Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
mama2
Patka mnie ta sapka tak wkurza , bo nie wiem czy on ma jeszcze katar czy nie i rano słysze jak mu bulgocze w nosie tak jakby moj pokarm bo jak odciagam to białe mleko, a w poniedziałek chcielibysmy szczepic

ech... nic nie mow, mnie to tez wykancza nerwowo. zawsze bylo nad ranem a dzisiaj jeszcze po jedzeniu ulalo jej sie ze sluzem :(
infekcja to chyba nie jest, bo po szczepieniu nie bylo zadnych komplikacji. Tylko marudna bardziej byla

to moze to tez nie katar u maksia ..ale ta sapka tez moze byc objawem alergii..juz sama nie wiem.

pat-k
mama2
i powiem wam ze od kiedy podaje małemu lakcid to wieczorne darcie sie skonczylo. ale co do płaczu to czesto płacze
na spacerze, po kąpieli (ZAWSZE) w ciagu dnia jak mu cos nie pasuje i wieczorami. Generalnie płaczek mi sie trafil i jakis taki humorzasty ten synek ..no ale z Klaudia miałam łatwizne to teraz musze odpokutowac

a Tosia miala chyba 2 dni temu skok rozwojowy, nagle przestala tyle marudzic, stala sie duzo bardziej kontaktowa i "gada" ze mna :)
i zapomnialam powiedziec, ze w koncu doczekalam sie usmiechu :36_27_5:

Gratulacje dla obdarzonej uśmiechem mamy :)

witam
A wic spedzilam w przychodni 4 godziny spotkalam sie z 2 lekarzami i okreslil stan mojego dziecka na dobry na szczepienie.Wiec czekalm w kolejce na to szczepienie dostal ta szczepionke w dwie nozki poplakal trosze :smile_move:moze miec temperature i byc marudny -jak Wasze dzieci mialy goraczke?
A ja w nocy no prosze katastrofa goraczka i alergia mi wskoczylka mecze sie ze swinstwem od dziecka tak naprawde to mam taka opryszczke co umiejscowia sie na wargach tylko u mnie niestety to jest na twarzy i atakuje mi caly prawy policzek i czasem nawet w oku swinstwo potrafi sie zrobic wiec nic nie pozostalo jak antybiotyk i leki ktore mam z Pl. przygotowane na taka okazje .Bo wygladac jak narzeczona Frankestejna nie bardzo mi sie usmiecha:8_1_218:
No i dzis sciagm pokarm i prosze leci jakies zielone swinstwo zabralam do analizy co sie dzieje :36_1_78:wiec tak czy siak wszystko samo sie rozwiazuje :36_3_26:
Tak wiec nic z dodawania mleka do mieszanki bo jakies gowno mu nie bede dawac z niespodzianka :36_1_78:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
Patka gratuluje pierwszego usmiechu!!!
a co do laktacji to bardzo duzo jednak daje nocne karmienie , ja Maksa karmie co 2 godziny bo tak sie budzi i jestem pewna ze to rozchulało mi pokarm , tak tez powiedziała Pani na pogotowiu laktacyjnym , z drugiej strony nocny pokarm jest o wiele bardziej kaloryczny wiec moze dlatego moj synek przybiera w takim tempie?? jak je około 3 ,4 razy w nocy

kupilam te pieluchy dada numer 3 i dzis pampersy nr 3 i bez porównania . pampersy leciutkie , mieciutkie , jednak bede kupowac tylko pampersy a roznica nieduza bo 10 gr na sztuce
a dzis bylismy z Maksiem pierwszy raz w hipermarkecie , miałam obawy ale wkoncy trzymac tak dziecko pod kloszem to bezsensu . Bylismy tez w pracy pokazac Maksika , niestety moj synus przespał cała wizyte :cheess:

Hipermarkety odwiedziliśmy już wiele razy, a w pracy jeszcze nie byłam, ale pewnie się wybiorę, bo już się upominają :)

mama2
a moj synus duzo spi w ciagu dnia cały czas lekko drzemie a dzis np to od 9 rano az do teraz

Mama zazdroszczę. Kuba tylko takie pół godzinne drzemki sobie urządza. Fakt, że czasem potrafi po przebudzeniu jeszcze godzinę leżeć w łóżeczku i machać do zabawek, ale nigdy nie wiem czy obudzi się w dobrym nastroju i ciężko coś zaplanować.

mama2
pat-k
mama2
Patka gratuluje pierwszego usmiechu!!!
a co do laktacji to bardzo duzo jednak daje nocne karmienie , ja Maksa karmie co 2 godziny bo tak sie budzi i jestem pewna ze to rozchulało mi pokarm , tak tez powiedziała Pani na pogotowiu laktacyjnym , z drugiej strony nocny pokarm jest o wiele bardziej kaloryczny wiec moze dlatego moj synek przybiera w takim tempie?? jak je około 3 ,4 razy w nocy

kupilam te pieluchy dada numer 3 i dzis pampersy nr 3 i bez porównania . pampersy leciutkie , mieciutkie , jednak bede kupowac tylko pampersy a roznica nieduza bo 10 gr na sztuce
a dzis bylismy z Maksiem pierwszy raz w hipermarkecie , miałam obawy ale wkoncy trzymac tak dziecko pod kloszem to bezsensu . Bylismy tez w pracy pokazac Maksika , niestety moj synus przespał cała wizyte :cheess:

kurcze, to bede wstawac raz w nocy i odciagac pokarma nie ma innego wyjscia, przeciez nie bede malej budzic.
My tez bylismy w centrum handlowym w poniedzialek. najpierw w eleanckim sklepie odziezowym mala walnela z hukiem kupe a potem w kawiarni wlaczyla syrene. Gnalismy do auta az sie za nami kurzylo :)
No ale pierwsze wyjscie "na miasto" zaliczone ;)

hihi taki maly brzdac i juz rodzicami dyryguje

Nikus jadl co 1,5 -2 godziny i pokarm mi znikl wiec nie ma reguly.
Mazylam o tym zeby pospal 3 godziny i nie budzilabym go wcale.nie ma reguly.
Ale Patkaco z tymTwojm pokarmem ze dajesz mieszanke co nie tak dwaj cyca i koniec zobaczysz co bedzie nie dokarmiaj ustawiaj do cyca i samo powinno byc z w tedy zobaczysz co sie dzieje.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
witam
A wic spedzilam w przychodni 4 godziny spotkalam sie z 2 lekarzami i okreslil stan mojego dziecka na dobry na szczepienie.Wiec czekalm w kolejce na to szczepienie dostal ta szczepionke w dwie nozki poplakal trosze :smile_move:moze miec temperature i byc marudny -jak Wasze dzieci mialy goraczke?
A ja w nocy no prosze katastrofa goraczka i alergia mi wskoczylka mecze sie ze swinstwem od dziecka tak naprawde to mam taka opryszczke co umiejscowia sie na wargach tylko u mnie niestety to jest na twarzy i atakuje mi caly prawy policzek i czasem nawet w oku swinstwo potrafi sie zrobic wiec nic nie pozostalo jak antybiotyk i leki ktore mam z Pl. przygotowane na taka okazje .Bo wygladac jak narzeczona Frankestejna nie bardzo mi sie usmiecha:8_1_218:
No i dzis sciagm pokarm i prosze leci jakies zielone swinstwo zabralam do analizy co sie dzieje :36_1_78:wiec tak czy siak wszystko samo sie rozwiazuje :36_3_26:
Tak wiec nic z dodawania mleka do mieszanki bo jakies gowno mu nie bede dawac z niespodzianka :36_1_78:

He he powinnaś pisać teksty dla kabaretów :) Styl ekstra, można się uśmiać :)

A co do szczepionek, to Kuba nie miał gorączki, a nawet miał temperaturę trochę obniżoną (w granicach 36,5, a normalnie ma prawie 37). Za to spał dużo. Chyba muszę go częściej szczepić :hahaha:

mama2
i powiem wam ze od kiedy podaje małemu lakcid to wieczorne darcie sie skonczylo. ale co do płaczu to czesto płacze
na spacerze, po kąpieli (ZAWSZE) w ciagu dnia jak mu cos nie pasuje i wieczorami. Generalnie płaczek mi sie trafil i jakis taki humorzasty ten synek ..no ale z Klaudia miałam łatwizne to teraz musze odpokutowac

Jak podajesz lakcid?

Jola30
mama2

Jak podajesz lakcid?

w strzykawce raz dziennie

Jola30
witam

Moja Maja żadnej gorączki nie miała. Tylko po szczepieniu mało jadła i cały czas spała, ale na nastepny dzień nadrobiła jedzenie :Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Jola30
witam

jeny, zielone?? przeciez gdybys nie sciagala tylko przystawiala do piersi to nawet nie wiedzialabys, ze cos takiego leci i Nikus to pije...
a z opryszczka uwazaj, zeby malutkiego nie zarazic

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
mama2
pat-k

kurcze, to bede wstawac raz w nocy i odciagac pokarma nie ma innego wyjscia, przeciez nie bede malej budzic.
My tez bylismy w centrum handlowym w poniedzialek. najpierw w eleanckim sklepie odziezowym mala walnela z hukiem kupe a potem w kawiarni wlaczyla syrene. Gnalismy do auta az sie za nami kurzylo :)
No ale pierwsze wyjscie "na miasto" zaliczone ;)

hihi taki maly brzdac i juz rodzicami dyryguje

Nikus jadl co 1,5 -2 godziny i pokarm mi znikl wiec nie ma reguly.
Mazylam o tym zeby pospal 3 godziny i nie budzilabym go wcale.nie ma reguly.
Ale Patkaco z tymTwojm pokarmem ze dajesz mieszanke co nie tak dwaj cyca i koniec zobaczysz co bedzie nie dokarmiaj ustawiaj do cyca i samo powinno byc z w tedy zobaczysz co sie dzieje.

Tosia wypija wszystko z 2 cycow, na koncu juz zuje puste cyce i placze po odstawieniu, bo glodna. wtedy butla i dopija jeszcze okolo 30-60ml
przystawiam ja jak tylko nie spi i jeszcze sciagam laktatorem, zobaczymy
a boje sie drastycznie odstawic mieszanke, bo nie przybiera na wadze szczegolnie oszalamiajaco... w ciaku poltora miesiaca przybrala niecaly kilogram...

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
Jola30
witam

He he powinnaś pisać teksty dla kabaretów :) Styl ekstra, można się uśmiać :)

A co do szczepionek, to Kuba nie miał gorączki, a nawet miał temperaturę trochę obniżoną (w granicach 36,5, a normalnie ma prawie 37). Za to spał dużo. Chyba muszę go częściej szczepić :hahaha:

zgadza sie, ja tez mam kukurydze na twarzy, jak czytam posty Joli :)