Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór kobietki,

Witam się dopiero teraz, bo było straszne opóźnienie u lekarza. Jedna z pacjentek miała bardzo zły zapis KTG i od razu z gabinetu pojechała do szpitala na cesarkę. Lekarz to załatwiał, umawiał ją i to niestety trochę trwało. A później jak już wróciłam, to wlazłam do wanny, żeby się trochę odstresować.

U mnie wygląda to tak: Kubuś rośnie, waży 3200, więc na szczęście trochę zwolnił tempo :) KTG wyszło bardzo ładnie, z małymi skokami, bo Kuba szalał jak zwykle wieczorem. Szyjka na razie twarda i zamknięta, co akurat w moim przypadku wcale pozytywne nie jest, bo łożysko jest już prawie dojrzałe :/ Jak zapytałam lekarza ile jeszcze czasu zostało do porodu patrząc na to łożysko, to powiedział, że ciężko określić, ale on by wolał, żebym w przyszłym tygodniu urodziła. W poniedziałek znowu kazał mi przyjść na KTG i oglądnięcie szyjki, bo trzeba teraz częściej dzieciaczka kontrolować. Pytałam go też czy wywołuje się poród w takich sytuacjach albo robi cesarkę i powiedział, że jeśli tylko KTG jest w porządku, to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym mam sobie jutro wykupić sporo leków, bo po pierwsze znowu wyszło mi wysokie ciśnienie i stwierdził, że przy tych moich obrzękach zapisze mi małą dawkę i oprócz tego leki odwadniające, bo nogi mam bardzo opuchnięte. Nawet w udach mi się woda zatrzymuje... A ja głupek myślałam, że mi coś ostatnio przytyły :lup:

Najważniejsze, że u Kuby wszystko w porządku, ale przyznam, że trochę mnie ta wizyta przestraszyła i zmartwiła. Teraz to będę się w każdy ruch synka wsłuchiwać. Na szczęście do poniedziałku już niedaleko.

mama2
Witam was sciorana psychicznie....

moje dziecko złamało dzis reke na placu zabaw..:rentgen:
byłam u trzech lekarzy az wkoncy zrobili jej zdjecie i załozyli gips...wszedzie jechałam sama bo M w pracy ...był taki moment ze stukłabym auto bo mały wypiął cos z lewej strony i ból byl niedowytzrymania :36_11_23:
, skuliałm sie i prawie by było bach...zeszło nam 3 godziny teraz jestesmy w domu a ona biedna wszystko jedna raczka robi , musze ja myc , ubierac , sciagac spodnice do siku a sama juz ledwo chodze..matko!!!!!!!!!!!!istny horror......płakac mi sie chce z tego wszystkiego:36_1_4::36_1_4: mam dosc!!!!!!!!!!Jak ona bedzie spała z ta raczka ehhhh

Biedne maleństwo, ale się umęczyła biedulka. Pewnie w nocy też się obie nie wyśpicie... Mama buziaczki dla Ciebie i córci na pocieszenie :zwyrazami_milosci:

mama2
gunia43
Daffodil zaraz bedzie wchodzila do lakerza. Ciekawe ajakie newsy przyniesie...
Co z ta Patka????? A moze zmienila numer na polski i dlatego sie nie odpisuje.

Pisałam do Patki na ten nowy numer co mi podała ale nieodpisała

No to zaczynam się martwić. Chyba, że znowu zmieniła na inny, bo z tego co pamiętam, to napisała, że to jest jej numer tymczasowy... Kurde, mogłaby się odezwać, będzie lanie po dupie :)

Daffodil
Dobry wieczór kobietki,

Witam się dopiero teraz, bo było straszne opóźnienie u lekarza. Jedna z pacjentek miała bardzo zły zapis KTG i od razu z gabinetu pojechała do szpitala na cesarkę. Lekarz to załatwiał, umawiał ją i to niestety trochę trwało. A później jak już wróciłam, to wlazłam do wanny, żeby się trochę odstresować.

U mnie wygląda to tak: Kubuś rośnie, waży 3200, więc na szczęście trochę zwolnił tempo :) KTG wyszło bardzo ładnie, z małymi skokami, bo Kuba szalał jak zwykle wieczorem. Szyjka na razie twarda i zamknięta, co akurat w moim przypadku wcale pozytywne nie jest, bo łożysko jest już prawie dojrzałe :/ Jak zapytałam lekarza ile jeszcze czasu zostało do porodu patrząc na to łożysko, to powiedział, że ciężko określić, ale on by wolał, żebym w przyszłym tygodniu urodziła. W poniedziałek znowu kazał mi przyjść na KTG i oglądnięcie szyjki, bo trzeba teraz częściej dzieciaczka kontrolować. Pytałam go też czy wywołuje się poród w takich sytuacjach albo robi cesarkę i powiedział, że jeśli tylko KTG jest w porządku, to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym mam sobie jutro wykupić sporo leków, bo po pierwsze znowu wyszło mi wysokie ciśnienie i stwierdził, że przy tych moich obrzękach zapisze mi małą dawkę i oprócz tego leki odwadniające, bo nogi mam bardzo opuchnięte. Nawet w udach mi się woda zatrzymuje... A ja głupek myślałam, że mi coś ostatnio przytyły :lup:

Najważniejsze, że u Kuby wszystko w porządku, ale przyznam, że trochę mnie ta wizyta przestraszyła i zmartwiła. Teraz to będę się w każdy ruch synka wsłuchiwać. Na szczęście do poniedziałku już niedaleko.

no w koncu jestes zagladalam co jakis czas a tu cisza juz sie zaczynalam martwic o Was moja droga no ale n a szczescie jestescie ...
dobrze ze Kubus bryka i serduszko bije jak nalezy ale tym lozyskiem wcale sie nie dziwie ze sie zmartwilas kurcze nie sadzilam ze to tak szybko dojzewa ....hmmm bo jak juz dojzeje to co przestaje byc takie wydolne czy co?:what: dobrze ze masz fajnego lekarza widac ze ginekolog z prawdziwego zdarzenia i zae wszystko porzadnie kontroluje a co do cisnienia to moze tak na Ciebie wplynelo to co sie dzialo z tamta dziewczyna poprostu sie zdenerwowalass i tyle ( mi dzisiaj az sie niedobrze zrobilo bo byla dziewczyna na ktg której zapis byl zerowy i odrazu ja wzieli na oddzial:whoot:) no to teraz aby do poniedzialku...:)

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil dobrze ze z Kubusiem wsio ok kurcze on prawie kilo wiecej wazy niz moja OLa jejku moja drobinka.A lozyskiem az tak bardzo sie nieprzejmuj widac ze masz super lekarza i ze jak cos to cos wymysli,a cisnienie kochana kontroluj i grzecznie bierz leki bo wiesz ze za wysokie to cc,wiec jak grzeczna dziewczynka stosuj sie do zalecen lekarza,buziaki i dobranoc.
Dorcia ja tez niewiem co to za badanie...
ok ja czekalam na Daffodil wiec teraz moge isc spokojnie spac buziaki mamulki do jutra :*

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
Dobry wieczór kobietki,

daffodil najważniejsze że z synem ok a co do lekarza to trafiłaś na fachowca co sie chwali:)) nie martw się będzie ok zobaczysz w końcu majowe jesteśmy:)))

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Daffodil czy ty miałaś jakieś objawy związane z tym wysokim ciśnieniem ???
JA ZACZYNAM SIĘ BAĆ DOBRZE ŻE JUTRO WIZYTA!!
WCZORAJ ZACZĘŁA NAGLE DRĘTWIEĆ MI RĘKA I O ZGROZO JĘZYK:36_11_23:
JUŻ CHCIAŁAM PO KARETKĘ DZWONIĆ ALE TRWAŁO TO KILKA MINUT I PRZESZŁO
DO TEGO NIE MOGĘ TERAZ W NOCY SPAĆ CIĄGLE MI DUSZNO:36_2_51:
A CZY KTÓREJŚ Z WAS BOLI BRZUCH???????
ja jakaś słaba jestem cholera wie !!!! naprawdę boję się tego co moge jutro usłyszeć ale z drugiej strony sie cieszę

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Daffodil a co sie dzieje jak łozysko jest juz dojrzałe??? nie spełnia swojej funkcji? i co wtedy cc?
Cudowna wiadomosc to taka ze Kubus urósł ładnie noi lekarza masz super niczego nie przegapi i napewno zareaguje w odpowiednim momencie . Mysle ze mozesz byc spokojna bedac pod jego obserwacją...

Dzis o dziwo miałysmy spokojna noc , Klaudia dzielnie spała z ta raczka i kaszel nie meczył...za to ja miałam 2 godzin kiedy nie mogłam spac...ale ogólnie bylo dobrze ..

Amelcia ja mam jutro wizyte i tez sie troche zaczynam bac :36_11_23:

Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Daffodil
Dobry wieczór kobietki,

Kuba slicznie rośnie i u niego wprzystko dobrze GRatulacje, resztą się nie martw napewno będzie dobrze wszytsko a może będziesz pierwszą majową mamusią, trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

amelcia8
Daffodil czy ty miałaś jakieś objawy związane z tym wysokim ciśnieniem ???
JA ZACZYNAM SIĘ BAĆ DOBRZE ŻE JUTRO WIZYTA!!
WCZORAJ ZACZĘŁA NAGLE DRĘTWIEĆ MI RĘKA I O ZGROZO JĘZYK:36_11_23:
JUŻ CHCIAŁAM PO KARETKĘ DZWONIĆ ALE TRWAŁO TO KILKA MINUT I PRZESZŁO
DO TEGO NIE MOGĘ TERAZ W NOCY SPAĆ CIĄGLE MI DUSZNO:36_2_51:
A CZY KTÓREJŚ Z WAS BOLI BRZUCH???????
ja jakaś słaba jestem cholera wie !!!! naprawdę boję się tego co moge jutro usłyszeć ale z drugiej strony sie cieszę

amelcia mnie często boli brzuch, czasami drentwieją mi nogi ,jutro masz wizyte więc wszytskiego się dowiesz, trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
acha mama2 moja koleżanka miała kłopot z przedwczesnie starzejącym się łozyskiem i początkiem 9 miesiaca zaczęło wapnieć, oczywiście skończyło się cc.

no własnie przerabane szykowac sie na rodzinny poród z tu rozcinaja brzuch hop siup i juz jest dziecko ...nie chciałabym tak poimo tego bólu wolalabym naturalnie

Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Lutka powiem Ci tylko ze Ci faceci sa beznadziejni...Moj tez dał taki popis w swieta ze mało go nie wyrzuciłam...:15_9_26::15_9_26::15_9_26:teraz przeprasza..a w dupie mam przeprosiny... Tule Cie mocno