Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Lutka dziekuje. Jesli pytasz to Ci odpowiem ze dalej nie czuje ruchów. Dzwonilam do lakarza ale teraz jest weekend i nie udało mi sie go namierzyc. Ja wiem ze na poczatku sa one nieregularne, ale jak czulam je codziennie dosc mocno przez tydziena teraz 3 dzien nic to dla mnie to nie jest normalne. :36_2_21:Tak czy siak musze poczekac do poniedziałku bo teraz nic nie wskóram. Ale dzis mikolaj wiec koniec smutów:36_3_19:

mama2
Lutka dziekuje. Jesli pytasz to Ci odpowiem ze dalej nie czuje ruchów. Dzwonilam do lakarza ale teraz jest weekend i nie udało mi sie go namierzyc. Ja wiem ze na poczatku sa one nieregularne, ale jak czulam je codziennie dosc mocno przez tydziena teraz 3 dzien nic to dla mnie to nie jest normalne. :36_2_21:Tak czy siak musze poczekac do poniedziałku bo teraz nic nie wskóram. Ale dzis mikolaj wiec koniec smutów:36_3_19:

mama nic się nie martw napewno jest wszytsko ok, ale zadzwon do gin w poniedziałek to się uspokoisz, a czujesz czkawke dzidziusia? ja ra ruchów zabardzo nie czuje ostatnio ale czuje czkawke

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2 jeśli bardzo się niepokoisz to jedź do szpitala. Jest weekend więc mają obowiązek Cię przyjąć. Powiedz jaka jest sprawa - lekarz jest poza zasięgiem. Ja bym tak zrobiła.
Gdzieś wyczytałam, że jeśli nie czuje się ruchów przez 2-3 dni, wówczas można zgłaszac się do lekarza, bez obawy o zlekceważenie. Najważniejszy jest komfort psychiczny mamy.

mama2
lutka dziekuje. jesli pytasz to ci odpowiem ze dalej nie czuje ruchów. Dzwonilam do lakarza ale teraz jest weekend i nie udało mi sie go namierzyc. Ja wiem ze na poczatku sa one nieregularne, ale jak czulam je codziennie dosc mocno przez tydziena teraz 3 dzien nic to dla mnie to nie jest normalne. :36_2_21:tak czy siak musze poczekac do poniedziałku bo teraz nic nie wskóram. Ale dzis mikolaj wiec koniec smutów:36_3_19:

witam sorry ze sie wtrace ale ja bym na twoim miejscu pojechala na izbe przyjec ginekologiczna tam powinni miec usg i ktg wiec maja obowiaczek cie przyjac i przynajmniej zbadac czy faktycznie nic sie nie dzieje.odpukac.po co czekac do poniedzialku jak mozna dzis i w razie czego interweniowac?ja bym nie czekala bo to nie zarty.pozdrawiam i zycze zwszystkiego dobrego

Posprzatałam troche mieszkanko bo juz zarastało brudem...zaraz ide na zakupy cos swiatecznego musze kupic do domku bo juz chce czuc swieta...a potem ugotuje spagetii. mNIAM...
Przez tego leniuszka ktory nie chce sie oruszyc jestem tak zestresowana ze nie dopuszczam meza do siebie na metr :no1:. :36_2_42: biedaczek :o_master:

lutka
mama2 jeśli bardzo się niepokoisz to jedź do szpitala. Jest weekend więc mają obowiązek cię przyjąć. Powiedz jaka jest sprawa - lekarz jest poza zasięgiem. Ja bym tak zrobiła.
Gdzieś wyczytałam, że jeśli nie czuje się ruchów przez 2-3 dni, wówczas można zgłaszac się do lekarza, bez obawy o zlekceważenie. Najważniejszy jest komfort psychiczny mamy.

wlasnie dokladnie masz racje komfort mamy i zycie i zdrowie dziecka.powiedzcie dziewczynie zeby jechala do szpitala jak najszybciej bo bez zadnej laski ja musza przyjac.

MAMA ANIOŁKA
lutka
mama2 jeśli bardzo się niepokoisz to jedź do szpitala. Jest weekend więc mają obowiązek cię przyjąć. Powiedz jaka jest sprawa - lekarz jest poza zasięgiem. Ja bym tak zrobiła.

wlasnie dokladnie masz racje komfort mamy i zycie i zdrowie dziecka.powiedzcie dziewczynie zeby jechala do szpitala jak najszybciej bo bez zadnej laski ja musza przyjac.

no własnie nie ma na co czekac najważnijsze by TY I MAŁY CZULIŚCIE SIĘ DOBRZE, daj znać mama później, ale i tak napewno wszytsko jest dobrze

Cześć mamuśki :)
Nie było mnie 2dni, ale się naczytałam, wiec jak dobrze pamiętam to:

Guniagratuluje synka i super wyniku:)

Dorcia super ze infekcja już minęła:)

Pat-k trzymaj się kobieto i odpoczywaj super ze wszystko na dobrej drodze:)

Mamaz tymi ruchami mam podobnie wiec myślę ze to nie jest wielki problem, jeszcze czas na takie troski:)

Nie wiem czy to wszystko , ale tyle miałam czytania ze ciężko to wszystko spamiętać, poza tym to wszystkie was pozdrawiam serdecznie w MIKOŁAJKOWY PORANEK:)

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
A Daffodil nawypozyczała ksiazek i teraz rzdako do nas zagląda. ZDRAJCA:36_21_5:
Ale musze przyznac ze w pierwszej ciązy tez duzo opdoczywałam , spacerowałam, i czytałam ....to byl piekny czas oczekiwania..teraz jest inaczej mam prace coreczke i zero czasu wolnego.

też chyba musze coś pożyczyć sobie, chodz za bardzo nie mam czasu na czytanie, Daffodil wybrała książki nie net, bo to już nasz uzależnia ja kompa prawie cały dzień mam włączony

Ewcai ja mysle ze poprostu czujemy sie ze soba dobrze i sie rozumiemy stad to czeste zagladanie tutaj..Ja jak mojemu mezowi powiedzialam ze nie czuje malego drugi dzien to on do mnie "moze spi" och........dwa dni spi?????? chlopy to nic nie rozumieja na plotki ispotkania rzy kawie tez nie mam czasu a tu jest bardzo milo, nie wychopdzac z pracy moge z Wami pisac:))):36_3_19:

pat-k
i mnie tez i pobolewa i ciagnie i twardnieje. I w pochwie tez pobolewa czasami. walcze z tym domowymi sposobami czyli lezanko, magnez, walerianka no i lykam ten Gynepral, ktory podobno ma coraz lepiej dzialac.To jest udoskonalony zamiennik fenoterolu, czuje sie po nim niespecjalnie, wiec nie wyobrazam sobie jak sie czuja dziewczyny po tym nieudoskonalonym.
Acha i lekarz podpowiedzial mi, zeby sprawic sobie taki specjalny bandaz pod brzuch, podtrzymujacy macice. odciaza szyjke i podobno niezastapiony pod koniec ciazy.
a poza tym mam taki super humor, ze nie dopuszczam do siebie na dluzej zadnych obaw.
zawzielam sie, ze bede sie cieszyc ciaza i kropka! wybijam sobie z glowy negatywne myslenie :36_2_49:
A moj poprzedni lekarz sie na mnie obrazil :36_17_1:

pat - k
Ciesze sie wraz z Toba dobrym nastrojem. U mnie tez niczego sobie. Wszystkim forumowiczkom zycze takiego samego!
A lekarz niech sie obraza i spada! Nie potrzebujesz na szczescie takiego fachmana!