Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
katja79
Daffodil

Od jakiegoś miesiąca, bo wtedy zaobserwowałam wyraźne pogorszenie. Ale to i tak był raj w porównaniu do tego co dzieje się teraz.

no wlasnie na poczatku mi tez trudno bylo to poznac myslalam ze to dlatego ze przytylam mam grubsze palce ale teraz juz nie mam watpliwosci tym bardziej jak nosze skarpetki wtedy mam taki pasek dookola po gumce ze tragedia.

U mnie to wygląda jak taka szynka obwiązana sznurkiem :hahaha:
My z mezem mamy na to nawet nazwe - BALERONIK !!!!

gunia43
Daffodil
katja79
hej brzuszki witam sie dopiero teraz niedzielnie i ospale jakas jestem dzisiaj niemrawa, bylam w kosciele i co prawda przestalam cala msze na dworze ale tak mi nogi spuchly ze masakra wogóle od samega rana czuje sie dzisiaj jak jeden wielki obrzek dobrze ze mam wizyte we wtorek bo juz mnie troszke martwia te obrzeki ze sa wieczorem to ok ale od samego rana...:36_2_13:
no nic biore sie za nadrabianie zaleglosci...

Katja a robisz badanie moczu regularnie? Jeśli tylko białka nie ma, to jest w porządku. Ja już co dwa tygodnie muszę siurać do pojemniczka, bo nogi mam tragiczne. Po nocy budzę się z opuchlizną, a do wieczora łydki mam jak kulturysta i brak kostek. Ostatnio jeszcze paluchy u rąk jak parówy, mam depresję jak na to patrzę. Dramat.
Daffodil. Wiem, ze to jest strasznie upierdliwe. Ale moze pociesz sie tym, ze po porodzie calkiem zniknie!!!! A to juz niedlugo. Pij pokrzywe. Troche pomaga. I smaruj ta perfecta i rob masaz od kostek do gory nog, zeby pobudzic krazenie chlonki.
Ja mialam problemy z opuchlizna z powodu tarczycy. Czasem jeszcze dochodzila twarz, a to dopiero byla tragedia!!!!

Guniu tak właśnie robię, piję pokrzywę, soki z selera, smaruję Perfectą. Tylko w tym stanie, to już w zasadzie w ogóle nie pomaga. Ale wychodzę z założenia, że gdybym tego nie robiła, to byłoby jeszcze gorzej :) Jak tylko jestem w domu, to nogi mam cały czas do góry i nie jest najgorzej. Ogólnie nie ma co narzekać :) Pewnie po porodzie będę miała wrażenie, że mam nóżki jak patyczki :hahaha:

gunia43
Daffodil
jola22
A z naszym wyjazdem na święta to wielka niewiadoma - mąż jeszcze nie wie co z jego wolnym, dodatkowo zostaliśmy zaproszeni do kuzynostwa no i ja nie wiem czy czuję się na siłach - z dnia na dzień robię się coraz bardziej niegramotna - jak wieloryb (po dłuższym spacerze muszę się położyć bo nie wyrabiam) - czy wy też tak macie kobietki???.

Mnie tylko opuchlizna dokucza. Gdyby nie to, to mogłabym jeszcze w ciąży chodzić parę miesięcy :) Wpadliśmy dzisiaj do teściów, posiedziałam godzinę i myślałam, że butów nie założę! A specjalnie chodzę w takich najszerszych balerinkach :16_3_46: I z każdym dniem jest coraz gorzej. Chwilami to mam wrażenie, że mi skóra trzaśnie, bo tak jest napięta.
Ale przynajmniej nie masz pryszczy i brazowych plam jak ja !!!!!!
:-)

Tak, to na pewno jakiś plus jest :)

lutka
dziewczyny a czy Wam tez brzuch nie rośnie od dłuższego czasu? Mój depnął w miejscu, od miesiąca ok 3 cm przybyło.

Mnie urosl przez iesiac ok. 4 cm. Juz wiecej nie mierze. Jak dla mnie nie musi juz rosnac. Dziewczynya na szkole rodzenia mialm termin na kwiecien juz i mila taki mniej wiecej jak moj, wiec sie nie martwie.

Daffodil
gunia43
Daffodil

Katja a robisz badanie moczu regularnie? Jeśli tylko białka nie ma, to jest w porządku. Ja już co dwa tygodnie muszę siurać do pojemniczka, bo nogi mam tragiczne. Po nocy budzę się z opuchlizną, a do wieczora łydki mam jak kulturysta i brak kostek. Ostatnio jeszcze paluchy u rąk jak parówy, mam depresję jak na to patrzę. Dramat.
Daffodil. Wiem, ze to jest strasznie upierdliwe. Ale moze pociesz sie tym, ze po porodzie calkiem zniknie!!!! A to juz niedlugo. Pij pokrzywe. Troche pomaga. I smaruj ta perfecta i rob masaz od kostek do gory nog, zeby pobudzic krazenie chlonki.
Ja mialam problemy z opuchlizna z powodu tarczycy. Czasem jeszcze dochodzila twarz, a to dopiero byla tragedia!!!!

Guniu tak właśnie robię, piję pokrzywę, soki z selera, smaruję Perfectą. Tylko w tym stanie, to już w zasadzie w ogóle nie pomaga. Ale wychodzę z założenia, że gdybym tego nie robiła, to byłoby jeszcze gorzej :) Jak tylko jestem w domu, to nogi mam cały czas do góry i nie jest najgorzej. Ogólnie nie ma co narzekać :) Pewnie po porodzie będę miała wrażenie, że mam nóżki jak patyczki :hahaha:
I odetchniesz z ulga! O to moze wlasnie chodzi, zebysmy sie juz tak czuly,ze ten porod to jakies wybawienie, choc okupione bolem!

Daffodil
Jak Mamy nie ma o godzinie 12, to zaczynam się martwić :nie_mam_pojecia: Zwłaszcza, że wczoraj na grillu była, aż strach się bać :whoot: Mama halo, halo...

haha to samo sobie mysle co ona znowu wykabinowala:36_1_15:
Witam ponownie Oliw juz spoko ale dzis i tak dzionek w domku
Lutka sliczne zdjatko w awaterku :D ale buzki mi tez brakuje zwlaszcza ze tez jest sliczna.ja dzis jakies kiepskie samopoczucie takie dziwne...hmm kawke nawet sobie teraz zrobilam jakos mi tak slabo jest moze to tylko cisnienie,ale dobrze ze nieposzlam na kurs dzisiaj.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Wiecie ze mimo tego, ze do rozwiązania coraz bliżej, to ciągle dziecko i poród jest dla mnie zupełną abstrakcją? Jakoś nie wierzę, ze jestem w ciązy, ze neidługo będziemy mieli dziecko, które całe życie przewróci do góry nogami. Moze przy 2 i kolejnym dziecku to inaczej się przezżywa, bardziej namacalnie, natomiast pierwsze dziekco jest zupełnie poza moim rozumowaniem, ne dociera to wszystko do mnie jeszcze.

witam poniedziałkowo
ja dziś spałam bardzo żle brzuszek bolał jak cholerka cały i jakoś dziwnie mnie kuło wszędzie, wstałam rano poszłam do miasta więc spacer zaliczony, torbe do szpitala też spakowałam bo wczoraj mój mąż stwierdził że niedługo będe rodzic bo się zmieniłam....ale co miał na mayśli to nie wiem.....ale rzeczywiście humor mi się zmienił wszytscy mnie denerwują i wkurzają, stoje w kolejce to mógłby ktoś ustapić a tu nic.....a mi nogi do tyłka wchodzą:nie_mam_pojecia: teraz obiadek i znów spacerek

lutka śliczny awatarek

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png