Skocz do zawartości
Forum

I tymestr - poronienia, brak echa zarodka, pusty pęcherzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Nietoperek84
Maucelinko i uwierz ze on - organizm dalej wie co robić i Ty nie musisz się o nic martwić. I jak to co!? II :D kochana :)

Nietoperek laleczko ja bym strasznie sie cieszyla z tych II kreseczek gdyby nie to, ze 28 lutego poronilam :( i boje sie, ze ciaza by sie znowu źle rozwinela. zrobilam szybko testy owu i mega slaba ta druga kreska wiec podejrzewam, ze cos nie tak z owu i nie zaskoczy bo pozytywne testy owu z mega druga krecha malam tylko po clostilbegycie.

Wiem co czujesz. Ja tez o niczym innym nie marzę! Poroniłam na poczatku tego roku,nie był to szczęśliwy początek nowego :( Niestety musialam poddac się zabiegowi,w międzyczasie powstały pewne kompilację i z 1-2 dni jakie miałam spędzić w szpitalu zrobiło się 8.Najgorszy moment mojego życia.
Dostalam 1@ po miesiącu,teraz jestem w trakcie 2-giej i mamy zamiar teraz się starać.
Wiem kochana,ze chcialabys juz być w ciąży,ale wydaje mi się,ze jednak dobrze byłoby jakbys jednak odczekala ze staraniami do 1@.żeby organizm wrócił do normy.A co mówią lekarze??

:angel_star:10.01.13

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.
:heart:

Nietoperek84
Wiem co czujesz. Ja tez o niczym innym nie marzę! Poroniłam na poczatku tego roku,nie był to szczęśliwy początek nowego :( Niestety musialam poddac się zabiegowi,w międzyczasie powstały pewne kompilację i z 1-2 dni jakie miałam spędzić w szpitalu zrobiło się 8.Najgorszy moment mojego życia.
Dostalam 1@ po miesiącu,teraz jestem w trakcie 2-giej i mamy zamiar teraz się starać.
Wiem kochana,ze chcialabys juz być w ciąży,ale wydaje mi się,ze jednak dobrze byłoby jakbys jednak odczekala ze staraniami do 1@.żeby organizm wrócił do normy.A co mówią lekarze??

lekarze kazali czekac do 1 @ i taki mialam zamiar a wyszlo jak wyszlo. mysle, ze @ normalnie przyjdzie bo testy sa liche.

Nietoperek strasznie mi przykro z powodu tego co Cie spotkało. to takie niesprawiedliwe, ze musimy przez to przechodzic. dbamy o siebie... te co biora tabletki zachodza w ciaze podczas ich stosowania, te co ciagle usuwaja ciaze zachodza w kolejna bez problemu, te co pija pala i zazywaja narkotyki rodza zdrowe dzieci. a my dbamy chuchamy i albo nie mozemy zajsc albo donosic. Życze nam wszystkim, zebysmy zaciazyly w tym roku w piekna zdrowa ciaze a mamusie zaciazone Wam życze cudownego rozwiazania :)

Maucelinko ja życzę Nam wszystkim tego samego!! Tez juz nie raz myslalam podobnie jak Ty, ze te które nie chcą,lub nie powinny mieć dzieci zachodzą w ciążę,albo je usuwają :( Ale....wierze głęboko ze i my za niedługo będziemy się cieszyły zdrowymi ciazami a później wychowamy fantastyczne dzieciaki!!:)

8 t.c.
Nadzieja jest jak cukier w herbacie. Jeżeli nawet jest jej mało to i tak wszystko osłodzi.

To prawda :) Ja początkowo tez myslalam,zręby juz po 1@ zaczasc się starać. Ale byłam bardzo wystraszona,bo @ była wyjątkowo obfita,do tego jednak lekarze kazali odczekac. Podobnie jak Ula latalam na pomiar bety i w końcu dostalam zielone swiatleko :D Juz się nie boje,jest, gotowa i bardzo chce. Nie spinam się,jak nie uda sie w tym m-cu to w kolejnym. Mam dobre przeczucie,ze teraz będzie dobrze :D

8 t.c.

Trzymam kciuki za wasze plany :) Ja mimo wielu przeciwności walczę i mam nadzieję bo co innego zostało! Łykam całą garść leków i antybiotyk i modlę się żeby się udało! Wam też się uda kochane bo wszystkie zasługujemy na te nasze malutkie cudy :)

Nietoperek mnie po zabiegu kazali odczekać minimum 3 miesiące a Tobie tak szybko dali zielone światełko?

maucelina ja po pierwszym poronieniu samoistnym po 1 @ nie doczekałam już drugiego. Mam nadzieję że u Ciebie kochana też tak będzie (jak nie już :P )

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

Maucelinko 3mam kciuki!!
Caroline,początkowo tez mówili o3 m-cach,ale pozwolił juz nam teraz. Wiec skoro mogę,to mam zamiar brać się do pracy :)
Tak naprawdę to będzie dopiero pewno w kwietniu,a tak mi pozwolił :) Powiedział żeby nie po 1@,a po 2-giej juz mi dal zielone światło :D
Jest dobrym ginekologiem,wiec mu ufam :)

8 t.c.

maucelina
Caroline0887
maucelina
marze strasznie o tym zeby chodzic dumna jak paw z brzusiem wielkim jak balon

oj obawiam się że nie ty jedna :)
:36_2_15:

he Ty juz niebawem :) :mis:

Oby oby ! Jak na razie nie zapinam się w spodnie :) Okropnie mi brzusio wywaliło już ale wiem że to nie mały bąbel ale moje jelita i żołądek bo jakoś sobie z tymi hormonami nie radzą :) Co nie zmienia faktu że jestem już okrągława :P:smile_move:

Caroline0887

Oby oby ! Jak na razie nie zapinam się w spodnie :) Okropnie mi brzusio wywaliło już ale wiem że to nie mały bąbel ale moje jelita i żołądek bo jakoś sobie z tymi hormonami nie radzą :) Co nie zmienia faktu że jestem już okrągława :P:smile_move:

Zazdraszczam troszq choć to nieladnie ;) Ale oczywiście z całego serca 3mam za Wasza dwujke kciuki z całego serca żeby wszystko było dobrze,co byscie zdrowi byli!!!

8 t.c.

Najwazniejsze żeby jak juz każda zaciazy było dobrze!!!A los splata figle,może Maucelinko będziesz przede mną? Choć nie ukrywa ze bardzo chciałabym żeby nam wyszło teraz.
Za 1-wszym razem był "zloty strzał",postanowiliśmy i bach II,tylko koniec był smutny. Tym razem licze ze tez uda się przy tych staraniach ale ze koniec będzie szczęśliwy - na porodowce :)
I będziemy nawzajem sobie pisały o mdlosciach o takie takie hehehe ;)

8 t.c.

mnie po drugiej wizycie w szpitalu przy drugim aniołku (muszę przyznać że nawet salowe przychodziły mnie pocieszyć) pielęgniarka powiedziała że nie chce mnie już na tym piętrze widzieć (na patologi) tylko od stycznia idzie na porodówkę i będzie mnie tam wyczekiwać. Liczę że ją spotkam :) Czasami musi być źle żebyśmy mogły docenić nawet te najdrobniejsze dobre rzeczy. Zatem kobitki do pracy!! Żebyśmy się mogły wymieniać potem fotkami maluszków :P

Nietoperek84
Najwazniejsze żeby jak juz każda zaciazy było dobrze!!!A los splata figle,może Maucelinko będziesz przede mną? Choć nie ukrywa ze bardzo chciałabym żeby nam wyszło teraz.
Za 1-wszym razem był "zloty strzał",postanowiliśmy i bach II,tylko koniec był smutny. Tym razem licze ze tez uda się przy tych staraniach ale ze koniec będzie szczęśliwy - na porodowce :)
I będziemy nawzajem sobie pisały o mdlosciach o takie takie hehehe ;)

kochana ja 7 lat nie moglam zajsc dopiero jak dostalam clostilbegyt to sie udalo w pierwszym cyklu staran. teraz robilam testy owu i sa takie jak zawsze przez te 7 lat czyli druga krecha blada. bez tego leku watpie zeby sie udalo choc niby cuda po poronieniach sie zdarzaja. ale mnie jak widac cuda cale zycie omijaly musze cierpliwie czekac ale obiecuje, ze dolacze do Was jak najszybciej marze o tym i tak jak piszesz bedziemy wymieniac sie dolegliwosciami i wszystkimi spostrzezeniami jeszcze troszke trzeba poczekac. no oby Ula nam dobre wiesci przyniosla niebawem :D

Maucelino bardzo mi przykro ze tak Ci się w życiu poukladalo i ze musialas takich przeżyć doswiadczyc. Ale co się źle zaczyna,dobrze ze się kończy. Jestem głęboko przekonana ze dolaczysz do brzusznatych szybciej niż myślisz :*

Carolina na pewno tym razem wyladujesz na porodowece! I zamist pocieszac,to pielęgniarka będzie Ci mówiła jak masz oddychać w czasie porodu :D

8 t.c.

Nietoperek84
Ula maja Cie jeszcze gdzie kluc?? Matulo,nie zazdroszcze Ci takich maratonów...Ale skoro tak ttrzeba i takie są procedury. Dobrze,ze obyło się bez zabiegu!i na pewno nie trzeba będzie do tego wracać i będzie dobrze :*
Kiedy masz kolejny pomiar??Za tydzień,czy dwa?Ale się zdziwia jeśli beta nagle poleci kosmicznie w gore :D Czego Ci życzę kocham z całego serducha!!:D

no....rozmawiałam o tym z pielęgniarką i chyba datego umówiła mnie za 1,5 tyg z nie za 2- żeby zobaczyć czy się udało :whistle: ojj jeszcze kilka dni oj kilka :smile_move:

maucelina
Nietoperek84
Maucelinko i uwierz ze on - organizm dalej wie co robić i Ty nie musisz się o nic martwić. I jak to co!? II :D kochana :)

Nietoperek laleczko ja bym strasznie sie cieszyla z tych II kreseczek gdyby nie to, ze 28 lutego poronilam :( i boje sie, ze ciaza by sie znowu źle rozwinela. zrobilam szybko testy owu i mega slaba ta druga kreska wiec podejrzewam, ze cos nie tak z owu i nie zaskoczy bo pozytywne testy owu z mega druga krecha malam tylko po clostilbegycie.
nietoperek tak jest- dobrze gada!! polac jej :smile_move:

maucelina kochana- ja w 1 ciąże też zaszłam po clo, i tez tak jak ty bez tego zawsze miałam tą 2 krechę słabszą ale nigdy takiej pozytywnej.... po 1 poronieniu zaszłam bez tabletek- owu miałam 20 dnia po poronieniu.....nie wiem czy przez to miałam cp czy jak...teraz to nie ważne....no mykam obiad męzowi robić :36_3_3:

będziemy w tej ciązy!!