Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
katja79
Ewciaa

Lekarka mówiła żeby Zuzie kłaść na boku na ukośnym podłożu więc ją kłade na podusi chodz nie wiem czy to takie dobre. a jak u was ???? a w wózku macie poduszki??

ja nie mam poduszki, ale dziwi mnie dlaczego kazala ci tak kłasc Zuzinkę?

podobno tak dziecią lepiej spać i jak po jedzeniu jest to jakby miało jej się ulać to się nie zaksztusi
a Ty jak kładziesz Maję?
Ewciaa - Maly tez nie lubi calkiem poziomo. Strasznie wtedy charczal i ulewal czesciej. My odkrecilismy kolka w nogach kolyski zeby byl spad. Mozna tez podlozyc ksiazki pod nogi lozeczka.

mama2
wogole to witam sie niewyspna bo od 4 rano Maks stekal i prezyl sie i nie moglam usnac
a w ciagu dnia spi na rekach a jak sie go odłozy odrazu sie budzi lub drzemie po 10 minut:((((
juz mu sie chyba utrwalily nocne pobudki zasze o 1.00 potem 3.30 pote, 6.00 i 8.00 albo juz od 6.00 nie spi wogole

Szymin nie spi od 10, choć widze własnie ze oczy mu uciekaja pod powieki ale twardziel walczy:smile_move:

elwira
a tak poza tym to witam mamuśki

dzisiaj mamy śliczne słonko i zaraz uciekamy na spacerek bo tu pogoda zmienia sie co 5minut

dziewczyny jutro Dzień Ojca nie zapomnijcie:)

pamietam :) juz kupiłam kartkę i ksiażkę o tym jak być dobrym ojcem i nie zwariować - wszystko oczywiście od Szymonka.

Jola30
Ewcia jak to u Was jest z ta butla zuzia ile wpija na raz i co tak bez problemu smakuje jej:smile_move:ile karmien sie robi na butli :smile_move:
a bo ja wczoraj nie kupilam tej butelki ale dzis kupie pytam z ciekawosci bo moj m. wczoraj poiwdzial ze z tym cycem ja sie mecze i maly i zebym odpocila i ze dzis sprobujemy na noc podac butle nio i zobaczymy co z tego wyjdzie:smile_move:
A teraz spi :angel_l:no aniol wkoncu dal odedchnac:smile_move:

Jola30 - na kazdym mleku pisze w tabelce jak i ile razy dziennie karmic danym mlekiem.
Ja mam Haptamil i tam pisze 170 ml 7 razy dziennie. Nie wiem jak na innych.
Ja mam maleko z butli tylko na wyjscia.

Ewciaa

jolcia30 gratuluje wytrwałości....ja się już poddałam....powoli dochodze do wniosku że lepiej nawet z butlą

No z pewnoscią musi byc lepiej przeciez Zuzia wisiała na cycu całymi dniami, teraz przynajmniej masz wiecej czasu.

witam sie poniedzialkowo (jeszcze raz :)
bylismy dzisiaj na echo serduszka i malutka jest zdrowa. kariolog znalazl jakis niezamkniety przeswit aorty (czy jakos tak) ale podobno to sie zamyka jeszcze przez kilka tyg po porodzie a u dzieci urodzonych przez cc dluzej

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
kupilam te pieluchy dada bo duzo osob zachwalało ..ale ja chyba nie jestem z nich tak zadowolona. jakies takie sztywne i twarde sa
nie sa takie mieciutkie jak pampers lub hugins

ja jestem ostatecznie przekonana do pampers. Przetestowalismy huggisy i dada tez i nie bardzo sie sprawdzily. dada sztywne strasznie

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
Jola30
Ewciaa
a to moja zuzia najnowsze zdięcia:smile_move:

Ewcia wygladacie slicznie a tu co spanie na podusi?Zuzka tak lubi:smile_move:

Lekarka mówiła żeby Zuzie kłaść na boku na ukośnym podłożu więc ją kłade na podusi chodz nie wiem czy to takie dobre. a jak u was ???? a w wózku macie poduszki??

wózek mam taki ze nie rozklada sie całkiem na płasko wiec podusia nie jest potrzebna, a w łozeczku śpi na takiej prostokątnej płaskiej poduszeczce.

katja79
gunia43
pat-k

Gunia a moze Maksowi duszno pod budka, probowalas ja zlozyc? albo nie lubi byc daleko od Ciebie i tyle. nic z tym nie zrobisz. chociaz gdzies czytalam, ze mozna polozyc noszona bluzke mamy i dziecko bedzie czulo jej zapach. sprobuj, a nuz
Buda juz dawno odsunieta. NIby polezy chwile jak jest fit i nawet jest ok,a potem jak chce zasnac to ryk. Chyba serio problem w tym, ze on do snu potrzebuje sie napic cyca. Nawet nie przytulic bo zasami go przechytrze i jak lezy w foteliku do podaje mu przegotowana wode do picia.
Tez juz probowalam pieluche klasc pachnaca mlekiem i nic :-) Ale dziekuje za rady. A noz cos zaskoczy.
No a teraz siedzi juz pol godziny bez me ani be w foteliku i gapi sie na zabawki. Szkoda ze nie poszlam na spacer bo pewnie akurat by moze polezal z godzinke jak taki ma nastroj.

Gunia Maksio pewnie ma nastrój na przemyślenia w fotelu wiesz zyciowe plany te sprawy...w wózku wszystko by go rozpraszało...:) my nasza myche wczoraj spiąca ubralismy i do wózka i na spacer jak po godzinie sie obudzila to tak plakala ze az psy na osiedlu sie za nami ogladały ale spacerek zaliczony:smile_jump::lup:
My najczesciej (98%) spacerujemy wlasnie w tym stylu. Czyli na spiocha a jak sie obudzi to z rykiem do domu.

lutka
Ewciaa
a to moja zuzia najnowsze zdięcia:smile_move:

ostatnie zdjęcie jest boskie, fryzura ala lata 80 te :D, Ewciaa gdzie Ty masz te 8 kg???? Na pewno nie w pupie i biodrach bo te masz szczuplutkie.

lutka w 40 tygodniu ciąży wazyłam 80kg a przed ciążą jakieś 64kg więc w ciązy przytyłam ok.16kg, teraz waże 68kg a chciałabym spaść jakieś 8kg na 60kg było by super:smile_move: zobaczymy czy się uda....a gdzie ma te kg ?! hmmmmm sama nie wiem nawet tak źle nie wyglądam (pocieszam się )....

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

katja79
Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:
Ja tez sie zastanawiam.
Odgapilam tez na necie sposob i stosuje z nosidlem, bo kurat mam. Wychodzimy w nosidle i przekladamy spiacego malucha do wozka. Jak sie budzi jakos nawet wtedy nie ryczy tzn. nie od razu :-)

pat-k
bylismy dzisiaj na echo serduszka i malutka jest zdrowa. kariolog znalazl jakis niezamkniety przeswit aorty (czy jakos tak) ale podobno to sie zamyka jeszcze przez kilka tyg po porodzie a u dzieci urodzonych przez cc dluzej

gratuluję :) u kerdiologa byliście z jakimiś wskazaniami?

mama2
i jak go tak wczoraj nosilam bo go brzuszek bolal to myslałam o tych madrych radach "nie nosic" fajnie jak dziecku nic nie dolega mozna go uczyc samemu zasypiac i nie nosic
ale jak ma kolki to nosic trzeba i dziecko niestety szybko sie przyzwyczja ..kolki mijaja a nosic dalej trzeba:((((:16_11_9:

Kurde. Ja juz nie slucham zadnych rad tylko kieruje sie wlasnym wyczuciem mojego dziecka i wygoda. U nas nic nie dolegalo a tygodniowy koszmar uczenia zasypiania sie nie powiodl z moim egzemplarzem :-((

gunia43
Jola30
Ewcia jak to u Was jest z ta butla zuzia ile wpija na raz i co tak bez problemu smakuje jej:smile_move:ile karmien sie robi na butli :smile_move:
a bo ja wczoraj nie kupilam tej butelki ale dzis kupie pytam z ciekawosci bo moj m. wczoraj poiwdzial ze z tym cycem ja sie mecze i maly i zebym odpocila i ze dzis sprobujemy na noc podac butle nio i zobaczymy co z tego wyjdzie:smile_move:
A teraz spi :angel_l:no aniol wkoncu dal odedchnac:smile_move:

Jola30 - na kazdym mleku pisze w tabelce jak i ile razy dziennie karmic danym mlekiem.
Ja mam Haptamil i tam pisze 170 ml 7 razy dziennie. Nie wiem jak na innych.
Ja mam maleko z butli tylko na wyjscia.

ja mam Enfamil do kupienia w aptekach. tez podana jest ilosc porcji na dzien, ale jest dopisek, zeby traktowac to tylko orientacyjnie.
jesli chcesz tylko dokarmiac a nie calkiem przejsc na modyfikowane, to najpierw przystawiaj do cyca tak jak zwykle i jesli nadal glodny to wtedy butla

pat-k

to super że wszytsko dobrze, a dlaczego byliście u kardiologa???

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
mama2
kupilam te pieluchy dada bo duzo osob zachwalało ..ale ja chyba nie jestem z nich tak zadowolona. jakies takie sztywne i twarde sa
nie sa takie mieciutkie jak pampers lub hugins

zmięknął jak Maksio je zasika :D

:smile_move:

Ewciaa
pat-k

pdiatra 2 razy rozpoznal tachykardie (czestoskurcz). nie potwierdzilo sie :) na szczescie

pat-k
Ewciaa
pat-k

pdiatra 2 razy rozpoznal tachykardie (czestoskurcz). nie potwierdzilo sie :) na szczescie
O rany! Dobrze, ze jest ok. Ty to masz przygod Patka z tymi lekarzami.

gunia43
katja79
Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANA�CIE SPOSOB�W NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:
Ja tez sie zastanawiam.
Odgapilam tez na necie sposob i stosuje z nosidlem, bo kurat mam. Wychodzimy w nosidle i przekladamy spiacego malucha do wozka. Jak sie budzi jakos nawet wtedy nie ryczy tzn. nie od razu :-)

j dostalam taka huste w prezencie jeszcze nie testowalam. ok zmykam, mala sie budzi

lutka
mama2
U nas pogoda paskudna !!!! 10 stopni !!!!!!!!! to juz jest przesada , na spacerze z małym bylam na jednej rece policzyc od kiedy sie urodzil!

My prawie codziennei chodzimy na spacery, dziś jest chlodno, pochwmurno i lekko mży ale tez poszliśmy, nie na długo bo jakies 30 min ale jednak. Niech sie młody hartuje, tak ze mama2 moze nie warto rezygnowac z wycieczek w chłodniejsze dni? Choć Ty na penwo boisz się zeby znów nie złapał kataru :/

Jola
pieknie stroisz Julcię, i cudnie razem wyglądacie, a główkę przeciez juz unosi:smile_move:

no własnie tego sie obawiam