Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
mama2
lutka
ok a ile kasy będzie dobrze widziane? wiem ze wszystko zależy od możliwości, ale tak żeby neiebylo za mało ani za dużo to ile Waszym zdaniem?

minimum daje sie 300 zł. tak srednio do 500zł

cholera, po co dzieciakowi taka kasa???????
Ja kupilabym po prostu piekny lancuszek z krzyzykiem.
Cholera, teraz komunia to jak slub.
Moja starsza corka ma pierwsza komunie bo jest wierzaca. Ja jako ateistka przygotowalam wszystko, chodzilam z nia do kosciola i podgrzewalam w niej wiare bo uwazam, ze dobrze jest wierzyc. Corka naprawde szla do komunii bo wierzyla i az widac jak bardzo byla uduchowiona. Szla w skromnej szacie, po komunii zrobilam obiad, a prezenty byly zwiazane z wiara, modlitewnik, lancuszek z krzyzykiem... Na nasze zyczenie. Nie chcialam z tego robic przesadnego widowiska.
Slicznie wygladaja dziewuszki w tych sukienusiach, ale male dziewuszki wygladaja slicznie we wszystkim. Uwaza, ze to przezycie duchowe, a nie sped rodzinny i kosztowne prezenty i tak powinno to wygladac, chyba, nie?

Tak powinno, ale niestety w dzisiejszych czasach zupełnie zatraciło to swój pierwotny sens.

mama2corun
ehh kochane czuje ze to koncowka juz calym cialem!!!

ale najpierw
Gunia jaki aniolek z twojej siostrzenicy jest cudowna slodka piekna no nic tylko schrupac!!!
Komunia?? no wiec ja wam cos napisze wiec moj siostrzeniec mial dokladnie 6 lat temu komunie ja bylam tez wtedy w ciazy :D hihi i wiecie co od chrzesnego dostal rower gorski od chrzesnej drukarke od babci i dziadka ze strony taty pieniazki 200zl a odemnie hulajnoge ona marzyl o hulajnodze wtedy jakos kolo50zl za nia zaplacilam...on byl przeszczesliwy z kazdego prezentu a na kase niezwrocil uwagi!!!moja siostra mu pieniazki odlozyla potem znowu jak dostal i jak sie troszke uzbieralo to niedawno tzn jakos2 lata temu zrobila mu pokuj tak jak on chcial...plus zawsze jak chcial cos bzdurnego sobie kupic to siostra moja mu dawala wlasnie z tych pieniazkow ktore dostal na komunie czy urodziny etc.
Lutka z tego co zrozumialam to nie twoja rodzina tak??wiec jak dasz 100zl to i tak naprawde ok.no ludzie niedajmy sie zwariowac...albo kup cos co wiesz ze sie spodoba a to dziewczynka chlopczyk bo jakos dzis niemoge sie skupic...
Jola30 no kolezanke bym chyba przechrzcila za takie zachowanie!!!a tak po za tym 500zl to naprawde duuzo...

ja dostalam na komunie od chrzesnych(malzenstwo)magnetofon i ubrania plus ubrali mnie do komuni naprawde ja mam cudownych chrzesnych:D

a teraz wracam do mojego samopoczucia...no wiec masakra siedzialam w wc chyba z pol godz z okropnym klujacym bolem odbytu...mala sie tak pcha ze ja niewiem ale niemam skurczy....tzn pjawiaja sie np 2 w odstepie 10minut a potem cisza na godzine poltorej ehh dzisiejszy dzien to mnie wykonczy....ja dzis niegotuje kupujemy dzis pizze bo dzis odpuszczam nadwyrezanie sie....

mama2corun ja coś czuję, że jutro dostaniemy smsa, że Olcia już przy cycu :)
Ale współczuję bardzo tego bólu, bo umęczysz się okrutnie.

Ewciaa
lutka
od zapłodnienia tyle trwa, ale jesli do zapłodnienia doszlo nie w 14 dniu tylko pisalas ze masz cykle 29-35, czyli powiedzmy 32-14=18 w 18 dniu cyklu, to twój termin przesuwa się z 5 (chyba dobrze pamiętam) na 9. No ale wiadomo, dziecko wychodzi i tak kiedy chce :D Chodzi mi o to zebys sie nie denerwowala jesli przejdziesz termin z OM, bo najprawdopodobniej z zapłodnienia będzie troszeczke późniejszy.
Moja ciąża trwa np 41 tyg a nie 40, wlasnie przez nieco późniejszą owu.

lutka wyjdzie kiedy będzie chciała, jutro mam wizyte więc myśle że czegoś konkretnego się dowiem, ostatnio jak byłam u lekarz to mówił że jak przyjde 27 kwietnia to umówimy się do szpitala nie wiem co miała na mysli jutro się okaże....poprostu się niemoge doczekać kiedy ją zobacze

Ewcia to jutro trzymam kciuki.

isabela
lutka
Ewciaa

no któraś w końcu mogła by pojechać na porodówkę

dokładnie, opowiadacie od kilku dni o bolach, skurczach itp i ja codziennie w nocy zastanawiam sie która juz po.

Ewciaa przytulanko cos dało? Nadal boli?

no wlasnie, rodzic babeczki kochane!
:yuppi::yuppi::yuppi::yuppi::yuppi: pocwiczyc troche z mezami i przec :)

Kurka ja w tym szpitalu to nawet męża nie wykorzystam :lup: A przydałby się jak cholera, już prawie tydzień bez szaleństw!! Chyba poproszę o jakąś przepustkę :)

lutka
isabela
lutka

Isabela ja o Tobie pisałam :D

a jesli chodzi o parcie to: mocno nabrac powietrza w płuca, zamknąć oczy przyciągnąć brodę do klatki piersiowej, chwycic sie za uda ciagnąc je ku sobie, i mocno przeć ale nie twarzą tylko wszystkim co jest na dole, póki trwa skurcz robic to jedynie z przerwą na wzięcie powietrza w płuca. Taka mała rada ze szkoły rodzenia :) Oczywiście, wyjdzie jak wyjdzie :)

ja bardzo chetnie, ale Mia jakas jest nieregularna i chyba woli spac niz wspolpracowac ze skurczami :(
No i niestety, ale nawet mlody Mel Gibson nie namowilby mnie na seksik, jestem aseksualna i nichuuu-hu mi sie nie chce, a to naprawde przyspiesza.

Isabela tu nie o przyjemność chodzi, czasem trzeba sie zmusic zeby wydusić :D

:sofunny: :sofunny: Padłam normalnie :sofunny:

Wiki20pl
jola śliczne ubranka

Słuchajcie czy z kształtu brzucha mozna powiedziec jaka jest płeć dziecka ?? No wiecie o co mi chodzi. Bo dzis spotkałam znajomą i mi mówi że bede miała chłopca bo mam taki brzuch, a USG pokazało dziewczynke i juz nie wiem co myśleć (a kilka osób zwłaszcza starszych mi powiedziało że bedzie chłopiec) wierzycie w takie przepowiednie ??

Ja zupełnie nie wierzę. Moja mama urodziła dwie córy i w każdej ciąży brzuch wyglądał zupełnie inaczej. To zależy tylko od tego jak dzieciaczek się ułożył, płeć na wygląd brzucha nie ma żadnego wpływu.

jolcia ciuszki cudne, ja przy ilosci waszych ubranek to jednak chyba bardziej w lesie jestem :)

co do brzuszka, to jak na mój gust WCALE nie jest wielki, wystarczy spojrzec na biust przy nim. Tak ze moim zdaniem niepotrzebnie sie martwisz, twoje zle samopoczucie jest na pewno wynikiem zatrzymania wody w organiźmie, a nie tego że masz ogromny brzuch - bo jak pisze moim zdaniej jest jak najbardziej ok jak na 9 miesiac :) okrąglutki i wystający:)

Daffodil rzeźnia piszesz? Ja to dzisiaj czuje się jak przed egzaminem, tak mnie spina świadomosc zbliżającego się porodu bez możliwości znieczulenia.Miejsca nie moge sobie z nerwów znaleźć :/

mama2 napisala-Co do przytulania to ja bym mogła non stop ale w całym tym przytulaniu chodzi głownie o dwie rzeczy : orgazm i sperme która działa na szyjke .

A ja dzis po porzadnym przytulaniu ciezko bylo M. namowic bo swiruje ze zaraz wody odejda.HIHIHI A ja powiem szczerze ze moge juz rodzic wiec mi obojetnie i tak bede musiala sie z tym zmiezyc predzej czy pozniej.
A teraz mam skurcze w prawdzie nie regularne ale sa nie zbyt bolace.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jolcia 22 ja tez puchne i tez sie nie zabardzo czuje dzis nawet sie poplakalam bo tak mnie wszystko bolalo maly naciska mi na zoladek i watrobe taki tepy bol ze szok i zwrocilam,parcie na stolec tez mialm ale jakos ucichlo a teraz mam skurcze.
I tez sie juz mecze bo niestety mam jakies dziwne kolki jak pochodze dluzej niz 10 minut musze usiasc ale tez zniose ten koszmar ciazy do konca dla mojego majowego dzieciatka.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Viki ja tam nie mam pojecia jak tam odgadnac plec dziecka po brzuszku ale nie ktorzy maja taki dar a moze zgaduja i tak sie udaje.
Ale tak na powaznie czy to takie wazne jaka bedzie plec!!!
Tak na marginesie mojego M. kuzynka ma 34 lata jest w ciazy w pierwszej ciazy strasznie nie chciala miec dziecka i to totalna wpatka chciala nawet usunac a teraz przezywa dramat ze bedzie miala syna tego to juz ja nie rozumiem i nawet nie chce mi sie do niej dzwonic bo jak sie dowiedzaialm ze jest w ciazy to dzwonilam i pytalm a ona ciagle narzekala i sapala oj co ona wygadywala nawet wstyd powtarzac.
Zaznacze ze jest kierownikem a jej maz ma tez dobra prace i maja wszystko co dusza pragnie a dziecka nie chca tz ona nie .
Oprocz tego ma cudownych rodzicow we wszystkim jej pomagaja i sraja sie nad nia i zawsze tak bylo a ona jest niewdzieczna suka i taka jest prawda.I jak ona odzywa sie do swojej mamy to wstyd.

ja tylko melduje ze w dwupaku Ola jednak jeszcze niewychodzi :D hehe ale bole caly dzien sie utrzymuja raz mocniej raz slabiej ale jakos chyba juz mniej na nie zwracam uwage.
Lutka lala jest M dzis ja przywiozl ale sie zdziwilam i kombinowal pol dnia zeby dac Oliw dzisiaj a ja uparcie nie nie bo tak bez okazji nie!!ale co on zaczol mowic jaka to ona kochana madra dobra oddala swoj kocyk dla Olenki pomaga mi i ze zasluguje i co zlamal mnie....Oliw dzis dostala lalke ale scieme zesmy puscili ze to Ola z brzuszka poprosila zeby jej kupic :D ze w ten sposob dziekuje za kocyk i takie tam oj Oliw przytulala na zmiane lalke i moj brzuch i mowila dziekuje Aleksandra,ja osobiscie sie poplakalam....jutro wam wstawie zdjecia lali a i Oliw wybrala imie dla lali to dziewczynka i uwaga ma na imie Maja hihi pewnie jeszcze jej kilka razy zmieni imie :D ale na dzien dzisiejszy jest Maja :D

ok dobranoc :*

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
ja tylko melduje ze w dwupaku Ola jednak jeszcze niewychodzi :D hehe ale bole caly dzien sie utrzymuja raz mocniej raz slabiej ale jakos chyba juz mniej na nie zwracam uwage.
Lutka lala jest M dzis ja przywiozl ale sie zdziwilam i kombinowal pol dnia zeby dac Oliw dzisiaj a ja uparcie nie nie bo tak bez okazji nie!!ale co on zaczol mowic jaka to ona kochana madra dobra oddala swoj kocyk dla Olenki pomaga mi i ze zasluguje i co zlamal mnie....Oliw dzis dostala lalke ale scieme zesmy puscili ze to Ola z brzuszka poprosila zeby jej kupic :D ze w ten sposob dziekuje za kocyk i takie tam oj Oliw przytulala na zmiane lalke i moj brzuch i mowila dziekuje Aleksandra,ja osobiscie sie poplakalam....jutro wam wstawie zdjecia lali a i Oliw wybrala imie dla lali to dziewczynka i uwaga ma na imie Maja hihi pewnie jeszcze jej kilka razy zmieni imie :D ale na dzien dzisiejszy jest Maja :D

ok dobranoc :*

kto jak kto ale Twoja corcia napewno zasługuje a wiesz ze ja nie moge wyleczyc Klaudi tej bakterii?? juz drugie leczenie nic nie daje , wczoraj sie naczytałam ze tego gronkowca nie da sie wogóle wyleczyc i jestem załamana bo do porodu juz tuz tuz a jak ona Maksia zarazi??? ja juz mam dosc

witam was kochana w pochmurny poniedziałek...ja juz zmeczona jestem słoncem opalona jestem az nieprzyzwoicie jak na ciezarną....

Wczoraj nieupolowałam Klaudi kupki bo tak zrobila ze cała spłyneła i sie schowała, do tego wkurwia mnie juz maksymalnie ta bakteria w jej nosie.

A co do Patki to moze ja mam sny prorocze i jak mi sie sniłoz e rodzi to moze rodzi??? o jejejuuuuu