmialo HIHI ale jak zrobie za duzo a mleko nie moze stac to o zlewu:wanna1:wiec jak to jest a takie mlekomozna w podgrzewaczu podgrzac?
    a cha i czy podajecie takie w temperaturze pokojowej czy cieple?
    No zielona jestem ?

Jolcia nic się nie przejmuj na od 17 czerwca do dziś złużyłam 3 puszki 450g mleka (no jeszcze troche zostało) więcej wylewam niż ona je, bo jak zrobie 90ml to ona je 30ml jak zrobie 60ml to ona by chciała więcej i tak w kółko biegamy z tym mlekiem i robimy
    ja to mleko trzymam do ok.1h jak nie zje całego i podgrzewam w wodzie gorącej (do garczka wlewam wody gorącej i wkłądam butelke) podobno można podawać z pokojowej temp. ale mi się wydaje że to mleko za zimne i lepiej podgrzać i podgrzewam tylko 1 razy a potem do zlewu

Dziekuje Ewcia no to mnie pocieszylas u mnie to samo :36_27_8: no-stop siedze w kuchni i robie mleko i wylewam .wlasnie sie skonczylo wiec wyjezdzamy na miasto kupic bo bedzie syrena no i zakupy jakies
    Ewcia jak Ci Zuzia spi w nocy po mleku sztucznym u mnie 5 bobudek na karmienie i nie chce pic ani wody ani herbatki a kupy twarde sadzi i juz inne niz na mojm takie lekko zielonkawe nie wiem czy dobrze.
    A gadrlo ma tak zawalone ze szok ja dostane zawalu i katar ma :temperature:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png