Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
mama2
isabela

mama2, a dupsko rosnie :):):)

ja znow 0,7 od wczoraj wiecej na wadze ma juz 10.5 kg na plus

a ja schudlam ponad kilogram :noooo: nie wiem czy to woda czy ta infekcja ze mnie wycisnela tluszcz ;) a jem naprawde jak swinia ostatnio. Takze mam +11kg
Kurcze. Ja niestety nie moge pochwalic sie takim wynikiem. U mnie juz 16 na plus!!!!! Potem bede kombinowac jak to zrzucic, bo jak urodze to pewnie 10 zostanie. Wole o tym teraz nie myslec.

No i ja się witam środowo.

Pospałam dziś do 9-30 i wcale się nie wyspałam.
A gdzie wy wszystkie się podziewacie - jak ja przy kompie to wszystkie gdzieś się chowają - pewnie siedzicie na słoneczku, a ja jestem dzisiaj uziemiona bo jakiś gość ma przyjść sprawdzać instalacje elektryczną i muszę siedzieć i na niego czekać - a u nas taka piękna pogoda.

W nocy miałam taki dziwny skurcz (chyba macicy - trochę zielona w tym jestem bo to był pierwszy) i mówię do męża że mam skurcz, a on myślał że w łydce i szybko mi masaż nogi robi - ja na to "Misiek nie nogi tylko macicy, a on - no ale tam nie dam rady ci pomasować":sofunny::sofunny::sofunny:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
Ewciaa
mama2 wydaje mi się że masz racje, ciekawe kto u nas będzie miał dzidzie w terminie albo po terminie....a co u Daffodil?? a amelcia?? no i elwirka jest jeszcze ??

ja już się niecierpiwie kto będzie pierwszy:yyy:

mama2 i mama2curon macie śliczne i kochane córeczki
Witam!!!
Ja tam mam ostatnio wrazenie, ze urodze po terminie. Wczoraj so prawda mialam caly czas twardy brzuch i stawiala mi sie macica, ale zadnego bolu okresowego nie zauwazylam.
Ciekawe co powie jutro moj gin.

z tego co pisały dziewczyny, i mówiła moja ginka, wcale nie trzeba odczuwac bóli przepowiadających. I ja ich nie mam.

Daffodil
Ewciaa
a ja już pościel dla małej mam w domu jutro prasowanko i moge na porodówke jechać bo wszystko już będzie gotowe....jutro zroie zdięcia jak juz pościel założe to się pochwale

czy wy pieżecie ochraniacze z pościeli ????

Ja się przyznam, że nie prałam.
Ja tez nie i nie zamierzam juz. Tak w ogole to juz powoli mi sie nic nie chce. Tylko bym spacerowalaa, chodzila na zakupy, do znajomych, ogladala TV i pozwolila sie mezowi masowac :-) Totalny len ze mnie wylazi.

jola22
dorciaa25
jola22
Dziewczyny (te które wiedza że mają dzidzię główką do dołu) proszę napiszcie mi jak czujecie swoje dzieciaki - czy można wyczuć że dzidzia jest główką do dołu???
Ja mam wrażenie że Julka jest nadal główką do góry - a czuje ją tak że wypina mi coś na kształt dupki w okolicach pępka, gmera mi czasami w pachwinach.
Nigdy nie czułam żeby mi coś między żebra wkładała (no może raz).
Łapią mnie schizy ze będą chcieli mi ją przekręcać - a ja naprawdę tego nie chcę, o 1000%wolę cesarkę.

Witam:)

Daffodil ale nas zaskoczyłaś, powodzenia,ściskam:)
Jolu, ja mam tak że czuje kopanie w górnej części brzuszka, w dolnej cześci lżej czuje rączki i teZ mi sie pupka wypina w okolicach pępka, i jest ułożony główką w dół.

Kira, moje gratulacje, jeszcze tylko 20 dni, a co do tych "płynów " to ja tez czuje ostatnio zdecydoanie większą ilośći i białawe zabarwienie, mam wrażenie czesto że mam mokro,
ale nie wiem co to może być.

A ja jestem po usg .Filipek waży 3115 , ale stwierdzono u mnie wielowodzie, przekrocznie normy o 2 cm. Nastepna wizyta 7 maja, a jesli nie urodze do 18 maja (ostateczny termin)
to mam się zgłościc do mojej ginki.

Dorcia super że Filipek rośnie - moje gratulacje.
A co z tym wielowodziem dalej??? Masz jakieś dodatkowe badania???

Tylko stwierdziła że mam, ale ponoć teraz juz nic się z tym nie robi...

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

Daffodil
Aaaa... jeszcze się nie chwaliłam, że Kuba waży 3300 :) 100 gramów przez ostatni tydzień przytył, więc nie jest tak źle. Jakby do terminu dobił, to będzie 3500, tyle to chyba przeżyję :)
Oprócz tego już ma główkę bardzo nisko, szyjka zamknięta, ale dość krótka (2cm).

Ja mam nadziej, ez moj Maksio tez nie przekroczy tego 3500. A co lekarze mowia o Twoim ciesnieniu? NO i w ogole?

a ja sie zdrzemnelam jeszcze chwilke przytulona do Oliw a ona bajki oglada :) nawet kochana przyciszyla bajke jak zobaczyla ze ja spie :D
M wyszedla na pol godz bo jakis znajomy mial podjechac oczywiscie niebylo go dluzej ale ja zasnelam i tak niezwrocilam uwagi a on przyszedl i mimo ze spalam pierwsze co zrobil to sie przytulil i mnie wycalowal...kochany

Dorcia a ja niby mam malo wod ale to stwierdzila pani na USG ze jest ich malo i ze ja to chyba nic niepije zebym pila wiecej i wogole troszke pomarudzila a moja polozna zobaczyla opis i mowi e tam mieszcze sie w granicy coprawda dolnej ale w granicy wiec mam sie nieprzejmowac ona mowi ze to tez tak jest ze ta ilosc dopasowuje sie do twojej postury ona mowi ze smiesznie by bylo jakbym miala taka sama ilosc wod co kobieta ze wzrostem 175 kiedy ja mam 162 a Ty dostalas taki opis z USG wydruk komputerowy bo mozesz sprawdzic czy masz faktycznie za duzo czy poprostu w gornej granicy.

Guniu ja z Oliw mialam tylko raz przepowiadajace skurcze tydzien przed porodem i spanikowalam i pojechclam do szpitala...i potrzymali mnie na patologi 3 dni a tydzien po wyjsciu ze szpitala poprostu mi wody odeszly no to wtedy juz wiedzialam ze to juz :)
Lutka dziekuje pozdrowie go :D
Jola twoj maz jak cos powie to naprawde sikac czasem ze smiechu:D
Katja mina sowy hehe to zeby oszukac ze niby juz w tym lesie jestes??

Isabela kciuki sa
Amelciu
to dobrze ze ona tam pracuje szybko i sprawnie sie Toba zajmie

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Jola30
Dorcia ale te dzieciaczki rosna filipek juz duzy chlopczyk i co najwazniejsze juz 9 miesiac.
Wszystkie majowki beda miec duze dzieciaczki?

E tam, duze. MOja kolezanka urodzila synka w zeszlym roku w maju i mial 4400. To jest duze dziecko. Nasze sa w sam raz, nie za duze nie za male. Ale to sie jszcze wswyztko moze zmienic. USG mierzy tylko Pirazy oko i waga moze sie roznic, jak dzieciaczek jest tlusciutki, bo w USG jest to srednia pomiarow obwodu glowki, brzuszka i kosci udowej. Mojej kolezance aparat USG pomylil sie o 800 gram, chociaz lekarz stwierdzil, ze tlusciutkie dziecko i dodal i tak do pomierow 400 gram!!!!
Ciekawe jak bedzie z naszymi bajbikami.

Ja zjadlam serek wiejski i miske triskawek i zapilam to wwyzstko kawa z mlekiem a moj Maksiu wlasnei dostal czkawki. Opil sie wody i czka jak szalony!!!! Ostatnio prawei codziennie.

Jola30
Witam Laski
Ja cos dzis nie moglam wszystko mi przeszkadzalo jak nigdy i tak zwloklam sie z lozka jak M. wybral sie do pracy.Jednak wczoraj przeforsowalm :15_10_7:sie troche bo juz to odczowam wiec dzis lenistwo i wypoczynek.
A i chyba z wrazenia nie moglam spac poniewaz moja przyaciolka z Pl. przyjezdza do mnie 9 maja i bedzie do 30 tak sie ciesze ze nie bede sama.

Jola30 - super. ze nie bedziesz saam. A jak tam samopoczucie jesli chodzi o poruszanie sie. Nadal lepiej mimo soprzatania?

Ewciaa
Daffodil gratuluje dużego synka :)
JOlcia ja mam 85B nie bardzo mi urosły chodz mąż twierdzi że tak
dorciaa najważniejsze że z małym dobrze już niedługo więc jakoś dacie oboje radę

Hi, hi. MOze to tak jak u mnie. Stanik mam 2 rozmiary wiekszy a maz stwiedzil, ze generalnie przy moim brzuszku to moje piersi sie wydaja takie malutkie ;-)

Ewciaa
na koniec się witam środowo :)
noc w miarę pszespana, ale ból pachwin i kości miednicy nie pozwalał mi się ruszać i nawet wstać z łóżka....jakoś doszłam do ubiakacji ale z trudem,
dziś prasuje pościel i zdiecia wstawie :)

Ja cierpie ostatnio na bole bioder. Czy ktora z Was tez tak ma? Jak leze na prawym boku boli mnie lewe i na odwrot.

Witam się środowo :)

Ja już dzisiaj zaliczyłam relaks na ławce. Ubrałam się w dres, pomalowałam i wreszcie czuję się jak człowiek :) Koniec z łażeniem w piżamie cały dzień! Szpital szpitalem, ale moje samopoczucie najważniejsze :)
M. wybrał się dzisiaj rano do ordynatora, pogadał z nim po ludzku i wiem, że na razie porodu nie będą wywoływać. Przepływy w łożysku mam bardzo dobre, więc lekarz nie chce przyspieszać. Na razie muszę zostać na obserwacji, żeby nie było takiej opcji, że nagle ciśnienie mi skoczy i będą problemy. Ponoć przy nadciśnieniu nie trzyma się ciąży dłużej niż do terminu, więc jeszcze dwa tygodnie mi zostały. Mam nadzieję, że aż tyle tu siedzieć nie będę, bo chyba zwariuję.
Na KTG wychodzą mi skurcze giganty (amplituda koło 70), których ja w ogóle nie czuję :lup: Ale położna mówiła, że tak się zdarza, jeśli miało się bardzo bolesne miesiączki, a tak właśnie było u mnie.

Daffodil
Na KTG wychodzą mi skurcze giganty (amplituda koło 70), których ja w ogóle nie czuję :lup: Ale położna mówiła, że tak się zdarza, jeśli miało się bardzo bolesne miesiączki, a tak właśnie było u mnie.

o widzisz, u mnie tez tak moze być bo okresy miałam nieraz takie ze chodzenie na czworakach do kibelka na wymioty mi się zdarzały.

a jaka jest max amplituda skurczy?

isabela
hej brzuchatki srodowo

Ja na chwile bo zaraz zmykam do lekarza :(
Kochane, ja juz stwierdzilam, ze chyba do porodu nasze noce nie beda wspaniale. Boli wszytsko, by przerzucic brzuch na drugi bok najlepiej chcialbybysmy dzwig i to sikanie....
mama2, szczesciaro 1 siku???? wow
mama2cor Oliv byla ostatnio chora chyba?! Jakies tabletki homeopatyczne chyba powinnas jej zapodac bo lapie wszystkie przeziebienia biedactwo w przedszkolu.
JolaG. ciesze sie, ze bedziesz miala najlepsza przyjaciolke przy sobie w tak waznych chwilach. Fajnie jak najblizsi sa z nami po porodzie :) a nieraz maz nie wystarcza, tym bardzej pracujacy maz :)
Lutka, przekaz Miskowi "witam, Izabela z soczku i kisses ;)"

zmykam kochane, trzymajcie kciuki, niby olewam, ale mysle co dzis wymysli moja pani doc.... Do pozniej
Buziaki papappa

trzymam kciuki
isabelka jakbys pisała o mnie o tych nocach, ja zawsze prosze męza żeby mi pomógł na drugi bok się odwrócić:hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Wczoraj zaliczyułam z mężem spacerek, i po powrocie chciałam do Was zaglądnąć a tu dupa. Koleś w plusie nei powiedział nam, ze ta karta próbna ma czasowy limit. W sumie moz e2 h siedzieliśmy na necie, za 20 zł!!!!! Nie będziemy się bawić tak więcej, i dziś idziemy załatwiać normalnego neta.

Czy Patka ma jeszcze ten Moskiewski nr tel? Bo taki mam, tylko nie wiem czy warto na niego pisać:/
Lutka - najlepszy jest abonament be limitu czasu. Bez sensu. Wam doradzil! Jak tak sobie licza to Wam by pensji na neta nie starczylo....
Wezcie sobie bez limitu normalny a nie jakies tam wynalazki. Takie naliczanie na czas to juz dawno przezytek. A koles to powienin sam to teraz zasponsorowac, kretyn!!!!

mama2
a ja sie z wami zegnam ...Daffodil milej nocy w szpitalu, choc nie ma to jak do M sie przytulic ( i kto to mowi ...ja z M nie spie juz od 3 tyg):yyy:
Zapowiadali u nas w weekend 23 stopnie i piekne lazurowe niebo . :hamak::hamak::hamak::hamak::hamak::hamak::hamak:Matko jak ta pogoda nas rozpieszcza w całym kwietniu były chyba 2 dni pochmurne:pogoda:

Oj z tym przytulaniem to rzeczywiście jest problem, smutno tak samej zasypiać. Ale pocieszam się tym, że niedługo będzie dwóch facetów do przytulania :)

isabela
hej laseczki,
ja po dlugiej, relaksujacej kapieli i goleniu :)
Ja stanik do karmienia kupilam w mothercare rozmiar 90 DD hmmmm miseczka lekko luzna.
Wymiona mi urosly niezle, mialam 80C, najlepiej beda nasze cycuszki wygladaly na 4 dobe po porodzie. Pamietam jak urodzilam Dage i wlasnie na 4 dobe obudzilam sie i az szczena mi opadla - prosto na piers. Odsunelam koszule i wpatrywalam sie bo nei moglam uwierzyc w to co widzialam, piersi mialam prawie od szyi, wielkie balony ;) Po Poli to samo, ale to podobno standard :)

Oj to coś mi się wydaje, że w te moje 80D to ja w czwartej dobie po porodzie nie wejdę :)

Daffodil
Witam się środowo :)

Ja już dzisiaj zaliczyłam relaks na ławce. Ubrałam się w dres, pomalowałam i wreszcie czuję się jak człowiek :) Koniec z łażeniem w piżamie cały dzień! Szpital szpitalem, ale moje samopoczucie najważniejsze :)
M. wybrał się dzisiaj rano do ordynatora, pogadał z nim po ludzku i wiem, że na razie porodu nie będą wywoływać. Przepływy w łożysku mam bardzo dobre, więc lekarz nie chce przyspieszać. Na razie muszę zostać na obserwacji, żeby nie było takiej opcji, że nagle ciśnienie mi skoczy i będą problemy. Ponoć przy nadciśnieniu nie trzyma się ciąży dłużej niż do terminu, więc jeszcze dwa tygodnie mi zostały. Mam nadzieję, że aż tyle tu siedzieć nie będę, bo chyba zwariuję.
ja tez miałam bardzo bolesne miesiączki... tzn ze moge nie czuć skurczy? XD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

gunia43
lutka
Wczoraj zaliczyułam z mężem spacerek, i po powrocie chciałam do Was zaglądnąć a tu dupa. Koleś w plusie nei powiedział nam, ze ta karta próbna ma czasowy limit. W sumie moz e2 h siedzieliśmy na necie, za 20 zł!!!!! Nie będziemy się bawić tak więcej, i dziś idziemy załatwiać normalnego neta.

Czy Patka ma jeszcze ten Moskiewski nr tel? Bo taki mam, tylko nie wiem czy warto na niego pisać:/
Lutka - najlepszy jest abonament be limitu czasu. Bez sensu. Wam doradzil! Jak tak sobie licza to Wam by pensji na neta nie starczylo....
Wezcie sobie bez limitu normalny a nie jakies tam wynalazki. Takie naliczanie na czas to juz dawno przezytek. A koles to powienin sam to teraz zasponsorowac, kretyn!!!!

Gunia ten net wzięliśmy na próbę i to kosztowało nas 20 zł, nie spodziewaliśmy się że po 2 h wyczerpiemy limit. Moja siostra za tydzien próby w playu zapłaciła 1 zł więc tym bardziej się zdziwiliśmy:/