Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
gunia43
Jola30
Jak tak sobie poczytalam ze juz pakujecie torby :36_2_39: to zwatpilam i tez musze zaczac planowac jak i co i gdzie i jaka duza ta torba bedzie?
Nie mam jeszcze ladnych koszul i musze zakupic z kilka,pieluchy tetrowe,klapki.nakladki do karmienia bo mimo ze cuduje z mojmi cycorkami to niestety brodawki mam wklesle do srodka i moze byc problem z karmieniem a jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam.

Ja witam w sloneczna srode. Maly z rana mnie kopnal i znow nic. Zaraz mu chyba zafunduje kawke to moze sie ciut ozywi.

Jola30 - ponoc sa takie nakladki, ktore sie nosi przed karmieniem pod koniec ciazy. Chyba o te Ci chodzi. Ja wklady kupilam ultra czyli super cienkie i nie wyglada to zle. Stanik do karmienia testowalam wczoraj i nosilam caly dzien. Calkiem wygodny i dobrze trzyma biust, tylko, ze bez firzbin jest i piersi troszke za szeroko u mnie rozstawione sie wydaja. Jesli chodzi o klapki to mam tylko japonki i nie kupuje innych.

Ja też mam tylko japonki, takie gumowe, więc i pod prysznic się nadają i do chodzenia po szpitalu. Wprawdzie jak byłam ostatnio na oddziale, to widziałam parę dziewczyn w rozczłapanych kapciach, ale jak dla mnie, to trochę dziwnie to wygląda :)
Nienawidze kapcí i w zyciu sie nie skusze na ich zakup. Zawsze chodzilam w klapkach ew. w japonkach.

mama2corun
mama2 naprawde w tylek to malo!!widzisz skutki slabo Ci teraz!!:36_2_39:
co Ty kobito wyprawiasz chcesz jeszcze do marcowek sie zalapac,przeciez prosilysmy grozilysmy ze okien masz niemyc:36_2_39:
niedobra TY:36_19_1:
a my z Oliw 2 godz sie dotlenialysmy Oliw poszlala na hustawce zjezdzalni hulajnodze i z pilka i szczesliwa i gloodna do domku wrocila i zjadla slicznie obiadek :D moja kochana kruszynka :I love you1:
brzuch mi sie stawia jak cholera i nieraz tak bolesnie ze masakra:36_2_39:
moze sie cos zaczyna...

Mama2corun - no to moze lez wiecej, choc wiem, ze to trudno kiedy pogoda taka piekna sie zrobila. Zreszta ty juz jestes kwietniowka, a kwiecien sie wlasnie zaczal.

Jola30
Daffodil
katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

U nas trochę inne podejście mają w takim razie. Akurat babka mówiła o pielęgnacji krocza i dziewczyna zapytała o szare mydło. Położna stwierdziła, że to rzeczywiście była rewelacja, ale kilkanaście lat temu, jak nic innego nie było. Teraz ona doradza mycie się płynem do higieny intymnej najlepiej z korą dębu. Oczywiście trzeba wcześniej przetestować czy nie uczula, bo nie ma nic gorszego niż złapać uczulenie na ranie.
A co do pachnących kosmetyków, to położna mówiła u nas głównie o perfumach. Ja na pewno będę używać normalnych żeli pod prysznic.

Daffodils a na to krocze gdzies kiedys wyczytalam tondur ross czy cos takiego? tez moza bo widzialm a PL sklepie ale strasznie drogie i wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic.
Jola30 - Tantum Rosa w saszetkach do irygacji i podmywania i Arnica Montana - takie granulki homeopatyczne. Ja juz mam z POlski. Znajoma mi przywiozla.

isabela
Daffodil, normalnie Cie kocham ;)

Lutka, ja biore magnez od kilku miesiecy, a brzuch mi sie stawia non-stop. Mysle, ze to juz taki urok ostatnich tygodni ciazy. Czasami mam wrazenie, ze zamiast brzucha mam kamien, do tego bole podbrzusza. Ot chyba przygotowanie do porodu.

mama2corun, rzeczywiscie kolezanka ma gust. Piekne ciuszki :) :Oczko:

Guniu, wow, :noooo: Ty chyba rzeczywiscie bedziesz kwietniowa MAJOWKA :) Uwazaj i nie rob duzych krokow, hihihihi

Katja, co za pomysly z tym myciem okien - nie kus losu!!!!

Ja juz wrocilam z urzedu, zalatwilam wszystko, bylam tez w GP powtornie zrobic badania moczu bo zgubili moje wyniki!!! Wizyte u lekarza mam za tydzien w srode :) Chciala mnie zapisac na poniedzialek, ale do tej samej lekarki co ostatnio, tej ktora stwierdziala, ze nie moze znalezc serca Mia i nie wie jak jest uloznona (klempa glupia) Wiec gdy uslyszalam jej nazwisko poprosilam o zmiane terminu bo mi poniedzialek nie pasuje ;)
Isabela - No to ja tez mam w srode, na rano!!! Zastanawialam sie co prawda czy wczesniej. Zobacze jeszcze, Moj m. mnie wygania madrala!

hej dziewczyny w piekny wiosenny cieply poranek :)
ja nocke mialam super wyspalam sie tzn tak myslalam teraz znowu mnie bierze spiaczka :) chyba to ze brzucho boli itp to tak mam byc ze poprostu organizm przyzwyczaja dzis rano Olenska zaserwowala pare niby kopniaczkow wypinaczkow i jestem szczesliwa z tego powodu :36_7_8::36_7_8:
w nocy oczywiscie sie obudzilam a moj M przy lapku posiedzielismy sobie razem pogadalismy dluuugo bo od 1 w nocy do 3 az zasnelismy fajnie bylo :D dzis czuje ze bedzie super dzien :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
Jola30
Daffodils jak Twoj spacerek z kompem pod pache?

Właśnie zaliczyłam godzinny intensywny marsz :36_7_8: Teraz szybko obiadek jemy i jeszcze mojego M. postanowiłam wyciągnąć, bo tak się ślicznie zrobiło, że nie ma siły, żeby w domu siedzieć :)
Ja wczoraj jak wyszlam o 14.30 to wrocilam o 20.00 z wojazy sklepowo-kolezankowych. Pogoda piekna byla!

Daffodil
Jola30
Daffodil

U nas trochę inne podejście mają w takim razie. Akurat babka mówiła o pielęgnacji krocza i dziewczyna zapytała o szare mydło. Położna stwierdziła, że to rzeczywiście była rewelacja, ale kilkanaście lat temu, jak nic innego nie było. Teraz ona doradza mycie się płynem do higieny intymnej najlepiej z korą dębu. Oczywiście trzeba wcześniej przetestować czy nie uczula, bo nie ma nic gorszego niż złapać uczulenie na ranie.
A co do pachnących kosmetyków, to położna mówiła u nas głównie o perfumach. Ja na pewno będę używać normalnych żeli pod prysznic.

Daffodils a na to krocze gdzies kiedys wyczytalam tondur ross czy cos takiego? tez moza bo widzialm a PL sklepie ale strasznie drogie i wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic.

Hmmm... Tantum Rosa? Bo nie wiem czy o tym samym myślimy. Do najtańszych rzeczywiście nie należy, bo z tego co pamiętam jedna saszetka kosztuje trochę ponad 3 zł, ale ponoć działa rewelacyjnie. Już od paru osób słyszałam, że przynosi natychmiastową ulgę i ponoć pomaga w gojeniu. Tylko trzeba się zaopatrzyć w taką butelkę z wody mineralnej z dziubkiem, żeby łatwo było pryskać.
Ja kupilam w aptece taki specjalny irygoator do Tantum Rosa za 13 zlotych. Rozowiutki :-)

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Hmmm... Tantum Rosa? Bo nie wiem czy o tym samym myślimy. Do najtańszych rzeczywiście nie należy, bo z tego co pamiętam jedna saszetka kosztuje trochę ponad 3 zł, ale ponoć działa rewelacyjnie. Już od paru osób słyszałam, że przynosi natychmiastową ulgę i ponoć pomaga w gojeniu. Tylko trzeba się zaopatrzyć w taką butelkę z wody mineralnej z dziubkiem, żeby łatwo było pryskać.

ja kupiłam tantum rosse 4 saszetki narazie

Ja kupiłam 10 :36_2_39:
Kurcze a ja mam 2 opakowania. MOja znajoma, u ktorej robilam zamowienie z Polski doszla do wniosku, ze 10 to malo i kupila mi dwie paczki. Jedna za 32 a druga za 38 zlotych. Tyle kasy cholewcia. Ale coz! Moze sie kiedys przydadza jeszcze....

gunia43
Daffodil
Jola30

Ja kupilam w aptece taki specjalny irygoator do Tantum Rosa za 13 zlotych. Rozowiutki :-)

Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego, jakoś wszyscy zawsze o tej butelce mówili :)

Daffodil
mama2
ale mi niedobrze i słabo...:36_2_39:chyba za duza dawka słonca dzisiaj.Jedna okienko juz umyłam :36_7_8: firaneczki mam nowe powieszone i slicznie mam teraz ..leze i podziwiam:36_7_8:

Tak się właśnie zastanawiałam jak długo Mama wytrzyma bez szaleństw :what: I nie przeliczyłam się wcale :)
Mama leż już dzisiaj na dupsku, bo się tam przejadę do Ciebie i zrobię porządek :)
Mama2 - Ja na miejscu Twojego meza przywiazywalabym Cie do kaloryfera, jak wychodzi do pracy, zyby miec pewnoesc, ze czegos nie zmajstrujesz.

Daffodil
gunia43
Daffodil

Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego, jakoś wszyscy zawsze o tej butelce mówili :)

tak,tak ja tez mam ten irygator kiedys mialam jakas swedziawke i mój M mi kupil dziala rewelacyjnie polecam:36_2_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
Daffodil
Ewciaa

Kurcze a ja mam 2 opakowania. MOja znajoma, u ktorej robilam zamowienie z Polski doszla do wniosku, ze 10 to malo i kupila mi dwie paczki. Jedna za 32 a druga za 38 zlotych. Tyle kasy cholewcia. Ale coz! Moze sie kiedys przydadza jeszcze....

Gunia u Ciebie nie ma gdzie dokupić, więc dobrze, że masz więcej. Przynajmniej nie będziesz się zamartwiać, że już się kończą, bo to chyba dość szybko się zużywa.
Z drugiej strony ja bym tam wolała, żeby się nam nie przydały :) Bo z tego co wiem, jak krocze nie było nacinane, to nie ma specjalnej potrzeby, żeby tego używać.

gunia43
Daffodil
Ewciaa

Gunia czyli jestes porzadnie zaopatrzona :smile_jump: ale przy kolejnych porodach bedzie jak znalazl:36_2_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2corun
oj Isabela to okropne to tak czuje jakby mala sie prezyla i niemoge sie ruszyc bo poprostu jakbym miala kamien w brzuchu tak jakby ona sie zapierala o zebra i bol ze poprostu ruszyc sie niemoge:36_2_39:ale ja niemysle ze to calkiem normalne bo tak byc niepowinno polozna mi mowila ze jeali ok 10 razy twardnieje mi brzuch to zaczesto i kazala lezec i sie oszczedzac tylko czy leze czy nie to i tak twardnieje bolesnie.

Moja mi znow mowila, z jak do 20 razy twardnieje to jest jeszcze ok.

isabela
mama2corun
oj Isabela to okropne to tak czuje jakby mala sie prezyla i niemoge sie ruszyc bo poprostu jakbym miala kamien w brzuchu tak jakby ona sie zapierala o zebra i bol ze poprostu ruszyc sie niemoge:36_2_39:ale ja niemysle ze to calkiem normalne bo tak byc niepowinno polozna mi mowila ze jeali ok 10 razy twardnieje mi brzuch to zaczesto i kazala lezec i sie oszczedzac tylko czy leze czy nie to i tak twardnieje bolesnie.

dokladnie, mamy to samo. Ja dzis kilka godzin w samochodzie i urzedach i mam wrazenie, ze caly czas mam naprezony brzuch. Rzeczywiscie lezenie nie pomaga. Powiem Ci kochana, ze kapiel dobrze robi, juz to sprawdzilam, jak za czeto mi sie tak stawia brzucholek to wchodze do wanny i leze w cieplej wodzie :)
Ja tak mam caly czas i juz sie nie przejmuje tym tak bardzo. Ale nieprzyjemne to to jest!!!!

gunia43
Daffodil
mama2
ale mi niedobrze i słabo...:36_2_39:chyba za duza dawka słonca dzisiaj.Jedna okienko juz umyłam :36_7_8: firaneczki mam nowe powieszone i slicznie mam teraz ..leze i podziwiam:36_7_8:

Tak się właśnie zastanawiałam jak długo Mama wytrzyma bez szaleństw :what: I nie przeliczyłam się wcale :)
Mama leż już dzisiaj na dupsku, bo się tam przejadę do Ciebie i zrobię porządek :)
Mama2 - Ja na miejscu Twojego meza przywiazywalabym Cie do kaloryfera, jak wychodzi do pracy, zyby miec pewnoesc, ze czegos nie zmajstrujesz.

Myślę, że po dzisiejszej przygodzie rzeczywiście tak zacznie robić...

Daffodil
Kira89
ja tylko na chwilke moje drogie :) uczyłam sie dendroogii i wpadłam zobaczyć przed snem co u was :) nie martwcie sie napinającym i bolącym brzuszkiem... ja akurat tego nie odczuwam (być może na razie :P) ale skoro większość tak ma tzn że to musi być rzeczą normalną :)
jutro mam wizyte u lekarza, więc trzymajcie kciuki, aby wszystko było w porządku :D popołudniu lub wieczorem zdam relacje :)
dobranoc :*

Kira to kciuki będą.

Ewcia a Ty też idziesz dzisiaj czy jutro dopiero?

chyba dziś pojade:36_7_8::36_7_8:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

Katja ja zbladlam, kiedy przeczytalam liste rzeczy potrzebnych do szpitala na Karowej. mam najwyzej polowe! masz np. cieple kaftaniki etc??

nie nie mam ale mysle ze ta lista jest taka uniwersalna na caly rok czyli te cieple bylyby potrzebne gdybysmy rodzily zima tak mi sie przynajmniej wydaje

Maja

Ewciaa
Daffodil
Kira89
ja tylko na chwilke moje drogie :) uczyłam sie dendroogii i wpadłam zobaczyć przed snem co u was :) nie martwcie sie napinającym i bolącym brzuszkiem... ja akurat tego nie odczuwam (być może na razie :P) ale skoro większość tak ma tzn że to musi być rzeczą normalną :)
jutro mam wizyte u lekarza, więc trzymajcie kciuki, aby wszystko było w porządku :D popołudniu lub wieczorem zdam relacje :)

Kira to kciuki będą.

No to trzymamy kciuki. Oby dzikich tłumów nie było w poczekalni...

Ewciaa
Daffodil
Kira89

Kira to kciuki będą.

no to bedziemy zaciskac kciuki ciekawe ile nasza Zuzinka przybrala na masie?

Maja