Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Ewciaa
a gdzie nasza katja??

nas coś ostatnio na forum nie ma, nie udzielamy się tak jak reszta mamuś

Katja ma siostrę u siebie, ostatnio o tym pisała. Dopiero jak siostra pojedzie, to zajrzy.

aha gdzieś to musiałam przeoczyć.....to ja lece obiadek dla moich kochany facetów zrobić i szykować się do gina, od przyjmuje od.16 ale warto zając wcześniej kolejkę...do wieczorka

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
Daffodil czy nie miałaś nam pokazać opadającego brzuszka ?? czekam na zdięcia

Miałam, miałam, ale wczoraj przypomniałam sobie dopiero, jak M. wpakował się już do łóżka i nie chciałam go molestować, bo dzisiaj rano wcześnie wstawał :) Jak nie wróci bardzo późno, to jeszcze dzisiaj mi zrobi, a jak nie, to jutro. Zdjęcie na pewno będzie, pamiętam o nim :)

więc czekamy...u mnie nadal na swoim miejscu :nerw:

Ewciaaa pamiętaj że nie wszystkim się obniża, więc różnie moze być.

Ewciaa
dziewczyny jak już pisałam wczoraj małą czuje między nogami czsami mam wrażenie jakby zaraz miała z tamtąd wyjść....takie dziwne uczucie....a ruchy jej takie śline aż podskakuje i jakieś takie agresywne, co to takiego??:36_2_39:

nie mam pojecia, bo Szymek w górze siedzi tzn tam go czuję. Dobrze ze dzis lekarz, to zapytasz. A cCiebie bada ginekologicznie przy okazji każdej wizyty?

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

no prosze same laski będą te majowe mamusie, ja się zrobie na bóstwo po porodzie, fryzjer, zakupy

Ewcia ja bym się zrobiła na bóstwo przed porodem, bo później to czasu nie będzie na nic :) A poza tym musisz być piękna, jak Cię Zuzia zobaczy po raz pierwszy :) Zresztą ja uważam, że robienia się na bóstwo nie ma co odwlekać, w końcu mamy być piękne cały czas :)

....mam nadzieję że aż tak żle nie wyglądam:36_2_39:....tylko fryzjera mi brakuje....chodz włosy nie wyglądają tak żle

Ewcia co Ty, wyglądasz super!!! Jeśli to inaczej zabrzmiało, to przepraszam :what: Chodziło mi tylko o to, że ja wyznaję zasadę, że jak mam zrobić coś po czym będę się czuć i wyglądać lepiej, to zabieram się za to od razu :)

Daffodil
lutka
Isabela mam pytanie. Oczywiscie nei odpowiadaj jesli nei hccesz, tak w nocy dziś mnie naszło: Ojciec Mii interesuje się ciażą? My tu wszystkie o swoich mężach zcęsto mówimy i tak egoistycznie zadna nei zapyta co u Ciebie w tym temacie.:what:

Lutka Ty to masz tematy do nocnych rozmyślań :)

bosche muszę koniecznie nauczyć sie pisać prawidłowo "nie" i "cz"

Daffodil
Ewciaa
gunia43
Ja ide plukac i szuszyc wlosy. Farbowalam znow na czekoladowy braz. Jak wyjde dzisiaj na miesto to beda sie ladnie blyszczaly na powitanie wiosny!!!!!:angel1:

no prosze same laski będą te majowe mamusie, ja się zrobie na bóstwo po porodzie, fryzjer, zakupy

Ewcia ja bym się zrobiła na bóstwo przed porodem, bo później to czasu nie będzie na nic :) A poza tym musisz być piękna, jak Cię Zuzia zobaczy po raz pierwszy :) Zresztą ja uważam, że robienia się na bóstwo nie ma co odwlekać, w końcu mamy być piękne cały czas :)
Popieram!!!!!

Gunia Szymek wczoraj tez baardzo mało i bardzo słabo się ruszał, a dzis juz szalal. Moze to przez pogodę. Koleżanki Kubuś jak była w 8 miesiacu przez kilkanascie h nie ruszał się wcale, od wizyty u gina nie drgnął, mimo ze serce biło i wszystko zdawało sie być ok. Nie spała cąłą noc, kąpała się, jadła czekoladę i nic nie pomagało. Takiego młody miał lenia.

lutka
Gunia Szymek wczoraj tez baardzo mało i bardzo słabo się ruszał, a dzis juz szalal. Moze to przez pogodę. Koleżanki Kubuś jak była w 8 miesiacu przez kilkanascie h nie ruszał się wcale, od wizyty u gina nie drgnął, mimo ze serce biło i wszystko zdawało sie być ok. Nie spała cąłą noc, kąpała się, jadła czekoladę i nic nie pomagało. Takiego młody miał lenia.

Dzieki Lutka. Jakby sie choc przesunac to bym nie panikowala, a tak jak nie rusza sie wcale to schiza dostaje!!!! Chyba za godzine pojde na spacer i bede tak lazic i lazic, bo normalnie zwariuje. Mam nadzieje, ze na tym etapie to juz sie nic nie moze zlego stac.
Dzieki za pocieszenie.

gunia43
isabela
ja po drugiej drzemce :) wyspana i szczesliwa. Wlasnei zjadlam 2 sniadanie i zabieram sie za kawe :)

:Kiss of love:
isabela - a jaka kawe Ty pijesz ? Ja pilam do 6 miesisca tylko bezkofeinowa, a od 6 coraz czesciej pijam normalna. NIe za mocna taka lyzeczke rozpuszczalnej z mlekiem, czasem nawet dwa razy pije, jak mam spiocha.

Hej kochane poniedzialkowo.

Guniu, powiem Ci, ze ja w tej ciazy dziwadlo jestem. Kawy i herbaty z teina nie pilam od ok 4 lat. W ciazy po prostu dalabym sie zatluc za kawe, parzona z 2 lyzeczek (tylko jacobs zielona) koniecznie czarna i slodka ! Kawe pije tylko rano i nie zawsze. Lekarz powiedzial, ze jesli mi smakuje i taka mam ochote to mam pic, ale nie za duzo :)
Mama przypomniala mi, ze ze starsza corka mialam to samo, zaczelam w ciazy pic kawe, do tego czarna.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
Dzieńdobry baboszki. Weekend minął jak z bicza strzelił, i dzis mam typowo jesienną pogodę. Nad ranem lało jak z cebra, a teraz chmury smętnie wiszą nad moim miastem.

Szymek przewrocił sie na drugi bok bo teraz prawą strone okopuje piąstkami. Wczoraj mało się ruszał - i tak słabo więc niezłego stracha mi napędził, w nocy jak się obudziłam też nie chciał się ruszać. Ale teraz już normalnie, pewnie pogoda tak na niego wpłynęła. Ale dobrze, że dziś idę do lekarza, bo cały weekend brzuch mis ię stawiał, mam nadzieję ze szyjka się nei skraca.

Dziewczyny czy Isabela odzywała się przez weekend?

jestem Luciu, slonko

a bo tak mnie natraszyłas tą położną swoją durną, a w piątek chyba Cię nie było.

Gunia ja się denerwuję nawet jak młody się rusza, ale mało żywiołowo. iDź na spacer, dotleń siebie i młodego, wypij kawkę na mieście, będzie dobrze :)

gunia43
pat-k
witajcie sloneczne mamusie poniedzialkowo!

wczoraj pakowalismy sie prawie caly dzien i nadal dalej niz blizej konca pakowania. ponad 5 lat tutaj, masa rzeczy... a ze soba mozemy na razie zabrac tylko 3 walizki. masakra. Ubranka Tosi, nasze ubrania, komputer to beda priorytety. nie wiem czy cos jeszcze zmiescimy. W Polsce trzeba bedzie zaczac od zera. tzn wszystko kupic od sztuccow po posciel, reczniki i na nowo wieksze zakupy wyprawkowe dla dziecka. Skusze sie pewnie na komode jednak. nie wiem kiedy zdazymy to zrobc... mam nadzieje, ze Tosia pobedzie jeszcze w brzuszku przynajmniej 3 tygodnie.
ale... wiecie, ze ciesze sie, ze wracam do Polski :) i Otwock jest taki cudnie zielony.
I najem sie paczkow!!! bo przesladuja mnie od tego tlustego czwartku, takiego mi smaka narobilyscie! :))
Patka - oj, a tez bym chciala wrocic do Polski. Zwlaszcza wiosna, bo zima to ponura a wiosna jest dobrym czasem, zeby wsyzstko zaczynac od nowa.
Z drugiej zas strony tutaj juz zaczelam sie przazwyczajac, mam nasze przytulne mieszkanko i rodzine meza i jest mi z tym dobrze. Poza tym tutaj czuje sie jakoas spokojniejsza i bezpieczniejsza pod wzgledem finansowym, niz w Polsce.
Ale co wlasny kraj to wlasny kraj! Tam mam moja rodzine i najblizszych przyjaciol.
Ja dwa lata temu tez zaczynalam z mezem wszystko od nowa. Ja w Polsce mam mieszkanie - kawalerke, ale tam zostala moja siostra i wzystkie rzeczy. Maz za to mieszkal u mamy, wiec prawie wsyzstko musielismy kupic nowe.
Dacie rade i powolutku uporzadkujecie sobie sprawy i urzadzicie mieszkanko. Bedzie dobrze!
Nawet troszke Cio zazdroszcze tego powrotu...

ech... Gunia takie uroki koczowniczego zycia. My po raz kolejny zaczynamy od nowa, bo te 5 lat temu przyjechalismy wlasnie do moskwy z osobistymi rzeczami i tyle. w Polsce wtedy w miesiac wszystko posprzedawalismy, oddalismy etc.
juz tak bardzo chce zamieszkac gdzies na stale... miec swoj stol i takie tam... ale nie wiem, czy mi to pisane bo moj M nadal szuka pracy zagranica. ma takie doswiadczenie zawodowe (ja tez z reszta) ktore ciezko wykozystac w Polsce.
Pozyjemy, zobaczymy...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
dorciaa25
A ja dziś mam zamiar wyprać pościel dla Filipka, rożek
chcę powyparzać jeszcze smoczki butelkę itp bo jak przyszły to tylko oglądnełam o odłożyłam to na wolną chwilę. Ciuszki mam już poprane więc to już takie ostatnie przygotowania, no poza moja torbę, którą muszę tez spakować.

Gradło mnie dzis rozbolało strasznie, a nigdzie w sumie mnie nie przewiało.
U mnie cala nos bolalo, nad ranem bylo bardzo czerwone a taraz - przeszlo!

a moze to kwasy zoladkowe przez zgage podrazniaja sluzowke w gardle? mi sie niedawno tak odbilo, ze mialam wrazenie ognia w gardle przez kolejne 2 godziny

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Od rana próbuję wrzucić filmik i chyba sie udalo. Oto szaleństwa Szymusia - neistety aparat gubił ostrość, około 44 sek widac najlepiej :D Pewnei Was to znudzi, ale ja się cieszę :D

YouTube - MOV00463

Mia gdy wyciagam kamere przestaje sie wiercic. Mam nawet sposob jak za mocno kopie, zaczynam nagrywac brzuch i przestaje. Ale tez bym chciala to nagrac bo pamiatka rewelacyjna. Szymus niezle fikal :yuppi:

gunia43
A ja zaraz dostane doslownie zawalu, bo Maly sie nie trusza dzisiaj caly dzien. Ani razu go nie czulam. Mialyscie tez tak???
:le:
Juz w desperacji wykapalam sie, wypilam wode z lodem i loda zjadlam w czekoladzie i nic!!!!!
Chyba osiwieje zaraz. Wszystko znosze dzielnie ale jak sie moj babel nie rusza to panika mi sie wlacza!

J a się przyzwyczaiłam że zawsze w nocy go czuje, i jak czasem się nie rusza to tez wpadam w panikę, i nawet klepie sie po bokach brzuszka zeby go zbudzić...

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png