Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
jola22
mama2corun
Jola22 cos malo sie ostatnio odzywasz....:no1:

Mama2cor bo nie bardzo mam o czym pisać - piersią nie karmię, krocze ok - ale cały czas was czytam i staram się udzielać jak najwięcej.
Dużo ostatnio śpię i staram się w domu jak najwięcej robić - bo potem może być z tym ciężko.

Chyba rzeczywiście stałyśmy się monotematyczne :) Jola wybacz, obiecujemy poprawę. Zaglądaj jak najczęściej, postaramy się nie rozprawiać tylko o pieluchach, kolkach itp :) A zresztą sama już wkrótce też wejdziesz w te tematy i trzymam kciukasy, żeby stało się to jak najszybciej.

Daffodil nawet nie próbujcie pisać o innych sprawach niż piszecie teraz - ja mogę dużo się dowiedzieć zanim dopadną mnie te problemy, za co jestem wam bardzo wdzięczna.
Jakoś tak ostatnio was zaniedbałam - ale to się niebawem zmieni.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

lutka
gunia43
jola22
Mamuśki czy dajecie swoim pociechą smoczki ????

Ja mojemu malemu wpacham na sile bo inaczej czesto chce cycka. Ale dopeiero od 2 tygodnia zycia. Wczesniej nie dawalam.

ja dzis rano przy przebieraniu dalam mu smoka, inaczej z głodu darłby się w nieboglosy.
Wiem ze jeszcze lugo nie będzie potrafil swiadomie sie usmiechac, ale jak widze tę uradowaną mordkę po napełnieniu brzuszka to wszystko inne przestaje się liczyć.

Dorcia i ja jestem zdania ze powinnaś skonsultować się z iinym specjalistą.

Ewcia napisała, ze dostala dzis kolejna kroplowkę al enadal nic, i raczej jutro bedzie miala cesarke.

A to moja baletnica :P
Jaka tam baletnica! Komandos najprawdziwszy :-)

lutka
Wiecie co mam dość. Wczoraj normalnie jakbym w pysk dostała od mamy2 gdy napisalas o tym ze brzydzisz się sztucznego pokarmu - ja się brzydze taka postawą i krytykowaniem innym mam karmiących w ten sposób. cieszcie się ze Wasze dzieci slicznie chwytaja i nie maja z tym klopotow, ze macie na tyle pokarmu - ale nie kosztem tych które z róznych powodow wybraly inną drogę. teraz ty Daffodil piszesz o maminym pokarmie wiedząc ze sa takie które maja z tym problem.
Odpuszczam sobie.

Lutka - nie przemuj sie. Mysle, ze dziewczy na pewno nie chcialy Cie tutaj krytykowac ani urazic.
Ja pociagne tez jeszcze na cycku a potem sie zobaczy. To karmienie piersia jak na razie mnie lekko dobija i zobacze ile wytrzymam. Ja tam nie mam nic przeciwko karmieniu butelka. Wazne w tym sa na pewno przeciwciala, ktore dziecko dostaje w nim od mamy, a tak oprocz tego to nie wiem czy jest jakas roznica poza tym, ze dzieci po butli lepiej spia.

Daffodil
lutka

Ewcia napisała, ze dostala dzis kolejna kroplowkę al enadal nic, i raczej jutro bedzie miala cesarke.

Biedna ta Ewcia, nic jej nie rusza. Mnie po oksytocynie zaczęły się takie dramatyczne skurcze, że aż trudno mi wyobrazić sobie, że na kogoś może to nie podziałać.
No widac, ze Zuzia broni sie jak moze przed wyjsciem na zewnatrz. Widac za dobrze jej u mamy!!!!

jola22
dorciaa25
Już wróciłam z ktg, tętno Filipka unormowało sie na szczeście ,tzn wynosi ponad 120 i czasem sięga 180 nawet. Za dwa dni mam znów przyjść na usg i ktg. Jejku najdłam sie strachu.

Jolu 22 pisałaś ze przy wodowodzoiu kierują na cesarkę, ale zawsze??? Bo mnie nie skierowała, no a doo tego dzidzius jest duży bo 4 kg, może w szpitalu podejmą taką decyzję??

Dorciu to super ze Filipek ma się dobrze, a jeśli chodzi o wielowodzie i cesarkę to myślę ze twoja lekarka powinna coś zadziałać - z tego co piszesz to ona zostawiła cie samej sobie - jesteś już prawie po terminie, więc na co ona czeka.

wg niej to począwszy od dzis mam miec co 2 dni usg i ktg a jak nic się nie bedzie działo to 25 do szpitala, ale teraz w środą z tą cesarka iktg to ja ją przycisnę

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

mama2corun
Guniu a do Ciebie jeszcze polozna przychodzi??kurcze moja byla tylko2razy i jeszcze na ostatniej wizycie probowala mi wmowic ze dziecko uczulilam....a ja jej tlumacze ze antybiotyk jem i dlatego ma krostki.ona nie ze mam zmienic kosmetyki etc.i kto mial racje ja jak skonczylam antybiotyk na drugi dzien juz niebylo krostek.

Dorcia dawaj znac co i jak kurcze a co z Ewcia??biedulka tak mi jej zal
Jak taka durnowata to lepiej niech nie przychodzi.
Moja byla codziennie przez tydzien a terza, kiedy jej potrzebuje czyli tak mniej wiecej raz w tygodniu no i tak przez 2 miesiace oplaca ja kasa. A dzisiaj to duzo gadalysmy na rozne tematy a Malego tylko zwazyla. Super z niej babka. Taka nasza dziewczyna i serio do rany przyloz. Zawsze mnie pocieszy, dobrze poradzi i uspokoi.

lutka
ok odreagowałam przy prasowaniu - Daffodil przepraszam ze przy okazji Tobie sie oberwało.
A z Mama2 juz sobei wytłumaczylysmy nieporozumienie :)

Mama2cór po takim czasie krocze powinno byc w dobrym stanie. a boli nadal?

Zmykam bo Szymuś owtorzył oczy - trzeba wykorzystac to na kapiel. Atak wogóle to obsypało go lekko - kurde tylko po czym? Jem niewiele :/
A moze to takie krostki jakie ma moj synek. Polozna mowila ze to od moich hormonow jeszcze z ciazy. One sa takie czerwonawe dokola a w srodku biala kropka. Szybko znikaja ale pojawiaja sie nastepne. Moze to to....

Jola30
witam
Jestem na chwilke ale zaleglosci nadrobie w nocy jak bede miala chwilke.
dziewczyny w nocy zanikl mi pokarm nic nie mialam Niki cala nac plakal ja razem z nim nie chcial sztucznego mleka dlawil sie i dusil nie ume ssac butli no koszmar wkoncu usnoll wykonczony o 6 rano.
Robilam wszystko herbatki laktacujne prysznic masaz i juz bylam u kresu wytrzymalosci psychicznej ciezko bylo ale juz dzis cos ruszylo i jest na tyle ze maly sie najada wiec odetchnelam z ulga ale jk ten koszmar sie powtorzy ja naprawde nie wiem co robic on nie mie ssac z butli i nawet sobie ie wyobrarzacie jaki to problem.

Wiem Jola bo moj synek tez tak reagowal na butle. To przemawia u mnie za tym, ze karmie piersia. mam wiekszy spokoj i nie martwie sie tak o Malego. Ja tez przezylam ten horror glodnego dziecka zanim dostalam pokarmu. On plakal a ja razem z nim. Ech!
Moze pij trzy razy dziennie te herbatki laktycyjne. One serio dzialaja. I pozwol mezowi sie odciazyc mimo ze nie robi moze tego najlepiej ale zawsze. Ponoc pokarm mozna straci z przemeczenia i niedospania, tak czytalam. A Ty nie spalas ostatnio za duzo, co nie?
Co do butli to jaka masz smoczki! Moj Maly pije tylko ze smoczkiem ze szpitala (tam jest bardzo mala dzirka) bo z Nuka sie dlawi (za duza dzirka)i nie umie za Chiny pic, mimo, ze niby dla noworodkow.

jola22
Jola30
witam
Jestem na chwilke ale zaleglosci nadrobie w nocy jak bede miala chwilke.
dziewczyny w nocy zanikl mi pokarm nic nie mialam Niki cala nac plakal ja razem z nim nie chcial sztucznego mleka dlawil sie i dusil nie ume ssac butli no koszmar wkoncu usnoll wykonczony o 6 rano.
Robilam wszystko herbatki laktacujne prysznic masaz i juz bylam u kresu wytrzymalosci psychicznej ciezko bylo ale juz dzis cos ruszylo i jest na tyle ze maly sie najada wiec odetchnelam z ulga ale jk ten koszmar sie powtorzy ja naprawde nie wiem co robic on nie mie ssac z butli i nawet sobie ie wyobrarzacie jaki to problem.

Jola30 strasznie Ci współczuje - cała noc zarwana, mleko zanika - oby to wszystko się szybko unormowało.
Jolcia może zmień smoczek.
Buziaki dla ciebie kobietko - trzymam kciuki oby wszystko się ułożyło jak najlepiej.
A tak mi sie przypomnialo ze Maksio ssie tylko ten ochydny pomaranczowy smoczek (kauczukowy????). Tego bialego silikonowego nie umie.

dorciaa25
Ciekawe co u Ewci, czy tym razem kroplówka zadziałała ?

Szkoda jej. O ironio. Ja sie nie przejmowalam tym czy w terminie czy nie. nawet mi nie pasowalo, bo siostra przyjezdzala i wody poszly i Maksio sie urodzil prawi trzy godziny i bylby termin jak w pysk strzelil. A Ewciaa tak sie stresowala i ta juz chciala urodzic, ze moze jak na zlosc jej psychika tak zadzialala ze porod ie chcial ruszyc. reszta kto wie o co chodzi. Ile ciaz tyle przypadkow i badz tu madry. Ale ona tak chciala i teraz tez biedna sie nastresuje. Ale jedno jest pewne - na pewno wroci ze szpiala z Zuzia :-)

Dobrej nocy dziewczyny!
Ja wlasnie nakarmilam Makisa i usnal po bojach. Jakos ani w jedna ani w druga nie mogl od 20.00 i dal nam ciut popalic. Przynajmniej raz dziennie tak ma. Ale moze noc bedzie lepsza. Niestety gwarancji nie ma. MOglby troche dluzej pospac niz te dwie fodziny czyli do 2.00. Ale to jest chyba tylko moje pobozne zyczenie a maksio i tak kieruje sie tylko dla niego zrozumialym grafikiem.
aaaaa i zalaczam zdjecia z dzisiaj naszego malego krzykacza :-)

hej kochane.

Ja na chwile po porade. Mam straszne bole podbrzusza, czasami mnie tak boli, ze chodzic nie moge. Mam wrazenie ciagniecia do dolu...
Dzis jest 8 dni po porodzie, wczesniej myslalam, ze wszystko jest w normie, ze tak powinno byc, ale coraz czesciej zastanawiam sie czy to normalne, bo nie pamietam jak to bylo ze starszymi :(
Wciaz krwawie, ale takze mam brazowawo-zoltawe uplawy. Powiedzcie mi ile dni po porodzie mialyscie bole i jak dlugo sie krwawi. Stiewierdzilam, ze jesli bedzie jeszcze kilka dni tak samo to pojde chyba do gina, ale poki co jeszcze mam szwy i nie wyobrazam sobie badania :(

Dzieki kochane

Cholera jak nie urok to sraczka

A tak w ogole, to naprawde nie mam czasu nawet by Was czytac, choc dzis "przelecialam" jakies 10 stron i mniej wiecej "kumam co w trawie piszczy"
Przede wszystkim Jola wspolczuje braku pokarmu :(
Trzymam kciuki za nasza Ewunie no i takze za Ciebie Dorciu i Jolu zebyscie szybciutko i bezbolesnie urodzily.
Co do smoczka, jak Mia jest niespokojna, dosc czesto jej sie to zdarza to tez wkladam jej smoka bo widac, ze chce possac by sie uspokoic. Choc jej nie pasuje, ale ciagnie bo cyc jest tylko do jedzenia :)
Zmykam spac kochane. Jutro bede pozniej bo z rana musze z Daga do szpitala jechac na badania.
Dzieki kochane z gory za wiadomosci odnosnie boli brzucha, naprawde zaczelam sie tym niepokoic, choc moze znow cos sobie wkrecam?!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
aneta1808
Czesc dziewczynki jak zdroweczka?? no i jak tam brzuszki??? tak tu do was zagladam i trzymam kciuki za was kochane-pozdrawiam serdecznie:)

Większość z nas już się brzuszków pozbyła :) Teraz trzymamy kciuki za trzy ociągające się mamusie :)

no to trzymamy kciuki za ociagajace sie mamusie dziewczynki czekamy na wasze malenstwa!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqt5odkiiz54rq.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqupjyeduy21no.png

wiam was bo super przespanej nocy , kurcze mam złote dziecko !!!!!!!! teraz lezy z oczkami otwartmi i rozglada sie prawie bez ruchu:win your love:

Isabela ja mysle ze powinnas isc do lekarza z tym kroczem bo to nie wyglada za dobrze szczegolnie ze boli i masz upawy

trzymam kciuki za Ewcie dzis musi juz urodzic!!

Gunia Maksiu sliczy i juz naprawde duzy , rosnie jak na drozdzach

aha i chcialam wam powiedziec ze moj tez ma ta ochydna czkawe z 6 razy dziennie

gunia43
Dobrej nocy dziewczyny!
Ja wlasnie nakarmilam Makisa i usnal po bojach. Jakos ani w jedna ani w druga nie mogl od 20.00 i dal nam ciut popalic. Przynajmniej raz dziennie tak ma. Ale moze noc bedzie lepsza. Niestety gwarancji nie ma. MOglby troche dluzej pospac niz te dwie fodziny czyli do 2.00. Ale to jest chyba tylko moje pobozne zyczenie a maksio i tak kieruje sie tylko dla niego zrozumialym grafikiem.
aaaaa i zalaczam zdjecia z dzisiaj naszego malego krzykacza :-)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]6981[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

Prześliczny chłopczyk.

isabela
hej kochane.

Ja na chwile po porade. Mam straszne bole podbrzusza, czasami mnie tak boli, ze chodzic nie moge. Mam wrazenie ciagniecia do dolu...
Dzis jest 8 dni po porodzie, wczesniej myslalam, ze wszystko jest w normie, ze tak powinno byc, ale coraz czesciej zastanawiam sie czy to normalne, bo nie pamietam jak to bylo ze starszymi :(
Wciaz krwawie, ale takze mam brazowawo-zoltawe uplawy. Powiedzcie mi ile dni po porodzie mialyscie bole i jak dlugo sie krwawi. Stiewierdzilam, ze jesli bedzie jeszcze kilka dni tak samo to pojde chyba do gina, ale poki co jeszcze mam szwy i nie wyobrazam sobie badania :(

Dzieki kochane

Cholera jak nie urok to sraczka

A tak w ogole, to naprawde nie mam czasu nawet by Was czytac, choc dzis "przelecialam" jakies 10 stron i mniej wiecej "kumam co w trawie piszczy"
Przede wszystkim Jola wspolczuje braku pokarmu :(
Trzymam kciuki za nasza Ewunie no i takze za Ciebie Dorciu i Jolu zebyscie szybciutko i bezbolesnie urodzily.
Co do smoczka, jak Mia jest niespokojna, dosc czesto jej sie to zdarza to tez wkladam jej smoka bo widac, ze chce possac by sie uspokoic. Choc jej nie pasuje, ale ciagnie bo cyc jest tylko do jedzenia :)
Zmykam spac kochane. Jutro bede pozniej bo z rana musze z Daga do szpitala jechac na badania.
Dzieki kochane z gory za wiadomosci odnosnie boli brzucha, naprawde zaczelam sie tym niepokoic, choc moze znow cos sobie wkrecam?!

Co do bóli, to nie wiem co doradzić, bo u mnie nie bolało zupełnie nic, nawet nie odczuwałam za bardzo skurczów macicy przy karmieniu. No ale podejrzewam, że po cesarce może to trochę inaczej wyglądać.
A co do krwawienia, to ja jeszcze mam, czyli trwa to już prawie 3 tygodnie. Wprawdzie widać, że to już końcówka, bo w zasadzie pojawia się już tylko śluz zabarwiony krwią.

mama2
wiam was bo super przespanej nocy , kurcze mam złote dziecko !!!!!!!! teraz lezy z oczkami otwartmi i rozglada sie prawie bez ruchu:win your love:

Isabela ja mysle ze powinnas isc do lekarza z tym kroczem bo to nie wyglada za dobrze szczegolnie ze boli i masz upawy

trzymam kciuki za Ewcie dzis musi juz urodzic!!

Gunia Maksiu sliczy i juz naprawde duzy , rosnie jak na drozdzach

aha i chcialam wam powiedziec ze moj tez ma ta ochydna czkawe z 6 razy dziennie

Ja też się dzisiaj całkiem wyspałam. Przerwy były 3-4 godzinne, więc nie jest źle :) Ale o 8 spanie się znudziło i teraz Kuba leży w łóżeczku, macha łapkami, jakby od tego zależało jego życie i wypluwa smoka :)