Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Olimpijka

Aha
mkarasowksa-quinny zapp sie nie rozklada ale jego holenderski kolega tak :) nazywa sie "spider" :)

Jeżeli chodzi o mutsy spider, to jest do d***, odkupiłam od koleżanki używkę za 90zł, fakt, jest lekki, ale nie dla małego dziecka, jak nasze są, niewygodny. Dla takich w wieku 3 lat jest spoko, Kacper kilka razy w nim jechał, bo Kajtek niecierpi w wózku, zwłaszcza w tym.
Raz, że siedzenie nieusztywniane (niby delikatna dykta w środku, ale ma takie ramki - rurki i na tym trzyma się oparcie), ta ramki są wysoko i Kajtkowi odbijają głowę, jak sie oprze. Siedzisko szerokie, ale to jedyny plus, jest krótkie, nóżki spadają z podnóżka, jest płytkie, boki liche, niebezpiecznie i niewygodnie dziecku mimo pasów (chyba na słonia, albo 2,5 latka w wielkim kombinezonie) lata, mój na boki się prezechyla.nie ma pałąka, to niedobrze, bo jak pisałam pasy mimo zmniejszenia są sporo za szerokie) Oparcie się rozkłada do półleżacego. Ja się będę tego wózka pozbywała, nie sprawdził mi się.

Kuba (4.07.2000), Kacperek (18.07.2004), Kajtuś (6.08.2007),Ania (20.10.2010)

Gość Olimpijka

Dominika
Olimpijka

Aha
mkarasowksa-quinny zapp sie nie rozklada ale jego holenderski kolega tak :) nazywa sie "spider" :)

Jeżeli chodzi o mutsy spider, to jest do d***, odkupiłam od koleżanki używkę za 90zł, fakt, jest lekki, ale nie dla małego dziecka, jak nasze są, niewygodny. Dla takich w wieku 3 lat jest spoko, Kacper kilka razy w nim jechał, bo Kajtek niecierpi w wózku, zwłaszcza w tym.
Raz, że siedzenie nieusztywniane (niby delikatna dykta w środku, ale ma takie ramki - rurki i na tym trzyma się oparcie), ta ramki są wysoko i Kajtkowi odbijają głowę, jak sie oprze. Siedzisko szerokie, ale to jedyny plus, jest krótkie, nóżki spadają z podnóżka, jest płytkie, boki liche, niebezpiecznie i niewygodnie dziecku mimo pasów (chyba na słonia, albo 2,5 latka w wielkim kombinezonie) lata, mój na boki się prezechyla.nie ma pałąka, to niedobrze, bo jak pisałam pasy mimo zmniejszenia są sporo za szerokie) Oparcie się rozkłada do półleżacego. Ja się będę tego wózka pozbywała, nie sprawdził mi się.

Taki masz??? bo o tym mowa Titanium Baby Spider PROMOCJA TYLKO 100szt (371952391) - Aukcje internetowe Allegro

Gaju serdeczności

przeczytalam, wybaczcie jesli odpisujac o kims zapomne
Mineralko brawo Mamo!
Nefretete pamietam i tesknie!! i chce sie z Wami jakos zobaczyc
Moniq Szymi jest wszedzie, dzis spal dwa razy po 20 minut, tyle dobrego ze w fajny kontrolowany sposob pada ze stania na pupe
Justyna sił
VeAnn dzieki za link, zajrze
mkarasowska ja jestem naprawde ostrozna Mama ale Ula w ub roku (moze ktos pamieta) zaliczyla nagle na moich oczach bliskie spotkanie z parapetem :( mialam wyrzuty a potem nasluchalam sie starszej doswiadczonej Pani ze niekiedy trzymane za reke dziecko tez sie nie ustrzeze czegos. Co oczywiscie nie zwalnia nas od czuwania
w ogóle ją to nie zniechęciło:Męki:
Inka spoznione zyczonka dla K
Mada pisz Kochana co sie dzieje

Za mna ciezkie dwa dni, urlop B (czw-pt) ale musial nagle oddac wiele tekstow wiec noc ze srody na czw przesiedzial do 5.30, potem od 8 pisal z przerwa na pojscie z Ula na teatrzyk do przedszkola i wieczorem do TV, i dzis wstal od lapka przed 13 - zaczal urlop :( Padam na nos.

mkarasowska
DZIEN DOBRY :Oczko:

Osiatnio nie mam na nic czasu kolezanki mnie nawiedzaja, ja bylam u mamy (moja mam mieszka odemnie jakies 40km wiec jak do niej pojechalam to siedzialam u niej caly dzien) i wogle.. A wczoraj byla u mnie kolezanka z roczna coreczka i wiecie co??? jeszcze ostatnio jak sie z nia widzilam to Maja(corka kolezanki) zabierala mojemu Michalkowi zabawki a on jak ta sierotka sie patrzyl a teraz to sie zmienilo i Michal wyrywa wszystko Majce a ona sie patrzy jak sierotka. Wydaje mi sie ze to dlatego ze roczne dziecko troche zatrzymuje sie i juz tak szybko sie nie roziwja i moj Michal ja goni... ale byc moze sie myle. Chcialam nauczyc go ze ma sie dzieclic z Maja zabawkami i on ma jedna a ona inna ale slyszalam ze zanim dziecko skonczy dwa lata nie jest w stanie tego zrozumiec, czy moze wy wiecie cos na ten temat? A wogole to lubie ta kolezanke ktora u mnie wczoraj byla ale powiem nieskromnie ze wczoraj bylam z siebie zadowolona bo moj Michas idzie sam do swojego pokoju bawi sie zabawkami, rozumie jak mowie do niego "nie wolno, choc, idziemy, daj" a Maja ktora ma rok czasu nie rozumie i sie wcale nie slucha i nie umie zajac sie zabawkami (no maksymalnie pare sekund a michal umie kilka minut).

Mkarasowska super takie powody do dumy, po Twoim poscie zajrzalam do Języka dwulatka by przypomnieć sobie kiedy co i jak. Dziecko piętnastomiesięczne zaczyna pojmować ideę pożyczania zabawki, jeśli oczywiście wspomaga to osoba dorosła. I ogólnie przyjmuje się że właśnie do około dwóch lat - jak pisałaś - dziecko traktuje siebie jako ośrodek świata, w którym wszystko jego dotyczy i do niego należy. Jeśli lubisz czytać o takich rzeczach to polecam Język dwulatka Tracy Hogg (autorki Języka niemowląt)

jejku co za dzien...Maja wisiala na mojej nogawce przez cały czas....mam dosc....za chwile mamy kolejnych gosci:)....ale to juz po domowemu-moi rodzice:)

Jutro robie dzien lenia(i oby Maja dała)-nie ma innej opcji:)
Ann-dziekuje-nie sa spóznionebo to dzis K ma urodziny :)
Mada-jejku co sie stało kochana??mam nadzieje ze juz lepiej...a co do niani-to tak jak pisałas chyba i cos wisiało w powietrzu...głowa do góry!!!
Justys-oby nocka przelciala szybko i spokojnie
dobrej nocy wszystkim!!

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

Młoda padła mi już o 19:30 ale nie ma się co dziwić skoro przez cały dzień spała raz raptem z 20 minut:Męki:
Skąd te dzieciaki mają tyle energii:Nauka:

JUSTYNA Oby noc była spokojna:Całus:
A ja wózeczek mam ten Titanium Baby Spider Prasolka do wĂłzka GRATIS!!!! (366682752) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla kaĹźdego. ( ten sam sprzedawca i ten sam wózek )
INKA Życzę aby jutrzejszy dzień lenia doszedł do skutku:Całus:
ANN Nie zazdroszczę B takiego urlopu:Nauka:
Mam nadzieję że jednak i ty i on wypoczniecie chociaż trochę:Całus:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

ja to nie wiem ale albo pogoda albo piątek 13 są powodem szaleństwa naszych dzieci - bo u nas niestety dzień też taki że tylko o nim zapomnieć - padam już poprostu - moje dziecko mnie wykończyło...

dla Gaji sto buziaków w stopki i 200 w czółko - niech rośnie zdrowo i wesoło

Inka serdeczności dla K.

wiecie co tak w ogóle to zaczyna się i u nas bieganie - Jaś po łóżeczku śmiga że ciężko oczkami za nim nadążyć - i pomału też przy łóżku zaczyna się przemieszczać - jak tak dalej pójdzie to kwestia paru dni i nie obce będą mu ściany - no a raczkowania jak nie było tak nie ma - i strasznie się to moje dziecko oburza na mnie jak usiłuję go nauczyć - wygląda więc na to że jednak obejdzie się bez tego etapu - zwłaszcza że Jaś już sam siada i wstaje przy meblach a jak leci to ląduje raczej na pupie - więc te raczki chyba mu się nie przydadzą ...

Mada - pisz co się dzieje - co ta opiekunka znowu nabroiła ??? a zwolnienie jej już od jakiegoś czasu wisiało na włosku więc... głowa do góry kochana...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73mq7jshre.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j4vsm7c39.png

http://www.suwaczki.com/tickers/oxp71zajtmx0mb6v.png

Gość Olimpijka

Jestem i ja i niestety ale w nie najlepszej formie :( zaatakowały mnie drzwi i malo co nie upuscilam Olimpii........ tak mnie walnęły w łokiec ze z bolu myslalam ze sie pos....m :(

ide popatrzec w tv i poprzytulac A:)

Mada- o co chodzi??

Agnieszka31

czyli bebilon jest slodkim mlekiem???????, kupilam Ali NAN i chyba to byl blad,

niestety nie, jest raczej niesmaczne, nan przy bebilonie to pysznosci :)

sorry dziewczyny, ze nie odpisuje, ale od 19:00 naprawdę poczułam co znaczy piątek trzynastego... masakra :(
dawno nie miałam takiego doła jak dzisiaj po tym feralnym popłudniu :Płacz: nikt nie umarl ani nikt nie choruje, ale doła mam rownie mocnego :(

fajnie, ze jestecie :) :Całus: sorry, ze sie tak uzalam, ale poprostu musialam...

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi