Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
:36_7_8:A wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala mam wizyte i moze w koncu mi cos zaleca:sklon: lekka gimnastyke lub moze :basen: cokolwiek zeby mi tylko pomogla i zebym czula sie lepiej.

Jola a kiedy masz wizyte? miejmy nadzieje, ze doradza cos sensownego i pomoze. opowiesz nam potem jakie cwiczenia Ci zalecili? kazdej z nas sie przyda na obolale biodra i krzyze

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

Katja ja zbladlam, kiedy przeczytalam liste rzeczy potrzebnych do szpitala na Karowej. mam najwyzej polowe! masz np. cieple kaftaniki etc??

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
Ewciu a jak Cie boli?no i ja prawie non stop mam ten brzuch twardy:nerw:

mama2curon ja nie wiem jak to opisać, czasami rusza się tak agresywnie że myśle że zaraz mi przez skóre brzucha wyjdzie, albo pod bielizną jak ją czuje to takie skrobanie jakby ,mocneee, a dziś w nocy to prawie cały czas miałam twardy brzuch nie mogłam spać i cały czas to czułam

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kira89
ja tylko na chwilke moje drogie :) uczyłam sie dendroogii i wpadłam zobaczyć przed snem co u was :) nie martwcie sie napinającym i bolącym brzuszkiem... ja akurat tego nie odczuwam (być może na razie :P) ale skoro większość tak ma tzn że to musi być rzeczą normalną :)
jutro mam wizyte u lekarza, więc trzymajcie kciuki, aby wszystko było w porządku :D popołudniu lub wieczorem zdam relacje :)
dobranoc :*

trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Jola30
Jak tak sobie poczytalam ze juz pakujecie torby :36_2_39: to zwatpilam i tez musze zaczac planowac jak i co i gdzie i jaka duza ta torba bedzie?
Nie mam jeszcze ladnych koszul i musze zakupic z kilka,pieluchy tetrowe,klapki.nakladki do karmienia bo mimo ze cuduje z mojmi cycorkami to niestety brodawki mam wklesle do srodka i moze byc problem z karmieniem a jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam.

Ja witam w sloneczna srode. Maly z rana mnie kopnal i znow nic. Zaraz mu chyba zafunduje kawke to moze sie ciut ozywi.

Jola30 - ponoc sa takie nakladki, ktore sie nosi przed karmieniem pod koniec ciazy. Chyba o te Ci chodzi. Ja wklady kupilam ultra czyli super cienkie i nie wyglada to zle. Stanik do karmienia testowalam wczoraj i nosilam caly dzien. Calkiem wygodny i dobrze trzyma biust, tylko, ze bez firzbin jest i piersi troszke za szeroko u mnie rozstawione sie wydaja. Jesli chodzi o klapki to mam tylko japonki i nie kupuje innych.

jola22
Witam moje majóweczki.

Trochę późno dzisiaj, ale jakoś tak ległam że dopiero niedawno się dobudziłam.

Zapraszam was na imprezkę - trochę spóźniona ale jest. Walniemy po lampce Picollo i spać:36_2_39:
Trzeba opić mój ostatni dzień w pracy.:36_7_8::36_7_8:

Jola i jak samopoczucie w pierwszym dniu laby? :36_7_8:
Ja pamiętam, że lekko zagubiona się czułam przez parę pierwszych dni :) Tylko, że ja poszłam na zwolnienie już w czwartym miesiącu, więc wiadomo, że dolegliwości nie było wtedy praktycznie żadnych.

Kira89
ja tylko na chwilke moje drogie :) uczyłam sie dendroogii i wpadłam zobaczyć przed snem co u was :) nie martwcie sie napinającym i bolącym brzuszkiem... ja akurat tego nie odczuwam (być może na razie :P) ale skoro większość tak ma tzn że to musi być rzeczą normalną :)
jutro mam wizyte u lekarza, więc trzymajcie kciuki, aby wszystko było w porządku :D popołudniu lub wieczorem zdam relacje :)

Kira to kciuki będą.

Ewcia a Ty też idziesz dzisiaj czy jutro dopiero?

jola22
isabela
hej Jolciu wieczorowa pora. Widze, ze nie tylko mnie zmoglo dzis po poludniu. Ja wlasnie wyszlam z wanny. Dzis byl dzien golenia. Juz mam problem bo nawet "na maca" mi ciezko zgolic bobra ;)

Jola mam nadzieje, ze w pracy pozegnaly Cie kolezanki dobrym szampanem i czekoladkami???

Hej Isabela.

Szampana niestety nie było ale były słodkości i opowieści o porodach - uśmiałam się co niemiara.:36_2_39:
Najlepsze w tym wszystkim jest to że oddziała na którym ja pracuję jest przez ścianę z porodówką na której będę rodzić - więc gdyby coś to lekarze zadeklarowali się z pomocą.:36_27_1:

:sofunny: No super, nie ma to jak doping kolegów z pracy w trakcie porodu :what:

Daffodil
Kira89

Kira to kciuki będą.

Ewcia a Ty też idziesz dzisiaj czy jutro dopiero?

z tego co pamietam to jutro

pat-k
Gunia 1 cm rozwarcia!!! oooo raaaanyyy! kochana... ja gdzies czytalam, ze krotko przed porodem dziecko duzo mniej sie rusza. bez paniki, ale miej to na uwadze.
ale mam pietra, przeciez miedzy nami jeden ciazowy dzien roznicy... torba spakowana?

ja chyba zjem cale paznokcie, jak ktoras z was zacznie wczesniej rodzic.... nie bede miala netu w Polsce przez jakis czas. nie zostawiajcie mnie kochane bez wiesci, bo myslami bede przy Was

moze do jakiejs kafejki podskocze czasami

pat-k gdyby coś się działo, to sms będzie na pewno. Ale zaglądaj do nas od czasu do czasu, bo będziemy tęsknić strasznie :36_4_20: A internet w nowym mieszkaniu to priorytet :) Jak się z M. przeprowadzaliśmy dwa razy, to była to pierwsza rzecz, którą załatwialiśmy zaraz po rozpakowaniu się :)

pat-k
isabela
dziewczyny, Wy tez macie ostatnio jakas "spiaczke"??? Ja moglabym spac caly czas (gdyby nie to, ze gnaty mnie bola)
Musze sie ruszyc i zrobic obiadek bo moje kochane "malenstwa" za godzinke beda z zajec. Mlodsza dzis miala egzamin, pwnie wroci glodna i padnieta.
Robie szybkie schabowe, wieszam pranie i .... zmykam do lozka bo zasypiam na siedzaco.
Buziaki kochane, bede pewnie wieczorkiem.
xxx

ja chodze caly czas nieprzytomna, bo w nocy kiepsko albo wcale sie nie wysypiam a w dzien duzo sie dzieje teraz. trzeba przed wyjazdem zalatwic sporo zaleglych spraw, rownoczesnie cale dnie wisimy na telefonie i uzgadniamy z majstrem remont, kupujemy w ekspresowym tempie plytki, kible, syfony, jakies srubki durne i podobno niezbedne...
poza tym wszyscy chca sie znami spotkac przed wyjazdem, to mile baardzo :) i kazdy gosc wychodzi od nas z jakims prezentem pod pacha: z kocem, kwiatem doniczkowym albo garnkiem hihihihi czego nie rozdamy i nie spakujemy, to trzeba bedzie wyrzucic :( wlasciciel mieszkania powiedzial, zeby niczego nie zostawiac

pat-k a co tam macie ciekawego do rozdania? :) Może się z dziewczynami do Moskwy przejedziemy po jakieś łupy :hahaha:

Jola30
:36_7_8:A wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala mam wizyte i moze w koncu mi cos zaleca:sklon: lekka gimnastyke lub moze :basen: cokolwiek zeby mi tylko pomogla i zebym czula sie lepiej.

NO, wreszcie sie doczekalas!!!! Troche to trwalo, ale dobrze, ze zmiescili sie w terminie trwania ciazy ;-)
To teraz rozruszasz gnaty i bedziesz jak nowa!!!!!! :smile_jump::smile_jump::smile_jump:

pat-k
Gunia 1 cm rozwarcia!!! oooo raaaanyyy! kochana... ja gdzies czytalam, ze krotko przed porodem dziecko duzo mniej sie rusza. bez paniki, ale miej to na uwadze.
ale mam pietra, przeciez miedzy nami jeden ciazowy dzien roznicy... torba spakowana?

ja chyba zjem cale paznokcie, jak ktoras z was zacznie wczesniej rodzic.... nie bede miala netu w Polsce przez jakis czas. nie zostawiajcie mnie kochane bez wiesci, bo myslami bede przy Was

moze do jakiejs kafejki podskocze czasami
Patka - ale z Ciebie ranny ptaszek!
Co do rozwarcia to juz ganeralnie niczym, po ostatniej panice sie nie przejmuje. Nabalam sie za wszystkie czasy o moje malenstwo, a przy tym braku ruchow i czarnymi myslami z tym zwiazanymi. teraz to juz wczesniejszy czy pozniejszy porod czy inne tam to mnie juz nie tak ruszaja!!!!

pat-k
katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

Katja ja zbladlam, kiedy przeczytalam liste rzeczy potrzebnych do szpitala na Karowej. mam najwyzej polowe! masz np. cieple kaftaniki etc??

pat-k jak założysz dwa nieco cieńsze, to też nic dzidziusiowi nie będzie. Jeśli mają aż tak szczegółową listę, to potraktuj ją trochę z przymrużeniem oka. Przecież nie będziesz kupować rzeczy, które do niczego Ci się nie przydadzą, tylko dlatego, że w szpitalu wymagają.

pat-k
isabela
dziewczyny, Wy tez macie ostatnio jakas "spiaczke"??? Ja moglabym spac caly czas (gdyby nie to, ze gnaty mnie bola)
Musze sie ruszyc i zrobic obiadek bo moje kochane "malenstwa" za godzinke beda z zajec. Mlodsza dzis miala egzamin, pwnie wroci glodna i padnieta.
Robie szybkie schabowe, wieszam pranie i .... zmykam do lozka bo zasypiam na siedzaco.
Buziaki kochane, bede pewnie wieczorkiem.
xxx

ja chodze caly czas nieprzytomna, bo w nocy kiepsko albo wcale sie nie wysypiam a w dzien duzo sie dzieje teraz. trzeba przed wyjazdem zalatwic sporo zaleglych spraw, rownoczesnie cale dnie wisimy na telefonie i uzgadniamy z majstrem remont, kupujemy w ekspresowym tempie plytki, kible, syfony, jakies srubki durne i podobno niezbedne...
poza tym wszyscy chca sie znami spotkac przed wyjazdem, to mile baardzo :) i kazdy gosc wychodzi od nas z jakims prezentem pod pacha: z kocem, kwiatem doniczkowym albo garnkiem hihihihi czego nie rozdamy i nie spakujemy, to trzeba bedzie wyrzucic :( wlasciciel mieszkania powiedzial, zeby niczego nie zostawiac
Patka - a nie da sie czesci rzeczy u znajomych pozostawiac a potem jakos przewiesc, albo przeslac?

gunia43
Jola30
Jak tak sobie poczytalam ze juz pakujecie torby :36_2_39: to zwatpilam i tez musze zaczac planowac jak i co i gdzie i jaka duza ta torba bedzie?
Nie mam jeszcze ladnych koszul i musze zakupic z kilka,pieluchy tetrowe,klapki.nakladki do karmienia bo mimo ze cuduje z mojmi cycorkami to niestety brodawki mam wklesle do srodka i moze byc problem z karmieniem a jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam.

Ja witam w sloneczna srode. Maly z rana mnie kopnal i znow nic. Zaraz mu chyba zafunduje kawke to moze sie ciut ozywi.

Jola30 - ponoc sa takie nakladki, ktore sie nosi przed karmieniem pod koniec ciazy. Chyba o te Ci chodzi. Ja wklady kupilam ultra czyli super cienkie i nie wyglada to zle. Stanik do karmienia testowalam wczoraj i nosilam caly dzien. Calkiem wygodny i dobrze trzyma biust, tylko, ze bez firzbin jest i piersi troszke za szeroko u mnie rozstawione sie wydaja. Jesli chodzi o klapki to mam tylko japonki i nie kupuje innych.

Ja też mam tylko japonki, takie gumowe, więc i pod prysznic się nadają i do chodzenia po szpitalu. Wprawdzie jak byłam ostatnio na oddziale, to widziałam parę dziewczyn w rozczłapanych kapciach, ale jak dla mnie, to trochę dziwnie to wygląda :)