Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Kira89
a tak w ogóle to sie jeszcze z Wami nie przywitałam :P niedobra jestem :P witajcie mamuśki :D ja sie ciesze, bo dziś byłam na ostatnich zajęciach przed świętami i ide znowu dopiero za tydzień. W końcu troche odpoczne od nauki i sie wyśpie :D

no wkoncu bidulko troszke odetchniesz sobie, odpoczywaj i relaksuj sie ile wlezie:smile_jump:

no dokladnie odpoczywaj ile wlezie z nogami do gory i zrob cos co Ci przyjemnosc sprawi:D:regulacja_brwi: fryzjer albo cos :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

katja79
gunia43
Pije ktoras z Was herbatke z lisci malin?????
Ja mam w domu i dzisiaj wypilam ale juz sama nie weim. Zebym jakis skurczy nagle nie dostala....
Co mowili na Waszych SZR????

Gunia ja tez mam zamiar pic tylko jeszcze nie teraz u mnie na SZR kazali pic od 38 tyg, no i masowac krocze ...:smile_jump: jak tam u Was z tym masowaniem moje drogie?:smile_jump:

Ja mam nawet olejek migdałowy, ale masowanie to tak w kratkę :) M. mnie masował kiedyś, ale skończyłam z tym, bo czułam się prawie jak na fotelu ginekologicznym :hahaha: I teraz samej to średnio mi się chce :) Ale dobrze, że przypomniałaś, wezmę się za siebie :)

elwira
Witam mamuski !!!
Ja tylko na chwilke nie u siebie, w poniedzialek bylam w szpitalu falszywy alarm, skorcze juz sa ale jeszcze za slabe no i rozwarcie zaledwie na 1cm wiec jeszcze troche to potrwa.
Poza tym wszystko dobrze ale kto wie moze po swietach was zaskocze :))
Jak tylko bede miec komputer w domu to sie odezwe a tak przez Izabelke bede informowac co i jak.
Pozdrawiam serdecznie

Elwira fajnie, że zajrzałaś :in_love: No to czekamy na informacje i zaglądaj do nas częściej.

jola22
Hej jestem już po zakupach.

Kupiłam ten sterylizator - takie to śmieszne trochę bo to nic innego jak duży plastikowy pojemnik ze specjalną podstawką na butelki, smoczki i cała resztę - no ale za taką kasę to szkoda było nie kupić, no i będzie szybciej i zręczniej niż parzenie butelek.
Do sterylizatora były jeszcze dwie duże butelki Tommee Tippe i szczotka do czyszczenia więc wszystko razem jak za darmo bo tylko 7 funi.:36_7_8::36_7_8:
Kupiłam też jeszcze taki śpiworek do wózka z torbą i folią przeciwdeszczową (o czy mnie wiedziałam że jest). Udało mi się to za 15 funi kupić - taniocha, i naprawdę super wykonane, tak że jestem prze szczęśliwa.:smile_move::smile_move::smile_move:
Chwalę się zdjęciami żeby nie było!!!

Jola super zakupy. Śpiworek śliczny.

jola22
Dziewczyny ratujcie proszę - mam straszne rozstępy mimo że smaruję się 3 różnymi specyfikami na to paskudztwo.:whoot::36_1_15::whoot:
Mam Aventa, Palmersa (z masłem kakaowym - specjalne dla kobiet w ciąży) i Fissan z Polski - i dupa blada to nic nie pomaga.
Mam je na brzuchu, wewnątrz ud i na pośladkach - nie mogę na siebie patrzeć, i płakać mi się chce.
RATUNKU

Jola biedulko, nie wiem co Ci doradzić :/
U mnie na razie nic się nie pojawiło, smaruję się na noc Perfecta Mama, wymiennie z Mamma Mia z Ziajki, a rano oliwka Bambino, ale to tylko jak nie wychodzę wcześnie, bo trzeba trochę pochodzić na golasa, żeby w ubrania nie wytrzeć.

katja79
gunia43
katja79

Gunia ja tez mam zamiar pic tylko jeszcze nie teraz u mnie na SZR kazali pic od 38 tyg, no i masowac krocze ...:smile_jump: jak tam u Was z tym masowaniem moje drogie?:smile_jump:
U mnie kiepsko. Moze przez to ze ta grzybice mialam i teraz boje sie ze zakazenia znow dostane. No i tak poza tym to nic przyjemnego. No ale moze jakos sie zbiore. A czym Wam kazai masowac. Mnie plozna kazala kupic Wiezenkeimöl. Nie wiem na razie co to jest po polsku, ale chyba olejek z kielkow pszenicy. Mozna tez migdalowym, ale Daffiodil pisala, ze drogi dosyc jest.

Gunia to musza byc olejki o dzialaniu zmiekczajacym i ulestyczniajacym czyli np migdalowy,kokosowy lub z awokado.One wszystkie tanie nie sa. No i juz wszystkie powinnysmy cwiczyc miesnie kegla...

Ja ćwiczę. U nas położna mówiła, że optymalna ilość powtórzeń w ciągu dnia to 3 serie po 10. Przesada ponoć też jest niedobra.

gunia43
jola22
Ewciaa

JOlcia nie chce Cię załamywac ja mam tak samo i to już tak chyba zostanie niestety

Ewcia to jest okropnie niesprawiedliwe - rozumiem gdybym sobie totalnie olała i niczym się nie smarowała, ale 3 kremy i nic.
Musimy się jakoś do tego przyzwyczaić i tyle.
Jola22 - moze lepiej kup olejek! Mnie sie wydaje, ze bardziej skora po moim elastyczna niz po balsamie. A mam to i to wiec jest porownanie. Wsmarowuje dosc duzo na noc delikatnymi kolistymi ruchami.

Ja też mam podobne wrażenie. Po oliwce skórę mam dużo bardziej miękką i elastyczną niż po balsamach.

jola22
Ewciaa
mama2corun
Jola22 super zakupy!!
Ewciu no co Ty piszesz!!??kobieto!!??ja jak Oliw rodzilam to wogole bylam zielona apropo wszystkiego!a masaz krocza dopiero tu na forum sie dowiedzialam bo to kiedys ktoras pisala,ale to niejest ze trzeba tylko jesli chcesz,wiec naprawde kochana niestresuj sie niczym ze czegos niewiesz.po to jest wlasnie to forum zeby sie dowiadywac czegos nowego.

mama2curon ja własnie tyle się tu dowiaduje, dziewczyny piszą o takich rzeczach że pierwszy raz słysze:whoot: i robie wielkie oczy mam nadzieję że jakoś do konca dotrwam

Ewcia głowa do góry - ja gdyby nie to forum to TEŻ była bym ciemna jak tabaka.
Tutaj informacji od lekarza zero - ani jakie tabletki (jak Magnez, Omega3, czy herbata z pokrzywy na opuchliznę) ani czy szyjka w porządku, no w ogóle zero przez wielkie Z.
Ja nie raz zrobiłam oczy jak piłki pimpągowe.:whoot::whoot::whoot:
Myślę że to, że was kobietki spotkałam to jakieś zrządzenie losu.

Bardzo się cieszę że was mam i wielkie dzięki za to że JESTEŚCIE

Jolu my też bardzo się cieszymy, że mamy Ciebie :)

Kira89
a tak w ogóle to sie jeszcze z Wami nie przywitałam :P niedobra jestem :P witajcie mamuśki :D ja sie ciesze, bo dziś byłam na ostatnich zajęciach przed świętami i ide znowu dopiero za tydzień. W końcu troche odpoczne od nauki i sie wyśpie :D

Kira wreszcie laba! Należy Ci się, bo chyba jesteś najbardziej zapracowaną mamuśką :)

katja79
Ewciaa
mama2corun

a jeden z najprostszych sposobow na sprawdzenie czy to to czy nie to zmaiana pozycji polozyc sie albo bardzo skuteczne na czworaka...potem cieply prysznic lub poprostu nospa jak przejdzie to przepowiadajace jak nieprzejdzie to to juz a i nalezy to wszystko robic w normalnym tepie nie w takim goraczkowym tylko pomalu spokojnie.ja jak u mnie sie zaczelo z Oliw to bylam nad wyraz spokojna i opanowana wiec u was moze tez to opanowanie bedzie.

musze powiedzieć że boli mnie coraz bardziej i nie przestaje i na dodatek mała się nie rusza :whoot:

o losie Ewcia ale by bylo jak by dzis Zuzia wystartowala....moze wez ciepla kapiel u mnie na szr mówili ze jesli to tylko przepowiadajace skurcze to po kapieli przejda a jesli nie tzn ze sie zaczyna:whoot:

już przeszło ale trzymało mnie dość długo raz bolało bardziej raz mniej, położyłam się na lewym boku i jakoś pomału cierpliwie czekałam....ja myśle że zuzia zrobi mi niespodzianke w najmniej oczekiwanym momencie....ale to nie dziś

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
isabelka super że u córci wszytsko dobrze

mamuśki dziękuje że się tak martwiłyście jesteście kochane:36_4_20: uciekłam szybko bo mąz kazał mi zgaścić komputer i się położyć jak już pisałam jest doobrze....ale powiem wam że troche się wystraszyłam....ale pewnie na poród bóle są silniejsze

o losie Ewcia to dobrze ze Ci przeszlo, odpoczywaj kochana.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja