Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
jola22
mama2
hihi a to moj osobisty ginekolok - połoznik na porodówce:))))))))))))))[ATTACH]7066[/ATTACH]

Mama2 on bardziej jak piekarz wygląda niż ginekolog - położnik:sofunny::sofunny::sofunny:

:smile_move::smile_move::smile_move:

nooo, patrzac na Maksia mozna stwierdzic, ze Twojemu M niezle ciacio wyszlo :)))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Dziekuje kochane za rady. Za kilka dni pojde do gina. Poki co zaczynaja mi odpadac szwy. Jakies dziwadla tu robia. W PL mialam ketgutowe, te rozpuszczalne. Tu zakladaja szwy, ktore sa sztywne, po czasie miekna i odpadaja same. Czekam wiec, az bede mogla przezyc badanie lekarskie bo poki co to chyba bym umarla gdyby lekarz mi mial cokolwiek w pochwe wlozyc. Ale napewno pojde do lekarza. Druga sprawa, ze pewnie za duzo chodze zamiast wypoczywac, ale nie mam wyjscia.
No i w zwiazku z tym zostalo mi na plusie 6kg do zrzucenia. Powoli wracam do wagi sprzed ciazy, choc falde na podbrzuszu mam okropna. Normalnie wisi mi kawal tluszczu :(

A teraz wracam do czytania, zostalo mi kilkanascie stron.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

dzikma
Daffodil
Właśnie nawiedziła mnie położna i to bez zapowiedzi :) Dobrze, że rodzice zaraz mają przyjechać i w domu był porządek, ja umalowana, ubrana, bo w inny dzień mogłaby niezły burdel zastać :)
Ale dobrze, że przyszła, bo Kubę jakoś dziwnie na szyjce wysypało. Położna podejrzewa czapkę, którą mu ubieramy na spacer i jest za ciepła. Ja podejrzewam niedokładnie wypłukane mydło, ale nie przyznałam się do tego :) Strasznie ciężko nam się do tej Kubusiowej szyjki dostać podczas kąpieli, bo podbródek ma jak baron i mogliśmy nie spłukać porządnie :lup: No to teraz mamy nauczkę, dzisiaj bardziej się przyłożymy :o_master:

hmmm, no to ładne kwiatki, słyszałam, że położne czasem nawiedzają domki bez ostrzeżenia, żeby sprawdzić, w jakich warunkach przebywa dziecko.... no i jak widać, przychodzą czasem bez zapowiedzi...
a ile razy u Ciebie już była?
jak się pytałam, to ponoć do 6 tygodnia przychodzą, mogą nawet 6 razy przyjść, jeśli ktoś ma takie życzenie...

U mnie była po raz trzeci. Mam nadzieję, że już więcej mnie bez zapowiedzi nie nawiedzi :)

pat-k
mama2
pat-k

ojjj... fotki Tosi to jutro ok? bo moj M na wyjezdzie na 2 dni i nawet nie wiem gdzie aparat

i zostałas sama z tosia?

tak, a malutka akurat zrobila sobie dzisiaj aktywny dzien: cyc-kupa-cyc-kupa-cyc....

przed chwila wymieklam i dalam jej cala butle bebilonu i zasnela. ja padam na twarz ale zadowolona jestem generalnie, bo mam swojego mleka coraz wiecej przez to, ze Tosie czesto dostawiam i sciagam laktatorem tez czesto

Pat-k super, cieszę się razem z Tobą i trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej.

Daffodil
dorciaa25
Daffodil

Ja też na razie tylko rozpinane kaftaniki, śpiochy i pajace :)

Daffodil jak bedziesz miała chwilke to pochwal sie jakimis nowymi zdieciami Kubusia:)

Proszę bardzo :)
Moje chłopaki najukochańsze:

[ATTACH]6996[/ATTACH] [ATTACH]6997[/ATTACH] [ATTACH]6998[/ATTACH] [ATTACH]6999[/ATTACH]

ale przystojniaki ;) ten wiekszy tez niezly, az moja cora stwierdzila, ze masz niezle ciacho w domu ;)

ojej, ale fotki, śliczności!!!!!!!!!

Katja, Majeczka jest cuuuudna i śliczne zdjęcia ma, jejusiu, aż mi się ryczeć chce....

Jolcia22, zdjątka Twoje też super, no i mężuś przystojniacha niezły!!!!!!!! :D

Mama2corun, też cudne zdjątka, Ola podobna bardzo do tatusia ::):

Mama2, no ten Twój ginekolog-położnik powalił mnie na kolana!!!!!!! :D super!! ::):

Dorcia, trzymam mocno kciuki za Ciebie!!! i Jolcia za Ciebie oczywiście też...

http://s10.suwaczek.com/200906124580.png

katja79
pat-k
katja79

jaka pozycja jesli mozna wiedziec???

Grube ksiazki pod materacyk od strony glowy albo pod nozki lozeczka (tez z tej strony), zeby malenstwo spalo na lagodnym podwyzszeniu. Tzn idealny jest taki kąt nachylenia jaki byl w tych kuwetkach dla noworodkow w szpitalu

dzieki Patka:o_master: własnie znalazłam tego posta i juz podłozylismy jedna duza kucharska pod materacyk moja tez ulewała przez sen i charczala myslałam ze to przez ta wiotka krtan zobacze teraz...
a jak trzymacie maluchy do odbicia ja swoja jak przezucam przez ramie to chyba uciskam jej brzuszek bo zaraz wymiotuje wczoraj nam sie zakrztusila i znów przezylismy chwile grozy...teraz biore ja sobie na klatke a ona lezy na boczku ale ogólnie mamy problem bo naprawde rzadko jej sie odbija.
Maksiowi tez a potem ma lekkie kolki przez to.

jola22
Dziewczyny napiszcie proszę jakich używacie pieluch - chodzi mi o PAMPERS lub HUGGIS - no i które lepsze ??
I jakich chusteczek do pupci - ja chyba będę używać J&J bo słyszałam ze są bardzo dobre -ale czekam na wasze rady.

Ja uzawam pampersa i jestem zadowolona, z ceny mniej. A chusteczki mam Penaten - dobre. Kupilam tansze jedna duza paczke bo ida jak woda ale sa do kitu. A tak poza tym coraz czesciej myje Maksiowi dupke pod kranem. Lepsze to niz chusteczki i juz sie przyzwyczail i nawet nie marudzi. Ale to dla odwaznych tylko.

jola22
Tak dla porównania zamieszczę wam moją fotke z przed ciazy i z 36 tyg, a i mojego M - no to mozecie przypuszczac po kim moja Julka taka wielka.
I fotkę z mojej siostry synem - Piotruś 5 lat (na tym zdjęciu jestem w 14 tyg ciąży)

Sliczne fotki. Brzusio to serio masz pokazny, ale skoro Julka taka duza to jaki mialby byc. A mezus i siostrzeniec tez niczego sobie :-)

gunia43
jola22
Dziewczyny napiszcie proszę jakich używacie pieluch - chodzi mi o PAMPERS lub HUGGIS - no i które lepsze ??
I jakich chusteczek do pupci - ja chyba będę używać J&J bo słyszałam ze są bardzo dobre -ale czekam na wasze rady.

Ja uzawam pampersa i jestem zadowolona, z ceny mniej. A chusteczki mam Penaten - dobre. Kupilam tansze jedna duza paczke bo ida jak woda ale sa do kitu. A tak poza tym coraz czesciej myje Maksiowi dupke pod kranem. Lepsze to niz chusteczki i juz sie przyzwyczail i nawet nie marudzi. Ale to dla odwaznych tylko.

ja tez uzywam papmersy i chusteczki j&j sa rzeczywiscie najlepsze.
A pepuszka nie robie spirytusem bo po prostu nie mam spirytu :(, polozna mowila by niczym nie smarowac. W sumie juz jest 10 dni i jeszcze nie odpadl, ale jest bardzo suchy.

Mia ma dzis biegunke, a ja nei wiem po czym... Jem tak gowniane zarcie, tylko chleb i maslo, czasami ser i chuda szynka...
Mala miala 2 dni uczulenie, ale to juz wiem, ze od lotion'u j&j za intensywny. Smarowalam ja bo skorjka jej schodzi z calego cialka, teraz przeszlam na oliwke. Polozna mowila, ze najlepsza jest oliwa z oliwek, ale jakos nie moge isie przekonac.