Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
jola22
dorciaa25

A raczej na mięcie byłam, pochodziłam troszke i nawet brzuszek mnie rozbilał:0

Dorcia na jakiej mięcie ???
I jak twoje wyniki badań???

Przepraszam za te literówki,na mieście chciałam powiedzieć nie na mięcie...dziś cały dzień byłam zaganiana i chciałam tak na szybko napisac do Was i dlatego tal wyszło...

Wyniki badań odebrałam białko całkowite w normie wiec nie mam raczej zatrucia ciążowego,
a posiew moczu wyszedł jałowy:)))) czyli antybiotyk (monural ) który miałam zarzyłam zadziałał:))) bo gdyby nie to to dostała bym następny , ale naszczęście się obyło bez kolejnego.

Widze ze Patka wróciła do nas gratulacje, Tosieńka jest sliczna

A mnie tak przed chwilą znów zaczeła kłć ta szyjka ze szok. Ale dobrze , może cos przyśpieszy:)
Dorciaa - super, ze badania ok. Terza nie potrzebujesz dodatk0wych zmartwien.

Jola30
pat-k
ja tez witam sie w sloneczny dzien. najedlismy sie z rana potwornego strachu, obudzilo mnie charczenie Tosi... nawet nie opisze co czulam.
dzwiek taki jakby jej plyn czy flegma w gardle ugrzezla. ryczalam i zastanawialam sie kiedy ja przeziebilismy i dlaczego tak strasznie to brzmi. Napila sie z cyca, moj M nosil ja na rekach przez godzine, poklepywalismy i nic. W koncu zakropilam jej do noska troche mojego pokarmu i przeszlo. nie rozumiem, co to bylo? Teraz mysle, ze moze jej sie nad ranem mleko ulalo i utknelo gdzies tam? nie klade jej na bok, bo ona lubi spac na pleckach z raczkami w gorze. Po jedzeniu zazwyczaj jej sie odbija, jak nie to dochodzilam do wniosku, ze nie ma czym. moze bylam w bledzie. co myslicie? Dzisiaj wzywamy pediatre w razie czego. Niech zbada mala, powiem mu o wszystkich swoich obawach bo juz sie tego troche nazbieralo... dziewczyny wy tez czujecie sie takie zagubione? (pytanie do mam bez doswiadczenia)
ja ufam intuicji, ale to chyba za malo a wiedzy i doswiadczenia brak

Pati wiem co przezylas ja ostatnio mialam taki sam scenarusz i tez maly strasznie charczy a przy karmieniu to wrecz sie dusi i zachlysta mlekiem tez jestem urodzona panikara i wyprowadza mnie to z rownowagi ale ponoc dzidzusie tak maja i trzeba po prostu to przezyc tak moj mi polozna.

Szymek czasem chrumka jak swinka, i wydaje mase innych dziwnych dźwiekow. Katja a może ma zatkany nosek? Ale zadlawienia boje się jak cholera!!! I tez czuję sie jak dziecko we mgle więc nie jest tak źle - to nasze pierwsze dzieci więc wszytko to jest normalne - choc wkurzające.

Dziewczyny pisałyście tu o zaksztuszeniu maluszków.
Ja w pracy mam coś takiego jak Reanimacja Dzieci i tam nas uczono że jeśli dziecko sie zakrztusi to trzeba je położyć na kolanach (brzuszkiem), podtrzymywac główkę poza kolanami pod skosem w dół i klepac po plecach.
Ważne jest żeby przełyk był w lini prostej, wtedy to co utkwiło łatwo z tamtąd wyleci.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
dorciaa25
jola22

Dorcia na jakiej mięcie ???
I jak twoje wyniki badań???

Przepraszam za te literówki,na mieście chciałam powiedzieć nie na mięcie...dziś cały dzień byłam zaganiana i chciałam tak na szybko napisac do Was i dlatego tal wyszło...

Wyniki badań odebrałam białko całkowite w normie wiec nie mam raczej zatrucia ciążowego,
a posiew moczu wyszedł jałowy:)))) czyli antybiotyk (monural ) który miałam zarzyłam zadziałał:))) bo gdyby nie to to dostała bym następny , ale naszczęście się obyło bez kolejnego.

Widze ze Patka wróciła do nas gratulacje, Tosieńka jest sliczna

A mnie tak przed chwilą znów zaczeła kłć ta szyjka ze szok. Ale dobrze , może cos przyśpieszy:)
Dorciaa - super, ze badania ok. Terza nie potrzebujesz dodatk0wych zmartwien.

Przynajmniej o tyle jestem spokojniejsza:)

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

mama2
My wrocilysmy z tego płukania zatok...dzizas jaki to byl ryk , krzyk i histeria :no1:
jestem wykonczona psychicznie i fizycznie :36_2_14:
, a tu jeszcze 4 zabiegi , ja nie wiem czy to sie uda.... Niczym nie moge jej przekupic wpada w szał i tyle .eh....

EWCIA JA cały czas o Tobiemysle i jestem z Toba :kucharz:
Ojej. Wspolczuje Malej. Dzeilna mozna byc ale to taki zabieg ze ja sie nie dziwie jej histerii. Kibicuje, zeby pomoglo i juz nie musiala sie biedna meczyc. Caluski dla Malej i mamy :-)

Daffodil
jola22
dorciaa25
A kto ma jeszcze nr do Ewci?? , bo jak mama 2 jedzie do szpitala to nie mamy z nia kontaktu

Ja mam numer do Ewci.

Ja też mam. Zaraz jej napiszę, że Mama na porodówce i żeby teraz się z nami kontaktowała :)

CO? Od kiedy? Ma regularne skurcze?

Daffodil
jola22
mama2
Moja Klaudia jest cudowna połozyłam jej głowe na kolana i zwijam sie z bólu a ona mnie głaszcze po głowie i mowi "ciiiii wszystko bedzie dobrze , pomysl ze Maksiu niedługo bedzie z Toba , a mowilam ci ze jestes kochana i śliczna mama?..." popłakałam sie az

Mama2 to ze Klaudia jest kochana to my już tu wszyscy od dawna wiemy - wspaniała mała kobietka.

A ty pakuj tobołek i do szpitala - a i bez Maksia nie wracaj.
Buziaki i powodzenia.
Trzymamy z Julka kciuki.

Sama się poryczałam... kochana córcia.

jejku taka córcia to skarb

Dziewczynki a co z warzywami pestkowymi: pomidory mozna? A papryka? Bo mi to sie wydaje ze wszytko uczula :/ Nawet nad jogurtem naturalnym sie zastanawiam :/

pat-k
ja tez witam sie w sloneczny dzien. najedlismy sie z rana potwornego strachu, obudzilo mnie charczenie Tosi... nawet nie opisze co czulam.
dzwiek taki jakby jej plyn czy flegma w gardle ugrzezla. ryczalam i zastanawialam sie kiedy ja przeziebilismy i dlaczego tak strasznie to brzmi. Napila sie z cyca, moj M nosil ja na rekach przez godzine, poklepywalismy i nic. W koncu zakropilam jej do noska troche mojego pokarmu i przeszlo. nie rozumiem, co to bylo? Teraz mysle, ze moze jej sie nad ranem mleko ulalo i utknelo gdzies tam? nie klade jej na bok, bo ona lubi spac na pleckach z raczkami w gorze. Po jedzeniu zazwyczaj jej sie odbija, jak nie to dochodzilam do wniosku, ze nie ma czym. moze bylam w bledzie. co myslicie? Dzisiaj wzywamy pediatre w razie czego. Niech zbada mala, powiem mu o wszystkich swoich obawach bo juz sie tego troche nazbieralo... dziewczyny wy tez czujecie sie takie zagubione? (pytanie do mam bez doswiadczenia)
ja ufam intuicji, ale to chyba za malo a wiedzy i doswiadczenia brak

Ja tez wczoraj godzine nie mogla zasnac bo maly charczal dziwnie i polozylam mokry recznik na kaloryfer i jakos mu przeszlo. Nie wiedzialam co to bylo wiec sie niezle nakrecilam.
Poloznej dzisiaj pytalam a ona powiedzila ze niektore dzieci to tak maja a nawet niekiedy chrapia bo maja jeszcze wiotkie podniebienie - ponoc stad te efekty.
Ja stara sie nie panikowac. Cale zycie balam opanowana we wszystkich ekstremalnych sytuacjach ale przy moim Maksiu jakas taka przewrazliwiona z byle powodu czasem jestem.

lutka
Daffodil
jola22

Mama2 to ze Klaudia jest kochana to my już tu wszyscy od dawna wiemy - wspaniała mała kobietka.

A ty pakuj tobołek i do szpitala - a i bez Maksia nie wracaj.
Buziaki i powodzenia.
Trzymamy z Julka kciuki.

Sama się poryczałam... kochana córcia.

jejku taka córcia to skarb

Dziewczynki a co z warzywami pestkowymi: pomidory mozna? A papryka? Bo mi to sie wydaje ze wszytko uczula :/ Nawet nad jogurtem naturalnym sie zastanawiam :/
Lutk - To jedz tak ja mi radzili. W kocu mama tez musis sie zdrowo dzawiac a tak to bedziesz am ryz i ziemniaki jadla! Codziennie wprowadzaj jedno warzywo lub owoc i patrz jaka reakcja. Ja pomidory, truskawki, wionogrona, jablka, rzodkiewke, ogorka zielonego wiem, ze moge. Maly po tym jedzonku jest ok.
Nie jem tylko cytrusow i na razie nie probuje wprowadzac do diety.

Jola30
witam
Pogoda u nas tragiczna nie ma co siedzimy w domciu i meczymy sie dzis znow mamy wizyty caly dzien jak nie pani od piersi to znowu ktos z przychodni ma przyjsc.
Malemu zaczynaja sie chyba kolki strasznie sie prezy i wyje do ksiezyca nie chce spac i kupka zadka no-stop,szkoda mi go tak sie meczy .
Musze nadrobic zaleglosci ale z tego co widze zaczynamy sie rozpakowywac i przybywa dzieciaczkow trzymam kcukasy.

Jola30 - podawaj mu koperek koniecznie do picie (jest w takich specjalnych hebratkach dla dzieci albo zwakly parzony) i powiedz zeby mu przepisali cos na kolki. Z Polski dla dzieci - Espumisan. Ja mialam nieraz wiec wiem jak to boli a dzieci to szczegolnie. Biedaczek nasz malutki. Szkoda, zeby sie meczyl.

dorciaa25
lutka
Daffodil

Ja też mam. Zaraz jej napiszę, że Mama na porodówce i żeby teraz się z nami kontaktowała :)

CO? Od kiedy? Ma regularne skurcze?

Gdzies koło południa pojechała na porodówkę:) Miała skurcze:)
A ja czulam po objawach ze tak bedzie, hi, hi!!!! Zobaczymy jak sie akcja rozwinie. Bede zagladac jak tylko Maksio pozwoli.

lutka
Kiedy wybrałyscie sie z dziećmi pierwszy raz na spacer? I na jak długi?

Jolcia30 a Ty jak się czujesz, rusza coś Cię?

Lutka juz troche lepiej sie czuje blizna mi sie zagoila i juz tak nie boli najgorsze jest to ze mam problem z biodrem i nie moge sie poruszac biore paracetamol ,polozna powiedziala ze to minie no mam nadzieje juz i tak jest lepiej wiec nie narzekam.
Ale jak przypomne sobie ten porod i 2 doby po porodzie tz: cc to i tak jestem pelna podziwu ze dalam rade i juz po wszystkim.
Ja tam w szpitalu zrobilam taki cyrk bo myslalam ze umieram na 2 dobe i one same nie wiedzaly co mi jest taki mialm bol jak by mi ktos na rzywca brzuch pociol nozem straszne nie moglam wstac z lozka i wyjsc do toalety a co dopiero dzieckiem sie zajac.wylam z bolu 4 godziny bo nie chcialy mi podac tabletek znieczulajacych i czekaly na lekarza.
Zadzwonilam do M. i powiedzialam ze ja umieram i napewno cos zle zrobily i nich sie pospieszy bo jak przyjedzie pozniej to moge juz niezyc co on ze mna mial !!!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Coz za suki!!! Nie dac przeciwbólowego????? Barany, jelopy idioci na tych wyspach. Męża nieźle nastraszylas :)

Powiem Wam ze powiedzenie cud narodzin zyskało dla mnie nowe znaczenie : to cud że urodziłam :)