Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

amelcia8
WITAM:) WIDZĘ ŻE DZISIAJ JESZCZE ŚPICIE?:)))ZAZDROSZCZĘ WAM !JA NIE ŚPIĘ CAŁYMI NOCAMI I WYGLĄDAM POWOLI JAK ZOMBI:whoot:SZYJA MNIE NAPIERNICZA OD TYGODNIA NAWET AMOL NIE POMAGA:( TYLKO NIE PAMIĘTAM GDZIE MOGŁO MNIE PRZEWIAĆ?:nie_mam_pojęcia:A POZA TYM JAKAŚ NERWOWA JESTEM:36_2_51:MAŁY KOPIE MNIE CZASEM TAK W PĘCHERZ ŻE POPROSTU BOLI ALBO W JEDEN BOK I TO W LEWY:whoot:WEDŁUG MNIE ON SIĘ JESZCZE NIE OBRÓCIŁ:whoot:

Amelcia a może jakoś krzywo śpisz i sobie coś naciągnęłaś?

Kiedy masz następną wizytę u lekarza? Bo jeśli się dzidziuś nie odwróci, to przecież trzeba jakiś wcześniejszy termin cesarki ustalić...

mama2corun
Amelciu ja tez tydzien i wtedy bezpieczny porood.
a ja mam USG dopiero w czwartek o10.15 uhh ale jakos przeleci :D i zobacze moja kruszynke :D o ile dotrwamy do czwartku...ja wlasnie bylam siku i tak niekontrolowanie poszlo i wiecie co hmmm zagadkowe a ani brzuch mnie nieboli ani nic oby to niebylo oczyszczanie przed porodem....jakos bardzo chce jeszcze to USG zaliczyc :D

mama2corun u Ciebie to już nawet nie tydzień, tylko 3 dni!! Akurat będziesz po USG i może się zaczynać :)

lutka
Hej dziewczynki. Po upalnym weekendzie nadszedł zcas na szary poniedziałek :) Całe szczęście ze weekend się już skończył, bo jeszcze jeden dzień i oszalałabym z nudów. A tym czekaniem do porodu to moz etak się nei spieszcie, lepiej zeby dzieciaczki posiedziały do terminu, bo jkaieś 3 tyg różnicy to dużo dla dziecka.

Buziaki

Lutka ja się boję, że te 3 tygodnie, to będzie różnica tylko w wadze :) Ale wiesz to i tak tylko takie gdybanie, bo w końcu to nie my będziemy decydować, tylko nasze dzieciaczki :)

Cudny awatarek :in_love:

Daffodil
amelcia8
WITAM:) WIDZĘ ŻE DZISIAJ JESZCZE ŚPICIE?:)))ZAZDROSZCZĘ WAM !JA NIE ŚPIĘ CAŁYMI NOCAMI I WYGLĄDAM POWOLI JAK ZOMBI:whoot:SZYJA MNIE NAPIERNICZA OD TYGODNIA NAWET AMOL NIE POMAGA:( TYLKO NIE PAMIĘTAM GDZIE MOGŁO MNIE PRZEWIAĆ?:nie_mam_pojęcia:A POZA TYM JAKAŚ NERWOWA JESTEM:36_2_51:MAŁY KOPIE MNIE CZASEM TAK W PĘCHERZ ŻE POPROSTU BOLI ALBO W JEDEN BOK I TO W LEWY:whoot:WEDŁUG MNIE ON SIĘ JESZCZE NIE OBRÓCIŁ:whoot:

Kiedy masz następną wizytę u lekarza? Bo jeśli się dzidziuś nie odwróci, to przecież trzeba jakiś wcześniejszy termin cesarki ustalić...
daffodil kochana :) wizytę to ja mam na 17 kwietnia mama2 też ma tego dnia:) a wcześniej ustaliłyśmy z moim lekarzem że jeśli się nie obróci do tego czasu to ustalimy termin cc. ale mnie ten termin trochę przeraża boje isę że zacznie się wcześniej:whoot:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Dzwoniłam dzisiaj do żłobka, który mamy w pobliżu, żeby się zorientować jak to jest z zapisami i dramat. Już mają sporą listę rezerwowych i jeszcze mi pani mówi, że dopiero jak się dziecko urodzi, to mogę zapisać :nie_mam_pojecia: No ale ją zmusiłam, żeby Kubę wpisała i że zadzwonię od razu jak się urodzi, żeby potwierdzić.
W zasadzie to dzwoniłam tak po prostu, żeby się zorientować, jak to wygląda, bo prawda jest taka, że 6-cio miesięcznego dziecka raczej do żłobka nie będę chciała oddać. Pewnie jakoś inaczej będziemy kombinować, ale jakoś spokojniej bym się czuła, gdyby jednak był zapisany :)

amelcia8
Daffodil
amelcia8

daffodil kochana :) wizytę to ja mam na 17 kwietnia mama2 też ma tego dnia:) a wcześniej ustaliłyśmy z moim lekarzem że jeśli się nie obróci do tego czasu to ustalimy termin cc. ale mnie ten termin trochę przeraża boje isę że zacznie się wcześniej:whoot:

To pozostaje zaciskać nogi do 17 kwietnia :) Jakbyś czuła jakieś częste skurcze wcześniej (puk puk w niemalowane :36_1_15:), to najwyżej umówisz się na jakiś wcześniejszy dzień.

Daffodil
Dzwoniłam dzisiaj do żłobka, który mamy w pobliżu, żeby się zorientować jak to jest z zapisami i dramat. Już mają sporą listę rezerwowych i jeszcze mi pani mówi, że dopiero jak się dziecko urodzi, to mogę zapisać :nie_mam_pojecia: No ale ją zmusiłam, żeby Kubę wpisała i że zadzwonię od razu jak się urodzi, żeby potwierdzić.
W zasadzie to dzwoniłam tak po prostu, żeby się zorientować, jak to wygląda, bo prawda jest taka, że 6-cio miesięcznego dziecka raczej do żłobka nie będę chciała oddać. Pewnie jakoś inaczej będziemy kombinować, ale jakoś spokojniej bym się czuła, gdyby jednak był zapisany :)

ale masz siłę przebicia, ja pewnei podziękowałabym grzecznie i po ptakach by było. Dobra, zapobiegliwa z Ciebie mamcia :)

katja79
gunia43
Daffodil

Gunia męża na kanapę wysyłaj, w końcu to on się nie umie zachować :)
Jak ja mam go budzic - co nie jest takie proste i tlumaczyc, zeby sie wyniosl to najpierw samej mie sie odechciewa juz spac, wiec wole sie sama przeniesc.
Ostatnio jak go budzilam i mowilam, zeby sie na bok odwrocil, bo chrapie, to powiedzial, ze juz sie odwraca tylko musi te sruby przykrecic.... Ja mu na to - jakie sruby, obudz sie?!
A on - no przeciez te biale, nie widzisz. Zaraz sie przykrece tylko je porzadbnie zrobie.
No i co w takim wypadku zrobic?

:sofunny::sofunny: no to sobie pogadalas...:smile_jump:
A swoja droga to niezle ma sny. Kiedy mnie sie snia zdrady, porody, wojny i inne maskakry - jemu sie sni jak przykeca srobki!!!!! Zazdroszcze.

lutka
Daffodil

ale masz siłę przebicia, ja pewnei podziękowałabym grzecznie i po ptakach by było. Dobra, zapobiegliwa z Ciebie mamcia :)

No bo najpierw mi mówi, że zdecydowanie za późno dzwonię, to ją za jej własne słowa złapałam i już nawet jakoś bardzo nie kręciła nosem :)

Mój Misiek wybudzony z głębokiego snu tez różne głupoty związane z pracą opowiada. Kiedyś o znakach drogowych coś mówił, teraz z kolei o mapach i róznych obliczeniach. Tak się smieję, ze jak mnie zdradzi to przezs sen się wygada :P CZęsto coś belkocze przez sen, kiedyś probowłam się dopytywać co mówi, teraz tylko go uspakajam.
Ale się biedacy przejmują pracą.

isabela
mama2corun
hej brzuszki!!
Isabela gratuluje 30stki
ja jestem mega wk...iona na M nierozmawiam z nim pojechal zatankowac tylko busy pracownika i po drodze to trzeba bylo zrobic tamto sramto!!!ja durna z nadzieja czekalam na niego a on po 18 przyjechal dopiero co juz tylko pojechac i wrocic odrazu.bo Oliw jutro do szkoly.firma firma kasa kasaa ale jakies priorytety musza byc w tym zakichanym zyciu!!jest ndz i nawet dzis zeby niemial czasu dla rodziny to jakies chore!!
U nas cieplutko ale i duszno zle mi jest czuje jakbym puchla niby nic niewidze zeby jakos puchnac ale czuje to fizycznie glowa mnie boli i zgaga mnie pali/
juz nic wiecej niepisze bo jestem tak zla ze bym teraz zabardzo pomarudzila.
Amelciu jestem jeszcze w dwupaku:23_30_126: ze pamietasz

Oj kochana, mam nadzieje, ze mezus wynagrodzi Ci te niedziele innym razem. Tule i caluska sle :) :Kiss of love::36_1_67:

Katja ja tez ospala wciaz, a puchne strasznie, glownie dlonie i stopy. Dzis mialam problemy z kierowaniem autem bo palce mialam doslownie jak serdelki. Pospalam troche, napilam sie duzo herbatki z pokrzywa i troche przeszlo.
Jak slonko na dworze i cieplo to fajnie. Szkoida tylko, ze to wzmaga opuchlizne. Przynajmniej u mnie. Ciesze sie, ze nie musze przechodzic koncowki ciazy latem. Nie wiem co by wtedy sie dzialo z moimi nogami i rekami!!!!

jola22
A z naszym wyjazdem na święta to wielka niewiadoma - mąż jeszcze nie wie co z jego wolnym, dodatkowo zostaliśmy zaproszeni do kuzynostwa no i ja nie wiem czy czuję się na siłach - z dnia na dzień robię się coraz bardziej niegramotna - jak wieloryb (po dłuższym spacerze muszę się położyć bo nie wyrabiam) - czy wy też tak macie kobietki???.

U mnie raz tak raz inaczej. Wszystko zalezy od dnia. Wczoraj mialam taki sopbie dzien. Przdwczoraj zas latalabym jak samolocik. Dzisiaj tez mnie nosi. Generalnie to jednak mam tak, ze im wiecej sie ruszam to lepeij sie czuje. MOze dlatego, ze krazenie lepsze....
Generalnie brzuch mi nie przeszkadza, ale opuchniete nogi i bole okresowe to juz tak.
W sumie wyobrazalam sobie ta koncowke gorzej. MOge nawet stwierdzic, ze jestem w super formie!!!

katja79
mama2corun
hej brzuszki!!
Isabela gratuluje 30stki
ja jestem mega wk...iona na M nierozmawiam z nim pojechal zatankowac tylko busy pracownika i po drodze to trzeba bylo zrobic tamto sramto!!!ja durna z nadzieja czekalam na niego a on po 18 przyjechal dopiero co juz tylko pojechac i wrocic odrazu.bo Oliw jutro do szkoly.firma firma kasa kasaa ale jakies priorytety musza byc w tym zakichanym zyciu!!jest ndz i nawet dzis zeby niemial czasu dla rodziny to jakies chore!!
U nas cieplutko ale i duszno zle mi jest czuje jakbym puchla niby nic niewidze zeby jakos puchnac ale czuje to fizycznie glowa mnie boli i zgaga mnie pali/
juz nic wiecej niepisze bo jestem tak zla ze bym teraz zabardzo pomarudzila.
Amelciu jestem jeszcze w dwupaku:23_30_126: ze pamietasz

mama2córun
nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas tym bardziej teraz kiedy hormony nam szaleja i potrzebujemy wiecej wsparcia i obecnosci tej drugiej polówki ale tak z drugiej strony faktem jest ze faceci maja troszke inne priorytety Twoj M napewno czuje sie teraz potrójnie odpowiedzialny za Wasza rodzinke i zapewnienie jej bezpieczenstwa finansowego , sle buziale i mam nadzieje ze w najblizszym czasie M Wam wynagrodzi ten stracony dzien...

Tez tak mysle.On bardzo sie stara sie tylko, ze po swojemu.

Gunia a wiesz, ze mam identyczne odczucia? Tyle isę osłuchałam ze od 8 miesiaca to już tak ciężko jest cokolwiek zrobić iogólnie fatalne samopoczucie a tu niespodzianka. Inna sprawa ze moz eby tak było jakbyśmy przytyly ze 20 kg :)

jejku już grudnówki a my jeszcze ciągle 2 w 1 :)

Daffodil
katja79
hej brzuszki witam sie dopiero teraz niedzielnie i ospale jakas jestem dzisiaj niemrawa, bylam w kosciele i co prawda przestalam cala msze na dworze ale tak mi nogi spuchly ze masakra wogóle od samega rana czuje sie dzisiaj jak jeden wielki obrzek dobrze ze mam wizyte we wtorek bo juz mnie troszke martwia te obrzeki ze sa wieczorem to ok ale od samego rana...:36_2_13:
no nic biore sie za nadrabianie zaleglosci...

Katja a robisz badanie moczu regularnie? Jeśli tylko białka nie ma, to jest w porządku. Ja już co dwa tygodnie muszę siurać do pojemniczka, bo nogi mam tragiczne. Po nocy budzę się z opuchlizną, a do wieczora łydki mam jak kulturysta i brak kostek. Ostatnio jeszcze paluchy u rąk jak parówy, mam depresję jak na to patrzę. Dramat.
Daffodil. Wiem, ze to jest strasznie upierdliwe. Ale moze pociesz sie tym, ze po porodzie calkiem zniknie!!!! A to juz niedlugo. Pij pokrzywe. Troche pomaga. I smaruj ta perfecta i rob masaz od kostek do gory nog, zeby pobudzic krazenie chlonki.
Ja mialam problemy z opuchlizna z powodu tarczycy. Czasem jeszcze dochodzila twarz, a to dopiero byla tragedia!!!!

Daffodil
jola22
A z naszym wyjazdem na święta to wielka niewiadoma - mąż jeszcze nie wie co z jego wolnym, dodatkowo zostaliśmy zaproszeni do kuzynostwa no i ja nie wiem czy czuję się na siłach - z dnia na dzień robię się coraz bardziej niegramotna - jak wieloryb (po dłuższym spacerze muszę się położyć bo nie wyrabiam) - czy wy też tak macie kobietki???.

Mnie tylko opuchlizna dokucza. Gdyby nie to, to mogłabym jeszcze w ciąży chodzić parę miesięcy :) Wpadliśmy dzisiaj do teściów, posiedziałam godzinę i myślałam, że butów nie założę! A specjalnie chodzę w takich najszerszych balerinkach :16_3_46: I z każdym dniem jest coraz gorzej. Chwilami to mam wrażenie, że mi skóra trzaśnie, bo tak jest napięta.
Ale przynajmniej nie masz pryszczy i brazowych plam jak ja !!!!!!
:-)

Daffodil
katja79
jola22

O widze Jolcia ze Ty tez dzis leniuchowalas ile wlezie ja równiez mielismy co prawda w planach dluzszy spacer ale moje nogi zastrajkowaly dzis zupelnie wiec przesiedzialam na balkonie caly dzien. a co do Twojego pytania to tak przyznaje ze czuje sie coraz bardziej niegramotna ciezko mi juz i to baaardzo a zwlaszcza jak mam sie ubrac nawet z zalozdeniem majtek mam problem bo trzeba noge zadrzec:what:

O tak, z majtasami jest ciężko, ale to i tak nic w porównaniu do zakładania skarpetek :)
Noooo! Ja tylko maz jest w domu to go wykorzystuje w tym celu!!!! A jak go nie ma to odkrylam ze najletwiej to mi idzie jak maksymalnie rogi na boki rostawie i i zadzieram jak do siadu po turecku. I wtedy jakos idzie :what::what::what::what::what: