Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry mamuski!
Ja tylko na chwile, bo dzisiaj na 10.15 mam wizyte. Jestem ciekawa co gin mi powie. Ile Maly wazy, o tym moim rozwarciu, czy wogole jest itd. Troche sie stresuje, bo ide sama. A zawsze to z mezem. Zobaczymy czego sie dowiem.
Do potem!Trzymajcie kciuki!
Wczoraj w nocy moja kolezanka urodzila synka Antosia. Bylysmy dwie z podobnym terminem. Ona miala na 17 kwietnia. Ciut przed terminem ale w normie. Maly wazy 350 gram i ma 55 cm. Trzymali go w inkubatorz, zeby sie dogrzal. Hmmm....

mama2
mama2corun
mama2
idziemy sie polozyc bo wstalysmy dzis o 5 rano i pewnie dzisiejsza noc tez bedzoe kiepska. Buziaczki dla was i spokojnej nocy

oj wyspijcie sie kochane i niech Klaudusi ten okropny kaszel da spokuj boo:36_1_15:

Wyspałysmy si dzisiaj:))) kaszel zdecydowanie mniejszy.HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mama super, że Klaudia zdrowieje, oby tak dalej.

mama2corun
witam kochane w ten piekny czwartek my wlasnie wicinamy sniadanko i pomalutku szykujemy sie do wyjscia z domu na USG :D juupiii
ja to juz bym najchetniej tam poleciala :D
a M jeszcze chrapie bo mowi ze jeszcze 5 minutek a ze mam super humorek z wiadomych przyczyn to niech sobie ma nawet jeszcze 10 minutek :D
Ja w nicy znowu mialam skurczyki troszke silne niz te pojedyncze co w dzien czasem sie pojawiaja :D ale takie nieregularne ze na nic nieliczylam a M wczoraj siedzi i mowi dobra pokolei co robimy jak sie zacznie :D hihi no to mu mowilam....i dzieki temu ze mnie zagadywal to tak bardzo tych skurczy nieodczulam potem polozylismy sie kolo 2 i mnie tak fajnie utulil do snu ze mimo tych skurczy wkoncu zasnelam :D

Oj wcale się nie dziwię, że się nie możesz doczekać, w końcu tak długo Olci nie widziałaś :in_love: Ja to już bym pewnie po ścianach chodziła :)

gunia43
Ewciaa
kurde ja znów mam bóle w podbrzuszu..... to już drugi dzień..... boliiiiii :whoot:

Ewciaa - ja mam ciodziennie po kilka razy i coraz dluzej mnie trzyma.

hihi czyli jeszcze 2-3 tyg i bum, dzieciaczki będą na świecie :) u mnie nic się nie dziejej jeszcze, ale do terminu miesiac i tydzień.

Witam porannie Słoneczka :)

mama2corun
mama2corun
Ewciaa
może to głupie ale napiszcie mi prosze czy skurcz to coś takiego jak bóle okresowe trzyma przez chwile i puszcza i znów trzyma i puszcza i tak co ileś minut regurlnie???? bo ja juz nie wiem

tak Ewciu tak wyglada skurcz :) a intensywnosc i czas roznie dziewczyny pisaly ze jak co 8 minut to nalezy do szpitala jechac ze to juz.Ale ja z Oliw mialam co10 jak pojechalam do szpitala i przeszlo po 3 godz i byl to falszywy alarm.

a jeden z najprostszych sposobow na sprawdzenie czy to to czy nie to zmaiana pozycji polozyc sie albo bardzo skuteczne na czworaka...potem cieply prysznic lub poprostu nospa jak przejdzie to przepowiadajace jak nieprzejdzie to to juz a i nalezy to wszystko robic w normalnym tepie nie w takim goraczkowym tylko pomalu spokojnie.ja jak u mnie sie zaczelo z Oliw to bylam nad wyraz spokojna i opanowana wiec u was moze tez to opanowanie bedzie.

i odbrze jest coś zjeść, bo później przez dobrych kilka lub kilkanaście h nic się nie je.

mama2
Kira89
mama2 ja chodze tak często w ciągu dnia, albo częściej, a noc całą przesypiam :P

mama2corun pewnie masz racje, ze taki urok końówki ^^ ja jeszcze nie trzymam sie za pęcherz jak Ty, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak będę wytrzymywać, choć toalete mam obok pokoju :P

ale Ci zazdroszcze cała noc przespac MARZENIE:nie_mam_pojecia:

MAMA2COR GRATULUJE 20!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama2corun ogromne gratulacje z okazji 20!!!

Daffodil
elwira
Witam mamuski !!!
Ja tylko na chwilke nie u siebie, w poniedzialek bylam w szpitalu falszywy alarm, skorcze juz sa ale jeszcze za slabe no i rozwarcie zaledwie na 1cm wiec jeszcze troche to potrwa.
Poza tym wszystko dobrze ale kto wie moze po swietach was zaskocze :))
Jak tylko bede miec komputer w domu to sie odezwe a tak przez Izabelke bede informowac co i jak.
Pozdrawiam serdecznie

Elwira fajnie, że zajrzałaś :in_love: No to czekamy na informacje i zaglądaj do nas częściej.

no w końcu dałaś znak zycia :) To już 2 kobietki z 1 cm rozwarciem - przynajmniej 2 o tym wiedzą :D

gunia43
Dzien dobry mamuski!
Ja tylko na chwile, bo dzisiaj na 10.15 mam wizyte. Jestem ciekawa co gin mi powie. Ile Maly wazy, o tym moim rozwarciu, czy wogole jest itd. Troche sie stresuje, bo ide sama. A zawsze to z mezem. Zobaczymy czego sie dowiem.
Do potem!Trzymajcie kciuki!
Wczoraj w nocy moja kolezanka urodzila synka Antosia. Bylysmy dwie z podobnym terminem. Ona miala na 17 kwietnia. Ciut przed terminem ale w normie. Maly wazy 350 gram i ma 55 cm. Trzymali go w inkubatorz, zeby sie dogrzal. Hmmm....

No to o tej samej porze, będziecie się z mama2corun wizytować :) To kciuk jednej ręki za jedną, a drugiej za drugą :)

I ogromne gratulacje dla koleżanki.

Daffodil
Ja ćwiczę. U nas położna mówiła, że optymalna ilość powtórzeń w ciągu dnia to 3 serie po 10. Przesada ponoć też jest niedobra.

kurde, też muszę regularnie zacząć je ćwiczyć, choc tego nie lubię, jak je zaciskam mam wrażenei że mózg mi się też ściska. Moze za mocno to robie?

lutka
Daffodil
Ja ćwiczę. U nas położna mówiła, że optymalna ilość powtórzeń w ciągu dnia to 3 serie po 10. Przesada ponoć też jest niedobra.

kurde, też muszę regularnie zacząć je ćwiczyć, choc tego nie lubię, jak je zaciskam mam wrażenei że mózg mi się też ściska. Moze za mocno to robie?

:sofunny: Nie wiem, mnie aż do mózgu nie dochodzi :sofunny:

mama2
Witam was, u nas dzis troche pochmurno , ale to dobrze bo mam pod oczami spalone i wysypke znów...zaduzo tego słonka , widac w ciązy mnie uczula:nie_mam_pojecia:
Swedzi mnie dekold i kar i rece aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:whoot:
Dzisiaj zaprosilam moja rodzinke do pizzy hut na wyzerke bo juz niedługo to sobie nie pojem:16_10_9:

sieknij sobie wapno

lutka
Daffodil
elwira
Witam mamuski !!!
Ja tylko na chwilke nie u siebie, w poniedzialek bylam w szpitalu falszywy alarm, skorcze juz sa ale jeszcze za slabe no i rozwarcie zaledwie na 1cm wiec jeszcze troche to potrwa.
Poza tym wszystko dobrze ale kto wie moze po swietach was zaskocze :))
Jak tylko bede miec komputer w domu to sie odezwe a tak przez Izabelke bede informowac co i jak.
Pozdrawiam serdecznie

Elwira fajnie, że zajrzałaś :in_love: No to czekamy na informacje i zaglądaj do nas częściej.

no w końcu dałaś znak zycia :) To już 2 kobietki z 1 cm rozwarciem - przynajmniej 2 o tym wiedzą :D

no ja mam 2 cm...:nie_mam_pojecia:

Daffodil
lutka
Daffodil

:sofunny: Nie wiem, mnie aż do mózgu nie dochodzi :sofunny:

a jak mocno zaciskas zmięśnie? tak maxymalnie czy tak poprostu mocno. Mnie to maxymalnie męczy :/

Nie doczytałam z wczoraj więc zadam raz jeszcze: Daffodil spakowana już?

mama2ćór
20 to już nie przezlewki, jedyne 3 tyg zostało!!!! GRATULUJĘ KOCHANA

Daffodil mieć jednocześnie 27 i 30 to tez coś :D GRATULUJĘ RÓWNIEŻ :)

mama2
mama2corun
mama2
idziemy sie polozyc bo wstalysmy dzis o 5 rano i pewnie dzisiejsza noc tez bedzoe kiepska. Buziaczki dla was i spokojnej nocy

oj wyspijcie sie kochane i niech Klaudusi ten okropny kaszel da spokuj boo:36_1_15:

Wyspałysmy si dzisiaj:))) kaszel zdecydowanie mniejszy.HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!

to super i oby było coraz lepiej, zdrówka dla was

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png