Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009

bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AgulaMamula

GATULACJE DLA WIKI:love_pack::love_pack:
Jola witaj w domku, odpoczywaj. całusy dla ciebie i córci
Mama2 trzymam też kciuki oby poszło łatwo:brawo:

No jak widzę kwietniowe bociany robia co mogą, zeby się zmieścić w terminie:36_1_66::36_1_66:...oby dały rade bo dostaną eksmisję z kraju hehe:sofunny:

My z Karolinka dzisiaj idziemy do pediatry, dowiem się ile mała waży i co robić z tymi jej gazami, żeby ją tak nie męczyły:what: W zeszłym tygodniu robiła po 5 kupek, a od dwóch dni robi po jednej albo wcale( tak jak wczoraj). A po piersi to ponoć dzieci załatwiają się co karmienie...:what:
Moja też dużo nie śpi w dzień. Wczoraj na spacerze to godzinę nie spała tylko ,,widoki podziwiała,, w domu to już wogóle nie można nic zrobić bo mała zaśnie na parę minut, a potem ryk... zaczynam sprzątać i zostawiam w początkowej fazie:what:normalnie szok.

Ale z ulewaniem się skończyło odkąd ja karmię tak jak pisałam wyżej:taniec1:i w nocy budzi się co dwie godziny narazie ( tydzień temu co trzy...to pewnie ten skok rozwojowy) i trochę się wysypiam, bo nie muszę w środku nocy walczyć z jej ulewaniem i gazami.:sen:

Ojoj, dzieci sie nam rodza, super!!! Trzymam kciuki za dziewczyny! :)

Kamidianka, ja karmie bebilonem pepti 1. Tak zostalo jeszcze ze szpitala (tam takie mleko defaultowo podaja)

Sluchajcie ja nie chce zapeszac, ale moje Lenor jakos podejrzanie dobrze ostatnio spi. Jak ja klade po karmieniu okolo 22 giej to sie dzis obudzila o 3ciej (!!!) potem troche pomaruszila, ale zasnela i obudzila sie o 6tej a teraz ciagle spi!!!! w zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie wyspac (moj maz chrapie jak zabity), a ja kurcze na kazde jej sapniecie sie budze i czuwam, czy to juz czy jeszcze nie ;)))
Moze faktycznie sa plusy spania w innym pokoju niz Dziecko..?

A Wasze Miniaturki spia z Wami w pokojach?
Tez macie takie czujne sny?

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20090406_-8_My+child+is.png

Czesc kobitki!

Mama2corun powodzenia kochana!!! Trzymamy kciuki za Was!!!

Bajustyna z moja piersia chyba juz lepiej, nie ma zaczerwienienia, nie leje sie juz ropa, a i bolesnosc tej piersi znacznie mniejsza, wiec stan zapalny chyba ustapil. W czwartek ide do kliniki piersi na kontrole, ale jestem dobrej mysli. W piatek zmienili mi antybiotyk - zbadali wycinek, ktory wyjeli z piersi i stwierdzili, ze ten antybiotyk bedzie najlepszy na bakterie, ktora mnie zaatakowala - poprzedni podali mi tylko doraznie, zeby stan zapalny sie nie rozwijal. Tak wiec na nowym antybiotyku bede przez dwa tygodnie:(

Wczoraj byla u mnie Helth Visitor - Hania wazy 3290! Jest zdrowa, rozwija sie prawidlowo a poniewaz nie pamietam czy miala zbadany sluch w szpitalu (a i w zadnym dokumencie nie ma o tym zapisu), to zostane umowiona na takie badanie. Wole zeby miala zrobione dwa razy niz wcale...
Opisalam tej pielegniarce tez objawy Hani (stekanie, marudzenie, kulenie nozek) powiedziala, ze sa to klasyczne objawy kolki niemowlecej:((( Potrzeba czasu zeby to ustapilo, kazaa nie jesc fasoli, grochu, kukurydzy itp. oraz nie pic gazowanego i sokow.
Przyznam szczerze, ze mam juz troche dosyc tej kolki...

Agnieszko baaaardzo Ci dziekuje za propozycje, kochana jestes, ale nie bede Cie fatygowac, znalazlam tutaj cos na kolki (jest od urodzenia dziecka - tez moge komus podeslac jezeli wyrazi chec!!!) sprawdzamy narazie jego dzialanie. W nocy jest w miare ok, nad ranem, niestety, nawet to nie dziala:(((((
Ale jestem dobrej mysli...

Malinko Hania ze wzgledu na nasze warunki lokalowe spi w jednym pokoju z nami, ale chyba nawet gdybym miala wieksze mieszkanie, to i tak na poczatku chcialabym miec ja przy sobie. Z tym czuwaniem, to chyba normalne u kazdej mamy:)))) Podejzewam, ze gdyby Lenka byla w osobnym pokoju nasluchiwalabys przez sciany, lub stalabys nad Nia jak tylko by zastekala;))))

sylwia77
Pisalam jedna dwie strony wczesniej, dodalam fotki ze spaceru, tam jest chusta :)
A Dziewczyny sa po prostu mile, wygladam jak snieta i wkur.. ryba. Raz, nie spalam w noicy, dwa poklocilam sie z A.
Wlasnie jak Wasze relacje z facetami po urodzeniu dzieci?
Bo u mnie jakos srednio.
Srednio srednio, ech :(
Oby to minelo.

Sylwia ja Cie prosze nie badz taka skromna!!!! Naprawde wygladasz swietnie!!! Ja sie nie podlizuje:)))) Pisze tylko to, co widze!!!!!

Gość AgulaMamula

Malinka ja jak urodziłam synka to on od skończenia dwóch m-cy spał w swoim pokoju a ja przy sobie miałam elektroniczną nianię. Karmiłam gobutelką, więc jedno wstawanie było w nocy i to dopiero jak mały dawał konkretnie znać.Wysypialam się i nie słyszałam jego postekiwań. Teraz Karolinka śpi w naszym pokoju, gdyż nie mam dodatkowego wolnego pomieszczenia hehe. Nie dam jej przecież do pokuju synka,bo biedak się nie wyśpi. jednak jak tylko zacznie przesypiać noce( boże kiedy to bedzie:what:) wyląduje w pokoju brata.Podejrzewam, że nie szybko bo karmię ją piersią...Ale muszę przyznać, że w nocy to zasypiam ekspresowo i byle jej wzdychanie mnie nie budzi:sen: nawet wstawanie M do małej mnie nie budzi...to są właśnie uroki przemęczenia.

witajcie mamuski w piekny sloneczny dzionek :) :36_3_3: wiki srdeczne gratulacje Jola witaj w domku duzo duzo zdrowka zycze nic sie nie przejmuj wszystko bedzie dobrze Malinkamoja mala tez znami spi ze wzgledu na to ze mamy male mieszkanko ale na poczatku tez sie budziala jak tylko mala cos stekla :D Sylwia super wygladasz super zdjecia.Moj porod tez byl wywolywany dostalam jakis zel o 9:30 rano zaczely sie male skurcze a rozwarcia zero wody mi odeszly dopiero o 21:30 i to dopiero po malym spacerku po korytarzu i dopiero wtedy zaczely sie regularne skurcze napierw co 10 min a potem to juz nie bylo przerwy miedzy nimi hehe i tak az do godziny 3 rano gdzie postanowili robic cesarke bo bylo tylko 4 cm :/ zreszta dobrze ze zrobili bo malej zaczelo tetno spadac a pozniej jak sie okazalo to i nawet byla lekko pepowinka okrecona

Malinka moja Nika spi z nami w lozku!!!!!!!! Tylko z zaleznosci kto do niej wstaje to albo spi po stronie M albbo obok mnie. Jak zacznie Buzej przesypiac to j przeloze do lozeczka. Ona sie taka malenka urodzila ze jakos wolalam ja miec przy sobie i wszystkie jej odglosy nasluchiwac:Szok:
Krzys tez na poczatku ze mna w lozku spal bo mimo ze na butli to jadl co 2godz. potem go z dnia na dzien do lozeczka przelozylam jak sie te godziny karmienia wydluzyly:Oczko:

Ciekawe jak tam Happy:Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/41ec268854.pnghttp://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/201106123809.jpg
http://www.suwaczek.pl/cache/4a7b5ffe5d.png
www.sunriseband.pl

Witajcie!

Mama2 oby się rozwinęło na dobre i żebyś już za chwilę była z dzidzią przy boku :)

Właśnie, co z happy?

U mnie z ulewaniem nie ma takiego problemu, za to z gazami i kolkami tak. Dzisiaj cały ranek mała była markotna, chociaż nie była to regularna kolka, bo wtedy to nic nie pomaga, a ona się robi purpurowa :(( Najgorsze, że nie ma jakiegoś naprawdę pewnego i bezpiecznego sposobu na tę dolegliwość. Moja znajoma mówiła, że jej synek cierpiał na kolki aż do 6-ciu miesięcy. Przeraziłam się, ze to może tak długo trwać, bo zwykle mówi się, ze objawy ustępują ok. 3-4 miesiąca. No i myślałam, ze dzieci karmione piersią nie mają kolek, ale chyba to nieprawda.

Już się nie mogę doczekać spaceru z małą. nasza położna zaleciła wyjście z domu dopiero po 3 tygodniach. Czytałam, że u Was już po kilku dniach, ech, co położna, to co innego mówi. A jak tam pępuszki u Waszych maluchów. Mojej Lence całkiem już się prawie wygoił. Za chwilę będzie miała taki jak ja hehe.

Malinka dziękuję za linka do klubu mam karmiących butlą, z chęcią przystąpię :D

Aga dobrze, że z Twoją piersią coraz lepiej :)

miłego dnia dziewczynki

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Gość kwiatuszek9876

Agulamamula dziecka jak jest na piersi to może nawet tydzień nie robić kupki więc się nie martw .
Kamidianka przeciesz jak jest ładnie i ciepło to możesz wyjśc dziecku nic nie bedzie ono jest zabudowane i nawet nie poczuje wiatru , ja moją urodziłam w grudniu i już po 2,5 tyg bylam na spacerze .

mama2 szybkiego rozwiązania :) Nie męcz się kochana!!!

Jola a co u Was? Powiedz mi jak się czuję malutka? Czy karmisz piersią?

Dziewczyny czy Wy też macie kłopot z ubieraniem maluszków na dwór? Ja dzisiaj nie wiedziałam za bardzo jak mam ubrać mała bo na dworze ponad 20 stopni. Ubrałąm ją w body i taką bluzę z misia i przykryłam do połowy a i oczywiście śpioszki :) A jaką czapeczkę zakładacie?

Sylwia tak jak piszą dziewczyny wyglądasz super :)

Ja byłąm dzisiaj w CCC i kupiłam sobie buciki no i moja jak zobaczyła dla siebie takie sliczne różowe buciki tak mi w histerię wpadła, ze ona chce i koniec. Kupiłam jej bo w sumie nie ma takich do spódniczki. Nie wiem jak będą sie sprawować te buty bo nigdy nie kupowałam dla małej w CCC tylko zawsze w Bartku.

Dziewczyny my możemy jeść jagody??? Bo odmroziłam jagódki i mam zamiar zrobić z makaronem ale tak sie zastanawiam czy matki karmiące mogą??? hmmm

Witajcie po dlugiej przerwie..ale nieststy kolki Viktorii zajely praktycznie caly wolny czas :(
Meczymy sie z kolkami od 14 dnia zycia. Juz 2 tygodnie za nami ale jeszcze wiecejprzed nami:o_master:
Nic nie pomaga a probujemy wszystkiego:
-dieta- nie jem prawie nic hihi
-kropelki z bakteriami 1x dziennie
-kropelki na rozbicie gazow przed kazdym karmieniem piersia
-kropelki z kopru wloskiego 2xdziennie
-poduszeczka podgrzewana w mikro na brzuszku 2xdziennie
-masaz brzuszka 2-3xdziennie
-kupilismy specjalne nosidelko z Babybjörn - tez niebardzo
-suszarka,odkurzacz nie pomaga
Jedynie co uspakaja moje malenstwo to jazda samochodem . Moj mezus kochany czasami w srodku nocy do autka z gwiazdeczka ida i okolice zjezdzaja
Ale my chyba mamy wyjatkowo zlosliwa kolke:leeee:
Mam nadzieje ,ze ustapi w 3-4 miesiacu.

Viki spi ze mna w lozeczku- Tu w Szwecji wrecz zalecaja do 1miesiaca spac z dzieciatkami.

Na spacer juz po 5u dniach pobieglam tzn polozna nas pogonila. Tu jest teoria nastepujaca: szkrabulek gdy przychodzi na swiat przechodzi ogromna droge , zmienia caly swiat - wodny na powietrzny i wt ym nowym swiecie sa same nowe bakterie a jest ich ogrom. To byl dopiero szok dla babelkow naszych. Wyjscie na spacerek nawet w 3cim dniu po porodzie to w porownaniu do tego co przechodzi dzidzia w trakcie porodu to nic.
Wiec po uslyszeniu takiej teori i zmysla o tym jak bardzo ja i moj maz potrzebujemy sloneczka pobieglismy na spacerek z usmiechnieta minka:16_2_27:

pozdrawiamy i gratulujemy wszystkim mamusiom

http://moje.glitery.pl/obrazki/203/45/1-VICTORIA-8549.jpg

http://victoria-veronica.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png

http://s2.pierwszezabki.pl/019/0191459a0.png?5706