Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

mosiu niestety zdjęcia nie mam

Zaraz dam kolejne przepisy

Kurczak a la saltimbocca

Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 8 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
• 1/2 kg filetów kurczaka
• 20 świeżych listków szałwii
• 5 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
• 3 łyżki oleju
• 5 łyżek wina deserowego marsala
• mąka do obtaczania
• sól, pieprz
Etapy przygotowania
Piersi kurczaka pokroić na 20 cieniutkich plasterków, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące.
Szałwię umyć i osączyć. Każdy plaster szynki pokroić na 4 części. Na każdym kawałku szynki położyć sznycelek i listek szałwii. Zwinąć i zapiąć wykałaczką.
W woku podgrzać olej, włożyć roladki i polać marsalą. Wok przykryć i smażyć 5– minut.

Galaretka z truskawkami

Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Składniki
• 2 opakowania galaretki cytrynowej lub pomarańczowej z cukrem
• opakowanie mrożonki Truskawki
• 25 dag mandarynek
Etapy przygotowania
Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, obrać z białych błonek.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, licząc po 400 ml na każdą galaretkę. Przestudzić.
Mrożone truskawki i mandarynki włożyć do szklaneczek lub miseczek, zalać galaretką. Odstawić, aż galaretka stężeje.

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Żaneta22
hej dziewczeta jak tam ??
ja cos przybita jestem :(

Cześć Żanetko ja też jestem ::): co prawda na chwilkę, bo zaraz muszę iść do wyra, bo jutro muszę wstać o 6 ::(: Co się stało kochana?
Mosia Twoja sowa wymiata :D skąd taką masz? :D

przekazuję relację na żywo od Żanety cytuje " WSZYSTKO MNIE WKURZA, MAM WSZYSTKIEGO DOŚĆ, Wczorajsza wizyta z kolezanka w Ciąży, a dziś chrzciny w kościele "

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Mosia dziękuję ::):
Ja się dobiłam dzisiaj jak poszłam do kościoła, ponieważ nie chciało nam się jechać na mszę na 13 to pojechaliśmy na 11:30, czyli na mszę dla dzieci i w całym kościele było pełno małych dziciołków... Tak mi się płakać chciało jak je obserwowałam...
Co do spotkań z kobietami w ciąży, to mam kilka koleżanek, które są w ciąży, albo mają niedawno urodzone dzieci, nie mniej jednak, staram się z Nimi nie spotykać, bo widok kobiety ciężarnej, albo małych dzieci doprowadza mnie do łez...