Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
COś dla tych które nie chodzą do szkoły rodzenia :) zaznaczam, ze to informacje z mojego szpitala, u Was moze być inaczej.

U nas na szczęście czas ważności legitymacji ubezpieczeniowej jest trochę dłuższy (2 miesiące). Właśnie zwlekałam trochę z podbiciem, ale w przyszłym tygodniu będę zwolnienie zawozić, to od razu to załatwię.

Daffodil
gunia43
amelcia8

to kłucie oznacza że dziecko jest coraz niżej!!!! lub że skraca sie szyjka macicy lub że już się rozwiera !!!!jest wiele czynników takiego objawu!!wiem bo pytałam się ostatnio mojej ginekolog bo miałam to samo!!czułam jakby Kuba chciał wyjść !:36_11_1::36_11_1::36_11_1:tylko że u mnie okazało sie to związane z naciskiem pupy na dół macicy bo miałam położenie
miednicowe

U mnie szyjka normalna i nic sie nie skrocila. Badalam w zeszly piatek. To chyba Maksiu musial uciskac. Ja tak miewam czasami ale nie codzinnie.

Mnie też się nie wydaje, żeby to miało związek ze skracaniem i rozwieraniem, bo ja miałam coś takiego przez całą ciążę. Wcześniej bardzo sporadycznie, raz na 2-3 tygodnie, a teraz dużo częściej. A lekarz bada mnie przy każdej wizycie i wszystko z szyjką w porządku. Po prostu dziecko się tak układa, że na tą szyjkę naciska.
no dobrze!!ja tylko piszę to co mi mówi mój lekarz!! a wiadomo każdy ma inną opinię!!nie musicie się zgadzać !!macie do tego prawo

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

lutka
gunia43
amelcia8
chciałam żebyście porównały!! ale na tych zdjęciach to chyba nie widać różnicy:(

Mnie sie wydaje, ze na drugim jest wiekszy. Wydaje mi sie czy tak jet?

widac po biuście, na pierwszym jest na równi z brzuchem, a na drugim zdecydowanie brzuch bardziej wystaje :)

Ale my porównujemy wielkość czy to czy się obniżył? :) Bo jeśli wielkość, to rzeczywiście jest większy.

Daffodil
gunia43
A ja z rana mialam znow bol okresowy taki nieprzyjemny i dosc dlugo. Ciekawe....
Byle do polowy kwietnia, bo wtedy to wozek dostane a tak to nawet bam nie miala gdzeis Maksia wlozyc, zeby go ze szpitala przywiezc.

No właśnie, ja mam pytanie o te bóle. Ostatnio wyczytałam, że tak mogą wyglądać skurcze przepowiadające i trochę mnie to zastanawia, bo takie bóle okresowe mam ostatnio czasem dwa razy dziennie, poboli pół minuty i przestaje. Tylko, że w ogóle to uczucie nie kojarzy mi się ze skurczem. Tzn nie czuję żadnego napinania się, po prostu boli i zaraz przestaje. Tak to ma wyglądać, czy u mnie jest to coś zupełnie innego?

ja nie mam boli okresowych tylko twardnienie a przy tym robi mi sie gorąco i puls mi wzrasta

lutka
Dziewczyny nei wiem co robi młody, ale od ok tygodnia przesuwa mi pod skórą mocno, chyba piąstkami, czy kolanami (nei wiem co to) i to jest tak nieprzyjemne ze aż mi wstyd ze tego nei lubię :/ Tez tak macie?

Mama nadzieję, ze coś widać na tych skanach :/

Lutka dołączam do ciebie . Moj synek tez wykonuje czasem ruchy ktore sa nieprzyjemne i bola nie mało

lutka
Dziewczyny nei wiem co robi młody, ale od ok tygodnia przesuwa mi pod skórą mocno, chyba piąstkami, czy kolanami (nei wiem co to) i to jest tak nieprzyjemne ze aż mi wstyd ze tego nei lubię :/ Tez tak macie?

U mnie też tak wygląda, taki silny nacisk, jakby czymś szpiczastym z całej siły operował od wewnątrz :)

Patka naprawde wspolczuje obecnej sytuacji zwlaszcza w twojm stanie na pewno sie denewrujesz a to juz nie jest dobre dlaTosi.
Jak bylam w PL. pytalam o lekarza o bezpieczne loty w ciazy powiedzial ze nie ma przeciw skazac do konca ciazy ale od 36 tc powinno sie juz miec zaswiadczenie poniewaz wszystko jednak zalezy od przewoznika lotniczego i najlepiej popytac na lotnisku.
Podroz pociagiem no nie wiem nie polecam 20 godzin a jak sie cos wydarzy ?:36_2_24:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Witam sie piatkowo pogoda naprawde jesienna zawierucha i chmurno nie ladnie.
Noc nawet spokojna o dziwo i przestaje mnie boles tak mocno:36_3_1:
Ale malego nie czuje- wmusze znowu cos kombinowac?

Najważniejsze, że jest poprawa, może przejdzie tak samo z siebie jak u Guni, trzymam kciuki.

A co do ruchów, to u mnie też dzisiaj sennie. Raz tylko się Kuba przesunął, jak mu w łóżku zaczęłam M jak mama czytać :) A teraz spokój, może dlatego, że na razie o głodzie siedzimy. Pewnie czeka na jabłka z cynamonem :)

lutka
A mi sie dzisiaj śnił Szymuś :) miał 3 dni i już przewracał się na bok więc mi spadł z łóżka, doił mnie mimo tego że miał już ząbki, krzywe zresztą :)

Słodki sen, zwłaszcza te krzywe ząbki :) U mnie też zawsze jak mi się Kuba śni, to tak się nim nieudolnie zajmujemy z M., że zawsze nam spadnie :hahaha:

mama2
Dzien dobry , u nas na term. 10 stopni ale wiatr łeb chce urwac..

Ja noc miałam bardzo ciezką, raz ze miałam nos zapchany i musiałm uzyc kropli ( a podobno nie mozna) dwa ze miałam straszne dreszcze , czegos takiego jeszcze nie miałam i spanikowałam ale mały sie ruszał...gorączka to nie byla bo bym sie zle czula a mnie tylko czepało , ogolnie przeziebienie mnie nie opuszcza:karate:

Patka kurcze w takiej chwili takie wielkie zmiany, nie zazdrszcze ale u nas wiosenka sie zbliza i moze Katja Ci pomoze z tym szpitalem i w sumie moze na dobre to wszystko wyjdzie ..Trzymam kciuki kochana
Mama2 - moze to dobrze, ze jestes na tym L4 to sobie odpoczniesz. Moze Ty jestes poprostu przepracowana i przemeczona i dletego tak czeto chorujesz.

Daffodil
gunia43
A ja z rana mialam znow bol okresowy taki nieprzyjemny i dosc dlugo. Ciekawe....
Byle do polowy kwietnia, bo wtedy to wozek dostane a tak to nawet bam nie miala gdzeis Maksia wlozyc, zeby go ze szpitala przywiezc.

No właśnie, ja mam pytanie o te bóle. Ostatnio wyczytałam, że tak mogą wyglądać skurcze przepowiadające i trochę mnie to zastanawia, bo takie bóle okresowe mam ostatnio czasem dwa razy dziennie, poboli pół minuty i przestaje. Tylko, że w ogóle to uczucie nie kojarzy mi się ze skurczem. Tzn nie czuję żadnego napinania się, po prostu boli i zaraz przestaje. Tak to ma wyglądać, czy u mnie jest to coś zupełnie innego?
Daffodil - zebym ja to wiedziala tak na 100 procent....
Wiem jedno, ze takie bole mialm na poczatku ciyzy potem od 4 miesiaca ani razu i od 7 miesiaca sporadyczni a teraz cosc rehularnie rano i lub wieczorem. Ale to nie trwa sekundy ryczej minuty cale. Musialabym zmierzyc ile. Jak dla mnie tak okolo 10 minut. A potem przechodzi i caly dzien nic. Dobrze, ze mam wizyte 9 kwietnia!

lutka

Lutka - Ja tak mam codziennie od jakiegos czasu. Ale ja lubie to uczucie. NO chyba, ze wczoraj - to bylo serio nieprzyjemne,ale chyba dletego ze Maks sei przesnal jakby grzbietem wypiety i az mnie ciarki przeszly. Tak to spoko.
Normalnie jak tak bebni raczkami po moich bokach, najczesciej po lewym, to wtedy sie klade na boku i przystawiamdlon do tego miejsca i wyraznie czuje tam mala raczke. Sprobuj, moze tez poczujesz. Jak leze na wznak to jej nie wyczuwam.

amelcia8
Daffodil
gunia43

U mnie szyjka normalna i nic sie nie skrocila. Badalam w zeszly piatek. To chyba Maksiu musial uciskac. Ja tak miewam czasami ale nie codzinnie.

Mnie też się nie wydaje, żeby to miało związek ze skracaniem i rozwieraniem, bo ja miałam coś takiego przez całą ciążę. Wcześniej bardzo sporadycznie, raz na 2-3 tygodnie, a teraz dużo częściej. A lekarz bada mnie przy każdej wizycie i wszystko z szyjką w porządku. Po prostu dziecko się tak układa, że na tą szyjkę naciska.
no dobrze!!ja tylko piszę to co mi mówi mój lekarz!! a wiadomo każdy ma inną opinię!!nie musicie się zgadzać !!macie do tego prawo

Moze czasem to jest objaw tego ale nie usi. U nnie na to nie wyglad, bo moja szyjka miala ostatnio 47 mm, wiec duzo. I twarda byla.

Daffodil
Jola30
Witam sie piatkowo pogoda naprawde jesienna zawierucha i chmurno nie ladnie.
Noc nawet spokojna o dziwo i przestaje mnie boles tak mocno:36_3_1:
Ale malego nie czuje- wmusze znowu cos kombinowac?

Najważniejsze, że jest poprawa, może przejdzie tak samo z siebie jak u Guni, trzymam kciuki.

A co do ruchów, to u mnie też dzisiaj sennie. Raz tylko się Kuba przesunął, jak mu w łóżku zaczęłam M jak mama czytać :) A teraz spokój, może dlatego, że na razie o głodzie siedzimy. Pewnie czeka na jabłka z cynamonem :)
O tej porze na glodzie!!!!! Normalnie mama - sydystka :-)