Skocz do zawartości
Forum

Grill


kat_ja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patusia23

Małgosia
andzia
My bedziemy otwierac sezon w sobote, mam nadzieje, ze pogoda dopisze.
Ostatni hit sałatkowy , moze znacie:

2 rosoły z kury Amino, jeden łągodny, drugi pikantny
kilka pomidowrów
ogórek zielony+kiszony
1 łyżka majonezu

Pomidory i ogórki pokroić w kostkę, pokruszyć makaron z zupek, poczekać, aż zmięknie, dodać zupkowe przyprawy i majonez, wymieszac.
Pycha, super pasuje do grilla.

brzmi niesamowicie ;)

zgadzam się,że brzmi smakowicie,trzeba będzie wypróbować ::):

Odnośnik do komentarza

Ja z grilla preferuje karkowkę w marynacie klasycznej (czyli oliwa + przyprawa do karkowki, taka w czerwonym opakowaniu) i szaszłyki.
Do szaszłykow uzywam poledwicy wieprzowej,
filetow z udek kurczaka (w ostatecznosci moze byc tez piers),
bekonu (cienkie plasterki),
cukini
papryki kolorowej
cebuli

Mieska marynują sie najlepiej przez noc w oleju i przyprawach - wieprzowina najczesciej we wlasnej mieszance, z papryki slodkiej, pieprzu, czosnku granulowanego etc, kurczak w przyprawie do kurczaka.
a potem nadziewam na przemian - z bekonu robie taka wstazeczke ktorą przeplatam co 2 kawalek innych skladnikow.

Do grilla najbardziej lubimy swieza bagietke (z maselkiem czosnkowym wlasnej sroboty - mniam!) albo grillowany chlebek i ogorki malosolne, ewentualnie salatke grecką.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1r91dvis5v.png
http://www.freeblinkiesarena.com/Library/family/mommy/default/my_twins1.gif

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...