Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Wiki20pl
Daffodil
Wiki20pl
Daffodil teraz dopiero zobaczyłam na suwaczku że brałaś slub 28 czerwca 2008 ja tez miałam brać ślub tego dnia, ale niestety musieliśmy przełożyć z powodów rodzinnych ::(: ale na obrączce mam nadal wygrawerowaną tą date bo nie zmienialiśmy na 6 grudnia

Szkoda, że 28. czerwca się nie udało, bo pogoda była wtedy cudna. Ale podejrzewam, że powód był poważny, skoro musieliście przełożyć...

Też żałuje. Pogoda była śliczna !!! Mam wielki sentyment do tej daty wciąż mam ja na obrączce :Śmiech: W grudniu też mieliśmy naszczęście SUPER pogoda jak na zime. Świeciło słonko i było cieplutko wklejam kilka zdjęć ze slubu mam ich mnóstwo
tutaj jestem w 5 miesiacu ciąży nic nie widać

sliczna z was para :))

mama2
Daffodil
Idę się zdrzemnąć, bo jestem nieżywa, a Kuba wreszcie zasnął!! Padł jak mucha, bo w ciągu całego dnia przespał tylko godzinę rano.

kurcze jak to mozliwe ze od rana nie spał taki mały bąk...to moj juz spi 4 raz o godzinie dzis ale za to ja mam przerabane w nocy a ty smacznie spisz:))

Najgorsze jest to, że on tego snu naprawdę potrzebuje. Widać jak mu się oczka kleją, ziewa, a nie jest w stanie zasnąć. Od razu jak widzę, że jest śpiący, zanoszę go do łóżeczka, głaszcze po główce, usypiam, jak to nic nie daje, to biorę na ręce (chociaż obiecywałam sobie, że nie będę) i widzę, jak zasypia i po paru sekundach otwiera oczy. I wszystko od początku :/ A prawda jest taka, że po każdej takiej przegapionej drzemce coraz trudniej mu zasnąć i coraz bardziej się męczy. I takie dni raz na jakiś czas się zdarzają i nie mam pojęcia co wtedy robić. Wczoraj na przykład spał pięknie.

Wiki20pl
Daffodil
Wiki20pl
Daffodil teraz dopiero zobaczyłam na suwaczku że brałaś slub 28 czerwca 2008 ja tez miałam brać ślub tego dnia, ale niestety musieliśmy przełożyć z powodów rodzinnych ::(: ale na obrączce mam nadal wygrawerowaną tą date bo nie zmienialiśmy na 6 grudnia

Szkoda, że 28. czerwca się nie udało, bo pogoda była wtedy cudna. Ale podejrzewam, że powód był poważny, skoro musieliście przełożyć...

Też żałuje. Pogoda była śliczna !!! Mam wielki sentyment do tej daty wciąż mam ja na obrączce :Śmiech: W grudniu też mieliśmy naszczęście SUPER pogoda jak na zime. Świeciło słonko i było cieplutko wklejam kilka zdjęć ze slubu mam ich mnóstwo
Ta dziewczyna na zdjeciach to moja siostra była świadkową, a teraz jest chrzestną Majki

Piękna z Was para, aż miło popatrzeć.

Ewciaa
dorcia witaj w domu

wiki sliczna z was para i śliczne zdięcia

mamuśki jak było u was z pępkiem ??? bo się martwie u nas jakby zeschnięty ale troszke taki mokry jakby troszke krwi leciało to normalne ?????? poradźcie bo się martwie

Tak może być. Właśnie to mokre trzeba podsuszać spirytusem, najlepiej przy każdej zmianie pieluszki.

Daffodil
Ewciaa
dorcia witaj w domu

wiki sliczna z was para i śliczne zdięcia

mamuśki jak było u was z pępkiem ??? bo się martwie u nas jakby zeschnięty ale troszke taki mokry jakby troszke krwi leciało to normalne ?????? poradźcie bo się martwie

Tak może być. Właśnie to mokre trzeba podsuszać spirytusem, najlepiej przy każdej zmianie pieluszki.

to dobrze uspokoiłaś mnie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
mama2
Moj M własnie wyszedł do pracy a ja rycze ...głupia jestem zawsze lubiałam sama spedzac czas a teraz tak nam cudownie bylo te 2 tyg ze az dziwnie mi samej

Daffodil swietna ta mata ja myslałam o czym takimhttp://www.allegro.pl/item634731680_fisher_price_mata_rainforest_promocja.html

i jezeli mowisz ze Kubus sie juz interesuje to chyba bede musiała juz zakupic

Ja też miałam doła, jak M. wrócił do pracy, jednak bez niego to już nie to samo...

no to jest nas więcej. Teraz to juz będę musiała sie maxymalnie zorgnizować. Do tej pory Misiek mni euzupełniał - poszedłl nastawic pranie, podał butlę lub sam karmił.

Wiki20pl
Daffodil
Wiki20pl

Ta dziewczyna na zdjeciach to moja siostra była świadkową, a teraz jest chrzestną Majki

sliczna panna młoda :) i mężuś też niczgo sobie :D a brzuszka faktycznie nic a nic nie było widać :)

mama2corun
dziewczyny pomozcie !!!!!!!!!!!!przebieralam malej pieluche i w kupce odrobinka krwi naprawde odrobina.powiedzcie pilnie powinnam odrazu jechac do szpitala bo przychodnie pozamykane czy doczekac do jutra??i do przychodni isc??

Kochana nie mam bladego pojecia :/ a moze ma otartą skórkę wokół odbytu??
Wiki
moze zapytasz sąsiadkę ?????

Daffodil
mama2
ale mam meksyk w domu , odebrałam klaudie z przedszkola i chciałam ja wykapac bo brudna po placu zabwa byla jak niewiem , mały zaczał sie drzec ja go na rece i cyca mu na kibelku a klaudia wrzeszczy ze za gorąca woda , matko potem szybko Klaudie umyc to mały sie drze zwariowac mozna , teraz dopiero jak M nie ma i sie nim nie zajmuje jak płacze to mały drze sie praktycznie non stop , porostu swietnie!!!!!!!!!

Mama jesteś wielka! Ja dzisiaj świra dostaję przy jednym niegrzecznym dziecku :36_15_33:
Ja tez juz dzisiaj lekko nerwowa sie zrobilam przy jednym Maksiu. Po wypiciu mleka z 2 cyckow postanowil dalej pic co oznajmil mi wrzaskiem. A potem pil i co chwile sie wkurzal bo cos mu nie pasowalo i znow wrzask. Swoja droga to sie nie dzowie bo pewnie sie juz przejadl. teraz maz mnie poratowal iwzial Malego a ja siedze na kompie i regeneruje kregoslup po poltoragodzinnym prawie karmieniu.
Mama2, mama2corun - chyle czola!!!
A moj maz powiedzial dzisiaj, ze tak rano jak mnie widzial po nieprzespanej nocy to zadal sobie pytanie czy woli miec jeszcze jedna dzidzie czy zone z powrotem i powiedzial, ze zone :-))

Daffodil
Wklejam coś co należy wziąć pod rozwagę :)

[ATTACH]7274[/ATTACH]

Poszukałam, bo chciałam sprawdzić czy mój gagatek czasem dzisiaj tego nie przechodzi, a tu zonk, bo to jeszcze nie to :) Ja w takim razie nie chcę wiedzieć jak takie skoki rozwojowe wyglądają.
Ja myslalam ze moj malec juz przeszedltakich przynajmniej ze dwa pls jeden dzisiaj. Co nas jeszcze czeka ????? !!!!!

Wiki20pl
Daffodil
Wiki20pl

Zdjecia takie radosne a Ty taka mlodziutka i swierzutka. Sliczna z Was para!

Ja tez mialam slub cywilny w grudniu. Pogoda tez byla cudna wtedy. Slonce pieknie swiecilo.

Ewciaa
czy wasze dzieciaczki takie głodymorki??? ja nakarmie zuze a później ona szuka cyca otwiera szeroko buzie i szuka

Później się to troszkę unormuje. Kuba też na początku wisiał non stop na cycu. Spróbuj Zuzię nauczyć ssania smoczka. Podejrzewam, że nie jest aż tak głodna, tylko ma silny odruch ssania.

Daffodil
mama2
Daffodil
Idę się zdrzemnąć, bo jestem nieżywa, a Kuba wreszcie zasnął!! Padł jak mucha, bo w ciągu całego dnia przespał tylko godzinę rano.

kurcze jak to mozliwe ze od rana nie spał taki mały bąk...to moj juz spi 4 raz o godzinie dzis ale za to ja mam przerabane w nocy a ty smacznie spisz:))

Najgorsze jest to, że on tego snu naprawdę potrzebuje. Widać jak mu się oczka kleją, ziewa, a nie jest w stanie zasnąć. Od razu jak widzę, że jest śpiący, zanoszę go do łóżeczka, głaszcze po główce, usypiam, jak to nic nie daje, to biorę na ręce (chociaż obiecywałam sobie, że nie będę) i widzę, jak zasypia i po paru sekundach otwiera oczy. I wszystko od początku :/ A prawda jest taka, że po każdej takiej przegapionej drzemce coraz trudniej mu zasnąć i coraz bardziej się męczy. I takie dni raz na jakiś czas się zdarzają i nie mam pojęcia co wtedy robić. Wczoraj na przykład spał pięknie.
U mnie tez jest podobnie. Czesto Maly nie moze zasnac. Na rekach spi a jak go przeloze to chwile tak niby spi i za chwilke znow ryk. Moze bola nasze malenstwa brzuszki albo potrzebuija poprostu przytulenia. Czytalam ze maluszki maja takie dni na przytulanie bo cos im smutno.
Polozna mi dzisiaj powiedziala, ze jak dzidzia nie spi w lozeczku a u mamy tak to znaczy ze cos jej jest i potrzebuje ciepla mamy zeby sie wyciszyc i uspokoic. Cos w tym jest.

mama2corun
dziewczyny pomozcie !!!!!!!!!!!!przebieralam malej pieluche i w kupce odrobinka krwi naprawde odrobina.powiedzcie pilnie powinnam odrazu jechac do szpitala bo przychodnie pozamykane czy doczekac do jutra??i do przychodni isc??

Kurcze, nie wiem co poradzić. Pewnie też bym się przestraszyła jak cholera. Nie wiem czy bym nie poczekała na kolejną zabrudzoną pieluchę. Jeśli się powtórzy, to jedź od razu. Lepiej to sprawdzić.
A podajesz Oleńce witaminę K? Bo słyszałam, że przy niedoborze coś takiego może się dziać.