Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Ewciaa
napiszcie prosze o co pytać ginekologa na wizycie, bo mój nic nie mówi a ja chce się czegoś dowiecieć, co wam mówią ginekolodzy na wizytach???a czego mój nie mówi

Ewcia tak jak już pisałam w pierwszej kolejności dowiedz się jakie badania są potrzebne, jak Cię do porodu będą w szpitalu przyjmować. Pojedź do szpitala albo zadzwoń, żeby od razu Ci Twój ginekolog wypisał skierowanie.
A co do takich informacji przy wizycie, to mój określa wagę, podaje obwód brzuszka, główki i długość kości udowej. Czasem wspomina którego stopnia jest łożysko, ile wód płodowych. Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

dziękuje , mój podaje tylko wage i mówi " wszytsko jest dobrze" i tyle gada:36_11_1: normalnie szok 5 min, i po wszytskim

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
to lekarz powinien mierzyć obwód brzuszka??? jejku znów mi oczy wyszły mój takiego czegoś nie robi :36_11_1:

Bez zmierzenia brzuszka nie jest w stanie określić wagi.

więc skad bierze taką wagw mojego dziecka tylko z usg???? to ja już głupia jestem i ZŁA na mojego gina on nic nie robi:Real mad::alajjj::36_2_58:

wage okresla się tak trochę pi razy oko, własnie z wymiarów poszczególnych części ciałka. Wyciąga się średnią i wychodzi mniejwiecej waga. TAk wiec musisz mieć mierzony brzuszek, poprostu nie mówi o tym.

mama2
Lutka nic sie nie martw waga dziecka ..ja sie po raz pierwszy ciesze ze Maksiu bedzie mniejszy niz 3800 bedzie go łatwiej urodzic , tak sobie mysle 3500 bedzie idealnie ale rodza sie tez dzieciaczki 2800 o terminie i szybko nadrabiaja :15_5_16:. a co do obwodu brzuszka to tez ma najmniejszy hihi lekarz wczoraj dwa razy go mierzy bo wyszedł o 2 tyg. mniejszy!!!!!! takze Ty badz spokojna skoro i ja jestem:))):fun::fun:

dziewczyny bo to przystojniaki po co im spasle brzuchy??oni juz iwestuja w bicepsy:36_3_1::fun:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Ewciaa
Daffodil

Bez zmierzenia brzuszka nie jest w stanie określić wagi.

więc skad bierze taką wagw mojego dziecka tylko z usg???? to ja już głupia jestem i ZŁA na mojego gina on nic nie robi:Real mad::alajjj::36_2_58:

wage okresla się tak trochę pi razy oko, własnie z wymiarów poszczególnych części ciałka. Wyciąga się średnią i wychodzi mniejwiecej waga. TAk wiec musisz mieć mierzony brzuszek, poprostu nie mówi o tym.

no właśnie nie mówi a ja bym chciała wiedzieć jak najwięcej i wychodze na "głupka na forum" bo nic nie wiem o moim dziecku

mama2corun
a ja niezabardzo pospalam i juz mi sie odechcialo noz ku... non stop ktos dzwoni wrryyy
ale juz trudno zrobie sobie kakao bo mam straszna ochote.
a tak wogle to sobie pobuszowalam w galeri Lutki i jakas Ty sliczna :D a na tym zdjeciu co tanczysz w sukience to taka dziewczynka :36_21_5: i naprawde az sama do siebie sie usmiecham bo ja nieraz slysze ze wygladam jak wlasnie dziewczynka ze na 25lat niewygladam a ty prosze Lutka tez na gora 20 wyglada :36_21_5: tak slicznie

ojejku kochana dziękuję :*

dziś Misiek wyrwał mi całego paskudnego siwego włosa ze skroni, a drugiego już wypatrzyłam, tak ze zaczęło się .

mama2corun
a ja niezabardzo pospalam i juz mi sie odechcialo noz ku... non stop ktos dzwoni wrryyy
ale juz trudno zrobie sobie kakao bo mam straszna ochote.
a tak wogle to sobie pobuszowalam w galeri Lutki i jakas Ty sliczna :D a na tym zdjeciu co tanczysz w sukience to taka dziewczynka :36_21_5: i naprawde az sama do siebie sie usmiecham bo ja nieraz slysze ze wygladam jak wlasnie dziewczynka ze na 25lat niewygladam a ty prosze Lutka tez na gora 20 wyglada :36_21_5: tak slicznie

To prawda, przyznaję, że też zajrzałam :) Zdjęcia śliczne, a to w sukience to już zupełna rewelacja.

amelcia8
o nie wybaczyłam wam żę przeoczyłyście 50 ;);)ale że nawet 40 nie gratulujecie!!!!!!!!!!!!!!!:36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5:
mnie to chyba nikt nie lubi:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

GRATULUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ BAAARDZO :)

na swoje usprawiedliwienie powiem, ze osobiście nie zwracam na to uwagi, ale to przez to ze u mnie niewiele się zgadza :)

z okazji 40:

mama2corun
mama2
Lutka nic sie nie martw waga dziecka ..ja sie po raz pierwszy ciesze ze Maksiu bedzie mniejszy niz 3800 bedzie go łatwiej urodzic , tak sobie mysle 3500 bedzie idealnie ale rodza sie tez dzieciaczki 2800 o terminie i szybko nadrabiaja :15_5_16:. a co do obwodu brzuszka to tez ma najmniejszy hihi lekarz wczoraj dwa razy go mierzy bo wyszedł o 2 tyg. mniejszy!!!!!! takze Ty badz spokojna skoro i ja jestem:))):fun::fun:

dziewczyny bo to przystojniaki po co im spasle brzuchy??oni juz iwestuja w bicepsy:36_3_1::fun:

hihihihihi

Ewciaa
amelcia8
Ewciaa

nie wierze ewciaa żę twój ginekolog nie mierzy obwodu brzuszka!! na pewno mierzy:) i przestań się zamartwiać!! w końcu nie robi ci usg tyko po to żeby sobie pooglądać:15_5_16::15_5_16::15_5_16::15_5_16:

ja nie wiem co on tam robi bo nic nie mówi

myslisz ze moja mówi? Sama pytam to zmuszam ją do wynurzeń :D

Ewciaa
amelcia8
o nie wybaczyłam wam żę przeoczyłyście 50 ;);)ale że nawet 40 nie gratulujecie!!!!!!!!!!!!!!!:36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5:
mnie to chyba nikt nie lubi:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

AMELKA GRATULACJe
pociesze Cie mojej 50dziesiątki też nikt nie zauważył, poprostu Twojego suwaczka nie widzimy podóki nie napiszesz jakiegos posta

A nawet jak napiszesz, to i tak możemy nie zauważyć, bo nam się komórki mózgowe kurczą :hahaha:

Gratulacje dla Ciebie i synusia.

mama2corun
mama2

:hahaha::hahaha::hahaha: na to bym nie wpadła

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
napiszcie prosze o co pytać ginekologa na wizycie, bo mój nic nie mówi a ja chce się czegoś dowiecieć, co wam mówią ginekolodzy na wizytach???a czego mój nie mówi

Ewcia tak jak już pisałam w pierwszej kolejności dowiedz się jakie badania są potrzebne, jak Cię do porodu będą w szpitalu przyjmować. Pojedź do szpitala albo zadzwoń, żeby od razu Ci Twój ginekolog wypisał skierowanie.
A co do takich informacji przy wizycie, to mój określa wagę, podaje obwód brzuszka, główki i długość kości udowej. Czasem wspomina którego stopnia jest łożysko, ile wód płodowych. Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

dziękuje , mój podaje tylko wage i mówi " wszytsko jest dobrze" i tyle gada:36_11_1: normalnie szok 5 min, i po wszytskim

Ewcia jeśli o nic nie pytasz to niestety lekarze tak robią, spróbuj przy okazji kolejnej wizyty naciągnąć go czasowo nieco. W trakcie USG pytaj co własnie ogląda, czy zrobi zdjęcie twarzyczki, jak dokładnie jest Zuzia ułożona, czy w szpitalu mozesz liczyć na znieczulenie, czy dla młodej musisz mieć ubranie w szpiitalu, czy tylko na odebranie jej itp.

Daffodil

To prawda, przyznaję, że też zajrzałam :) Zdjęcia śliczne, a to w sukience to już zupełna rewelacja.

ja regularnie do Was zaglądam, a tu 0 nowości, tylko na NK wstawiacie a tu to już nie łaska???? Nalegam: poprawcie się.

Dziękuję :*

lutka
Ewciaa
Daffodil

Ewcia jeśli o nic nie pytasz to niestety lekarze tak robią, spróbuj przy okazji kolejnej wizyty naciągnąć go czasowo nieco. W trakcie USG pytaj co własnie ogląda, czy zrobi zdjęcie twarzyczki, jak dokładnie jest Zuzia ułożona, czy w szpitalu mozesz liczyć na znieczulenie, czy dla młodej musisz mieć ubranie w szpiitalu, czy tylko na odebranie jej itp.
ja właśnie lutka nie wiem o co pytać, najważniejsze jest dla mnie czy wszytsko z nią dobrze, pytam o serduszko ale teraz zapytam o to co piszecie, zapisałam sobie na kartce rzeby nie zapomnieć

lutka
Daffodil

ja regularnie do Was zaglądam, a tu 0 nowości, tylko na NK wstawiacie a tu to już nie łaska???? Nalegam: poprawcie się.

ja tu dodaje jak tylko mam jakieś, LUTKA daj jakieś nowe zdiecia

no to kilka podpowiedzi jeszcze:

1. kiedy masz się udac do szpitala jesli będzie po terminie
2. ilu osobowa jest sala porodowa (u mnie 2, ale moze nikt akurat nie bezdie rodził)
3. czy mają w szpitalu piłki, worki sako iczy inne rzezcy pomocne w pierwszej fazie porodu
4. w jakiej pozycji w tym szpitalu się rodzi (u mnietylko na fotelu)
5. jesli znieczulają to czy trzeba się wcześniej umawiać i ile kosztuje
6. sale poporodowe ilu osobowe są

Ewciaa
lutka
Daffodil

ja tu dodaje jak tylko mam jakieś, LUTKA daj jakieś nowe zdiecia

nie mam, Ewciaaa ale na tym zdjęciu w czarnym sweterku masz świetna piłkę!!!! jakbys arbuza zjadła.

lutka
no to kilka podpowiedzi jeszcze:

1. kiedy masz się udac do szpitala jesli będzie po terminie
2. ilu osobowa jest sala porodowa (u mnie 2, ale moze nikt akurat nie bezdie rodził)
3. czy mają w szpitalu piłki, worki sako iczy inne rzezcy pomocne w pierwszej fazie porodu
4. w jakiej pozycji w tym szpitalu się rodzi (u mnietylko na fotelu)
5. jesli znieczulają to czy trzeba się wcześniej umawiać i ile kosztuje
6. sale poporodowe ilu osobowe są

Ale kicha z tymi dwuosobowymi salami porodowymi. To trzymam kciuki, żeby mało osób rodziło. I żeby nie było pełni, bo wtedy zawsze jest wysyp :)