Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
mama2corun
witam sir wieczorkiem :D
my dzis wycieczke nad morze zrobilismy,a to zdjecia.

pieknie wygladacie, a plazy zazdroszczę :( i nie mogę wyjśc z podziwu ze tak modziutko wyglądasz

haha i kto to mowi ;p sama tez wygladasz dziewczeco:D
a gdybym miala mozliwosc tez bym niekiedy cyca oddala M zeby mala nakarmil a ja do drugiego pokoju na drzemke:D
a dzis pierwszy raz na dworze karmilam dziecko no nieszlo mala sie tak rozdarla ze chyba cala Haga ja slyszala dzwonilam do M zeby po nas przyjechal ale niebylo szans bo na drugim koncu miasta a mistao nam cale remontuja znowu jak tylko sie cieplo robi to remonty drog sie zaczynaja.no i usiadlam na lawce w parku i nakarmilam glodomorka

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Dziewczyny a te wode koperkową to jak często się podaje?

i jak tam z farbowaniem włosów? nie macie obaw przy karmieniu?

aa i smarujecie jakimis specyfikami piersi? moje rozstępy mnie przerazily jak dzis zobaczyłam je w lustrze sklepowym przymierzając staniki. I kupiłam jakis krem z AA, który mozna stosowac karmiąc - ale jakos i tak mam opory:/

Chodzi Ci o Gripe Water czy o coś innego pytasz?

Jeśli chodzi o farbowanie, to jeszcze nie farbowałam, ale na pewno będę w najbliższym czasie.

A piersi smaruję tymi samymi kremami, których używałam w ciąży. Na razie rozstępów brak, ale biust nie powiększył mi się jakoś bardzo.

Daffodil na fotce Kubus lezy w tym lezaczku do kapieli, sprawdza sie? jak myc plecki i pupe w czyms takim? Szymek czasem mocno mi sie wygina podczas kapieli i trochę niepewnie sie jeszcze czuję trzymajac go.

mama2cór jakbys oddała pierś mężowi to pewnie ostatnia rzecza na jaka miałby ochotę to karmienie :P

Ewciaa
witam wpadam na chwile powiedzieć że jestesmy już w domu, jak wiecie do szpitala pojechałam w środe 13 maja i tam kazano mi czekać na poród naturalny, miałam ktg 2razy dziennie,usg i mówili że z małą wszytsko dobrze wiec można czekać, i tak czekałam do wtorku, niby miałam mieć cesarke( mój lekarz mówił że we wtorek mi zrobi) ale okazało się że zrobił mi masarz szyjki ok.12 a o 14 pszyszły bolesne skórcze odeszły mi wody i zawieziono mnie na porodówke, ale mie maiałam rozwarcia tylko 1 palec podano mi kroplówke na przyspieszenie i do 17 godz. miałam bolesne skurcze bardzo bolesneeeeeee na dodatek nie jadłam dużo i nie miałam siły, wcześniej zrobiono mi lewatywę i czekałam na rozwarcie darłam się jak nigdyy po jakimś czasie rozwarcie było na 2 palce i znów mi położna zrobiła masarz szyjki bolało jak cholera...gdy było rozwarcie parłam ile miałam sił ok.1 h zuzia nie chciała wyjść....w koncu wyszła...dostała tylko 6 punktów po 3 min. 7 punktów.... a oto moja córcia

Ewcia ogromne gratulacje, Zuzia jest cudna!

lutka
tak o gripe water :)

a witemine D jak długo tzreba dawac dziecku? az sie skończy opakowanie czy trzeba isc po receptę na kolejne? jakos nie pomyslalam zeby zapytac o to lekarza :/

Jest napisane, że do 6 razy w ciągu doby, czyli co 4 godziny. Ale ja się tak ściśle tego nie trzymam i często co 6 godzin daje i też jest dobrze.

A z witaminą D mam ten sam problem, też nie zapytałam :lup:

Ewciaa
witam wpadam na chwile powiedzieć że jestesmy już w domu, jak wiecie do szpitala pojechałam w środe 13 maja i tam kazano mi czekać na poród naturalny, miałam ktg 2razy dziennie,usg i mówili że z małą wszytsko dobrze wiec można czekać, i tak czekałam do wtorku, niby miałam mieć cesarke( mój lekarz mówił że we wtorek mi zrobi) ale okazało się że zrobił mi masarz szyjki ok.12 a o 14 pszyszły bolesne skórcze odeszły mi wody i zawieziono mnie na porodówke, ale mie maiałam rozwarcia tylko 1 palec podano mi kroplówke na przyspieszenie i do 17 godz. miałam bolesne skurcze bardzo bolesneeeeeee na dodatek nie jadłam dużo i nie miałam siły, wcześniej zrobiono mi lewatywę i czekałam na rozwarcie darłam się jak nigdyy po jakimś czasie rozwarcie było na 2 palce i znów mi położna zrobiła masarz szyjki bolało jak cholera...gdy było rozwarcie parłam ile miałam sił ok.1 h zuzia nie chciała wyjść....w koncu wyszła...dostała tylko 6 punktów po 3 min. 7 punktów.... a oto moja córcia

Ewcia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!! ale Zuzia kazała długo na siebie czekać! no ale już jest, jest śliczniutka ::): i włosiątka ma takie fajniusie ::):
wszystkiego dobrego dla Was!! ::):

http://s10.suwaczek.com/200906124580.png

lutka
Daffodil na fotce Kubus lezy w tym lezaczku do kapieli, sprawdza sie? jak myc plecki i pupe w czyms takim? Szymek czasem mocno mi sie wygina podczas kapieli i trochę niepewnie sie jeszcze czuję trzymajac go.

mama2cór jakbys oddała pierś mężowi to pewnie ostatnia rzecza na jaka miałby ochotę to karmienie :P

My już przestaliśmy z tego korzystać, ale na pewno jest to fajna rzecz, jeśli kąpiesz Szymcia sama. Nam jest wygodniej, jak M. trzyma Kubę, a ja go myję, ale gdybym sama musiała go wykąpać, to na pewno bym go posadziła na tym krzesełku, bo wtedy trzymanie odpada. Do mycia pupki i pleców lepiej to siedzisko wyjąć, bo tylko przeszkadza.

Ewcia witaj kochana , Zuzia cała do Ciebie podobna!!!!
ja mialam straszny nawał , robiłam oklady z kapusty rozbitej młotkiem i tak przez dwa dni , dotego leki hormonalne ale wtedy nie mozna karmic , laktator miałam elektryczny z medeli , podobno najlepszy ale mi nawet kropli nie chciał sciagnac

mama2corun
witam sie porannie
bo ja wczoraj zapomnialam sie pochwalic pewna wazna informacja moja Oliw wczoraj pierwszy raz powiedziala do M tato!!! obydwoje sie wzruszylismy a ja to az poplakalam a M powiedzial ze to najwiekszy dowod uznania takie slowo od Oliw.Oliw teraz przypieczetowala ze jestesmy 100%rodzina :D

Pieknie. NIe bede dalej komentowac bo co tu dalej mowic!

mama2corun
mama2
czy waszym dzieciaczkom reguluje sie juz rytm dnia ? tzn mniej spia w ciagu dnia a wiecej w nocy?

tak u mojej zdecydowanie tak potrafi byc aktywna ok4 godz w sumie w ciagu dnia.niestety ja troszke rozpuscilam i z tego 3 godz potrzebuje mamusinych raczek
Pocieszylas mnie, bo ja juz myslelam ze tylko ja tak rozpuszczam moje dziecie, ze tylko na raczkach sie uspokaja.

jola22
Witam moje słoneczka.

Jak widać nadal w dwupaku - niestety, ale mam nadzieje że już niedługo.

Pisała do mnie wczoraj Dorcia - było już późno dlatego piszę dopiero dziś - Dorcia miała wczoraj balonik, ale mimo bóli nie dało rady. Dziś Oksytocyna.
Wiec kobietki - kciuki za Dorcię.
Caly czas sa! Czytam co dalej!

hej dziewczyny,

Wrocilam od gina. Mam stan zapalny macicy i dostalam antybiotyki - znow!
Ale dobrze, ze poszlam bo przynajmniej wiem co jest bo wkrecalam sobie juz rozne glupoty. Mam lezec bo macica sie nie kurczy. Lekarz powiedzial, ze mam szczescie, ze w po porodzie dostalam antybiotyk bo pomogl czesciowo zwalczyc najgorsza infekcje. :36_2_20:
Jestem ubozsza o 260 funciorow, ale wiem przynajmniej na czym stoje.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2corun
ah dziewczyny dlamnie to taka forma blogoslawienstwa ze strony Oliwi a M wczoraj jak Oliw spala bo padla momentalnie jak wrocilismy taka zmeczona byla szalenstwami na plazy :) nawet jej niekopalam tylko pod prysznicem bo ledwo na nogach stala M ja z auta niosl ;) a jak juz spala to M jeszcze ja wycalowal i powtarzal moja coreczka :)

Ej, bo sie porycze!!!!

pat-k
witajcie piatkowo,

ja nocke mialam z glowy. mala spala prawie cala noc, ale wczoraj byla bardzo niespokojna cale popoludnie i wieczor, nerwowa jakas i zaczely jej dziwnie drzec nogi i raczki... chce isc z nia do neurologa, bo to nie wygladalo ok... moze wasze maluszki tez tak miewaja, jak sa przemeczone? cala noc spalam jak zajac pod miedza i nasluchiwalam czy u niej wszystko ok, koszmary senne jakies mialam... generalnie rano rozryczalam sie, ze macierzynstwo to dla mnie na razie mieszanka milosci, strachu i bolu... peklam generalnie.
A Tosia obudzila sie w dobrym humorze, wytrabila cyca, zadnego drzenia nozek. zasnela o 8 i spi slodko do teraz. Nie wiem co to bylo
Patka - jeszcze troszke i sie oswoisz z nowa rola :-)
Co do dzenia to moj Maly ma takie rozne dziwne rzeczy w repertuarze, ze jakbym sie miala wsyzstkim przejmowac to bym chyba osiwiala. Teraz przerabiamy kolki i to jest takie wyzwanie, ze na inne rzeczy nie zwracam tak juz uwagi. Dzisiaj tak samo jak wczoraj plakalam znow razem z Maksiem. Dlaczego takie maluszki musza na poczatku swojego zycia tak cierpiec???!!!!!