Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Ok. Spadam, no moj maz powiedzial, ze powinnam miec zakaz komputera, bo sie uzalezniam.
Chyba ma racje!
Ale dzisiaj taki dzien. Tu gadam na formum a oprocz tego z siora i jej kolezanka na skype.
Ale dosc tego!
Do jutra i oby jutrzejszy dzien byl taki pelny super zdarzen jak ten dzsiejszy!!!
:36_3_15:Pa!

U mnie to samo. Już się wkurza, że w pracy się denerwowałam, że mi każą więcej niż 4 godziny siedzieć przed komputerem, a teraz jak jestem na zwolnieniu, to siedzę dwa razy dłużej :) No może trochę siedzę, ale przynajmniej dłuższe przerwy sobie robię :)
A dzisiaj byłam w bibliotece i mam kupę fajnych książek do czytania, więc przerwy będą jeszcze ciut dłuższe :)

NuSiAaa
Daffodil
A może akurat zrobi :) Czego Ci oczywiście z całego serca życzę :) I oczywiście szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu :Kiss of love:

A dziękuje....dziękuje... :23_30_126:

No a jak tam u ciebie samopoczucie... jejus nie pamietam już jak to bylo w 17 tygoniu.... czuje się jak bym chodzila z tym brzucholkiem od zawsze :D chodź nie tak dawno wyczekiwałam kiedy urosnie :D

My jesteśmy teraz na etapie wsłuchiwania się w kopniaczki :) Brzuchole już coraz większe. U mnie samopoczucie bardzo dobre. Żadnych poważniejszych dolegliwości nie mam. No może poza łożyskiem, które jest ciut za nisko, ale lekarz mówił, że na tym etapie może się jeszcze podnieść. Tak więc oszczędzam się i mam nadzieję, że nie będzie przodujące.
A poza tym jest rewelacyjnie, bardzo mi się okres ciąży podoba :)

Daffodil

My jesteśmy teraz na etapie wsłuchiwania się w kopniaczki :) Brzuchole już coraz większe. U mnie samopoczucie bardzo dobre. Żadnych poważniejszych dolegliwości nie mam. No może poza łożyskiem, które jest ciut za nisko, ale lekarz mówił, że na tym etapie może się jeszcze podnieść. Tak więc oszczędzam się i mam nadzieję, że nie będzie przodujące.
A poza tym jest rewelacyjnie, bardzo mi się okres ciąży podoba :)

no to super że wszystko ok.
co do dolegliwosci ja tez nie narzekalam bo nic mi nie bylo.... za to teraz jest :( ale jeszcze troszke i moje sloneczko bedzie z nami :dzidzia:

dzien dobry dziewczyny ja dzis zaczelam dzien placzaco ale ze szczescia bo holenderski Mikolaj przychodzi wlasnie dzisiaj i do mojej Oliwki dzis przyjechal na ala saniach dzieci ze szkoly wyszly cala banda spiewaly i wolaly Mikolaja:)no poprostu rewelacyjny widok a dostana dzieci wzystko to samo czyli w jednorazowym kubeczku z jakimis postaciami z bajek po cukierku ciasteczku rodzynki i jakas malutka zabawke ale radosci maja z tego co niemiara!!i najlepsze jest to ze rodzicow to nic niekosztuje bo pamietam jak w Polsce w przedszkolu musielismy slone pieniadze za to placic,a tu wszystko panstwo,no wiec ja dzis czuje ze bede miala szczesliwy dzien!!!!niema nic cudniejszego jak zobaczenie z rana szczescia na twarzy waszego dziecka!!!!!:8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96:USMIECH I SZCZESCIE DZIECKA TO NAJWIEKSZY PREZENT

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

1cora2syn...??
Stalam na ulicy i plakalam jak glupia jak zobaczylam jak moja myszka sie cieszy:8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96::8_2_96:

:) ja sobie czasami wyobrazam, jaki to bedzie miod na sercu, kiedy bedziemy widzialy szczescie na buziach naszych dzieci. Przez caly rok masa radosci: bo jesienne liscie, bo mozna ludziki robic z kasztanow, bo kapiel w babelkach z kaczuszka, bo snieg, bo mikolaj, bo choinka albo babki z piasku na plazy latem.... dzieciom nie trzeba wiele do szczescia i to jest piekne!! My sobie tez przypomnimy jak cieszyc sie drobiazgami :)
:36_1_73::dzidzia:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
pat-k
Ewciaa
witam i ja dziś troche póżniej jakoś dobrze mi się spało, ale choroba nadal trzyma i nie chce mnie opuścic a już dziś piątek:36_2_58:

Ewciu a masz temperature?

nie mam naszczęście, tylko zatkany nos, mały kaszelek, i głos jak "babcia "

hmm... bo ja niedawno wyczytalam, ze opuchnieta sluzowka nosa (czyli zapchany nos i katar) plus kaszel to jedne z objawow ciazy w II trymestrze. Ja mam ciagle katar, od poczatku ciazy w zasadzie i lekarz rozkladal rece. twierdzil, ze to moja reakcja na ciaze i tyle. Ze niby mam alergie na brzuchola hihi

Zmieniam teraz lekarza, wiec zapytam jeszcze o ten katar

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Ewciaa
pat-k

Ewciu a masz temperature?

nie mam naszczęście, tylko zatkany nos, mały kaszelek, i głos jak "babcia "

hmm... bo ja niedawno wyczytalam, ze opuchnieta sluzowka nosa (czyli zapchany nos i katar) plus kaszel to jedne z objawow ciazy w II trymestrze. Ja mam ciagle katar, od poczatku ciazy w zasadzie i lekarz rozkladal rece. twierdzil, ze to moja reakcja na ciaze i tyle. Ze niby mam alergie na brzuchola hihi

no to by było dopiero, katar całą ciążę o matko :( męczarnia, no ale nie wiem czy to to czy nie lekarz mówił że przeziębienie malutkie, ale nadal nie przechodzi, zapytam mojego gin. 12 grudnia

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k chyba masz racje z tym nosem, włąśnie czytam na necie o tym :36_2_58:

14 TYDZIEŃ

Rosnąca macica.
Tracisz wcięcie w talii? Dzieje się tak, ponieważ macica zaczyna wznosić się ponad kością łonową. Być może wcale tego nie czujesz, szczególnie jeśli jest to Twoja pierwsza ciąża. Jednak Twój lekarz dobrze wie czego szukać. Podczas każdej kolejnej wizyty, będzie on zapisywał wielkość Twojej macicy po dokonaniu jej pomiaru od kości łonowej do jej szczytu, zwanego dnem. Pomiar ten jest jedną ze wskazówek mówiących o tym czy ciąża przebiega prawidłowo. Generalnie rzecz biorąc, wysokość macicy wysoko koreluje z tygodniem ciąży. Aktualnie macica wznosi się na około 14 centymetrów ponad górną krawędzią kości łonowej. W tygodniu 20 wysokość ta wynosić będzie 20 centymetrów.

Masz uczucie zablokowanego nosa?
Może to być wynikiem alergii lub przeziębienia, lub też zwykłym objawem ciąży. Wiele kobiet w ciąży ma wrażenie, że mają nieustannie zablokowany nos, co utrudnia im oddychanie. Objaw ten jest wynikiem działania progesteronu, który powoduje wzmożenie obiegu krwi w śluzówce nosa, co z kolei przyczynia się do jej opuchnięcia. Stan ten określany jest mianem kataru ciążowego, i niestety niewiele można zrobić aby sobie z nim poradzić. Możesz starać się używać nawilżacza powietrza lub smarować dziurki nosa wazeliną. Zmniejszy to wysychanie wnętrza nosa. Pamiętaj jednak aby unikać sprayów do nosa zawierających środki przeciwhistaminowe.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Pat-kadlamnie to wogole emocjonnujace strasznie jak moja corcia szczesliwa bo my ponad 2 lata bylysmy same i ja na glowie nieraz stawalam zeby bylo dobrze naprawde moja myszka duzo przeszla w swoim zyciu i teraz jak widze u niej baztroska radosc to poprostu ciesze sie baaardzo mocno tak jakby to cos bylo najpiekniejsze na swiecie,bo to jest najpiejkniejsze na swiecie uczucie radosc wlasnego dziecka.ja tyle nocy przeplakalam proszac tego na gorze zeby dal mojej myszce szczescie,i dzis sobie uswiadomilam ze spelnil moja prosbe i dziekuje mu za to calym sercem!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png