Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Jolcia22 ja z toba kochana calym serduszkiem Juleczko wychodz.ehh dziecko spalo40 minut teraz znowu zasnela wiec ja sie zabieram za jakies porzadki.buziaki.

U mnie dzisiaj godzina usypiania, a dziecko się budzi po 10 minutach z rykiem :lup: Widać, że nic go nie boli, tylko chyba lewą nogą wstał z łóżka (muszę zwracać uwagę jak go wyciągam :hahaha:), bo wszystko go interesuje przez 2 minuty, a później wrzask.

Ostatnio dostaliśmy od moich rodziców matę edukacyjną i myślałam, że jeszcze przez co najmniej miesiąc się nie przyda, bo dziecko za małe. Ale parę dni temu wsadziliśmy tam Kubę tak na próbę i powiem Wam, że jest to rewelacyjne urządzenie :) Wczoraj miałam go z głowy na 1,5 godziny :) Ruchy rączek i nóżek jeszcze nieskoordynowane, ale zabawki go wyraźnie interesują. Pewnie dlatego, że mają bardzo intensywne kolory, więc jest w stanie je zauważyć.

A oto zdjęcia obrazujące sytuację :)

Wiki20pl
Ale miałam wczoraj straszne popołudnie Maja nie mogła się wygazować i strasznie bolał ją brzuszek Od 14 do 20 nie spała i cały czas była histeria nie wiedziałam co mam zrobić. W końcu poszliśmy z M na spacer mała usnęła, ale tylko na czas spaceru.
Naszczeście mamy sąsiadke położną (ale juz emerytowaną, świetna kobieta) powiedziała żebysmy zrobili jej ciepła kąpiel i położyli na brzuszku. Pomogło po kapieli mała zaczęła prukać i skończył sie płacz. Teraz zjadła i śpi. Mam nadzieje ze dzisiaj nie bedzie powtórki.

Witam wtorkowo!!!!
Szybszy sposob niz kapiel to ciepla (ogrzana zelazkiem) pielucha na brzuszek. U naszego dziala. Poza tym koperek do picia.

mama2
mam pytanie jak dziciaczki po domu ubieracie? kaftanik z długim i koszulka czy kaftanik z krótkim i koszlka czy sama koszulka , czy samo body???? bo ja Maksiowi ubieram body z długim i koszulke i wcale nie wyglada zeby mu bylo za ciepło , nawet raczki ma zimne

Ja roznie, zalezy od dnia. Normalnie to body z krotkim , potem koszulka w dlugim i spodenki albo spiochy. Polozna powiedzial, ze jak raczki zimne to nie problem i trzeba patrzec cy kark cieply. Jak jest ok to wtedy dzidzia nie marznie a jak jest spocony to wtedy trzebya rozebrac bo za goraco malenstwu.

jola22
mama2
Jolcia wiem ze napewno ci ciezko bo termin wybił a tu nic ale teraz to tylko kwestia dni ja to starałam sie maksymalnie wykorzystac ten czas na odpoczynek, spanie itp. choc teraz ci sie moze wydawac ze masz po uszy wypoczynku i spacerów to uwierz mi ze szybko nocy nie przespisz .. Trzymam za ciebie kciuki zeby Julcia skonczyła pakowanie i przerowadzila sie wkoncu do łózeczka:36_15_33:

Szczerze to nie jest mi ciężko dlatego że jeszcze nie mam Julki przy sobie - przygotowałam się że mogę urodzić parę dni po terminie.
Łapią mnie jakieś inne schizy - cały dzień siedzę sama, rodzina w Polsce, mąż cały dzień w pracy - jakoś tak mi psycha siada że tylko bym wyła i nic więcej.
Dziś od 4 rano do 6 nie spałam tak po prostu i myślałam sama nie wiem o czym.
Kurde Jola22, ja tak mialam przed porodem pare dni. Tez mnie taki dol i placze lapaly jak na poczatku ciazy. To normalne. Julka juz sie szykuje :-)
A tak poza tym to przytulam mocno i nie smuc sie bo i mnie smutno.

Daffodil
Dzisiaj z okazji Dnia Matki Kuba postanowił pokazać na co go stać, godzina 10.30, a ja już jestem wykończona :lup: Dzisiaj dzień marudera :) Nie mówiąc o tym, że z rana walnął kupsko na przewijaku (dobrze, że nie stałam na linii strzału), a później matkę obsiurał!

U nas za to noc prawie nieprzespana. Podudk co 1, 2 godziny a potem marudzenie przy zasypianiu. W koncu nad ranem wymieklam i wzielma malego do siebie. Maly spryciarz od razu zasnal!!!!
Dzisiaj oczy mam na zapalki doslownie. Spal od 8 do 11 Ale teraz zasnal i mam nadzije ze ze trzy godzinki znow pospi. W koncu nocke tez zarwal.
To chyba przez t ulewania. Kolki przeszly ale ulewania znow go macza. Potrafi mu sie ulac po trzy odzinnej drzemce i to jak!!!! Juz sie balam ze to reflusk ale ponoc dzieci sa wtedy niespokojne przy karmieniu wiec u Maksia udpada chyba, bo jak je to nie jest nerwowy.
No i tak mu sie podnosi jak go klade , nawet jak mu sie odbije, i wtedy sie wybudza i przewalone!!
Strasznie sie biadak meczy.

jola22
Daffodil z położna jestem umówiona w piątek na 15-30 - i jeśli mnie nie ruszy do tego dnia to mam zamiar ją z molestować żeby coś zrobiła.
Myślę o tym masażu szyjki macicy - na Ewcie podziałało to może i mnie po tym ruszy.

Kciuki na piatek masz zarezerwowane. Ale moze nie beda potrzebne.
Hi, hi. Wszystko sie moze zdarzyc.....

Dobrnelam z czytaniem o konca i widze ze sama jestem. No coz. Czekam az Maly sie obudzi - oby nie za szybko to cos w domu zrobie a potem karmienie i wale na spacer. Ponoc ostatni dzien fajnej pogody.

Na koniec zycze Wam kochane wszystkiego najlepszego, co moze sie zdarzyc kazdej mamie i kobiecie. Wieeelkie calusy!Poza styndardowymi zyczeniami zycze Wam duzo snu i zebyscie sie szybko wcisnely w swoje jeansy :-)
:flower2::flower2::flower2::flower2::flower2::flower2:
Lutka- sto lat!!!! Ale sobie date kiedys tam wybralas do wyjscia ;-)

:flower2::flower2::flower2::flower2::flower2::flower2:

mama2
jola mi przy lklaudi tez pomog masarz szyjki urodzilam jeszcze w tym samym dniu co mnie masowała

Gunia ty zrzucilas 11kg !!!!!! to ogromnie duzo , ja tylko 6 kg
mama2 - ale u mnie bylo duzo wody, bo spuchlam straznie przez ostnie 2 tygodnie ciazy. Po porodzie mialam juz 9 kilo mniej. No i apetytu nie mialam ale juz wraca, niestety.

mama2
a mnie moj M wlasnie na paczka do kawki namowil ..pyszny był:36_15_33:

ja dzis znowu kupilam inny smoczek maksiowi i bez powodzenia!!!!!!!!:36_2_16:
Mnie ostatnio niewiele rzeczy smakowalo. Lody i slodycze tylko bym jadla bo wszystko inne mi smierdzi albo suche albo trupem mi daje albo starocia.
Najchetniej bym jadlasame slodycze i desery lub jogurty smakowe i to czego nie moge ze wzgledu na karmienie i kolki Maksika czyli pizze i takie tam wloskie specjaly.

Moj M własnie wyszedł do pracy a ja rycze ...głupia jestem zawsze lubiałam sama spedzac czas a teraz tak nam cudownie bylo te 2 tyg ze az dziwnie mi samej

Daffodil swietna ta mata ja myslałam o czym takimhttp://www.allegro.pl/item634731680_fisher_price_mata_rainforest_promocja.html

i jezeli mowisz ze Kubus sie juz interesuje to chyba bede musiała juz zakupic

mama2

Na pocieszenie powiem, ze moj synek dopiero ostatnio zaczal smok lepiej ssac. Wczesniej albo wcale nie chcial albo zaraz wypluwal, bo ssac jakos nie umial.
Za tydzien bedzie ssal az bedzie swiszczalo.
Niestaty smoczkiem glodu Maksia nie moge oszukac. Jak jst glodny to nerwus sie robi i wie ze smok to tylko kit i mleka nie zastapi.

gunia43
mama2
jola mi przy lklaudi tez pomog masarz szyjki urodzilam jeszcze w tym samym dniu co mnie masowała

mama2 - ale u mnie bylo duzo wody, bo spuchlam straznie przez ostnie 2 tygodnie ciazy. Po porodzie mialam juz 9 kilo mniej. No i apetytu nie mialam ale juz wraca, niestety.

no własnie a ja wogóle nie bylam spuchnieta stad tylko 6 spadło i 6 zostało grrr

mama2
Moj M własnie wyszedł do pracy a ja rycze ...głupia jestem zawsze lubiałam sama spedzac czas a teraz tak nam cudownie bylo te 2 tyg ze az dziwnie mi samej

Daffodil swietna ta mata ja myslałam o czym takimhttp://www.allegro.pl/item634731680_fisher_price_mata_rainforest_promocja.html

i jezeli mowisz ze Kubus sie juz interesuje to chyba bede musiała juz zakupic
Moj Maksio jakos tak rozumnie ostatnio patrzy, ale nic poza tym go za bardzo nie unteresuje oprocz przytulania i jedzenia.

gunia43
mama2

Na pocieszenie powiem, ze moj synek dopiero ostatnio zaczal smok lepiej ssac. Wczesniej albo wcale nie chcial albo zaraz wypluwal, bo ssac jakos nie umial.
Niestaty smoczkiem glodu Maksia nie moge oszukac. Jak jst glodny to nerwus sie robi i wie ze smok to tylko kit i mleka nie zastapi.

kurcze ja sie nie zrazam i wciaz próbuje bo wkurza mnie to ze czasem taka awanture potrafi zrobic bo chce sobie dwa razy cycka pociagnac i zasnac a ja przeciez czasem musze cos tez robic czy wyskoczyc na chwile z domu i tu by sie smoczek przydał idealnie

mama2
gunia43
mama2

no własnie a ja wogóle nie bylam spuchnieta stad tylko 6 spadło i 6 zostało grrr
No i te cycki mam taaakie wielkie ze zadnej bluzki kupic nie moge bo w cycach sie nie dopinam.
Jak to jest z karmieniem? Jak sie dluzej karmi to biust sie zmniejsza czy zostaje taki wielki jak teraz az do samego konca karmienia piersia??? Jestem troche moimi wymiarami w klacie zdolowana.

mama2
gunia43
mama2

kurcze ja sie nie zrazam i wciaz próbuje bo wkurza mnie to ze czasem taka awanture potrafi zrobic bo chce sobie dwa razy cycka pociagnac i zasnac a ja przeciez czasem musze cos tez robic czy wyskoczyc na chwile z domu i tu by sie smoczek przydał idealnie
Mam podobnie, zwlaszcza jak Maksik sie zle czuje i cos mu dokucza to od razu cyca szuka....

gunia43
mama2
gunia43

No i te cycki mam taaakie wielkie ze zadnej bluzki kupic nie moge bo w cycach sie nie dopinam.
Jak to jest z karmieniem? Jak sie dluzej karmi to biust sie zmniejsza czy zostaje taki wielki jak teraz az do samego konca karmienia piersia??? Jestem troche moimi wymiarami w klacie zdolowana.

potem troszke zmaleją a po karmieniu powinny wrocic do rozmiaru z przed ciazy , przynajmniej u mnie tak bylo