Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
pat-k
mama2
u nas dzis strasznie dobijajaca pogoda:(( ide chyba na solarium:16_11_9:

no pogoda jest do kitu. nie sadzilam, ze bede musiala dziecku w czerwcu zakladac czapke szczelnie zakrywajaca uszy...
a swoja droga, zawsze zakrywacie uszka na spacerze?
a w kapieli zdarza wam sie nalac maluchowi wody do uszu? bo mi sie zdarza i potem nie wiem, co z tym robic przeciez nie wytre w srodku

Patka
moja Maja w czapce przekracza próg domu a za nim juz mam ja w torebce bo dziecko drze sie jak opetane mielismy nadzieje ze chociaz to spowoduje wieksza chec przebywania na swiezym powietrzu ale niestety dzisiaj nasz spacer wygladal bosko runda z wrzeszczaca Maja dookola bloku i finito!!! zwariuje normalnie z tymi spacerami 15 minutowymi, ona chyba niecierpi wózka...

a fotelik lubi? a wozeczek ma dobra amortyzacje? tzn na nierownosciach buja czy trzesie raczej?
wczoraj Tosia nieoczekiwanie zaczela marudzic w wozku i okazalo sie, ze ja za cieplo ubralam...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Katja, Gunia a moze w wózku cos im nie pasuje? Spróbujcie dac inny kocyk, odsłonic bardziej budę ( moze mało widzą), powiesic zabawkę, lżej ubierac czy cos w tym stylu. Gunia Maks spi w kołysce, moze wózek kojarzy mu sie własnie z kołyską a sam ni elubi w niej lezeć.

Katja moze ktorys z leków podanych przez mnie pomoże. I pytanie dot. karmienia. Z tego co pamietam masz niewielki biust, jak sobie radzisz z karmieniem. Szymek nie chcial za bardzo chwytac więc to ja musiałam sie nachylać i wydziwiac zeby ytrafic sutkiem do jego buźki i stwierdzilam wtedy ze karmienie jest dla kobiet z większym biustem :/

Moje dziecko pierwszy raz dzisiaj wydało odglos śmiejąc się:11_9_16: cudowne, nie do opisania uczucie, i mimi ze robi to nieswiadomie ( przed chwila leząc na Misku i czekajac na odbicie znów to zrobil:D) to czekam na wiecej:11_9_16:

ok, znalazłam Ewcia na staraczkach, no a my??? :)

ja mam sredni, standardoey biust B i tez musze sie nad Tosia pochylac. juz pytalam dziewczyn czy karmia z poduszka... nie umiem znalezc siedzacej wygodnej pozycji, tak zeby mnie plecy po 10 min nie bolaly, wiec ostatnio karmie na lezaco i tak jest najfajniej.
i odkrylam dlaczego moja mala wije sie i gimnastykuje przy cycu... od kiedy podaje przed jedzeniem gripe water to gimnastykowanie konczy sie bakami i kupa :))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Katja, Gunia a moze w wózku cos im nie pasuje? Spróbujcie dac inny kocyk, odsłonic bardziej budę ( moze mało widzą), powiesic zabawkę, lżej ubierac czy cos w tym stylu. Gunia Maks spi w kołysce, moze wózek kojarzy mu sie własnie z kołyską a sam ni elubi w niej lezeć.

Katja moze ktorys z leków podanych przez mnie pomoże. I pytanie dot. karmienia. Z tego co pamietam masz niewielki biust, jak sobie radzisz z karmieniem. Szymek nie chcial za bardzo chwytac więc to ja musiałam sie nachylać i wydziwiac zeby ytrafic sutkiem do jego buźki i stwierdzilam wtedy ze karmienie jest dla kobiet z większym biustem :/

Moje dziecko pierwszy raz dzisiaj wydało odglos śmiejąc się:11_9_16: cudowne, nie do opisania uczucie, i mimi ze robi to nieswiadomie ( przed chwila leząc na Misku i czekajac na odbicie znów to zrobil:D) to czekam na wiecej:11_9_16:

Lutka ja przez te swoje mikroskopijne cycki bede miec garba do samego nieba tez mam tak ze sie pochylam nad maja bo mój cyc jest za krótki a najgorzej jak chce ja nakarmic lezac razem na łóżku...ehhhh ciezki zyc9ie karmiacej matki z malymi cycami.:what::what: a co do odglosów smiania moja maja tez ostatnio wydala przesłodki dzwiek smiejac sie do...firanki...niestety, ale to bylo boskie:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
katja79
pat-k

no pogoda jest do kitu. nie sadzilam, ze bede musiala dziecku w czerwcu zakladac czapke szczelnie zakrywajaca uszy...
a w kapieli zdarza wam sie nalac maluchowi wody do uszu? bo mi sie zdarza i potem nie wiem, co z tym robic przeciez nie wytre w srodku

Patka
moja Maja w czapce przekracza próg domu a za nim juz mam ja w torebce bo dziecko drze sie jak opetane mielismy nadzieje ze chociaz to spowoduje wieksza chec przebywania na swiezym powietrzu ale niestety dzisiaj nasz spacer wygladal bosko runda z wrzeszczaca Maja dookola bloku i finito!!! zwariuje normalnie z tymi spacerami 15 minutowymi, ona chyba niecierpi wózka...

a fotelik lubi? a wozeczek ma dobra amortyzacje? tzn na nierownosciach buja czy trzesie raczej?
wczoraj Tosia nieoczekiwanie zaczela marudzic w wozku i okazalo sie, ze ja za cieplo ubralam...

no moja dama niestety lubi tylko raczki mamuni i taty pozostale gadzety sa zbedne ewntualnie łózeczko ale tylko w nocy:what: dzisiaj nosilismy ja na zmiane praktycznie caly dzien rano miala kolkowe dolegliwosci a potem juz byla taka markotna ze jakos tak wszlo no i kurcze spala przez caly dzien tylko godzinke wiec marudna byla nieziemsko, kurcze co zasnela to zaczynala sie prezyc do bąka i ...otwierala oczy.Supermenka jakas.
a wózek mamy srednio amortyzowany ale jezdzac z nia po domu wypróbowalam juz wszystkie techniki jazdy od trzesienia maksymalnego do delikatnego bujania niestety nic nie przypadlo mojej baronowej do gustu.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
lutka

ja mam sredni, standardoey biust B i tez musze sie nad Tosia pochylac. juz pytalam dziewczyn czy karmia z poduszka... nie umiem znalezc siedzacej wygodnej pozycji, tak zeby mnie plecy po 10 min nie bolaly, wiec ostatnio karmie na lezaco i tak jest najfajniej.
i odkrylam dlaczego moja mala wije sie i gimnastykuje przy cycu... od kiedy podaje przed jedzeniem gripe water to gimnastykowanie konczy sie bakami i kupa :))

Patka ja mam poduszke do karmienia ale coraz gorzej mi z nia bo im mala ciezsza tym bardziej mi sie w niej zapada i musze ja ciagle poprawiac a skolei bez niej zupelnie nie potrafie malej przystawic:what: a na lezaco tez lubie tylko mojej M

a to grip water tak szybko dziala????

Maja

pat-k
mama2
u nas dzis strasznie dobijajaca pogoda:(( ide chyba na solarium:16_11_9:

Ja z reguły zakładam Kubie taką lekką czapeczkę. No chyba że jest straszny upał, to rezygnuję.
A podczas kąpieli uszka oszczędzam :)

katja79
lutka

Lutka ja przez te swoje mikroskopijne cycki bede miec garba do samego nieba tez mam tak ze sie pochylam nad maja bo mój cyc jest za krótki a najgorzej jak chce ja nakarmic lezac razem na łóżku...ehhhh ciezki zyc9ie karmiacej matki z malymi cycami.:what::what: a co do odglosów smiania moja maja tez ostatnio wydala przesłodki dzwiek smiejac sie do...firanki...niestety, ale to bylo boskie:smile_jump:

Kuba też raz zaśmiał się na głos, po czym od razu zrobił przerażone oczy i się rozryczał :hahaha:

I ja się witam kobietki po 2 lub 3 dniowej nieobecności - sama już nie pamiętam.
Ciągle coś do roboty w domu - a to pranie, a to sprzątanie.............w efekcie nie mam czasu na forum.

W piątek byliśmy z mężem załatwić Juleczce paszport i tak się w.................am że nie ma słów.
Nasze polskie po........bane władze wymyśliły sobie że jeśli w nazwisku ma się polskie znaki takie jak ń, ś, ć to takie też muszą być na angielskim akcie urodzenia bo inaczej nie wydadzą paszportu.......i co, i musiałam jechać i pisać podanie o nowy akt urodzenia.
Musze na niego czekać kolejny tydzień, bo muszą wypisać go ręcznie i w efekcie pojadę do polski na koniec sierpnia.
Szkoda słów dosłownie.

Czy wasze dzieciaczki wydają przez sen takie dziwne okrzyki????
Ja się boję że Julci coś dolega bo ona zanim zaśnie to tyle się na chrząka że głowa mała.

I znowu mam schizy że jestem złą matką.
Jak widzę wasze dzieciaczki że tak ładnie już dźwigają główki to zastanawiam się kiedy Julcia tak swoja dźwignie – ona wytrzymuje na brzuszku najwyżej 5 minut i ciężko mi ją położyć bo ona większość dnia śpi.
A jeśli chodzi o czapkę to Julcia jej nie cierpi więc nie zakładam jej w ogóle.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Lutka co do karmienia malymi piersiami to sie pod tym podpisuje ..nie jest łatwo , trzeba sie nachylac i wsadzac piers dziecku do buzi a szpitalu lezała kobieta na plecach z boku miala corcie i cyca zarzucila i karmila:smile_move:
Faktycznie wypatrzylas na zdjeciu gatki m :smile_move:Szerloku Holmsie:smile_move:

Katja ale sie usmiałam z waszego spaceru:))ale tak to juz jest sa dzieci ktore nie lubia wozka i takie ktore uwielbiaja,,moj Maksio tez nie lubi spacer trwa gora godzine

Elwira Gratulacje dla corki!!!!!!!!!

jola22
I ja się witam kobietki po 2 lub 3 dniowej nieobecności - sama już nie pamiętam.
Ciągle coś do roboty w domu - a to pranie, a to sprzątanie.............w efekcie nie mam czasu na forum.

W piątek byliśmy z mężem załatwić Juleczce paszport i tak się w.................am że nie ma słów.
Nasze polskie po........bane władze wymyśliły sobie że jeśli w nazwisku ma się polskie znaki takie jak ń, ś, ć to takie też muszą być na angielskim akcie urodzenia bo inaczej nie wydadzą paszportu.......i co, i musiałam jechać i pisać podanie o nowy akt urodzenia.
Musze na niego czekać kolejny tydzień, bo muszą wypisać go ręcznie i w efekcie pojadę do polski na koniec sierpnia.
Szkoda słów dosłownie.

Czy wasze dzieciaczki wydają przez sen takie dziwne okrzyki????
Ja się boję że Julci coś dolega bo ona zanim zaśnie to tyle się na chrząka że głowa mała.

I znowu mam schizy że jestem złą matką.
Jak widzę wasze dzieciaczki że tak ładnie już dźwigają główki to zastanawiam się kiedy Julcia tak swoja dźwignie – ona wytrzymuje na brzuszku najwyżej 5 minut i ciężko mi ją położyć bo ona większość dnia śpi.
A jeśli chodzi o czapkę to Julcia jej nie cierpi więc nie zakładam jej w ogóle.

Jola moja Klaudia tez niecierpiala na brzuchu i dlatego pozno bo dopiero w 10 miesiacu staneła a 12 m-c chodzila ale to wszystko jest w normie ..nie martw sie inne dzieci szybciej sie ruchowo rozwijaja inne wolniej co nieoznacza ze cos jest nie tak

Jolcia nie świruj, przeciez Julka jest najmłodszym majowym słoneczkiem too po 1,a po 2 różnie dzieci sie rozwijają, mi przykładowo zęby szły w wieku około roku, a niektórym dzieciom ida juz w 4 czy 5 miesiącu, i to samo z chodzeniem, z unoszeniem głowki, z przekręcaniem sie na bok. Julcia rozwija się prawidłowo i jest zdrowa i sliczna dziewczynką mająca cudowna mamę :)

U nas pogoda do dupy, pada deszcz, szaro, Szymonkowi nie chce sie spać, no ale po szczepieniu spał mocno przez prawie 2 dni więc musi sobie odbic chłopak :)

A tu Szymuś śpiący w nieco rozwalonych ciuszkach no ale kazdy bał się go rozbierac zeby sie nie obudził ( a było goraco :D), dalej w przymałych spioszkach, i na końcu zainteresowany krabem ( tego mamy2 by sie przestraszył, ale pluszowy jest ciekawy :D)

A;propo dnia ojca, macie jakies plany?? ja spróbuje jutro wyskoczyć na miasto i albo zrobić koszulke ze zdjeciem Miska z Szymkiem, albo kupic kubek z jakims napisem o ojcu. Nie wiem tylko czy nie za późno się za to wezmę, bo czy podkoszulek mi zrobia z jeden dzien?