Skocz do zawartości
Forum

Domowy chlebek


Rekomendowane odpowiedzi

Ze sprawdzonych to tylko taki:

* 6 szklanek maki
* 2 szklanki otrebow pszennych
* 2 lyzeczki soli
* 4 szklanki letniej wody
* kostka drozdzy
* 2 łyzeczki cukru

Drozdze pokruszyc i wymieszac z cukrem i 4 lyzkami wody. Odstawic. W misce mieszamy make, sol i otreby.Dodajemy wode.Mieszamy az powstanie ciasto.Dodajemy rozczyn i mieszamy.Wlewamy do natluszczonych keksowek ( mozna dodac troche slonecznika lub sezamu ).Wkladamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzine od chwili gdy temp osiagnie 200 stopni.

Z takiej porcji wychodza 2 keksowki o dlugosci ok 30 cm

Szczęsliwa mama

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...