Skocz do zawartości
Forum

Krem ze szpinaku z tymiankiem


Rekomendowane odpowiedzi

Ilość dla 4 osób.* Składniki: 50 dag szpinaku, pół cebuli, 1 ziemniak, 2 szklanki wywaru z warzyw, 1 żółtko, sok z ćwiartki cytryny, 1/4 szklanki śmietany, 3 łyżki masła, 2-3 łyżki tartego sera, sól, czosnek suszony w płatkach, gałka muszkatołowa mielona, pieprz biały mielony, tymianek KAMIS.Sposób przygotowania:Szpinak dokładnie myjemy, usuwamy ogonki. Dusimy do miękkości we własnym sosie. Masło rozpuszczamy w rondelku. Wrzucamy pół posiekanej cebuli i łyżeczkę czosnku w płatkach. Smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...