Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

No niby tak, ale kurde i tak mnie spina :/

Patka dobrzez, ze podróż już macie za sobą, teraz tylko potrzebujecie pewnei trochę zcasu na aklimatyzację.

Katja dobrze, że córcia zdrowa. Niby po 34 tc powinno się co 2 tyg chodzić na wizyte, a widzę ze nie tylo mój lekarz tego nie przestrzega :)

Jola bądx dobrej mysli. Julcia moze jeszcze fiknie kozła.

daffodil Ty się wyspałaś, a ja mam fatalną noc za sobą, krocze mnie boli, katar mam jak stąd do bałtyku, zatoki nadal bolą.

Napisałam do mamy2cór, narazie nie odpisuje :/

Daffodil
lutka
Ewciaa
katja a jak dziś Twoja Maja?? u mnie dziś slabo lekkie przesuwania pod skórą i tyle, żadnych kopniaków.....chyba cisza przed burzą

I Szymek jakis bardziej leniwy od wczoraj, nicy czuję ruchy ale delikatne :/

To chyba normalne na tym etapie. Ja też tak mam, tylko leciutkie przesunięcia. Wczoraj wieczorem parę godzin nic i w końcu czkawkę dostał, więc się trochę uspokoiłam :)

u mnie cały dzieńprawie spokój i cisza a w nocy szaleje na całego nie moge usnąc przewracam się z jednego boku na drugi a ona kopie jak nie po lewej stronie to po prawej i tak się droczy ze mną a ja boje się że moge jej coś zgnieść:whoot:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

mama ja nie chce niepotrzebnie panikować, może sobie coś wmawiam:nie_mam_pojecia:

Ewcia z jednej strony tak, ja też nie lubię niepotrzebnie siać paniki, ale z drugiej strony poród zbliża się wielkimi krokami, dobrze jest mieć pewność, że kanał rodny jest czysty. Bo później skończy się tak, że Zuzię będą antybiotykami od razu w szpitalu faszerować...

ale co mam się zadzwonić do mojego lekarza i powiedzieć że chce wizyte?? czy iść do innego?? ale inny zapyta co tak póxno pani przychodzi:nie_mam_pojecia:

Zadzwoń do swojego i wyjaśnij sytuację. Powiedz, że Cię to martwi, a jeśli czujesz, że oleje sprawę i zapisze Ci byle jakie lekarstwo, to powiedz od razu, że chciałabyś skierowanie na posiew z pochwy. Bo prawda jest taka, że na grzyby są inne leki niż na bakterie, a po upławach to raczej ciężko stwierdzić, jeśli nie ma takich typowych objawów np. swędzenia itp.

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Ale Ewcia wtedy to na pewno nie wygląda jak upławy. U niektórych kobiet chluśnie od razu, a u niektórych bardziej się sączy, ale podejrzewam, że ilości są i tak takie, że z upławami tego pomylić nie można...

Daffodil
ja już sama nie wiem raz się poleje a raz mam zwykłe upławy a jeszcze innym razem galaretowatą wydzielinę:nie_mam_pojecia:

A może to objaw jakiegoś zapalenia? Byłaś ostatnio badana ginekologicznie? Niby piszą, że w ciąży upławy mogą być większe, ale mój lekarz od razu jak coś takiego u mnie kiedyś zauważył, to wysłał mnie na posiew. A jakbym miała tak całą ciążę podsumować, to wcale jakiś większych nie miałam.

hej hej :)

Ewciu ta galaretowata wydzielina to moze byc... juz schodzacy czop sluzowy. gdzies czytalam, ze przypomina w konsystencji kurze bialko

a co sie dzieje u mamy2corun? czyzby juz....? :)

ja smigam zaraz do castoramy, zajrze do was wieczorem

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Daffodil
Ewciaa

Daffodil
ja już sama nie wiem raz się poleje a raz mam zwykłe upławy a jeszcze innym razem galaretowatą wydzielinę:nie_mam_pojecia:

A może to objaw jakiegoś zapalenia? Byłaś ostatnio badana ginekologicznie? Niby piszą, że w ciąży upławy mogą być większe, ale mój lekarz od razu jak coś takiego u mnie kiedyś zauważył, to wysłał mnie na posiew. A jakbym miała tak całą ciążę podsumować, to wcale jakiś większych nie miałam.

Ewciu ta galaretowata wydzielina to moze byc... juz schodzacy czop sluzowy. gdzies czytalam, ze przypomina w konsystencji kurze bialko

patka też tak myślałam bo pojawiło się raz, ale dziewczyny tu róźne maja opinie....ja już sama nie wiem.... objawów porodu się nie doszukuje.... tylko postanowiłam cierpliwie czekać

Ewciaa
Daffodil
lutka

I Szymek jakis bardziej leniwy od wczoraj, nicy czuję ruchy ale delikatne :/

To chyba normalne na tym etapie. Ja też tak mam, tylko leciutkie przesunięcia. Wczoraj wieczorem parę godzin nic i w końcu czkawkę dostał, więc się trochę uspokoiłam :)

u mnie cały dzieńprawie spokój i cisza a w nocy szaleje na całego nie moge usnąc przewracam się z jednego boku na drugi a ona kopie jak nie po lewej stronie to po prawej i tak się droczy ze mną a ja boje się że moge jej coś zgnieść:whoot:

U mnie jest regularne obkopywanie kocyka, który złożony wkładam sobie pod brzuch, jak leżę na boku, wyraźnie Kubie przeszkadza :) No ale nie ma zmiłuj się, bo wyraźnie czuję naciąganie skóry jak się Kuba na bok obsuwa, trzeba się bronić przed rozstępami ze wszystkich sił :)

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

U mnie jest regularne obkopywanie kocyka, który złożony wkładam sobie pod brzuch, jak leżę na boku, wyraźnie Kubie przeszkadza :) No ale nie ma zmiłuj się, bo wyraźnie czuję naciąganie skóry jak się Kuba na bok obsuwa, trzeba się bronić przed rozstępami ze wszystkich sił :)

jak też sobie pod brzuszek wkłądam kocyk, albo pieżynę i chyba mojej małej też to przeszkadza, jakie te nasze dzieci mądre

Ewciaa
ja kończe zaglądne później.... doradze się mamy i zobaczymy....jak narazie to musze isć do okulisty bo wzrok mi się pogorszył a jak u was??? podobno można stracić wzrok podczas porodu jesli wcześniej miało się z nim problemy a ja zauwazyłam że odkąd jestem w ciązy gorzej widze:whoot:

Ja nie zauważyłam u siebie różnicy. Ale do tej pory wzrok miałam w porządku.
Ewcia a jaką masz wadę? Bo takie duże, które mogą grozić odklejeniem siatkówki przy wysiłku, są wskazaniem do cesarki.

Daffodil
Ewciaa
ja kończe zaglądne później.... doradze się mamy i zobaczymy....jak narazie to musze isć do okulisty bo wzrok mi się pogorszył a jak u was??? podobno można stracić wzrok podczas porodu jesli wcześniej miało się z nim problemy a ja zauwazyłam że odkąd jestem w ciązy gorzej widze:whoot:

Ewcia a jaką masz wadę? Bo takie duże, które mogą grozić odklejeniem siatkówki przy wysiłku, są wskazaniem do cesarki.

Daffodil włąśnie że żadnej wady do tej pory nie miałam,:whoot: a teraz z daleka napisów nie widze rozmazują mi się mówiłam ginkowi ale on stwierdził że to nic takiego ale wole się upewnić :whoot:

pat-k
Daffodil
Ewciaa

Daffodil

a co sie dzieje u mamy2corun? czyzby juz....? :)

ja smigam zaraz do castoramy, zajrze do was wieczorem

pat-k czyżbyście już zainstalowali internet? :) Super.
A wizyta o której?

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

Daffodil włąśnie że żadnej wady do tej pory nie miałam,:whoot: a teraz z daleka napisów nie widze rozmazują mi się mówiłam ginkowi ale on stwierdził że to nic takiego ale wole się upewnić :whoot:

No pewnie, lepiej sprawdzić.

mama2
Mama2cor odezwij sie kobito bo mysle co tam u Ciebie:16_10_9:

a u nas kolejna dzis piekna pogoda , na swieta tez duzo słonca i ponad 20 stopni juhuuuu

jestem jestem przepraszam ze tak pozno ale Oliw w domu i troche pospalysmy dluzej niz zwykle a potem ona sie dorwala do lapka :nie_mam_pojecia:
a u mnie cisza lekko pobolewa podbrzusze ale to wiem ze norma,jutro USG brzucho sie stawia ale mala rusza sie i ma czkawke.wiec jestem spokojna...w nocy troszke niemoglam zasnac srednio co 40 min siku ale tylko :D wiec tez plus.
a wiecie jak sie wnocy usmialam....mowie do M skurcze skurcze ze albo niech beda pozadne albo wcale a on tak slucha i slucha i w pewnym momencie pyta a co to te skurcze haha bo on to sobie tlumaczyl ze ja tak kulturalcie przeklinam cos typu "kurcze" hihi teraz poczytam co napisalyscie buziaki dla was wszystkich ze pamietacie :D
Lutka buziak dla Ciebie

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
lutka

daffodil Ty się wyspałaś, a ja mam fatalną noc za sobą, krocze mnie boli, katar mam jak stąd do bałtyku, zatoki nadal bolą.

To może na kropelki się skusisz? Wczoraj Gunia pisała, że na tym etapie ciąży już można. Na pewno będzie lepiej, w końcu nic tak w nocy nie wykańcza, jak zatkany nochal.

a wiesz,z ę nawet nie odczytałam rady Guni, mimo wszytsko jakos mam opory, i chyba pomęczę się :/

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

ostatnio w szkole rodzenia ordynator o tym mówił: wskazania do cesarki sa wtedy gdy wada jest duża, czyli powyżej 4- 5 dioptrii, lub zagrożenie odklejenia siatkówki:36_2_51:

katja79
mama2córun jak dobrze ze jestes, uwazaj na siebie kochana bardzo Cie prosze.

a ja wczoraj tak sie uderzylam w brzuch ze mi dzisiaj siniak wyskoczyl:36_2_13:

o co się uderzyłaś? ja czasem amm tak, ze wydaje mi się ze się zmieszczę a tu zonk: nie przejdę.

mama2corun
mama2
Mama2cor odezwij sie kobito bo mysle co tam u Ciebie:16_10_9:

a u nas kolejna dzis piekna pogoda , na swieta tez duzo słonca i ponad 20 stopni juhuuuu

jestem jestem przepraszam ze tak pozno ale Oliw w domu i troche pospalysmy dluzej niz zwykle a potem ona sie dorwala do lapka :nie_mam_pojecia:
a u mnie cisza lekko pobolewa podbrzusze ale to wiem ze norma,jutro USG brzucho sie stawia ale mala rusza sie i ma czkawke.wiec jestem spokojna...w nocy troszke niemoglam zasnac srednio co 40 min siku ale tylko :D wiec tez plus.
a wiecie jak sie wnocy usmialam....mowie do M skurcze skurcze ze albo niech beda pozadne albo wcale a on tak slucha i slucha i w pewnym momencie pyta a co to te skurcze haha bo on to sobie tlumaczyl ze ja tak kulturalcie przeklinam cos typu "kurcze" hihi teraz poczytam co napisalyscie buziaki dla was wszystkich ze pamietacie :D
Lutka buziak dla Ciebie

mama2corun najważniejsze, że jeszcze jesteś w dwupaku :)
A z tymi skurczami, to M. rzeczywiście wypalił :)

lutka
katja79
mama2córun jak dobrze ze jestes, uwazaj na siebie kochana bardzo Cie prosze.

a ja wczoraj tak sie uderzylam w brzuch ze mi dzisiaj siniak wyskoczyl:36_2_13:

o co się uderzyłaś? ja czasem amm tak, ze wydaje mi się ze się zmieszczę a tu zonk: nie przejdę.

Lutka no wlasnie tak mialam ze myslalam ze sie zmieszcze...ale jednak nie dalam rady i walnelam sie o oparcie krzesla. czasami mam tez taki odruch ze jak sie gdzies przeciskam to mam odruch wciagania brzucha...ale to juz nie dziala:what::smile_jump::smile_jump: tez tak masz?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja