Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Daffodil
lutka
na paciorkowca posiew robiłam w piątek, a w pn miałam wyniki. Ale w kazdym szpitalu inaczej to wyglada.

Oooo, to mnie pocieszyłaś. Bo ja ostatnio robiłam na bakterie i grzyby i wtedy to tydzień trwało. Ale pewnie czas zależy od tego, co tam chcą wyhodować :hahaha:

przy okazji tez grzybów szukali. Ale w szpitalu robisz te posiewy, czy w przychodni, bo może gdzieś to wiozą dopiero?

W przychodni i rzeczywiście nie mają swojego laboratorium, więc pewnie dlatego dłużej. No nic, jutro się dowiem.

mama2corun
noo ja zjadlam wlasnie porcje spaggetti i mi dobrze hehe a jak Oliw przyjdzie zeszkoly to znowu zjem :D i jak M wroci to pewnie tez czy wy tez macie taki wilczy apetyt??ja to normalnie nieraz mam ochote konia z kopytami zjesc juz nawet zaczelam wieksze porcje gotowac bo nieraz wieczorem patrze jak M je i mi slinka cieknie no i sie zapycham jogurtami kanapkami etc.
a z tym porodem to ja nieraz sobie wkrecam takie rzeczy ze po 15 minutach smieje sie z wlasnej glupoty haha.ze sie niezorientuje etc oczywiscie ze kazda sie zorientuje :) i jak Lutka powiedziala do szpitala jak skurcze beda co8minut :D

Mama2corun - Ja tam mysle jak beda miedza 5 a 10 minut. Przy 10 trzeba by sie zaczac znierac powoli.

Co do apetytu to u mnie zalezy od dnia. To chyba hormony u mnie powoduja ten wilczy glod. Przez ostatnie 2 dni mialam wszystko spuchniete, nabrzmiale piersi i wyrosly mi takie bolace krostki - wtedy to mialam gloda nie z tej ziemi i maz lecial o 21 po lody do tureckiego kiosku.
A dzisiaj piersi nie bola, wrocily (jedno szczescie) do normy, waze kilo mniej i jem normalnie.
Pozy tym straszne szybko sie napycham ostatnio. nawet wczoraj jak zjadlam obiado-kolacje to potem sie meczylam jakbym peknac miala przez okolo 2 godziny , a nie zjadlam wcale jakos duzo.

gunia43
Patka - jak tam z twoimi lekarstwami. MOj lekarz kazal mi odstawic Partusisten po 35 tygodniu czyli jutro ostatni raz i tyle. Az sie boje, jak to bedzie kiey odstawie.
Zeby nie zaczela sie jakas jazda!!!!
NO i magnez mam jesc tylko do 38 tygodnia w 39 juz tez mam odstawic.

moj kazal mi odstawic Gynepral jak tylko poszlam do niego na pierwsza wizyte tutaj. ja jednak zbojkotowalam jego zalecenie (stchorzylam zwyczajnie) i odstawilam w 33 tygodniu. i prawde mowiac niczego to nie zmienilo w moim przypadku. brzuch byl twardy jak bralam lek i teraz tez jest.
a o magnezie nie wiedzialam, ze trzeba odstawic... dziekuje, ze mi powiedzialas. teraz zostalam bez lekarza i bede sobie sama prowadzic ciaze w najblizszym czasie. ale przebojowa mam ta caze, nie powiem...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Ja właściwie mogłabym spokojnie odjechać gdy będą co 5 minut, bo mam blisko, jakieś 3 km - ale tyle to ja napweno nie wytrzymam w domu. Nie ma szans :D

Ja będę się starała wytrzymać, bo mimo wszystko wolę trochę dłużej w przyjaznym domowym otoczeniu poleżeć niż na szpitalnym łóżku :)
W pierwszej ciąży i tak wszystko bardzo długo przebiega. Koleżanka pojechała dopiero jak miała skurcze co 3 minuty, jechała przez cały Kraków, a w szpitalu i tak jej to jeszcze 9 godzin zajęło i to po podaniu oksytocyny.
Ale mamusie rodzące po raz kolejny na pewno nie mają co czekać tak długo, bo ponoć wtedy akcja jest szybsza.

pat-k
gunia43
Patka - jak tam z twoimi lekarstwami. MOj lekarz kazal mi odstawic Partusisten po 35 tygodniu czyli jutro ostatni raz i tyle. Az sie boje, jak to bedzie kiey odstawie.

moj kazal mi odstawic Gynepral jak tylko poszlam do niego na pierwsza wizyte tutaj. ja jednak zbojkotowalam jego zalecenie (stchorzylam zwyczajnie) i odstawilam w 33 tygodniu. i prawde mowiac niczego to nie zmienilo w moim przypadku. brzuch byl twardy jak bralam lek i teraz tez jest.
a o magnezie nie wiedzialam, ze trzeba odstawic... dziekuje, ze mi powiedzialas. teraz zostalam bez lekarza i bede sobie sama prowadzic ciaze w najblizszym czasie. ale przebojowa mam ta caze, nie powiem...
Patka- Ciaza z atrakcjami no i na sam koniec wyoprawa!!!! Ale jeszcze bedziesz sie z tego wszystkiego smiala!!!!

gunia43
pat-k
gunia43

Patka- Ciaza z atrakcjami no i na sam koniec wyoprawa!!!! Ale jeszcze bedziesz sie z tego wszystkiego smiala!!!!

i ja w to wierze

Daffodil
lutka
Tak Gunia ruch jest baaardzo wskazany, szybciej rozwiera sie wtedy szyjka.

Heh nie wiem tylko czy ma się ochotę na dłuższe spacery, jak wszystko boli jak cholera :) Żeby nam Gunia końcówki trasy nie pokonała na czworakach :)
W razie czego to mnie maz bedzie niosl. Tylko czy udzwignie takiego klocka. 74 kilo na dzien dzisiejszy plus to co jeszcze przybedzie.
Ufff! Juz mu wspolczuje. Zwlaszczca, ze to niezle pod gorke!
A tak serio to ja jestem twardziel i planuje sama dojsc. Ale zobaczymy. Zawsze sa taksowki, ajkbym nie dala rady.

Daffodil
lutka
najwazniejszez jest to, że gdybym jakimś cudem nie zdążyła to połozna kazała się nie przejmować, powiedziała: to nic się nie stanie, niech się pani nie przejmuje - łatwo powiedzieć :D

Hehe, ja to już bym chyba do końca pobytu w szpitalu miała traumę :)

dokładnie, tu nie przejmuj się, a na zajęciach w szkole rodzenia będzie ze śmiechem opowiadała rózne ciekawe historyjki. Ostatnio móiwła jak to kobieta po wieczornym porodzie, rano wstała z piersiami jak jej głowa, twardymi i obolałymi bo nie karmiła w nocy dziecka. Ale dziecko spało calą noc, nawet nie zakwiliło to skad miała wiedzieć ze tzreba je karmić. Nikt jej nie powiedział, i nabawiłą się zapalenia piersi :/

mama2
oj nie czkeałabym tak długo (skurcz co 3 minuty) poród porodowi nierowny jedna sie meczy cały dzien inna 3 godziny i po sprawie

Ja na pewno nie bede tyle czekala. Gora, ale to gora do 10 minut wytrzymam. Zreszta pokoj w szpitalu jest bardzo przyjemny.
A moj maz to chyba by calkiem osiwial, tak na ostatnia chwile. On normalnie nawet jak gdzies jedziemy to musial wczesniej duzo wyjsc a potem sleczelismy na przystanku po 15-20 minut ,nierzadko w deszczu.

Daffodil
lutka
A prywatnie robisz to badanie? Podobno drogie jest.

Prywatnie, ale za wszystko płaci firma, mamy taki dość rozbudowany pakiet socjalny.
Jak dotąd za żadne badanie nie płaciłam, a mój lekarz zleca mi ich naprawdę dużo i to nie tylko te standardowe.
No to szczesciary jstesmy! Ja tez za zadne nie place. Tylko za dodatkowe 3D 70 euro za cala ciaze.

gunia43
pat-k
gunia43

tez mysle, ze kiedys bedziemy to wspominac ze smiechem. to tylko zyciowe trudnosci, a nie dramat. damy rade

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Daffodil
lutka
A prywatnie robisz to badanie? Podobno drogie jest.

Prywatnie, ale za wszystko płaci firma, mamy taki dość rozbudowany pakiet socjalny.
Jak dotąd za żadne badanie nie płaciłam, a mój lekarz zleca mi ich naprawdę dużo i to nie tylko te standardowe.
No to szczesciary jstesmy! Ja tez za zadne nie place. Tylko za dodatkowe 3D 70 euro za cala ciaze.

Ja płacę za wizyty u ginekologa, ale to na własne życzenie. Gdybym chodziła w przychodni, to też miałaby za darmo, ale przyznam, że żaden z tamtych lekarzy nie wzbudził we mnie 100% zaufania, więc stwierdziłam, że jeśli chodzi o dzidziusia, to chcę mieć pewność i poszłam prywatnie. Jak już urodzę, to na pewno na takie standardowe wizyty co pół roku będę chodzić do przychodni firmowej.