Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
gunia43
isabela
Lutka GRATULUJE 30TKI!!!
Ewunia GRATULUJE 20TKI!!!

Hej dziewczynki wtorkowo, melduje sie w dwupaku. Choc mialam w nocy takie schizy, ze myslalam iz urodze. Do 5 rano brzuch mnie tak bolal, ze nie moglam sie ulozyc, biegalam do wc co 15 minut :noooo: nie wiem czy te bole podbrzusza to jakies przeziebienie czy co, jutro jade do lekarza, ale ostatnio w ogole nie spie. Moj brat nawet stwierdzil, ze powinnam chodzic z tepeta na twarzy bo strasze!
Ale widze, ze nie tylko ja mam jazdy, pocieszajace :)
Isabela wspolczuje zlego samopoczucia. Miejmy nadziej, ze to chwilowe, bo to strasznie meczace. A moze to wlasnie ten pecherz jet przyczyna.

jutro mam miec badania, (oby nie zgubili wynikow ponownie)
Mozliwe, ze to pecherz bo nie moge siedziec, tylko pozycja pollezaca. Jak siadam w pionie to mam wrazenie, ze mi podbrzusze rozrywa :( Cholera wie.
Tez tak mialam dlugo bardzo, ale terza jakos przeszlo....

mama2corun
oj Isabela ja tez sie boje ze porod bede miec dlugi Oliw 16 godz 3 kroplowki z oksy...tabletka jakas a na koniec masaz szyjki bo skurcze bolesne mialam jak holera a szyjka niechciala sie skrocic.ehh ale ja juz mam w nosie jak dlugo bede rodzic jak juz dzidzi dotkne to bol jak reka odjol :D nawet niepamietalam ze bolalo ale z bolu to ja gryzlam poecz lozka.....tylko ze to ponoc przyczyna wlasnie oksy juz to kiedys mowilam,tu jesli by oksy podawali to odrazu tez ZZO wiec az tak bardzo sie niestresuje samym porodem tzn bolem.

Mama2corun za czasow rodzenia moich corek nic nie podawali, ale mialam ten plus, ze lezalam na patologii wiec nie musialam byc na porodowce, bo tam nei pozwalali chodzic. Pamietam, ze na patologii byl stolik z obrusem wykrochmalonym na sztywno, przy kazdym bolu kucalam i przyjemnosc sprawialo mi gryznienie i sciskanie tego obrusa, hehehheh. Na podrodowke mnie wzieli dopiero godzine przed porodem bo uciekalam im. Takze cale 19 godzin spedzilam na korytarzu i chyba najgorsze bylo to, ze bylam sama. Gdy Pole rodzilam, trafilam do szpitala juz po okolo 10 godzinach boli. Na porodowce bylam sama i przeszkadzalam w kacu mlodym poloznym wiec kazaly mi siedziec w takiej kanciapce salowych, pomieszczenie 2m na 3 m, na srodku wielki zlew kafelkowy z odplywem wygladajacy jak zlob, wszystko bylo pociapane krwia. Siedzialam tam na malej kozetce, a na lozko porodowe polozylam sie 2h przed porodem. Teraz nei moze byc gorzej, nawet jak bede rodzila 25godzin :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
mama2corun
oj Isabela ja tez sie boje ze porod bede miec dlugi Oliw 16 godz 3 kroplowki z oksy...tabletka jakas a na koniec masaz szyjki bo skurcze bolesne mialam jak holera a szyjka niechciala sie skrocic.ehh ale ja juz mam w nosie jak dlugo bede rodzic jak juz dzidzi dotkne to bol jak reka odjol :D nawet niepamietalam ze bolalo ale z bolu to ja gryzlam poecz lozka.....tylko ze to ponoc przyczyna wlasnie oksy juz to kiedys mowilam,tu jesli by oksy podawali to odrazu tez ZZO wiec az tak bardzo sie niestresuje samym porodem tzn bolem.

Ja po rozmowach z rozymi dziewczynymi doszlam do wniosku, ze jesli rozwarcie na to pozwoli, to ja chce na 100% znieczulenie. Nie mam zamiaru sie meczyc bez sensu. Jak mozna korzystac to czemu nie. To tak jakbym w dzisiajszych czasach wyrawac zeba bez zastrzyku. Po co jak mozna z?

madra dziewczynka!!!! Ja juz w drzwiach porodowki bede krzyczala EPIDURAL PLEASE!!! HEHHEHHEHHE

gunia43
isabela
gunia43

Isabela wspolczuje zlego samopoczucia. Miejmy nadziej, ze to chwilowe, bo to strasznie meczace. A moze to wlasnie ten pecherz jet przyczyna.

Mozliwe, ze to pecherz bo nie moge siedziec, tylko pozycja pollezaca. Jak siadam w pionie to mam wrazenie, ze mi podbrzusze rozrywa :( Cholera wie.

Guniu, czy to wynikalo z przeziebienia? Mam w domu FURAGINUM, jeszcze z PL bo tu daja od razu antybiotyk, ale boje sie brac sama, choc wiem, ze w Polsce przy infekcjach zapisuja kobietom w ciazy. Ale wiesz jak to jest, wolalabym uslyszec to od lekarza...

isabela
gunia43
isabela

Guniu, czy to wynikalo z przeziebienia? Mam w domu FURAGINUM, jeszcze z PL bo tu daja od razu antybiotyk, ale boje sie brac sama, choc wiem, ze w Polsce przy infekcjach zapisuja kobietom w ciazy. Ale wiesz jak to jest, wolalabym uslyszec to od lekarza...

i bardzo dobrze ze go NIE WZIELAS bo w 3 trymestrze NIE WOLNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama2
isabela
gunia43

i bardzo dobrze ze go NIE WZIELAS bo w 3 trymestrze NIE WOLNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o no widzisz... nie bralabym nic bez konsultacji z lekarzem. ALe na infekcje nerek juz bralam leki, chyba nei pomogly jednak...

Jejku Isabela to musiało być straszne, tyle czasu przenosić. taka 10 miesięczna ciąża. Nie wyobrażam sobie tego stresu.

dziękuję za gratki :* i sama gratuluję wszystkich dziestek i nastek :)

Dorcia uważaj na tym hamaku, zeby się nie zerwał.

mama2cór kochana nie denerwuj się. Choc rozumiem Cie, bo gdybym była w takiej sytuacji to sama bym zapytała prosto z mostu - już Ci się nie podobam?

Co do rożka: sama mam 2 (jeden kupiłam, 2 gratis do łózeczka) i myslę ze przyda się do wózka na kołderkę.

lutka
mama2
a co do seksu to ja mam ogromna ochote i bez dziennej dawki mnie rozsadza!!!!!!!!!:36_11_23:

to szczypanie samo przeszło?

mama2 a jak sprawy z tą cukrzycą?

W PIATEK MA WIZYTE WIEC SIE DOWIEM a szczypanie raz jest raz nie ma...i ogolnie spuchnieta tam jestem ale jak sie rozkrece to mi wszystko jedno czy szczypie czy nie...

gunia43
Lutka - moje gratulacje!!!! 30 Ci stuknela.
Tez mam 15 kilo na plus. I chyba na tym sie nie skonczy, cos mi sie tak wydaje...

boshe co ja prtzezżyłam jak w sobote późnym popołudniem stanęłam na wadze!!! normalnie isę rozwyłam, a ponieważ byłam dodatkowo spuchnieta to i źle się czułam i wyglądałam nie najlepiej. I jeszcze mama palnęła oczywiście w zartach, do siostry męża który widział mnie ostatnio 2 miesiace temu, że wyglądam jak sumo - do tej pory wszelkiego rodzaju żarty mnie bawiły ale nie w sobotę. Oj dzialo się.

isabela
gunia43
isabela

NIe kochana. U mne to chyba bylo z nacisku macicy przy twardnieniu na pecherz i cos tam jeszcze. Chociaz nie zawsze sie wiazalo z twardnieniem. Doslownie czulam jakby mi wszytko pod ogromnym cisnieniem parlo do dolu. Taki bol nie bol. Ale na pewno ogromny dyskomfort. Z pecherzem mialam wsjo ok, ale koniec koncow sama juz nie weim. Teraz sie jakos uspokoilo. Choc to nielogiczne, bo Maly ma glowke nizej....

isabela
gunia43
isabela

Kup Cranberries. Ponoc sa niesamowicie skuteczne przy zapaleniach pecherza. Odkazaja drogi moczowe. MOze w aptece dostaniesz tabletki.

lutka
gunia43
Lutka - moje gratulacje!!!! 30 Ci stuknela.
Tez mam 15 kilo na plus. I chyba na tym sie nie skonczy, cos mi sie tak wydaje...

boshe co ja prtzezżyłam jak w sobote późnym popołudniem stanęłam na wadze!!! normalnie isę rozwyłam, a ponieważ byłam dodatkowo spuchnieta to i źle się czułam i wyglądałam nie najlepiej. I jeszcze mama palnęła oczywiście w zartach, do siostry męża który widział mnie ostatnio 2 miesiace temu, że wyglądam jak sumo - do tej pory wszelkiego rodzaju żarty mnie bawiły ale nie w sobotę. Oj dzialo się.
Za taki zart to u mnie od razu strzal miedzy oczy!!!! :-) Zwlaszcza jak jestem spuchnieta, bo dziwnym trafem u mnie zawsze to idzie w parze z totalnym wnerwieniem!!!!

gunia43
A u nas znow dzisiaj robi sie parota totalna. Nie cierpie tego. Doslownie az sie ciuchy do skory kleja. Brrr1 I pewnie nogi pod koniec dnia beda jak olowiane kule!!!

ciesz się pogodą. U mnie święta wielkanocne były deszczowe i chłodne. Zresztą nawet mówili o lokalnych poddtopieniach w moich okolicach.