Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
jola22
Wiecie co kobietki - strasznie się cieszę że was mam - tyle się można od was wszystkich dowiedzieć, nauczyć i pośmiać i popłakać.........kochane jesteście.

Katja, Patka wrzućcie jakieś nowe fotki waszych szkrabów - w ogóle wszystkie kobietki wrzućcie jakieś foty.........................:o_master::o_master:

ojjj... fotki Tosi to jutro ok? bo moj M na wyjezdzie na 2 dni i nawet nie wiem gdzie aparat

Patka spoko, jutro czekamy na fotki.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
pat-k
jola22
Wiecie co kobietki - strasznie się cieszę że was mam - tyle się można od was wszystkich dowiedzieć, nauczyć i pośmiać i popłakać.........kochane jesteście.

Katja, Patka wrzućcie jakieś nowe fotki waszych szkrabów - w ogóle wszystkie kobietki wrzućcie jakieś foty.........................:o_master::o_master:

ojjj... fotki Tosi to jutro ok? bo moj M na wyjezdzie na 2 dni i nawet nie wiem gdzie aparat

Patka spoko, jutro czekamy na fotki.

ja tez jutro postaram sie zrobic jakas sesje małemu

lutka
Dorcia jest w szpitalu bo wzrosło jej cisnienie - jak zacznie się poród to da znać. wszystkie majówki sciska.

katja na plesniawki AFTIN. Jałowy gazikk na palucha polac aftinem z każdej strony i wyszorować (o ile dziecko da :P) języczek i podniebienie. Bezpieczne bez obawy. Codo pepuszka, naprawę wystarczy moczyc patyczek do uszu (ten grubszy) w spirytusie i powinno dac się dotrzec do prawie kazdego miejsca.

Dorcia trzymamy kciuki!!

A co do pępuszka, to nam położna mówiła, że lepiej patyczek obwinąć gazikiem jałowym, bo zdarza się, że od patyczka może się kawałek watki odczepić, zostać w pępuszku i zacząć gnić.

Daffodil
Właśnie nawiedziła mnie położna i to bez zapowiedzi :) Dobrze, że rodzice zaraz mają przyjechać i w domu był porządek, ja umalowana, ubrana, bo w inny dzień mogłaby niezły burdel zastać :)
Ale dobrze, że przyszła, bo Kubę jakoś dziwnie na szyjce wysypało. Położna podejrzewa czapkę, którą mu ubieramy na spacer i jest za ciepła. Ja podejrzewam niedokładnie wypłukane mydło, ale nie przyznałam się do tego :) Strasznie ciężko nam się do tej Kubusiowej szyjki dostać podczas kąpieli, bo podbródek ma jak baron i mogliśmy nie spłukać porządnie :lup: No to teraz mamy nauczkę, dzisiaj bardziej się przyłożymy :o_master:

hmmm, no to ładne kwiatki, słyszałam, że położne czasem nawiedzają domki bez ostrzeżenia, żeby sprawdzić, w jakich warunkach przebywa dziecko.... no i jak widać, przychodzą czasem bez zapowiedzi...
a ile razy u Ciebie już była?
jak się pytałam, to ponoć do 6 tygodnia przychodzą, mogą nawet 6 razy przyjść, jeśli ktoś ma takie życzenie...

http://s10.suwaczek.com/200906124580.png

jola22
Dziewczyny napiszcie proszę jakich używacie pieluch - chodzi mi o PAMPERS lub HUGGIS - no i które lepsze ??
I jakich chusteczek do pupci - ja chyba będę używać J&J bo słyszałam ze są bardzo dobre -ale czekam na wasze rady.

Ja na razie mam cały czas Huggies i jestem zadowolona, ale innych nie próbowałam. Chusteczki miałam Bella Happy i Huggies i te drugie zdecydowanie lepiej pupkę czyszczą.

jola22
Tak dla porównania zamieszczę wam moją fotke z przed ciazy i z 36 tyg, a i mojego M - no to mozecie przypuszczac po kim moja Julka taka wielka.
I fotkę z mojej siostry synem - Piotruś 5 lat (na tym zdjęciu jestem w 14 tyg ciąży)

Zdjęcia piękne, a Ty Jolciu cudnie w ciąży wyglądasz. Jak tak patrzę na to zdjęcie to aż zaczynam za brzuszkiem tęsknić :)

lutka
Katja Maja prześliczna: i ajk na mój gust cala mama.

Jola benio konkretny:) ale mimo tego ze slicznie Ci z nim to licze na to, ze jak najszybciej jego lokatorka przestraszy się konsekwencji finansowych dłuzszego pobytu w nim :D - pomysl rewelka. A mężuś faktycznie byczek - fajniutki :D

Ech dziewczyny jak Młody darł się podczas i po kapieli. Zacząl juz jak mu buźke przemywałam, w wannie na chwilke sie uspokoił ale na przeewijaku darł się tak przeraxliwie ze zaczęlismy się zastanawiac czy niema przeczulicy - moze dotyk go boli (przeciez smarowanie oliwka powinno byc choc troche przyjemne) - ale jak tylko dostal butlę umilkl w sekundę i byl zadowolony. A ja jak on płakal to tez ryczalam tak mi go zal było :lup:

Lutka może próbuj trochę Szymcia podkarmić przed kąpielą. Nie za dużo, ale tak żeby głodny nie był. Ja tak robię i Kuba w kąpieli przeszczęśliwy.

mama2
jola22
mama2corun
no i fotki :)
a i bylismy na badaniu sluchu i wsio super a przy badaniu lewego uszka cos nie tak wyszlo ze 59 %tylko ale mala sie wiercila i powturzyli badanie i jednak wszystko ok.:36_19_3:

Mama2cor śliczne fotki.
I super że Alexandra słuch ma dobry - tylko czemu nie robią tego zaraz po porodzie - ja myślałam że to jeszcze w szpitalu przed wyjściem do domu takie badanie jest wykonywane.

Moja Klaudia i Maks mieli jeszcze w szitalu badany słuch

Tosia tez miala badanie jeszcze w szpitalu

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
pat-k
jola22

i zostałas sama z tosia?

tak, a malutka akurat zrobila sobie dzisiaj aktywny dzien: cyc-kupa-cyc-kupa-cyc....

przed chwila wymieklam i dalam jej cala butle bebilonu i zasnela. ja padam na twarz ale zadowolona jestem generalnie, bo mam swojego mleka coraz wiecej przez to, ze Tosie czesto dostawiam i sciagam laktatorem tez czesto

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
jola22
mama2
a ja wciąż próbuje Maksa nauczyc smoczka i bez powodzenia :o_master:

Mama2 bo Maksik to mały twardziel - bierze cie na przetrzymanie:36_19_3:

prawdziwy facet woli naturalne a nie jakis silikon:big_whoo:

hihihihihihih zna sie chlopak na rzeczy :)))

mama2corun
a i bylismy na badaniu sluchu i wsio super a przy badaniu lewego uszka cos nie tak wyszlo ze 59 %tylko ale mala sie wiercila i powturzyli badanie i jednak wszystko ok.:36_19_3:

Ale nam Oleńka z każdym dniem dorośleje, strasznie szybko się nam te maluszki zmieniają, z dnia na dzień inne. Cudna jest.

jola22
mama2corun

Mama2cor śliczne fotki.
I super że Alexandra słuch ma dobry - tylko czemu nie robią tego zaraz po porodzie - ja myślałam że to jeszcze w szpitalu przed wyjściem do domu takie badanie jest wykonywane.

U nas w szpitalu rzeczywiście badali. Też się ostresowałam trochę, bo z jednym uszkiem wyszło coś nie za bardzo, ale podobno często tak jest, bo może być jeszcze wodami płodowymi przytkane. Na drugi dzień już wszystko było w porządku :o_master: