Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
gunia43
A ja juz po wizycie w banku. Wszystko poszlo gladko i dostalismy kredyt na wykup mieszkania!!!! Ja sie stresowalam, ze moze sie nie udac a poszlo dosc gladko.
Dzeikuje za kciukasy!!!! jetescie kochane.
Mama2 - dzielna masz coreczke.
Jola22 - dobrze ze jestes znowu z nami. U mnie tez pogoda zaczyna sie psuc.
Ewciaa - dobrze, ze doczekalas sie ruchow malutkiej. Zawsze to stresujace takie czekanie az malenstwo sie poruszy.
Dorciaa - sliczne zdjecie w awatarku. Pasujecie do siebie i tacy szczesliwi razem!

Gunia gratulacje. W Polsce chcecie mieszkanie kupować? Czy czegoś nie zrozumiałam? Bo zawsze mi się wydawało, że w Niemczech planujecie zostać...
Tak. Jak na razie to zamierzamy na stale mieszklac w Niemczech, chyba, ze sie cos zmieni w Polsce na lepsze pod wzgledem pracy i zarobkow - to wtedy ja jak najbardziej chcialabym wrocic - ale watpie czy to nastapi.
Ja mieszkalam w Polsce w kawalerce z Urzedu MIasta i napisalaam juz kiedys o wykup, bo to sie bardzo oplaca. W Zabrzu jak masz mieszkanie z UM to mozna wykupic za 10% wartosci i po 5 latach mozna to mieszlanie sprzedac z zyskiem. Niestety nie zdazylam wykupic przed przyjazdem do Niemiec, bo formalnosci trwaly tyle ile trwaly. No i teraz na dniach dostalismy decyzje o mozliwosci wykupu.
Meszkanie caly czas stoi puste i jak jestesmy w Polsce to z niego korzystamy. Ale jak wykupimy to postaram sie je wynajac, zeby chociaz czynsz sie zwrocil.

jola22
Skoro już piszemy o mieszkaniach to ja pochwalę się wam naszym projektem.
Miał być całkiem inny, ale parę dni temu znaleźliśmy z mężem ten i jesteśmy zdecydowani na 99% że to ten projekt.
Proszę o opinie - myślę że ładny

Jola22 - sliczny. Warto siedziec w UK, zeby sobie akie cudo postawic!!!!! U nas dom to tylko w marzeniach (i to niespelnionych).
Ale jak maly podrosnie ciut to postaramy sie znalezc jakies ladne 3-pokojowe mieszkanko z tarasem albo ogrodkiem.

no Oliw w szkole M znowu sie walnaol w kimono ja mam chwilke na eta nim sie zorientuje....a dzis idziemy znowu o mieszkanie zapytac...
Guniu ja tez chce wykupic swoje mieszkanie w PL tez kawalerka i juz czekam cholera rok na decyzje tzn w czerwcu minie rok ale moje to komunalne i ponoc ze jeszcze mam sie zalapac za bezcen,bo wiesz jak jest teraz z tymi mieszkanieami moj eks tata Oliw lacznie za 3 pokojowe mieszkanie rodzicow zaplacili razem z kosztami notarialnymi itp.1200zl wiec ja licze ze sie zmieszcze w 500zl. bo to na podstawie tej ustawy ktora weszla poltora roku temu.a Ty tez z tego kozystasz??
mama2 corcia sliczna baardzo podobna do Ciebie
Jola22 domek mazenie

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

katja79
Ewciaa
katja79

ile u Ciebie polozna bierze? u mnie 1500( czasami mam po dziurki w nosie tej Warszawy)

ile????????????:36_11_23:1500zł:36_11_23::36_11_23::36_11_23: u mnie 300zł-400zł

jejku to malo tzn w porównaniu do naszego szpitala fajnie jest miec polozna tylko dla siebie ale ja sie nie decyduje szkoda mi kasy
nie dziwie sie. Jak mialabym tyle kasy wydac na jakas babe, zeby tylko byla to wolalabym chyba dwa dni rodzic, a ta kase wydac np. na jakis fajny wyjazd, zeby do siebie dojsc.

katja79
mama2
u mnie w tej kliniecie nie placi sie poloznej ale znieczulenie kosztuje 500zł na ktore sie juz zdecydowałam

ooo to przynajmniej to u mnie mniej bo 400 i tez bede chciala skorzystac nie mam zamiaru zgrywac twardzielki jesli mozna sobie ulzyc to nie ma co sie zastanawiac
Ja juz mam wypisany formularz na znieczulenie i piersze jak przyjde do szpitala to od razu sie o nie upomne. Ja tez nie zaierzam cierpiec jak mam tutaj taka mozliwosc i to za darmo.
No chyba ze przyjde za pozno i rozwarci mi nie pozwoli na znieczulenie.

mama2corun
no Oliw w szkole M znowu sie walnaol w kimono ja mam chwilke na eta nim sie zorientuje....a dzis idziemy znowu o mieszkanie zapytac...
Guniu ja tez chce wykupic swoje mieszkanie w PL tez kawalerka i juz czekam cholera rok na decyzje tzn w czerwcu minie rok ale moje to komunalne i ponoc ze jeszcze mam sie zalapac za bezcen,bo wiesz jak jest teraz z tymi mieszkanieami moj eks tata Oliw lacznie za 3 pokojowe mieszkanie rodzicow zaplacili razem z kosztami notarialnymi itp.1200zl wiec ja licze ze sie zmieszcze w 500zl. bo to na podstawie tej ustawy ktora weszla poltora roku temu.a Ty tez z tego kozystasz??
Jola22 domek mazenie

MOje z UM tez komunalne. Ja czekalam ponad dwa lata. Ale wrszcie ruszylo.

mama2corun
Jola22 domek mazenie

Teraz tak doczytalam i ja niestety musze zaplacic duzo wiecej. 500 zlotych to by bylo marzenia. Ja musze gdzies 20 razy tyle wplacic, ale i tak sie oplaca, bo potem jak sie sprzeda to czysty zysk.

Daffodil
Ewciaa
ja właśnie tak na raty po wypłatach kupowałam bo chyba bym zbankrutowała i naszczęście prawie koniec zakupów .... jeszcze tylko położną chce mieć i jej trzeba zapłącić i już.....

Ewcia na położną strasznie późno się zdecydowałaś. My dzwoniliśmy dwa miesiące przed terminem i już wtedy kręciła nosem, że za późno. A płaci się i tak po porodzie, przynajmniej u nas tak jest.

u mnie nie jest za późno włąściwie to ja juz ją mam chodz jest problem i nie mam 100 %pewności że ona będzie, bo to szpital pańśtwowy i jeśli ona nie b ędzie mieć dyżuru to zabardzo nie chce odbierać pracy innym położnym, ale mówiła że się postara przyjechać i załatwić mi dobrą oipiekę

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Guniu ale ja wiem ze wszystkie te mieszkania mialy isc do wykupu za bezen za naprawde smieszne pieniadze...dlaczego Ciebie to nieobejmuje...dziwne mojego eks mieszkanie normalne spodzielcze 3 pokoje duze ladne i w sumie zaplacili 1200zl znajoma 2 pokojowe komunalne za 700zl wiec kochana cos nie tak wiem ze jakos jak do konca zeszlego roku byl skadany wniosek o wykup to mil byc bezcen dlatego tez tak dlugo sie czeka na decyzje ale liczy data zlozenia wniosku nie decyzji.

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
ja właśnie tak na raty po wypłatach kupowałam bo chyba bym zbankrutowała i naszczęście prawie koniec zakupów .... jeszcze tylko położną chce mieć i jej trzeba zapłącić i już.....

Ewcia na położną strasznie późno się zdecydowałaś. My dzwoniliśmy dwa miesiące przed terminem i już wtedy kręciła nosem, że za późno. A płaci się i tak po porodzie, przynajmniej u nas tak jest.

u mnie nie jest za późno włąściwie to ja juz ją mam chodz jest problem i nie mam 100 %pewności że ona będzie, bo to szpital pańśtwowy i jeśli ona nie b ędzie mieć dyżuru to zabardzo nie chce odbierać pracy innym położnym, ale mówiła że się postara przyjechać i załatwić mi dobrą oipiekę

Ewciu nieobraz sie ale w takim razie to jest bezsensu

mama2corun
Ewciaa
Daffodil

wiem że bezsensu ale innego wyjścia nie mam, a chce mieć kogoś takiego że będe wiedzieć że dobrze się mną zaopiekują, mam jeszcze ciotke pielegniarke w szpitalu

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

hej kochane piatkowo.
Wstalam dzis wczesnie i "nastrajam sie" do badania.
Bede w domu pewnie kolo poludnia (albo i pozniej), bo najpierw jade z corka do dermatologa, a dopiero potem na swoje badania. Trzymajcie kciuki za nas obie bo mloda na ta wizyte czeka ponad 3 miesiace. Wczoraj wieczorem mialam pierwszy bolesny skurcz, trwal dobre 2 minuty, az sie spocilam jak mysz. Mloda na to "mamo - Mia blagam, nie dzis w nocy, zlitujcie sie, tyle czekam na ta cholerna wizyte, nie robcie mi tego" hehhehhe Tak sie smialam, ze odesmialam skurcze.

Spalam w miare ok, nic sie nie dzialo, nie biegalam do toalety co chwile, ale mala jest ostatnio tak leniwa, ze wrecz musze ja zmuszac do ruchow. Od 3 dni rusza sie jak na lekarstwo.
Buziaki kochane i 3majcie kciuki
:Kiss of love:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

witam majowe mamusie :D
właśnie wcinam śniadanko :) wczoraj mały dawał mi nieźle popalić, czułam jak mocno napiera w dół, już wcześniej odczuwałam kłucie w dole ale to było sporadycznie, a wcoraj to non stop... no i bolało mnie w prawej pachwinie, ech... nie wiem tez skąd u mnie tak potworne zmęcenie wczoraj, ledwo sie położyłam i już spałam. Nie zdążyłam nawet zgasić światła w pokoju... XD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

Ewciaa
mama2corun
Ewciaa

wiem że bezsensu ale innego wyjścia nie mam, a chce mieć kogoś takiego że będe wiedzieć że dobrze się mną zaopiekują, mam jeszcze ciotke pielegniarke w szpitalu

a co do placenia za polozna. Ewciu, jesli lepiej sie bedziesz czula psychicznie, spokojniej, bezpieczniej itd to zaplac. Uwazam, ze ten dzien jest tak wazny, ze kazda z nas bedzie robila wszystko by czuc sie jak najbardziej komfortowo. Urodzic urodzisz i tak, ale wiem jak to jest przezywac horror w szpitalu i naprawde gdybym przy rodzeniu Dagmary i Poli miala kase to zaplacilabym, rezygnujac z wszystkiego. Nie przejmuj sie i zadbajcie z mezem byscie sie czuli komfortowo i bezpiecznie.
Buziaki, lece bo o 9 musze wyjechac z domu :36_2_53::36_2_53::36_2_53:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2corun
Guniu ale ja wiem ze wszystkie te mieszkania mialy isc do wykupu za bezen za naprawde smieszne pieniadze...dlaczego Ciebie to nieobejmuje...dziwne mojego eks mieszkanie normalne spodzielcze 3 pokoje duze ladne i w sumie zaplacili 1200zl znajoma 2 pokojowe komunalne za 700zl wiec kochana cos nie tak wiem ze jakos jak do konca zeszlego roku byl skadany wniosek o wykup to mil byc bezcen dlatego tez tak dlugo sie czeka na decyzje ale liczy data zlozenia wniosku nie decyzji.

Moze co miasto to inne zasady. W Zabrzu wykupuje sie za 10% wartosci mieszkania komunalne. I tak dobrze. Wczesniej bylo za 20% ponoc. I jak np. rzeczoznawca, ktory wycenia mieszkanie orzekl, ze mieszkanie warte jest np. 50000 zlotych, to trzeba wplacic 5000 zlotych oplus pokryc koszty notarialne i oplaty.

isabela
hej kochane piatkowo.
Bede w domu pewnie kolo poludnia (albo i pozniej), bo najpierw jade z corka do dermatologa, a dopiero potem na swoje badania. Trzymajcie kciuki za nas obie bo mloda na ta wizyte czeka ponad 3 miesiace. Wczoraj wieczorem mialam pierwszy bolesny skurcz, trwal dobre 2 minuty, az sie spocilam jak mysz. Mloda na to "mamo - Mia blagam, nie dzis w nocy, zlitujcie sie, tyle czekam na ta cholerna wizyte, nie robcie mi tego" hehhehhe Tak sie smialam, ze odesmialam skurcze.

Spalam w miare ok, nic sie nie dzialo, nie biegalam do toalety co chwile, ale mala jest ostatnio tak leniwa, ze wrecz musze ja zmuszac do ruchow. Od 3 dni rusza sie jak na lekarstwo.
A ja narzekalam, ze Mskio sie wczoraj z rana nie ruszal to nadrobil za to z nawiazka i robil mi cale popoludnie i wieczor z brzucha Sa Francisco. Az bolalo lekko czasami.

isabela
hej kochane piatkowo.

Isabela - kciuki sa!!!!!! Podwojne!