Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Daffodil
A ja się witam już od rodziców. Kuba całą podróż przespał, obyło się bez zatrzymywania w krzaczorach na karmienie :smile_move:
Teraz leży zachwycony, bo cały czas ktoś przy nim skacze :) Rozpuszczą mi dziecko przez ten tydzień :)

oj rozpuszcza napewno..bedziesz miała diabełka w domu:smile_move:

Daffodilpamietam, ze robilas Kubelkowi test i wyszlo, ze jest aniolkiem :angel_l:, wiec troche dziadkowie moga go popsuc hihihi ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
A ja się witam już od rodziców. Kuba całą podróż przespał, obyło się bez zatrzymywania w krzaczorach na karmienie :smile_move:
Teraz leży zachwycony, bo cały czas ktoś przy nim skacze :) Rozpuszczą mi dziecko przez ten tydzień :)

NO jest ryzyko, ze rozpuszucza. Do mnie tez przyjezdza najpierw siostr a potem zona taty i tez sie boje ze po tych wizytach Maksiu bedzie nieznosny.

Jola30
Ja chyba nie wytrzymam tak sie teraz wku.... przyszly mi te krople sab simplex ale otworzone jak tak mozna sprzedawac produkty dla dziecka i co nie moge podawac kurwica mnie weznie nie wiem jak to jest ale chyba oddam ta przesylke .co sadzice nie ryzykowac bo nie wiadomo co tam jest w srodku?

Ja bym na pewno nie dawała, zwłaszcza takiemu maluszkowi. Kurcze jacyś ci ludzie niepoważni, jak można przysłać otwarty lek??

pat-k
mama2
Daffodil

oj rozpuszcza napewno..bedziesz miała diabełka w domu:smile_move:

Daffodilpamietam, ze robilas Kubelkowi test i wyszlo, ze jest aniolkiem :angel_l:, wiec troche dziadkowie moga go popsuc hihihi ;)

Nie nie, jest średniaczkiem z domieszką aniołka :) Ale to też w sumie nieźle :smile_move:

mama2
Patka ja stosowłam zel emla corce jedna tubka strarcza na 2 razy kosztuje ok 30 zł i sdmaruje sie ok godzine przed kłuciem, Niewim tylko na ile zmniejsza bol bo moja corka histeryzuje strasznie jeszcze jej igły ni eprzylozylam a darla sie w nieboglosy

Lutka jak Szymus ?????////
Ja dzis super wyspana . spalismy 12 gofzin z 4 przerwami:smile_move:

Dziekuję bardzo dobrze, około 22 mierzyłam 2 raz i miał 37,7 :) spał elegancko do 4 :)

mama2
ale sobie wczoraj narobilam . Maks zasnal o 20.00 a ja go obudzilam na kapiel ..skutek? godzine takiego placzu jakby go ze skory obdzierali.:36_7_5: Jak mu cyca dawalam to tez sie tak wydzieral ze zaczal sie mlekiem ksztusic , zachłysnal sie wciagnał powietrze i koniec ..nieoddycha..ale mi stracha narobil ,:o_master::o_master:
zaczelam nim potrzasac,,i złapał powietrze i tak z 3 razy
ale tak to jest jak sie wydziera ryjka i mleko pije:36_2_20::36_2_20:

ja kiedys tez wpadłam na genialny pomysł obudzenia Szymonka w nocy na jedzenie - bo spał 4 h a miał chyba 3 tyg :lup: efekt byl taki, ze nie spał później chyba ze 3 h. mama2 czlowiek uczy sie na błędach :D

mama2
[attach]8434[/attach]

[attach]8435[/attach]

[attach]8436[/attach]

[attach]8437[/attach]

[attach]8439[/attach]

cudny jest!!! i butki ma debeściarskie :) ale z Klaudii czarnulka - sliczna, aaa i bardzo ładnie Ci w fiolecie, a i mąż po co w gaciach łazi po domu :P

Daffodil

no ładnie, będzie jazda po powrocie do domku :D

Jola30
A moj maly swiruje dzis od rana wiec zbieramy sie na zakupy bo moze chwilka bedzie spokoju i zasnie.A ze w lodowce tylko swiatlo to juz inna historia:smile_move:
a i moze kupie sobie cos fajnego bo mam dola od wczoraj i nie wiem czy wytrzymam z tymi kolkami dluzej bo wysiadam juz psychicznie.:smile_move:
brak snu robi swoje:orchestra:
Lutka piekne jest to zdjecie bardzo mi sie podoba ta poza musze odgapic chodz nie wiem czy mi tak wyjdzie bo ja niestety nie jestem taka szczesliwa.

współczuje kolek, nie wyobrazam sobie mojego dziecka jak się drze pzrez kilka h :/ mój maxymalnie kilka minut płacze i to wtedy gdy czeka za długo na butlę, więc łatwo mi sie uśmiechać. Co do miny to wystarczy stanąć pod czereśnią i pluc pestkami :)

Jola30
Ja chyba nie wytrzymam tak sie teraz wku.... przyszly mi te krople sab simplex ale otworzone jak tak mozna sprzedawac produkty dla dziecka i co nie moge podawac kurwica mnie weznie nie wiem jak to jest ale chyba oddam ta przesylke .co sadzice nie ryzykowac bo nie wiadomo co tam jest w srodku?

nie dziwie się, tez bym kurwowała :/ no i balabym się podawac dziecku :/

pat-k
witajcie weekendowo,

znalazlam sposob na to, zeby moja mala odkleila sie od cyca i znowu polubila smoczek. zgapilam sposb od lekarza Guni i umoczylam smoczek w gripe water (Tosia to lubi)) i ssie az smoczek furczy :)))

czyli jednak da sie przechytrzyć dziecko :)

pat-k
Daffodil
pat-k

wczoraj byla jazda, dzisiaj juz lepiej. najtrudniej z kapiela i na spacer sie wyszykowac. Wczoraj wrocilam ze spaceru, zamknelam drzwi i pedem karmic malutka. dzisiaj szykuje sie na spacer, szukam kluczy i okazalo sie, ze od wczoraj byly w zamku od zewnatrz! Zbladlam normalnie. dobrze, ze to nowy prawie nie zamieszkaly jeszcze budynek i na pietrze mamy tylko jednych, zaufanych sasiadow

No nieźle :smile_move: Pat-k pilnuj się, bo zaraz ktoś dwie takie fajne dziewuchy wyniesie :)

:36_1_21: na mnie by sobie kregoslup polamal a ja Tosi z rak nie wypuszcze, wiec jestesmy bezpieczne :36_1_21:

:hahaha::hahaha::hahaha:

lutka
Jesteśmy juz po szczepieniu, Szymuś zniósł je bardzo dzielnie, 3 kłucia, po każdym kilku sekundowy płacz i tyle :) W domu był nieco marudny ale teraz śpi jak aniołek. Ciekawe co się bedzie działo w nocy??

teraz cos o kolkach

W przychodni na gazetce ściennej wyczytałam ze jesli płacz trwa dłuzej niż 3 h non stop to trzeba zgłosic się do lekarza. Co do leków: DEBRIDAT poprawia perystatyke jelit, hoemopatyczne czopki VIBRUKOL oraz INFACOL (coś jak espumisan) który zawiera zupelnie bezpieczny związek ktory obniża napięcie powierzchniowe pecherzyków gazów, i nie wchlania się z przewodu pokarmowego do pozostałych organow organiźmie.

Może komus pomoże.

powtarzam się, bo cos mi świta ze Gunia pisała o hoemopatycznych czopkach.

lutka
pat-k
witajcie weekendowo,

znalazlam sposob na to, zeby moja mala odkleila sie od cyca i znowu polubila smoczek. zgapilam sposb od lekarza Guni i umoczylam smoczek w gripe water (Tosia to lubi)) i ssie az smoczek furczy :)))

czyli jednak da sie przechytrzyć dziecko :)

da sie, choc baardzo rzadko :) zazwyczaj to mala wygrywa. moja corka od ponad miesiaca skutecznie zwalczyla kilka moich wad, z ktorymi ja nie moglam sobie przez 30 lat poradzic

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie