Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
gunia43
jola22
I witam się wtorkowo.

Noc minęła spokojnie.
Julcia spała jak zaczarowana.

Moje dzieciątko zaczyna się do mnie świadomie uśmiechać - co jest wspaniałe.
Patrzy na nas tak fajnie i wali nieśmiałe uśmieszki.

Czeka nas przeprowadzka - tym razem już na 100%. Znaleźliśmy już nowe mieszkanko - piękne z ogromnym ogrodem i w fajnej lokalizacji.
Nasza sąsiadka z dołu zatruła nam życie na dobre - przyszłą do mnie z awanturą że zostawiłam wózek w przedsionku i od słowa do słowa wywiązała się awantura.
Mamy dość tej głupiej baby.
Jola22 - super z tym mieszkaniem. Drogo placicie? Pytam z ciekawosci. ja tez marze o mieszkanku z tarasem albo chociaz duzym balkonem, ni o ogrodzie nawet nie wspomne :-) Bajka!!!!
Fajnie jak tak dziecko sie usmiecha, a nie tylko placz i powaga. Widac ze nas lubi! Bo tak wczesniej to pewnosci miec nie mozna ;-)

Gunia za sam wynajem będziemy płacić 975 funtów - ale myślę że warto.
Zamieszczam link - tam można obejrzeć fotki tego mieszkania.

2 Bed Ground floor Furnished Period Conversion with large back garden and Off Street Parking Streatham Common South: 2 bedroom flats houses London

A Julcia tak fajnie się śmieje - otwiera pyszczek i tak fajnie mruży oczka.............tylko ja pieścić i całować za taki uśmiech.

Mieszkanko piękne, i ogród super. Zazdroszczę :smile_move:

pat-k
witajcie kochane,
intensywny dzien za nami, juz zdaje relacje:

kupki wczoraj byly straszne. sluzu tyle, jakbym cale bialko jajka wylala do pieluchy i smrod okropny. zeschizowalam strasznie. rano na chlodny rozum zaczelismy z M kombinowac, jaka moze byc przyczyna i doszlismy do w niosku, ze albo infekcja jakas (czyli w te pedy do lekarza) albo zmiana mleka modyfikowanego (w niedziele popoludniu odkrylismy, ze skonczyl sie Enfamil i zonk, bo ja w cycach wieczorem mleka mam malo. W jedynej otwartej aptece byl tylko Nan w takim papierowym opakowaniu, wiec z oporami bo bez sensu zmieniac na chwile mleko, ale kupilismy) moj M stwierdzil, ze zrobi eksperyment i sam napil sie tego Nan... po godzinie mial straszne rozwolnienie (bez szczegolow)
Zadzwonilismy na infolinie nestle i moj M przekazal im nowine. I wiecie co? Pinda na infolinii stwierdzila, ze moze to nadwrazliwosc na zelazo w mleku... i zdziwila sie ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat. i nic wiecej nie miala do powiedzenia!!!!!!
dzisiaj mala od rana jedzie na moim mleku (plus 100ml Enfamil) i kupki wrocily do normy.
Ale jazdy! Dobrze ze juz ok. A zelazo o u mnie odwrotnie dzialalo.

lutka
Jola ten pokój z mnóstwem okiem jest świetny, i ogródek jaki duży!!! Super.

My po wizycie, nie mam dobrych wiesci :( Pani Dermatolog powiedziala ze Szymus wyglada jej na atopka :36_1_4::36_1_4:
Łuszczaca sie skora na głowce to nie ciemieniucha tylko najparwdopodobniej efekt alergii na mleko :( Dostalismy maść, jesli do 10 dni nie przejdzie wówczas mamy przejsc na Bebilon Papti.

I nie ma zielonego pojęcia co to za ranki wokół dupci, kazął iśc do innego lekarza bo sama pierwszy raz coś takiego widzi i nic jej do głowy nie przychodzi poza opryszczką. No ale ja opryszczki nie miałam, a nawet gdyby to było to, to po 5 tyg (tyle czasu to ma) juz dawno samo by się zagoiło.

Tak wiec jutro kolejna wizyta u lekarza.

dziewczyny a moze jakbym karmiła piersią to mozna by tego uniknąć????????????????????????????????????????? :36_1_4:

Lutka teraz nie ma co gdybać!! Proszę sobie nie nabijać głowy głupstwami, bo będzie lanie po dupie.
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było AZS, tylko jakaś alergia.
Opryszczka? Hmm, dziwne skoro sama nie miałaś. Za jutrzejszą wizytę też kciukasy zaciskam.

pat-k
Jola30
pat-k
witajcie kochane,
intensywny dzien za nami, juz zdaje relacje:

kupki wczoraj byly straszne. sluzu tyle, jakbym cale bialko jajka wylala do pieluchy i smrod okropny. zeschizowalam strasznie. rano na chlodny rozum zaczelismy z M kombinowac, jaka moze byc przyczyna i doszlismy do w niosku, ze albo infekcja jakas (czyli w te pedy do lekarza) albo zmiana mleka modyfikowanego (w niedziele popoludniu odkrylismy, ze skonczyl sie Enfamil i zonk, bo ja w cycach wieczorem mleka mam malo. W jedynej otwartej aptece byl tylko Nan w takim papierowym opakowaniu, wiec z oporami bo bez sensu zmieniac na chwile mleko, ale kupilismy) moj M stwierdzil, ze zrobi eksperyment i sam napil sie tego Nan... po godzinie mial straszne rozwolnienie (bez szczegolow)
Zadzwonilismy na infolinie nestle i moj M przekazal im nowine. I wiecie co? Pinda na infolinii stwierdzila, ze moze to nadwrazliwosc na zelazo w mleku... i zdziwila sie ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat. i nic wiecej nie miala do powiedzenia!!!!!!
dzisiaj mala od rana jedzie na moim mleku (plus 100ml Enfamil) i kupki wrocily do normy.
Patka ale sie z M. usmialam ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat.
a tak pozatym to nie zaciekawa sytuacja.

no, ta babka z infolinii zapytala, czy on testuje wszystkie mleka naszej corki. a moj M na to, ze tylko te po ktorych corka robi tak cuchnace i brzydkie kupy. Serio, jak wynosilismy wieczorem worek z pieluchami na smietnik, to smrod ciagnal sie po klatce schodowej. cos strasznego. pobeczalam sie, ze dalismy malej taki syf. a przeciez to mleko generalnie ma dobre opinie. moze trafilismy na jakas trefna partie??
Moze Tosi jaksos nie przypadlo do gustu. Moja kolezanka tym karmi core i se chwali.

Jola30
A teraz powiem wam jak u mnie a wiec przyjechal M. z pracy niestet pozno bo ja od rana mecze sie sama z 2 dzieci i mlekiem modyfikowanym i prosze Nkius jak zaczarowany :smile_move:cyk butka i wypil od niego i z mojegocyca wykrecilam jeszcze 60ml :smile_move:i tez no prosze a ja sie mecze a on tak jakos do tego podchodzi ze szok bez nerow.
I wiecie co otworzylam butelke marini i wypilam lampe tak uderzylo mi do glowy ze cos nie normalnego:smile_move::orchestra:i tak fajnie mi sie zrobilo az nie pamietam kiedy tak bylo moze rok temu .
I chyba skusze sie na 2 lampke i ziem kotleta smarzonego i zupe jarzynowa i wkoncu truskawki i cebule i nie wiem co wszystkiego mi sie chce :smile_move:

Hi, hi! Ale sie usmialam. A co. Jak szalec to szalec!!!!

Jola30
Katja prosze odpisz bo juz zgupialam chodzi mi o ten lek sab simplex :smile_move:facet mi tak odpisal ze nie ma dodatkwego zabezpieczenia na tym leku wiec o co chodzi .
A wiec chodzi mi o butelke ktora jak sie otwiera to odpada takie biale i masz pewnosc ze otwieralas ja pierwsz jest cos takiego u Ciebie czy nie boten balwan napisal mi ze nie.:smile_move:

Ja sprawdzilam u siebie i faktycznie nie balo nic takiego. Nie klamal.

jola22
gunia43
jola22
I witam się wtorkowo.

Noc minęła spokojnie.
Julcia spała jak zaczarowana.

Moje dzieciątko zaczyna się do mnie świadomie uśmiechać - co jest wspaniałe.
Patrzy na nas tak fajnie i wali nieśmiałe uśmieszki.

Czeka nas przeprowadzka - tym razem już na 100%. Znaleźliśmy już nowe mieszkanko - piękne z ogromnym ogrodem i w fajnej lokalizacji.
Nasza sąsiadka z dołu zatruła nam życie na dobre - przyszłą do mnie z awanturą że zostawiłam wózek w przedsionku i od słowa do słowa wywiązała się awantura.
Mamy dość tej głupiej baby.
Jola22 - super z tym mieszkaniem. Drogo placicie? Pytam z ciekawosci. ja tez marze o mieszkanku z tarasem albo chociaz duzym balkonem, ni o ogrodzie nawet nie wspomne :-) Bajka!!!!
Fajnie jak tak dziecko sie usmiecha, a nie tylko placz i powaga. Widac ze nas lubi! Bo tak wczesniej to pewnosci miec nie mozna ;-)

Gunia za sam wynajem będziemy płacić 975 funtów - ale myślę że warto.
Zamieszczam link - tam można obejrzeć fotki tego mieszkania.

2 Bed Ground floor Furnished Period Conversion with large back garden and Off Street Parking Streatham Common South: 2 bedroom flats houses London

A Julcia tak fajnie się śmieje - otwiera pyszczek i tak fajnie mruży oczka.............tylko ja pieścić i całować za taki uśmiech.
Mieszkanko cudo. Takie sloneczne i ten ogrod. Mnie sie takie marzy ale u nas takie uda tez za podobna cene i nas nie stac. Za nasze placimy 500 jurkow z woda pradem i gazem, wiec polowe. Ale pomarzyc mozna. Moze kiedys. Fajnie, ze sie przeprowadzacie.

lutka

My po wizycie, nie mam dobrych wiesci :( Pani Dermatolog powiedziala ze Szymus wyglada jej na atopka :36_1_4::36_1_4:
Łuszczaca sie skora na głowce to nie ciemieniucha tylko najparwdopodobniej efekt alergii na mleko :( Dostalismy maść, jesli do 10 dni nie przejdzie wówczas mamy przejsc na Bebilon Papti.

I nie ma zielonego pojęcia co to za ranki wokół dupci, kazął iśc do innego lekarza bo sama pierwszy raz coś takiego widzi i nic jej do głowy nie przychodzi poza opryszczką. No ale ja opryszczki nie miałam, a nawet gdyby to było to, to po 5 tyg (tyle czasu to ma) juz dawno samo by się zagoiło.

dziewczyny a moze jakbym karmiła piersią to mozna by tego uniknąć????????????????????????????????????????? :36_1_4:
No Lutaka ten tekst na koncu bez sensu!!!! W dupe zaraz dostaniesz!!!
Moze masc pomoze i bedzie ok. A z dupcia oby to tylko jakas pierdola sie okazala.

katja79
mama2
katja79
a ja wlasnie wrócilam z 20 minutowego spaceru kurde juz dzisiaj to jestem zla kolezanka przyjechala zeby pomóc mi z wózkiem uspilam swoja mala terrorystke wlozylam do wózka i co ...obudzila sie natychmiast po zniesieniu wózka z windy:what: potem polezala z 5 minut spokojnie i syrena za chiny nie mozna jej bylo uspokoic a po przekroczeniu progu domu padła no normalnie witki mi opadły na moje dziecko:lup::lup:

kurcze bardzo ci wspoczuje bo coz robic z takim malenstwem jak nie spacerowac i jeszcze raz spacerowac..kisic sie w domu?? nie ma nic gorszego jak dziecko nie lubi wozka , moze jej to minie jak przesiadzie sie na spacerowke. Katja a jak kolki???? u mnie wczoraj byl spokoj . Ja dzis w aptece kupie bobotic to polski odpowiednik sabsimplex

mama2 ja oczywiscie tez trzymam kciuki za Maksia...
a co do kolek po dzisiejszym dniu moge smialo powiedziec ze odeszly w niepamiec juz drugi dzien jest ok jednak ten sab simplex podzialal tylko juz sie nam konczy mam nadzieje ze nastepny zdązy dojsc...:what: a co do odpowiednika sab simplex to infacol tez ma ta sama substancje czynna tylko trzeba dac duzo wiecej niz zalecaja zeby wyszla taka dawka jak w ss
Katja - bardzo sie ciesze ze jednak SS pomogl!!! Co za ulga dla Ciebie i Majki :-)

lutka
mama2
jutro mam usg nereczki a pojutrze usg serduszka , wysyłajcie pozytywne wibracje prosze

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************8fkuidki :)
Juz ida same pozytywy prosto z Niemiec :-)

Daffodil
pat-k
a u mnie tendencja w karmieniu w druga strone... tzn zaczyna mi zalezec, zeby jednak karmic piersia ile sie da. Watpie, zeby wyszlo mi karmienie wylacznie piersia, ale przynajmniej pol na pol chcialabym jak najdluzej. Rano, kiedy tosia jest zaspana jeszcze a ja mam wtedy najwiecej mleka to karmienie jest cudne, dopiero im blizej wieczora tym gorzej :( tosia rozdrazniona, mleka coraz mniej. nie wiem jak wyrownac ta laktacje, zeby przez caly dzien mleko bylo. W nocy wstawac i stymulowac cyce laktatorem jest ponad moje sily, nie zrezygnuje ze snu.
Daffodil pamietam, ze pytalas doradce laktacyjnego wlasnie o dostosowanie laktacji do dobowych potrzeb dziecka. unormowalo sie juz u Ciebie? o ktorej ostatni raz w nocy karmisz Kube?

Nie unormowało się i raczej są na to małe szanse, bo Kuba je bardzo nieregularnie. Jednego dnia je co 3 godziny, a następnego wsuwa co 1,5. Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale w takich warunkach małe szanse na jakąkolwiek stabilizację. Tylko w nocy jest regularnie. Karmię o 20.30 po kąpieli, potem koło 3 i o 7 rano. A w dzień totalny rozgardiasz.
A u nas i w nocy i w dzien roznie je moj synus. jedynie co stale jakos ostatnio to to, ze zasypia miedzy 22.30 a 23.00. Chyba po mnie nocny marek. Ale za to pospac rano da.

lutka

Lutka tylko nie wkręcaj sobie ze to wina tego że nie karmisz piersią.
Zobaczysz ze Szymkowi to przejdzie a jak nie to zmienicie mleko i już.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Do mnie przyjezdza jutro na tydzien siostra z UK. A do tego mam odwiedziny kolezanki z pracy w Polsce. Super sie zapowiada. ciekawe co na tea wizyte makso. Czy zareaguje jakos na nowa osobe w domu.
Ostatnie dwa dni moj maluch jest totalnym aniolkiem i oby jak najdluzej tak zostalo. Wiekszosc czasu ma dobry humor i nie grymasi przed ani po karmieniu zbytnio tylko tak jakos po swojemu mialczy jak kotek i pokrzykuje smiesznie na mnie kiedy sie nuszi albo czegos chce. Dzis plakal moze 5 minut w ciagu calego dnia! Do tego jak go przewijamy to uklada usteczka w rozny sposob i probuje do nas gadac. Normalnie kiedys go zacaluje !!!

To ja sie zegnam i ide cos jeszcze w domciu porobic. Do jutra!:36_3_15:

jola22
lutka

Lutka tylko nie wkręcaj sobie ze to wina tego że nie karmisz piersią.
Zobaczysz ze Szymkowi to przejdzie a jak nie to zmienicie mleko i już.
Jola22 - widze, ze tez jeszcze nie spisz.

Lutka głupoty piszesz o tej piersi!!!!!!! To nie ma zadnego wpływu , moze masc pomoze a jak nie to przejdziecie na inne mleko i bedzie dobrze!!!
Katja gratuluje ze kolki poszły precz!!!

A ja dziewczyny zgłupiałam . Wczoraj moj synek dał straszny koncert ale o dziwo uspokoil sie trzymany w pionie i brzuszkiem do podłogi (w innych pozycjach płakał).trwało to ok 30 minut i tak sie zastanawiam bo jak nie sa to bole brzuszka to nadzwyczajnie nas terroryzuje zeby go nosic i to w specyficzny sposob ale z 2 strony tak sie drze ze wyglada to na bol...
sama nie wiem to dla mnie wazne bo jak go nic nie boli to bym go przytrzymała a jak boli to chce mu pomoc..Potem zasnał i za 5 minut obudzil sie i w ryk a mi sie juz nie chciało wstawac i go nosic zaczełam go głaskac i nucic darł sie jakby go ze skory obdzierali ...po 5 minutach zasnał..i co ? wyglada na to ze chcial na rece . Głupia juz jestem czyzby az taki byl nieznosny zeby domagac sie noszenia i to nie byle jakiego (wczesniej tak nie bylo)

hej babulce w ten paskudny dzionek u mnie leje od rana co za lato:lup:

Lutka kurcze mam nadzieje ze te diagnozy nie sa trafne i ze to poprostu jakas alergia a co do tych ranek na dupce to gdzie on je ma na posladkach czy przy odbycie moze zmien masc która smarujesz mu dupke.

Własnie czym smarujecie maluchom dupeczki???? ja na poczatku smarowalam zwykłym alantanem ale zrobily sie malej ranki w pachwinkach i przeszlam na alantan plus i jest ok

Jolcia
mieszkanko rewelka i ten ogród....bosko ale bedziecie brykac z Julcią:smile_jump::smile_jump:

Gunia biorac pod uwage fakt ze jak dla mnie to Ty i Twoj maz jestescie jak rodzenstwo stwierdzam ze Maksio to jednak bardziej do Ciebie podobny tylko mu peruczke z Twoja fryzurka na główke włożyc i cala mamunia:smile_jump: i te dziasełka...ehhh tylko całowac :*

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Jestem maxymalnie wkurwiona, moje dziecko zaczyna powoli wygladac jak łuska, głowa cala w suchych plackach, buxka zaczyna się robić zcerwona, ciałko lekko suchawe, nie czekam az maśc zadziała tylkood razu zmieniam mleko!!! A ta pinda pediatra jak jej mówilam o tych zmianach gdy były jeszcze delikatne to powiedziała ze no tak czasem bywa!!!!! Kuźwa Mykam po receptę.

mama2
Lutka głupoty piszesz o tej piersi!!!!!!! To nie ma zadnego wpływu , moze masc pomoze a jak nie to przejdziecie na inne mleko i bedzie dobrze!!!
Katja gratuluje ze kolki poszły precz!!!

A ja dziewczyny zgłupiałam . Wczoraj moj synek dał straszny koncert ale o dziwo uspokoil sie trzymany w pionie i brzuszkiem do podłogi (w innych pozycjach płakał).trwało to ok 30 minut i tak sie zastanawiam bo jak nie sa to bole brzuszka to nadzwyczajnie nas terroryzuje zeby go nosic i to w specyficzny sposob ale z 2 strony tak sie drze ze wyglada to na bol...
sama nie wiem to dla mnie wazne bo jak go nic nie boli to bym go przytrzymała a jak boli to chce mu pomoc..Potem zasnał i za 5 minut obudzil sie i w ryk a mi sie juz nie chciało wstawac i go nosic zaczełam go głaskac i nucic darł sie jakby go ze skory obdzierali ...po 5 minutach zasnał..i co ? wyglada na to ze chcial na rece . Głupia juz jestem czyzby az taki byl nieznosny zeby domagac sie noszenia i to nie byle jakiego (wczesniej tak nie bylo)
Mama2 - Mnie sie wydaje ze tak moze byc. MOj Maks tak tez wykorzywal sytuacje, ze nie wiedzialam czy juz kolka na dore przeszla i zaczelam go nosic i nadskakiwac bo biedne dziecko. Ale potem sie zorientowalam, ze to nie jest placz z bolu tylko z nerwow. Troche go zaczelam przetrzymywac i dalam mu troche sie pozloscic zanim przyszlam do niego i wzielam na rece. Potem to juz nie plakal ciagiem tylko robil sobie pauzy i obserwowal co sie dzieje i znow, tak wiec juz na 100% wiedzialam, ze to nie bola tylko chce towarzystwa i zeby sie nim zajac. Biore go teraz zawsze jak zaczyna szlochac, a kiedys tylko kweknal to lecielismy. Nie wiem co ci radzic. Musisz sama wyczuc po placzu Maksia o co mu chodzi. Ty bedziesz to czula najlepiej. Mozliwie, ze po tych szpitalnych przejsciach go troszke chcialas dopiescicc i go rozpuscilas. Nasze dzieci juz coraz wiecej kumaja i sa coraz spratniejsze. W kazdym badz razie zycze, zeby to nie byl bol, tylko fochy Maksia. Powodzenia!!!
Ja mojego dla wygody zaczelam rano barc na karmienie do naszego lozka i co prawda ladnie da pospac bo mama blisko, ale koniec z tym, bo zaczyna sie buntowac po wsadzeniu do jego lozeczka. Wczoraj w nocy go klade a on sie lkko przebudzil i zaczal siewiercic, kwekac i ryk. Wzielam go w koncu do siebie. Ale to uz ostatni chyba raz, bo skonyczy sie na tym, ze zacznie z nami spac a tego bardzo bym nie chciala, bo chocia uwielbiam tulic Maksia to meza tez lubie :-)

lutka
Jestem maxymalnie wkurwiona, moje dziecko zaczyna powoli wygladac jak łuska, głowa cala w suchych plackach, buxka zaczyna się robić zcerwona, ciałko lekko suchawe, nie czekam az maśc zadziała tylkood razu zmieniam mleko!!! A ta pinda pediatra jak jej mówilam o tych zmianach gdy były jeszcze delikatne to powiedziała ze no tak czasem bywa!!!!! Kuźwa Mykam po receptę.

Lutka - moze wtedy jak bylas u lekarza nie wygladalo to tak strasznie jak teraz. Na skorce dzieci czasami cuda sie pojawiaja i znikaja. Moj Maks tez mial takie rozne, sucha skore, pryszcze, krostki i ciemieniuszek na glowce luszczacy sie ale przeszlo na ciele a na glowce walcze caly czas. Teraz tamto zniknelo a pojawila sie drobna wysypka na twarzy. Zachodze w glowe od czego.
Ale zmienic mleka nie zaszkodzi. A Oilatum stosujesz? Ponoc dobre.

katja79
hej babulce w ten paskudny dzionek u mnie leje od rana co za lato:lup:

Lutka kurcze mam nadzieje ze te diagnozy nie sa trafne i ze to poprostu jakas alergia a co do tych ranek na dupce to gdzie on je ma na posladkach czy przy odbycie moze zmien masc która smarujesz mu dupke.

Własnie czym smarujecie maluchom dupeczki???? ja na poczatku smarowalam zwykłym alantanem ale zrobily sie malej ranki w pachwinkach i przeszlam na alantan plus i jest ok

Jolcia
mieszkanko rewelka i ten ogród....bosko ale bedziecie brykac z Julcią:smile_jump::smile_jump:

Gunia biorac pod uwage fakt ze jak dla mnie to Ty i Twoj maz jestescie jak rodzenstwo stwierdzam ze Maksio to jednak bardziej do Ciebie podobny tylko mu peruczke z Twoja fryzurka na główke włożyc i cala mamunia:smile_jump: i te dziasełka...ehhh tylko całowac :*
Ja tam widze, ze pomieszany taki jest. Zalezy od miny. Czasem widze nasze rodzinne cechy a czasami mojego m. A karnacje to na pewno po tacie ma.