Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
A mi tak zależalo zeby iść dziś do szkoły rodzenia, bo mamy sie lalkami bawić. wiecie pierwsza kapiel itp. ale ztym katarem to wole nie wchodzic pomiędzy ciężarne :/

Lutka -No lepiej nie, bo pozarazasz i bedziesz miala wyrzuty. Zrob sobie moze w domu inhalacje. No i te leki homeopatyczne moze sobie kup. Mnie pomagalo. Teraz juz dzieciaczek rozwiniety tylko masy nabiera wiec sie nie martw. Homeopatia w ciazy dozwolona.

lutka
gunia43
Ewciaa
amelcia co do tych upławów dużych bo kiedyś pisałaś to jakie masz???
bo u mnie są strasznie wodniste, a czytałam że to może oznaczać pekniecię worka owodniowego

Ewciaa - ja tez mam starsznie wodnieste. Ale mysle, ze to nie worek tylko tak teraz akurat jest. Wod oplodowych jest tak duzo, ze musialabys chyba z podpaska chodzic conajmniej. To tak na moj rozum i zebys sie nie martwila. To na pewno nie to.

a u ciebie Gunia bardzo wodniste są te upławy? to napewno nie wody płodowe?
NIe. Jakos zawsze na to zwracalam uwage czy bylam w ciazy czy tez nie. Zadarzalo mi sie juz bez ciazy czasami jak dni plodne mialam. Doslownie woda. No i tak jak pisza dziewczyny najgorzej jest rano a potem jakos juz lepiej. Nosze wkladki specjalnie, zeby obserwowac. NO i jak cieniutka wkladka nie przemaka to jak na moja logke to nie moze byc to.
Polozna na SZR mowila, ze wody od razu poznac, bo jest ich poprostu wiecej, nawet jak sie tylko sacza. Tak samo jak nie mozna pomylic skurczy porodowych z czyms innym.

Jutro wizyta, wiec zobaczymy jak jest naprawde :-)

mama2corun
moja Oliw stoi w oknie i placze ze nieposzla do szkoly...:nie_mam_pojecia:a ma taki katar ze w nocy oddychac niemogla w nocy z M nazmiane kladlismy sie koloniej zeby pilnowac zeby spala na poduszkach tak troszke wyzej....
ehh dzieci jeszcze jej sie znudzi szkola a moze nie....
mama2 a po jakim czasie albo po ktorym zastrzyku mozna sie spodziewac poprawy u Klaudi?no niby niemozna sie opalac ale jak jest zasloniety brzuszek to luzik ja chodzilam z Oliw koncowka ciazy i chodzilam na basen odkryty i wlasnie gin powiedzial zebym brzucho zaslaniala duuzo pila i bedzie ok.
Ewciu a jak mialas wizyte to juz te uplawy mialas?bo jesli tak to lekarz by zauwazyl ze to wody sie sacza.a co do wzroku to owszem mozna stracic wzrok ale jak jest duza wada lub duuzy wysilek i ma sie otwarte oczy bo naczynka poprostu pekaja wiec dobrze przy parciu zamykac oczy,pamietajcie jak bedziecie przec to zamykac oczka.

no tak przy wizycie już miaam takie, właśnie lekarz by zauważył bo mnie badał

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Lutka rewelacja na zatoki to preparat ziołowy w 100% bezpieczny dla ciazy to Sinupret POLECAM!!!

mama2cór no to znowu mamy z tymi dzieciaczkami:(( Zycze zdrówka dla twojej Oliwki a u Klaudii poprawa powinna byc juz w trakcie brania zaszczyków ..tylko ze ja juz nie wiem co dobre chodze znia \codziennie na plac bo jak tu nie wyjsc na takie cieplo , niepowinno jej to chyba zaszkodzic ..choc nic narazie lepiej nie jest

Trzymam kciuki za to maleństwo czerwcowe

Patka ale skąpa wiadomosc , Napisz cos wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gunia trzymam kciuki za jutrzejsze usg ciekawe ile Maksiu wazy???

Daffodil
Kobietki właśnie zajrzałam do czerwcówek i jedno maleństwo już się urodziło :whoot: Mamie odeszły wody, od razu w szpitalu dostała leki na rozwój płucek i chyba na następny dzień zrobili jej cesarkę. Córcia waży 1600 g, ale dostała 7 punktów, więc wynik w porządku. Maleńką przewieźli na OIOM do innego szpitala, więc mama nie ma z nią kontaktu :( Chciała się na własne życzenie wypisać, ale niestety po cesarce nie jest to takie proste.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku z maleństwem :in_love:

ale się porobiło:whoot: jeszcze nas przegonią:whoot: trzymam mocno kciuki za maleństwo

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
lutka
hihi a wiesz, ze coś z tym jest. Jestem w plecy z pewnymi zadaniami w pracy, bo ciągle do Was zaglądam :lup: MIsiek przyjeżdża jutro :D

to super lutka przytulisz się do M. a na długo zostaje???

a kto to wie? jakoś do tygodnia po świętahc moze posiedzi. Nic nie wiem i wolę nie wiedzieć, zeby się nie denerwować:36_1_15:

mama2
dziękuję kochana :*

mama2
Lutka rewelacja na zatoki to preparat ziołowy w 100% bezpieczny dla ciazy to Sinupret POLECAM!!!

mama2cór no to znowu mamy z tymi dzieciaczkami:(( Zycze zdrówka dla twojej Oliwki a u Klaudii poprawa powinna byc juz w trakcie brania zaszczyków ..tylko ze ja juz nie wiem co dobre chodze znia \codziennie na plac bo jak tu nie wyjsc na takie cieplo , niepowinno jej to chyba zaszkodzic ..choc nic narazie lepiej nie jest

Trzymam kciuki za to maleństwo czerwcowe

Patka ale skąpa wiadomosc , Napisz cos wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gunia trzymam kciuki za jutrzejsze usg ciekawe ile Maksiu wazy???
Mama2 - dzieki. Tez jestem ciekwa. Chyba juz ze 3 kilo bedzie. Tak pi razy oko.

lutka
Prosze mnie wagą Waszych klocuszków nie denerwować, no ! :)

Lutka - a czym Ty sie kochana denerwujuesz. Ja np. nie chce, zeby Maksio urosl wiecej niz do 3500 kilo bo po co taki brzuchol nosic i mezcyc sie przy porodzie. Z
A zreszta zobaczysz Twoj Szymus bedzie mial ponod 3000 gram sopokojnie!
Na przedostatniej wizycie Maksio przytyl 300 gram przez trzy tygodnie a ostatnio przytyl 300 gram w tydzien. Takze niczym sei nie przejmuj. Jeszcze bedziesz narzekac, ze Szymus za duzy :-)

lutka
myslę ze jedna nie zaszkodzi, ale jestem pewna w 100% że liście malin działaja skurczowo. No chyba ze chcesz wczesniej przywitac Maksa to pij ile wlezie :)

NIe nie. Dziekuje!
Nam polozna mowila, ze od 37 tygodnia pic i to po pare razy dziennie, bo poprawia JAKOS skurczy przy porodzie. Ponoc rodzi sie wtedy krocej, bo skorcze sa bardziej efektywne. Na pewno pic ile wlezie bede po terminie ale teraz to zobacze. Jutro jeszcze gina spytam co on o tym sadzi.