Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Kira89
dziewczyny, cwiczenia zaliczyłam na 4 wiec już coś mam z głowy :D ale tutaj jest taki upał, że ledwo żyje po takiej podróży ^^

Gratulcje!! Dalas rade, pieknie!

ja tez gratuluje! zuch dziewczyna!

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
mama2corun
ehh kochane mnie sama moj spokuj przeraza hihi ale mysle ze poprostu taki moj urok ze musze sie pomeczyc ale pamietajcie ze niekazdy tak ma!!!!!kazda z nas jest inna wiec kazda moze rodzic inaczej!!!wy wszystkie bedziecie ekspresowo rodzic :)
ja moze taki spokuj bo juz jakis czas temu tak myslam ze bedzie dlugi porod i M mowilam wiec moze dlatego jakos sie uspokoilam on lekko poddenerwowany ale stara sie niezwariowac my mielismy duzo spraw na dzis zaplanowanych a najwazniejsze to ludzie nowi pracownicy...bo trzabylo im Nipy otworzyc 8 osob.wiec on tak na ray wszystko pozalatwial:) kochany moj duzo spraw dzis pozalatwial i jednoczesnie jest zemna rozsmiesz mnie przyniosl filmy polskie pojechal teraz po cos gotowego do jedzenia.i umowy podpisac z nowymi pracownikami.dzwoni co chwilke i przyjezdza.
a mi dziewczyny wtdluzyl sie czas miedzy skurczmi....7 minut dziwne....boje sie ze akcja ucichnie....

kurcze ja to chyba dzis nie usne ..no przeciez nie moze sie zatrzymac, kiedys Ola musi wyjsc!!!!
Oj jak ja Ci wspolczuje , TULE MOCNO

o rany!! mama2corun czyzby sie zaczelo u Ciebie?? ojeju! trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo i poszlo szybciutko!!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
a ja jak czulam sie wspaniale tak teraz boli mnie brzuch i krzyz...:o_master:
i chyba zaczynam wchodzic do szafy...........

Mialo u nas padac a dzis powiedzieli ze jeszcze do niedzieli upały i kupe słonca:36_27_5::36_27_5:

ooo :) mama2 czyzby...? wszyscy mnie wyprzedza!

oj kochane moje ide sie polozyc bo ja juz chyba ze stresu wariuje tyle wrazen dzisiaj eh...

Spokojnie ja sie na porodówke nie wybieram jeszcze conajmniej przez tydzien , o nie!!!
Jeszcze jutro tyle musze załatwic i w czwartek no niech sie nawet Maksiu niewygłupia
Ale mnie teraz łupie z kazdej strony chyba tez sie oburzył na sytuacjie Joli i mam2cor

isabela
Kira89
isabela

hehhehe Kira nawet sie nie waz! Dopiero czulabym sie jak stara baba. Znajomi corek tez mowia do mnie po imieniu. Bylam w Twoim wieku kiedy urodzilam Dagmare, pewnie dlatego miedzy innymi mam taka slabosc do Ciebie :)
dobrze, będę grzeczna i nie będe tak do Ciebie mówić :D masz słabośc do mnie? oj, ale to zabrzmiało :hahaha:

hehhehehe prosze mi tu nie insynuowac hehhehhehe :sofunny::sofunny::sofunny:
no ja mysle, jak zaczelabys mi tu paniowac to pocielabym sie normalnie rozgotowanym porem!

:sofunny: a ja chce zobaczyc, jak sie czlowiek tnie rozgotowanym porem :sofunny:

mama2
a tak jeszcze na marginesie to tak mnie rozbolał brzuch ze zaraz w gacie ze strachu narobie:o_master: ale spokojnie jakby sie cos działo nawet w nocy to włącze kompa i odnotuje ten fakt takze badzcie spokojne kochan e, Dobranoc

ja dzisiaj spie z komorka przy uchu... nie zdziwie sie, jesli nad ranem przyjdzie sms, ze urodzilo sie kolejne majowe sloneczko
:)

gunia43
katja79
Daffodil

U mnie wszystko w porządeczku. Przepływy w normie, więc łożysko funkcjonuje tak jak trzeba, ale widać, że jest już dojrzałe. Pewnie w najbliższym czasie zaczną działać, jakieś bardziej konkretne informacje usłyszę dzisiaj podczas wieczornego obchodu lub jutro rano.
Natomiast kobieta mnie wagą zabiła :) Od razu uprzedziła, że ona zawsze podaje górną granicę i waga rzeczywista może się nawet o 600 g różnić, ale ta górna granica to 4 kg!! Słabo mi :) Zwłaszcza, że tydzień temu od innej lekarki usłyszałam 3300 :)

Eeeeeeeee nie martw sie pewnie maksymalnie zawyzyla :)
Daffodil - ale niezle sie Kuba podciagnal!!! Na pocieszenie Ci powiem. ze moja kolezanka urodzila synka 4400 i mowila, ze porod byl ok i sie nie nameczyla zbytnio.

Ja mam nadzieję, że ta waga była zawyżona, bo jednak u mojego lekarza Kuba ważył 3200, tydzień później 3300, a znowu za tydzień skok na 4000. Jednak podejrzewam, że mniej będzie.

Kira89
jola22
Wieści od Joli30

Dostała środki dopochwowe na wywołanie 3 godziny temu i nic się na razie nie dzieje.
Powiedzieli jej że to może trwać 24 godz.
Czy któraś z was wie jak długo trwa takie wywołanie???
24h? masakra, jak bidulka musi się męczyć... ale da rade, z całą pewnością :)

wywoluja porod... czopkami? pomylilo im sie z zatwardzeniem czy co??
moze podlacza jej w koncu kroplowke?
kurcze, ale emocji dzisiaj!

Daffodil
gunia43
katja79

Eeeeeeeee nie martw sie pewnie maksymalnie zawyzyla :)
Daffodil - ale niezle sie Kuba podciagnal!!! Na pocieszenie Ci powiem. ze moja kolezanka urodzila synka 4400 i mowila, ze porod byl ok i sie nie nameczyla zbytnio.

Ja mam nadzieję, że ta waga była zawyżona, bo jednak u mojego lekarza Kuba ważył 3200, tydzień później 3300, a znowu za tydzień skok na 4000. Jednak podejrzewam, że mniej będzie.

Daffodil to mamy po klocuszku. mam nadzieje, ze i w moim i w Twoim przypadku machneli sie przynajmniej o pol kilo

jola22
Dziewczyny rozmawiałam z Jola30 - wyobraźcie sobie że walnięta lekarka w szpitalu powiedziała jej że jej nie odeszły wody tylko ona się zsikała - i chcą ją do domu wypchnąć.
Biedna dziewczyna jest strasznie wkurzona - zażądała że chce rozmawiać z innym lekarzem (bardzo dobrze) i czeka.
Nie pozwolili się jej ruszać tylko ma leżeć, brzuch jej bardzo opadł, i jest miękki, dzidzia jest bardzo mało aktywna.
Kazała was wszystkie pozdrowić – i jeśli wróci do domu to się odezwie.

O rany, wystarczy pH sprawdzić i wiadomo na 100%. Poza tym kurka chyba jeszcze tak źle z nią nie jest, żeby nie wiedziała, kiedy sika :lup: Co za położna, tylko się załamać.

mama2
jestem wrecz wku....mama2cor W Polsce dawno by cie zostawili w szpitalu i przyspieszyli rozwieranie oksy i masazem . BANDA!!!!!!!!!!!!!!!ale sie meczysz , przesyłam duzo pozytywnej energi

Wyobrazcie sobie ze poszłam z corka sciagnac szyne a pedał jeden nacisnał ja łapskiem w łokciu Klaudia zasyczała z bolu i stwierdzil ze sie nie zagoiło i wszadzil cala reke w GIPS na kolejne 2 tyg!!!!!!!!!!!!! stałam tam 2 godziny zadnych przywilejow dla kobiet w ciązy , kolejki do recepcji i do gabinetu . Moja Klaudia popłakała sie bo jej tak naobiecywałam ze juz jej to sciągna to teraz dopiero ma !!!!!!!!nawet dłon unieruchomioną. Zwyzywałam ich przeokrutnie tam kurwa !!!!!!!!!o!!!!!!!!!!!

Dżizas kolejny lekarz na poziomie :lup: Mama dużo cierpliwości dla Ciebie i Klaudii.

mama2corun
ten moj sen niebyl taki gleboki ale jakby mocniej sie czuje po nim wiec no mam nadzieje tylko ze dzis nastapi stan zadawalajacy moja polozna....
wiecie co ja pochodze troszke po pokoju moze nasili sie choc niewiem jak bardzo jeszcze musi....a wiecie ja dodam ze ja zawsze mialam bolesne miesiaczki i to niejest tak ze mnie tak tylko lekko boli.no drugie to moj drugi porod i to raczej nie histeria.spokuj wodza moze tylko pomoc :) i tego sie staram trzymac rozmawiamy z M o zwyklych tematach nie o skurczach etc....tylko o kocykach mieszkaniu etc to mnie troszke uspakaja i sam fakt ze on jest troszke sie posmialismy ze jak cos on odbierze porod.....smiejemy sie smiejemy skurcz i M mowi ale my tylko zartujemy ze ja prawda??

mam2corun trzymaj sie kochana! moze juz jutro bedziesz trzymac Olenke w ramionach!
a ta polozna bedzie caly czas pod telefonem? dobrze, ze nie odeslali cie po odejsciu wod na przyklad...