Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

amelcia8
Daffodil czy ty miałaś jakieś objawy związane z tym wysokim ciśnieniem ???
JA ZACZYNAM SIĘ BAĆ DOBRZE ŻE JUTRO WIZYTA!!
WCZORAJ ZACZĘŁA NAGLE DRĘTWIEĆ MI RĘKA I O ZGROZO JĘZYK:36_11_23:
JUŻ CHCIAŁAM PO KARETKĘ DZWONIĆ ALE TRWAŁO TO KILKA MINUT I PRZESZŁO
DO TEGO NIE MOGĘ TERAZ W NOCY SPAĆ CIĄGLE MI DUSZNO:36_2_51:
A CZY KTÓREJŚ Z WAS BOLI BRZUCH???????
ja jakaś słaba jestem cholera wie !!!! naprawdę boję się tego co moge jutro usłyszeć ale z drugiej strony sie cieszę

Nie, objawów nie miałam żadnych. Nawet ostatnio podejrzewałam, że mam wyjątkowo niskie, bo jakoś słabo się czułam :)

gunia43
mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

O wlasnei. Ja tez musze sobie zaparzyc i wypije dzisiaj ze 2 szklanki. Na sama mysle o tym slomianym smaku mi slabo. Ale postaram sie byc dzielna. Jak ma pomoc....

Juz dzisiaj USG!!!! Huuuurrrrra! Juz czekam na relacje.

gunia zdaj szybko relacje:)) czekam na bardzo dobre wieści:))))))))))

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

mama2
Daffodil a co sie dzieje jak łozysko jest juz dojrzałe??? nie spełnia swojej funkcji? i co wtedy cc?
Cudowna wiadomosc to taka ze Kubus urósł ładnie noi lekarza masz super niczego nie przegapi i napewno zareaguje w odpowiednim momencie . Mysle ze mozesz byc spokojna bedac pod jego obserwacją...

Dzis o dziwo miałysmy spokojna noc , Klaudia dzielnie spała z ta raczka i kaszel nie meczył...za to ja miałam 2 godzin kiedy nie mogłam spac...ale ogólnie bylo dobrze ..

Amelcia ja mam jutro wizyte i tez sie troche zaczynam bac :36_11_23:

Jak już dojrzeje, to może stopniowo przestać spełniać swoje funkcje. Dlatego pewnie będę teraz co chwilę biegać na KTG. Lekarz stwierdził, że jeśli KTG wychodzi tak jak trzeba, to czeka się na naturalny poród, bo mimo, że łożysko dojrzewa, to ciągle może działać prawidłowo. Znalazłam nawet post na forum, który to potwierdza:
http://parenting.pl/ginekolog-poloznik/2669-starzejace-sie-lozysko.html

Teraz tylko muszę to często kontrolować.

I od dziś zaczynam picie herbatki z malin, M. od razu po pracy ma mi przywieźć :)

Ewciaa
amelcia8
Ewciaa
dziewczyny cieszcie się tymi wizytami ja mam dopiero 27 kwietnia i co mam powiedzieć????:36_11_23: do tego czasu wszytsko może się stać :36_11_23:

ewcia to nie nie tak ja miałam ostatnią 13 marca:36_11_23:

no tak ale teraz jest ważne żeby lekarz nas często oglądał pod koniec ciązy, po poście Daffodil zaczełam się martwić, a jeszcze mała dziś mi się prawie nie rusza:36_11_23:

ewcia połóż się i czekaj na ruchy na pewno będą !!!jeśli jednak do późnego popołudnia nic nie poczujesz to leć do lekarza !! ale ja wiem że na pewno jest ok mała po prostu śpi:))))))

lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Lutka buziaki ogromne na poprawę nastroju :* Faceci to takie gnomy paskudne.

mama2corun
ehh a ja od wczorajszego wieczora znowu biegunke mam :36_11_23:
jak ja dojade do tego pediatry to niewiem...
ale juz nawet niemysle ze sie organizm oczyszcza jakos juz w to niewierze ze przed terminem sie cos ruszy.przynajmniej Olenka jeszcze nabierze wagi :D

Ja znow po tych lisciach malin - chyba - mam w druga strone. Tak, ze dzisiaj nawet czopek nie pomogl. Wiec moze Ci po nich przejdzie ta twoja biegunka....

Daffodil, wazne, ze masz swietna opieke lekarska, to juz polowa sukcesu. Przede wszystkim nie nakrecasz sie. Lekarz powiedzial szczerze co i jak i dostalas odpowiednie leki.
Najwazniejsze, ze maluszek zdrowo rosnie. A co do dojrzalego lozyska, to w koncu ma prawo byc juz dojrzale, bo to 9 miesiac. Martwilabym sie szybciej tym wysokim cisnieniem kochana, ale trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze po lekach. Powodzenia kochana i nie martw sie bo masz fantstyczna opieke lekarska i super mezusia. :Kiss of love:

Lutka tule kochana :36_1_67: jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze. Kazda z nas sie czasami zawodzi na najblizszych. Jestesmy w ciazy, przewrazliwione i podminowane. Mysle, ze on takze i cos wybuchlo. Zobaczysz, ze za chwile bedzie wszystko dobrze miedzy Wami.

mama2cor, powodzenia u pediatry. Zjedz kochana duzy kawalek czarnej czekolady, moze powstrzymasz biegunke na jakis czas. Bidulko. A jak Oliwia przespala noc?

Dziewczyny, oglaszam, ze spalam cale 4 godziny jednym ciagiem!!!!!! Czyli leki dzialaja. Jestem wyspana jak niemowlak. Po prostu czuje sie cudownie. Do 5 lazilam do toalety standardowo, co chwile, ale od 5 spalam jak zabita do 9 :):):):):)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2corun
ehh a ja od wczorajszego wieczora znowu biegunke mam :36_11_23:
jak ja dojade do tego pediatry to niewiem...
ale juz nawet niemysle ze sie organizm oczyszcza jakos juz w to niewierze ze przed terminem sie cos ruszy.przynajmniej Olenka jeszcze nabierze wagi :D

mama2corun a ja tak myślę że te twoje dolegliwości mogą być związane z stresem!! ostanio jesteś biedna ciągle czyms zmartwiona a niektóre osoby właśnie reagują tak jak ty !!!czyli toaleta:)))

mama2
w sumie nie zycze Daffodil zeby byla pierwsza mamuska bo to oznacza cc ...lepiej zeby to łozysko dało jeszcze rade , ale z 2 strony to jeszcze 3 tyg do teminu ehhh

Cesarki bardzo bym nie chciała, ale bezwzględnym priorytetem jest dla mnie zdrowie Kubusia, więc gdyby tylko coś było nie do końca dobrze, to bez gadania daję się pociąć :)

Daffodil
mama2
Daffodil a co sie dzieje jak łozysko jest juz dojrzałe??? nie spełnia swojej funkcji? i co wtedy cc?
Cudowna wiadomosc to taka ze Kubus urósł ładnie noi lekarza masz super niczego nie przegapi i napewno zareaguje w odpowiednim momencie . Mysle ze mozesz byc spokojna bedac pod jego obserwacją...

Dzis o dziwo miałysmy spokojna noc , Klaudia dzielnie spała z ta raczka i kaszel nie meczył...za to ja miałam 2 godzin kiedy nie mogłam spac...ale ogólnie bylo dobrze ..

Amelcia ja mam jutro wizyte i tez sie troche zaczynam bac :36_11_23:

Jak już dojrzeje, to może stopniowo przestać spełniać swoje funkcje. Dlatego pewnie będę teraz co chwilę biegać na KTG. Lekarz stwierdził, że jeśli KTG wychodzi tak jak trzeba, to czeka się na naturalny poród, bo mimo, że łożysko dojrzewa, to ciągle może działać prawidłowo. Znalazłam nawet post na forum, który to potwierdza:
http://parenting.pl/ginekolog-poloznik/2669-starzejace-sie-lozysko.html

Teraz tylko muszę to często kontrolować.

I od dziś zaczynam picie herbatki z malin, M. od razu po pracy ma mi przywieźć :)
NO widzisz nie jest tak zle. Ale na pewno trzeba bardziej obserwowac - stad ta wizyta juz w poniedzialek.

Ewciu, kochanie. Nie martw sie na zapas. Napij sie duzo zimnej wody i pomasuj brzuszek. Ja wczoraj czulam Mie okolo 7 wieczorem, o 3 rano (czyli po 8 godzinach) juz bylam tak wkurzona, ze sie nie rusza, ze opilam sie woda i gadalam do niej pukajac w brzuch, az sie obudzila, pokopala mnie po dloni i od tej pory znow sie nei rusza. Jest juz 10:30 czyli kolejne ponad 7 godzin i jeszcze jej nie czulam. Ale wiem, ze spi jak maly suselek. Wypije kawe i zaczne ja molestowac bo jak mowie do niej i masuje brzuszek to choc na chwile sie budzi, A jak to nei pomaga to pije wode z lodem. Polski ginekolog powiedzial mi, ze czasami dzieciaczki tak maja, szczegolnie blisko przed porodem bo nabieraja sil. Dopiero przed samym porodem szaleja :)

mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

No to jutro potrójne kciukasy :) Za mama2corun, Mamę i Amelcię, mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo :)

amelcia8
Ewciaa
amelcia8

ewcia to nie nie tak ja miałam ostatnią 13 marca:36_11_23:

no tak ale teraz jest ważne żeby lekarz nas często oglądał pod koniec ciązy, po poście Daffodil zaczełam się martwić, a jeszcze mała dziś mi się prawie nie rusza:36_11_23:

ewcia połóż się i czekaj na ruchy na pewno będą !!!jeśli jednak do późnego popołudnia nic nie poczujesz to leć do lekarza !! ale ja wiem że na pewno jest ok mała po prostu śpi:))))))
Kurcze. Moj maluch tez sie dzisiaj jakos malo bardzo rusza. Moze ze dwa ruchy odkad wstalam. Ale cala noc szalal i wczesniej calusienki dzien i wieczor wiec pewnie odpoczywa. Jak sie przebudzialam ok. 3.00 to fikal sobie na calego. Ale i tak mam nadziej, ze sie porusza za jakis czas, bo nie cierpie gdygo nie czuje.

Isabelko raczke zlamala Klaudunia mamy2 moja Oliw spala jak zabita jak co noc kiedy wszystko gra rano tradycyjnie sciagania z lozka mimo ze chodzi wczesnie spac...ale taki spioszek z niej :D
Amelciu moze tak ale ja nigdy takich problemow niemialam....
Guniu a ja wyczytalam na opakowaniu ze wlasnie ta herbata dziala przeczyszczajaco i moze wlasnie to jest przyczyna....
wiesz ludzie roznie reaguja Isabela na zelazo tak ze ma luzno a ja znowu na odwrot.... a jakos przetrzymam strasznie sie ciesze ze do tego polskiego pediatry jedziemy :D wkoncu komus dokladnie wytlumacze co mnie niepokoi itp.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
mama2corun

No to jutro potrójne kciukasy :) Za mama2corun, Mamę i Amelcię, mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo :)

no i moje badania serca, jade z samego rana :(

Daffodil
lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Czasami kazdy bywa gnomem. Ale ja musze pochwalic mojego meza, ze tylko raz w ciazy mnie zdenerwowal i serio jestem pod wrazeniem jego postawy i tego jak sie mna i malym przejmuje i jak sie troszczy. Codziennie mnie rozpieszcza, a teraz jeszcze co wieczor smaruje brzuch i robi przez dobre 15 minut masaz niog, zebym nie miala atkich opuchnietych i ani razu nie marudzil, ze mi sie nie che czy takie tam. Nie moge narzekac. Ja nie jestem pewna czy mnie na takie gesty by bylo stac. U nas to ja chyba jestem bardzioej tym gnomem ;-)

mama2corun
Isabelko raczke zlamala Klaudunia mamy2 moja Oliw spala jak zabita jak co noc kiedy wszystko gra rano tradycyjnie sciagania z lozka mimo ze chodzi wczesnie spac...ale taki spioszek z niej :D
Amelciu moze tak ale ja nigdy takich problemow niemialam....
Guniu a ja wyczytalam na opakowaniu ze wlasnie ta herbata dziala przeczyszczajaco i moze wlasnie to jest przyczyna....
wiesz ludzie roznie reaguja Isabela na zelazo tak ze ma luzno a ja znowu na odwrot.... a jakos przetrzymam strasznie sie ciesze ze do tego polskiego pediatry jedziemy :D wkoncu komus dokladnie wytlumacze co mnie niepokoi itp.

mama2cor to chyba przez to, ze sie wyspalam, dzis pieprze maksymalnie wszystkie nicki. Mozg mi sie zmiksowal ;) polaczylam posta do Lutki i do mamy2 w jeden mix ;)
Oczywiscie kochanie, wypluwam przez lewe ramie, choc przy takiej pomylce to Klaudia bedzie zdrowiutenka jak rybka :)

isabela
Daffodil, wazne, ze masz swietna opieke lekarska, to juz polowa sukcesu. Przede wszystkim nie nakrecasz sie. Lekarz powiedzial szczerze co i jak i dostalas odpowiednie leki.
Najwazniejsze, ze maluszek zdrowo rosnie. A co do dojrzalego lozyska, to w koncu ma prawo byc juz dojrzale, bo to 9 miesiac. Martwilabym sie szybciej tym wysokim cisnieniem kochana, ale trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze po lekach. Powodzenia kochana i nie martw sie bo masz fantstyczna opieke lekarska i super mezusia. :Kiss of love:

Lutka tule kochana :36_1_67: jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze. Kazda z nas sie czasami zawodzi na najblizszych. Jestesmy w ciazy, przewrazliwione i podminowane. Mysle, ze on takze i cos wybuchlo. Zobaczysz, ze za chwile bedzie wszystko dobrze miedzy Wami.

mama2cor, powodzenia u pediatry. Zjedz kochana duzy kawalek czarnej czekolady, moze powstrzymasz biegunke na jakis czas. Bidulko. A jak Oliwia przespala noc?

Dziewczyny, oglaszam, ze spalam cale 4 godziny jednym ciagiem!!!!!! Czyli leki dzialaja. Jestem wyspana jak niemowlak. Po prostu czuje sie cudownie. Do 5 lazilam do toalety standardowo, co chwile, ale od 5 spalam jak zabita do 9 :):):):):)
Isabela -gratuluje poprawy. Nie ma to jak dobre samopoczucie, bo bez niego ciezko, ciezko. Zycze, aby tak zostalo.

gunia43
Daffodil
lutka

buziaki

Czasami kazdy bywa gnomem. Ale ja musze pochwalic mojego meza, ze tylko raz w ciazy mnie zdenerwowal i serio jestem pod wrazeniem jego postawy i tego jak sie mna i malym przejmuje i jak sie troszczy. Codziennie mnie rozpieszcza, a teraz jeszcze co wieczor smaruje brzuch i robi przez dobre 15 minut masaz niog, zebym nie miala atkich opuchnietych i ani razu nie marudzil, ze mi sie nie che czy takie tam. Nie moge narzekac. Ja nie jestem pewna czy mnie na takie gesty by bylo stac. U nas to ja chyba jestem bardzioej tym gnomem ;-)

Guniu skarb nie maz :)

mama2corun
mama Amelcia na ktora macie wizyty??jutro.
a ja dzis na 14 wkoncu jade z Oliwia do pediatry polskiego ale kurcze az 32 km od domu ehh no trudno przynajmniej bede miec takie badania jakie chce zlecone i zrobione a nie ze minimum no chyba ze polski pediatra okaze sie ze przejol nawyki holenderskie...

mama2corun no to dzisiaj kciuki za Oliwkę, oby wyniki były lepsze.

a Mia w koncu sie poruszyla. Pewnie spi dalej, ale ma taka czkawke, ze caly brzuch mi sie trzesie :) Powiem Wam, ze nie dziwie sie naszym wkretom gdy maluchy sa leniwe i sie nie chca ruszac. Ja sama niby jestem spokojna, ale lapie sie na tym, ze az mozg mi paruje od nadmiernych, glupich mysli, a potem mala sie poruszy i opieprzam sie, ze taka glupia jestem