Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
Ewciaa
mama2corun

Ewciu nieobraz sie ale w takim razie to jest bezsensu

wiem że bezsensu ale innego wyjścia nie mam, a chce mieć kogoś takiego że będe wiedzieć że dobrze się mną zaopiekują, mam jeszcze ciotke pielegniarke w szpitalu

a co do placenia za polozna. Ewciu, jesli lepiej sie bedziesz czula psychicznie, spokojniej, bezpieczniej itd to zaplac. Uwazam, ze ten dzien jest tak wazny, ze kazda z nas bedzie robila wszystko by czuc sie jak najbardziej komfortowo. Urodzic urodzisz i tak, ale wiem jak to jest przezywac horror w szpitalu i naprawde gdybym przy rodzeniu Dagmary i Poli miala kase to zaplacilabym, rezygnujac z wszystkiego. Nie przejmuj sie i zadbajcie z mezem byscie sie czuli komfortowo i bezpiecznie.
Buziaki, lece bo o 9 musze wyjechac z domu :36_2_53::36_2_53::36_2_53:

ja wiem jak się opiekują w moim szpitalu bez kasy więc wole zapłacić a przynajmniej spróbować zapłącić i mieć kogoś, 300zł to nie dużo a chce mieć dobrą opiekę

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43
jola22
Taka tu cisza była że spać się położyłam i dopiero wstałam - ostatnio bez popołudniowej drzemki nie funkcjonuje

Mama2coruń
dobrze że ty jeszcze w dwupaku, ale cholera zatrucie to nic dobrego - buziaczki kochanie i proszę dbać o siebie.

Mama2
zapomniałam Ci napisać że jakoś tak czułam że Twoja córcia to dzielna i silna dziewczynka - ja pewnie bym cały dzień miączała ze złamaną rączką, a ona proszę.......tylko być dumnym. Myślę że wrodziła się do Ciebie - kaskaderka 1 klasa.

Gunia
super że załatwiliście ten kredyt, bardzo się cieszę.
Przygoda z kibelkiem niesamowita, dobrze że mąż się zorientowała że coś długo Cię nie ma.
Swoją drogą to chciałam cię coś zapytać -jak to jest z pieniędzmi z zagranicy które inwestuje się w Polsce?? Już piszę dlaczego pytam - mamy z mężem już trochę kasy która leży na lokacie w Polsce no i kolejną kasę tu w banku na koncie, i za te pieniądze chcemy wybudować dom w Polsce. Jest tej kasy trochę- no i nie wiem czy Urząd Skarbowy się nie przyczepi, no bo my podatki od 4 lat płacimy tutaj w Anglii.
Gunia czy ty będziecie to gdzieś zgłaszać, jakiś podatek od wzbogacenia płacić???
Jeśli to zbyt osobiste pytanie to nie odpowiadaj.
A może inna z mamusiek zna się na takich procedurach???:eureka:

Ewcia
Ty wykończysz swojego męża...........on biedaczek pewnie jak na szpilkach siedzi.:36_11_23::36_11_23:

Isabella i ty widzę masz już konkretne objawy zbliżającego się porodu:monkey:
Witam piatkowo.
Jola22 - Jolu my wykupujemy mieszkanie-kawalerke z Urzedu MIasta, w ktorym mieszkalam w Polsce. Czekalam na ten wykup bardzo dlugo no i wreszcie jest. Teraz w terminie 14 dni musze wplacic 10% wartosci, zeby je wykupic i potem jeszcze odczekac cholerne 5 lat, zeby je moc sprzedac. Ale i tak warto sie pomeczyc. Nie weim jak to jest z podatkami i innymi rzeczami, bo dopiero co sie doweidzialam o wykupie i zaczynam wsyzstko zalatwiac. Na pewno musze w Polsce zaplacic od tego podatek tzn. chyba od nieruchomosci. Jakbym natomiast sprzedawala mieszkanie to juz na pewno podatek trzeba zaplacic od transakcji. Ale jak juz wczesneij pisaam to jeszcze potrwa wiec nie interesowalam sie ile konkretnie.
Jesli Wy z mezem natomiast macie oszczednosci i lokaty zalozone w Polsec na prawatnym koncie to mysle, ze US nic do tego. To jest Wasza zarobiona kasa, a podatki od dochodow jak mniemam placicie juz w Anglii. W Polsec nie moga tego, z tego co wiem, ponownie opodatkowac, bo na jakiej niby podstawie. A poza tym US nic do waszego konta!!! Jak na razie Polska to, na szczescie nie panstwo policyjne ;-)
Jak sie czegos wiecej dowiem to dam Ci znac. Ale mysle, ze to wlasnei tak wyglada.

gunia gratuluję zakupu mieszkania!! nieważne czy duże czy małe !!ale swoje !!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

gunia43
isabela
hej kochane piatkowo.
Wstalam dzis wczesnie i "nastrajam sie" do badania.
Bede w domu pewnie kolo poludnia (albo i pozniej), bo najpierw jade z corka do dermatologa, a dopiero potem na swoje badania. Trzymajcie kciuki za nas obie bo mloda na ta wizyte czeka ponad 3 miesiace. Wczoraj wieczorem mialam pierwszy bolesny skurcz, trwal dobre 2 minuty, az sie spocilam jak mysz. Mloda na to "mamo - Mia blagam, nie dzis w nocy, zlitujcie sie, tyle czekam na ta cholerna wizyte, nie robcie mi tego" hehhehhe Tak sie smialam, ze odesmialam skurcze.

Spalam w miare ok, nic sie nie dzialo, nie biegalam do toalety co chwile, ale mala jest ostatnio tak leniwa, ze wrecz musze ja zmuszac do ruchow. Od 3 dni rusza sie jak na lekarstwo.
Buziaki kochane i 3majcie kciuki
:Kiss of love:
Isabela - kciuki sa!!!!!! Podwojne!

isabela kciuki są i to takie wieeelkie;)))))):36_27_1::36_27_1::36_27_1:

mama2
Ja dzis chyba umre . Z rana mam biegunke do tego taka słaba jestem , puls wysoki serce mnie kłuje...a M znow w pracy ...CHOLERA!!!!!!:36_11_23:

co do męża to lepiej nic nie mów mój od rana do wieczora!!!!!!!!:ehhhhhh:a jak przyjdzie to ma jeszcze mnóstwo spraw do załatwienia bądź coś do zrobienia !!!czasem mam dość tego osła!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

Isabela kciuki sa podwojn e
Ewciu Isabela ma oczywiscie racje ja poprostu jestem inna ja zawsze oszczedna itd itp wiec ja to wogole inna ja bym nieplacila choc rodzac Oliw na pocztku plakalam taka wredna polozna byla na dyzuze ale potem przyszla zmiana i od 14 godz mialam polozna na dyzuze ze do rany przyloz robila mi masaz i wogole tak sie mna opiekowala jakbym ja wlasnie oplacila.ale zalezy na kogo sie trafi.wiec naprawde kazdy ma swoje zdanie i kazdy musi zrobic tak zeby jemu bylo dobrze.Tylko ze kurcze w zasadzie niemasz pewnosci czy ona bedzie to troszke bezsensu,ale trzymam kciuki zeby ona byla przy tobie :*

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
ja właśnie tak na raty po wypłatach kupowałam bo chyba bym zbankrutowała i naszczęście prawie koniec zakupów .... jeszcze tylko położną chce mieć i jej trzeba zapłącić i już.....

Ewcia na położną strasznie późno się zdecydowałaś. My dzwoniliśmy dwa miesiące przed terminem i już wtedy kręciła nosem, że za późno. A płaci się i tak po porodzie, przynajmniej u nas tak jest.

u mnie nie jest za późno włąściwie to ja juz ją mam chodz jest problem i nie mam 100 %pewności że ona będzie, bo to szpital pańśtwowy i jeśli ona nie b ędzie mieć dyżuru to zabardzo nie chce odbierać pracy innym położnym, ale mówiła że się postara przyjechać i załatwić mi dobrą oipiekę

Ewcia moim zdaniem na tych zasadach to szkoda płacić. W końcu jak będzie na dyżurze, to i tak się Tobą zajmie.

isabela
hej kochane piatkowo.
Wstalam dzis wczesnie i "nastrajam sie" do badania.
Bede w domu pewnie kolo poludnia (albo i pozniej), bo najpierw jade z corka do dermatologa, a dopiero potem na swoje badania. Trzymajcie kciuki za nas obie bo mloda na ta wizyte czeka ponad 3 miesiace. Wczoraj wieczorem mialam pierwszy bolesny skurcz, trwal dobre 2 minuty, az sie spocilam jak mysz. Mloda na to "mamo - Mia blagam, nie dzis w nocy, zlitujcie sie, tyle czekam na ta cholerna wizyte, nie robcie mi tego" hehhehhe Tak sie smialam, ze odesmialam skurcze.

Spalam w miare ok, nic sie nie dzialo, nie biegalam do toalety co chwile, ale mala jest ostatnio tak leniwa, ze wrecz musze ja zmuszac do ruchow. Od 3 dni rusza sie jak na lekarstwo.
Buziaki kochane i 3majcie kciuki
:Kiss of love:

Kciuki oczywiście będą.
I najważniejsze, że córce wizyta nie przepadła :)

hej babeczki i ja sie witam piatkowo
widze ze jak zwykle trajlujecie od samego rana ja dopiero wstalam cala noc budze sie co chwile a nad ranem spie jak zabita
Gunia fajnie ze udalo sie Wam zalatwic ten wykup mieszkania a nawet jak bys je miala sprzedac za te piec czy nawet wiecej lat to zawsze to bedzie cos.

mama2 Isabeka trzymam kciuki kochane!!!czy ktos jeszcze ma dzis wizyte bo nie pamietam:what:

mama2córun jak sie dzis czujesz kochana lepiej troszke???mam nadzieje ze nocke mialas spokojna.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
katja79
Ewciaa

jakiej firmy?? a o co pytasz??? oliwke mam z bambina a mydełka z mamy i ja ( chciałam tez bambino ale nie było) sól jeśli się nie myle jest do przemywania oczek i tak samo gaza, tzw. waciki jałowe ja kupowałam

aa czyli kupilas bambino ja tez chyba kupie bambuno patrzylam na niwea ale tam bylo wlasnie napisane ze po pierwszym miesiacu mozna stosowac a chusteczki do dupki jakie kupilas tez bambino?

chusteczki mam jakieś babydream kupowałam włąśnie w rossmanie, z nivea mam krem na każdą pogode do twarzyczki

chusteczki z polecenia koleżanki mam "dzidziuś" cleanica (sama używam kiedy trzeba i sobie chwalę :P), natomiast co do kremów to nie mam bladego pojęcia jakich można używac przy noworodku :/ a zapomniałam zapytac ostatnio położną.

A tak wogóle to dzieńdobry moje brzuchatki.