Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
gunia43
Ewciaa

żądna nie jest z nas zadowolona jedna ma za dużo objawów druga nie ma wogóle i się zastanawia czy to normalne....ciągle sobie mówie że to już niedługo i się skończy to zamartwianie i myślenie
Ja tam wole nie miec zadnych objawow,tylko zeby mnie nagle wzielo i juz. Jak mi brzuch twardnial cala noc, bo Maly kopal to tak sie czulam, ze szkoda slow. Wole bezobjawowo czekac na dzien kiedy Maksio sie zdecyduje. Mam nadzije, ze mu juz serio ciasno i postanowi wyjsc w okolicach terminu przynajmniej.

też chce by mnie wzieło nagle i już niebędzie wyjścia :) brzuch też mi twardnieje ale nie boli to aż tak bardzo, ale częśto czuje jak mała nagle napierwa mocno w dół i za sekunde przestaje i tak dość często jest

mój z kolei uspokoił się i mało co sie stawia.

Daffodil
nie odpowiada, znaczy pewnie ze rodzi.

patka tez jeszcze nie zagladnęła do nas. ok dziewczyny nie ma co wpadac w panike, predzej czy później wszystkiego sie dowiemy. Trzeba tylko cierpliwie czekac na wiadomości.
jak zacznę rodzic to na pewno Was poinformuję, o efekcie również :)
W końcu kupiłam firankę ufffffff, znalazlam coś co mi sie podobało i nie kosztowalo 40 zl lub więcej za metr :)

lutka
patka tez jeszcze nie zagladnęła do nas. ok dziewczyny nie ma co wpadac w panike, predzej czy później wszystkiego sie dowiemy. Trzeba tylko cierpliwie czekac na wiadomości.
jak zacznę rodzic to na pewno Was poinformuję, o efekcie również :)
W końcu kupiłam firankę ufffffff, znalazlam coś co mi sie podobało i nie kosztowalo 40 zl lub więcej za metr :)

a ja wciaz szukam firanek do Mia pokoju. Angole nie uzywaja firanek, a jak juz maja to koszmarne :( Na ebayu tez nie ma nic)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

A prospos tematu fuinarek to ja kupilam w Ikei. Komplet za 10 euro.
W pokoju nie mam, tylko zaslonki, a w kuchni tylko zazdrostke. W sypialni tez nie mialam, tylko same zaslonki, ale przy dziecku jakos mi sei zachcialo okno firaneczka przyozdobic, nie tylko samymi zasklonkami. Jak Wam sie podobaja?

Wyszlo ciut ciemno, bo pod swiatlo robilam, ale mam nadzije, ze cos widac.

lutka
a kiedy dokladnie planujecie jechać do PL i na ile?

to wszystko zalezy od tego jak dlugo bede czekala na paszport Mia. Podobno czeka sie 3 tygodnie, ale ostatnio kos pisal, ze 7 tyg czekal. Moje laski maja egzaminy na przelomie maja i czerwca, takze po nich beda juz wolne i lecimy. Musimy byc pod koniec sierpnia w Londynie bo Pola zaczyna College i bedzie miala kilka interview wiec mam nadzieje, ze damy rade. W ostatecznosci dziewczynki poleca same :( zobaczymy :)

gunia43
W pokoju nie mam, tylko zaslonki, a w kuchni tylko zazdrostke. W sypialni tez nie mialam, tylko same zaslonki, ale przy dziecku jakos mi sei zachcialo okno firaneczka przyozdobic, nie tylko samymi zasklonkami. Jak Wam sie podobaja?
[ATTACH][ATTACH]6364[/ATTACH][/ATTACH]

sliczne.
Ja chce krotkie bo okna mam gleboko, nie sa to wykusze, ale ponad pol metrowe parapety i firanke chce zawiesic przy szybie, zaslonki mam juz fajne.

isabela
lutka

to wszystko zalezy od tego jak dlugo bede czekala na paszport Mia. Podobno czeka sie 3 tygodnie, ale ostatnio kos pisal, ze 7 tyg czekal. Moje laski maja egzaminy na przelomie maja i czerwca, takze po nich beda juz wolne i lecimy. Musimy byc pod koniec sierpnia w Londynie bo Pola zaczyna College i bedzie miala kilka interview wiec mam nadzieje, ze damy rade. W ostatecznosci dziewczynki poleca same :( zobaczymy :)
Ja wciaz mam nadziej, ze jak polece w sierpniu do Polski nad morze to moze sie spotkamy. Tylko nie wiadomo czy polecimy, bo z kasa u nas krucho. Kyzys przyszedl i maz duzo mniej ostatnio zarabia.

gunia43
isabela
lutka

Ja wciaz mam nadziej, ze jak polece w sierpniu do Polski nad morze to moze sie spotkamy. Tylko nie wiadomo czy polecimy, bo z kasa u nas krucho. Kyzys przyszedl i maz duzo mniej ostatnio zarabia.

Guniu ja tez mam nadzieje spotkac sie z Toba w trojmiescie. Byloby naprawde super.

isabela
gunia43

sliczne.
Ja chce krotkie bo okna mam gleboko, nie sa to wykusze, ale ponad pol metrowe parapety i firanke chce zawiesic przy szybie, zaslonki mam juz fajne.
Ja tez chcialam miec krotkie, ale w koncu zdecydowalm sie zostawic dlugie. Przynajmniej kaloryfer latem zaslaniaja. A kolejne, ale tym razem krotkie dokupie w Polsce. Beda na zime, zeby kaloryfer mogl grzac ladnie Maksia. Mam znajoma w Anglii, ktora zajmuje siewlasnie sprzedaza firan i zaslon.

gunia43
isabela
gunia43

sliczne.
Ja tez chcialam miec krotkie, ale w koncu zdecydowalm sie zostawic dlugie. Przynajmniej kaloryfer latem zaslaniaja. A kolejne, ale tym razem krotkie dokupie w Polsce. Beda na zime, zeby kaloryfer mogl grzac ladnie Maksia. Mam znajoma w Anglii, ktora zajmuje siewlasnie sprzedaza firan i zaslon.

super pomysl. U nas kaloryfery nie sa pod oknami i uwazam, ze dobrze bo cieplo nie wylatuje. A nie wybierasz sie do UK, gdybys byla, zapraszam do siebie, chetnie Was ugoszcze u siebie.

isabela
gunia43
isabela

sliczne.

super pomysl. U nas kaloryfery nie sa pod oknami i uwazam, ze dobrze bo cieplo nie wylatuje. A nie wybierasz sie do UK, gdybys byla, zapraszam do siebie, chetnie Was ugoszcze u siebie.
Isabela - Dziekuje za zaproszenie!!!! Na pewno sie wybiore, tylko nie wiem kiedy. W przyszlym roku wiosna moze zjade. Ja mam siostre Brighton, tylko u niej warunkow na malenkie dziecko nie bardzo, wec musze poczekac, az Maly podrosnie. Poza tym jak juz pojade to chcialam wykorzystac ze jestem nad morzem, wiec musi byc pogoda. Ale jak juz bede chcetnie Was odwiedze :-) To nie jest tak daleko. Do Londynu jedzie sie autobusem ok. 2 godzin na Victoria Station.

isabela
Jola22 dzwonila do mnie, jest w szkole rodzenia. JolaGjeszcze sie do niej nie odezwala. Stwierdzilysmy, ze pewnie dostala oxytocyne i takie miala bole, ze dostala pewnie znieczulenie, ktore spowalnia porod i moze dlatego tak dlugo to trwa. Jola22 bedzie pozniej, powiedziala, ze jak tylko JolaG sie odezwie to da nam znac.

Dzieki Isabela. Ja jestem dobrej mysli. Zreszta jaki by nmie byl przebieg to liczy sie koncowy efekt czyli to, ze myly Nikus sie urodzi :-) i to jeszcze dzisiasaj, mysle.

Isabela - ponoc ostatnio zajadasz sie surowkami. MOze znasz jakis fajny prosty sposob na surowke z bialej kapusty. Ponoc odwadnia. Przydaloby mi sie jej ciut pojesc, moze na moje stopki pomoze.

A tak w ogole myslicie, ze powinnam sie niepokoic czy tez to na tym etapie ciazy normalne, ze tak zaczely mi rece i stopy puchnac. Ostatnio bylam u gina w zeszly czwartek i bylo ok z wynikami, ale nie weim jak teraz.

Witam kochane !!! :36_3_15:
Ale sie za Wami steskniłam. My juz z Majeczką jesteśmy w domku dzisiaj wyszłysmy.
Co do porodu to troszke się nameczyłam, ale nie było źle. Jak nasłuchałam sie jak kobiety rodzą (bo lezałam w sali obok porodówki) one sie poprostu wydzierały w niebogłosy to stwierdziłam ze miałam leciutki poród:Śmiech: Wody odeszły mi około 10:30 i o 17:35 juz Majeczka była z nami. Jak zaczęły sie skurcze parte to rodziłam ją 20 minut. Wszyscy lekarze i kolezanki z pokoju stwierdzili że jestem stworzona do rodzenia, ani razu nie steknęlam, a skurcze parte do już wogóle nie bolały. Musiałam lezeć 24 godziny w łóżku bo dostałam lekkiego krwotoku i straciłam sporo krwi. Nie rozcinali mnie, ale troche popękałam, wiec chodze troche ślimacznie, ale da się przeżyć. Mam strasznie duzo pokarmu i musze odciągać bo Maja nie nadąża z jedzeniem. Piersi też mnie bardzo bolą. Będe do Was zagladac w miare mozliwosci :Oczko:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png