Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Olimpijka

mineralka
Lokatka - gratki dla kuzynki - ja odkąd mam Jasia to wariuje ze szczęścia jak się nowe dzieci rodzą :D

Ann - nie mam pojęcia co to - mam nadzieje że nie nadwrażliwość na jakiś skłądnik - narazie trzymamy się od lekarzy zdaleka już mamy dość biegania do nich - jak zdrówko pozwoli to w połowie czerwca pójdziemy do naszej pani doktor na wizyte kontrolną , ona wtedy wróci z macierzyńskiego to mam nadzieje rozwieje wszystkie wątpliwości

a słuchajcie jeszcze jedno - Jaśko ma na skórze takie plamki szorstkie prawie niewidoczne gołym okiem lekko pomarańczowe wielkości około 1 cm - ma je na nogach i rączkach - nie wiecie co to może być ???[/QUOTE]

skaza bialkowa wg mojej ekspertyzy heheh bo kolezanki dziecko ma takie plamki i wg lekarzy jest to delikatny brak toleracji bialka krowiego lub laktozy :)

Gość Olimpijka

mineralka
no cośty Olimpijko nie dobijaj mnie do reszty - jaka skaza białkowa :D - Boże uchowaj - Jaśko wcina Mleko krowie w budyniach i w kaszkach i nigdy się nic niedziało to chyba by teraz niewyłaziło nie ?

oj moja droga wlasnie tak jest ze to co zawsze nie uczulało nagla zaczyna ......ogranicz (ale nie eliminuj boo dzeicko nabiera tolerancji ) mleko krowie i zobaczysz czy sie poprawia :)

Gość Olimpijka

Ann
Olimpijka nie żaliłaś sie, ale widze jest juz plan B :Oczko:
Mineralka pojęcia nie mam, a coś nowego jadł? coś nowego kontaktowo mogło uczulić? Odpukać zupełnie nie mam wiedzy odnośnie tzw. wysypek

plany awaryjne zawsze mam pod reką....cokolwiek roboąc czy zalatwiaJac :)

Sorki za literowki ale moje dziecko skutecznie mi pomaga w popelnianiu bledow w pisowni

Gość Olimpijka

mineralka
ale on to ma już chyba z miesiąc tylko tak jakby przybywa - qrcze poczytam później bo mnie M. wygania ide prasować papa

a od kiedy mu budyn podajesz na krowim mleku???

nie chce Cie dobijac ani nic z tych rzeczy ale tak wlasnie na ciele wyglada skaza bialkowa...mimo ze moja oli nie ma to sąsiadki dziecko i owszem....to łagodna jej forma :)

Olimpijka
mineralka
ale on to ma już chyba z miesiąc tylko tak jakby przybywa - qrcze poczytam później bo mnie M. wygania ide prasować papa

a od kiedy mu budyn podajesz na krowim mleku???

nie chce Cie dobijac ani nic z tych rzeczy ale tak wlasnie na ciele wyglada skaza bialkowa...mimo ze moja oli nie ma to sąsiadki dziecko i owszem....to łagodna jej forma :)

Minerakla mysle ze Olimpijka ma racje albo moze podajesz Jasiowi za duzo mleka rowiego i jest przebialkowany??? To co piszesz to prawdopodobnie sa liszajki/liszaje ale nie mam 100% pewnosci(moj Michaś ma skaze bialkowa ale mimo to i tak mysle ze nie znam sie na tym tak dobrze jak powinnmam a to dlatego ze licze ze skaza mu minie), moze jest na cos uczulony?

http://ticker.7910.org/an1cA6D0g410010MTI1OTcyNmR8MTc3NjY1NWRhfE1pY2hhbGVrIG1h.gif

Gość Olimpijka

mkarasowksa no wlasnie twoej dziecei ma skaze i nie am takich plamek??? bo znajomej dzieciatka ma na barkach i kolo lokci ale niewidoczne tylko szorstkie i leciutko pomaranczowe :) a z buzi juz jej skaza zeszla...nabrala tolerancji ale pilnuje zeby nie podawac za duzo bialka
jak jogurcik to raz dziennie, posilki ze sloiczka bez mleka itp.....a pamietam jak jeszcze to dziecko przez skaze mialo rany i strupy na calym ciele :(

Gość Olimpijka

mkarasowska
Mam pytanie jak juz wyjdzie dziecku zabek to ile trwa zanim on caly do konca sie pokaze? bo Michaśce w poniedzialek wyszedl i nie dosc ze jest taki "chropowaty" to jest nadal bardzo niski :Niespodzianka:

z moich obserwacji---. olimpii wyszly jedynki tzn przebily sie 8 marca i mam wrazenie ze nadal ine sa pelnych rozmiarow mimo ze juz maja kilka milimetrow i nie sa "chropowate". te kilka milimetrow to jakies 3,4

Olimpijka
mkarasowksa no wlasnie twoej dziecei ma skaze i nie am takich plamek??? bo znajomej dzieciatka ma na barkach i kolo lokci ale niewidoczne tylko szorstkie i leciutko pomaranczowe :) a z buzi juz jej skaza zeszla...nabrala tolerancji ale pilnuje zeby nie podawac za duzo bialka
jak jogurcik to raz dziennie, posilki ze sloiczka bez mleka itp.....a pamietam jak jeszcze to dziecko przez skaze mialo rany i strupy na calym ciele :(

Olimpijka no wlasnie Michal raz ma takie plami raz nie ma, teraz obecnie ma ale on ma je wszedzie na dogach, brzuchu, plecach, raczkach tzn. (nie wiem jak to napisac) chodzi mi o to ze np na kawalku nogi ma ale nie na calej nodze (przepraszam jestem zmeczona i ciezko mi mysli zebrac):Spoko::Spoko::Spoko:

http://ticker.7910.org/an1cA6D0g410010MTI1OTcyNmR8MTc3NjY1NWRhfE1pY2hhbGVrIG1h.gif

mkarasowska mojemu jak wyszly zabki to tez nie cale tylko maly fragmencik i zwolnily. Teraz wychodza mu na az dwie gorne jedynki i dwie dwojki - masakra tak na raz.

minerlka z zalozenia mielismy weekend spedzac w domu. Ja musze chatke przygotowac bo w poniedzialek niania przychodzi a mama chce w niedziele zrobic spore zakupy (typu pralka...), wiec musielismy sie szybciej zebrac.

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

Gość Olimpijka

madalenka
mkarasowska mojemu jak wyszly zabki to tez nie cale tylko maly fragmencik i zwolnily. Teraz wychodza mu na az dwie gorne jedynki i dwie dwojki - masakra tak na raz.

minerlka z zalozenia mielismy weekend spedzac w domu. Ja musze chatke przygotowac bo w poniedzialek niania przychodzi a mama chce w niedziele zrobic spore zakupy (typu pralka...), wiec musielismy sie szybciej zebrac.

udanego nianiowego debiutu w takim razie :)

Gość Olimpijka

mkarasowska
Kupilam pierwszy raz dzisiaj Michalkowi chrupki kukurydziane i co on z nimi robil??? :Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech: nie chcial ich jesc tylko je kruszyl :) wiec maz zjadl kilka zeby go zachecic zeby sprobowal bo czesto jak my cos jemy to on tez chce ale tym razem nie chcial :) nic na sile :) fajne te nasze dzieci ;)

:sofunny: oliska pochlania je w tempie expresowym co i nas przyprawia o smiech :) a z drugiej strony nie bedziesz miala wszystkiego poki co uklejonego chrupkami.............

Olimpijka
mkarasowska
Kupilam pierwszy raz dzisiaj Michalkowi chrupki kukurydziane i co on z nimi robil??? :Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech: nie chcial ich jesc tylko je kruszyl :) wiec maz zjadl kilka zeby go zachecic zeby sprobowal bo czesto jak my cos jemy to on tez chce ale tym razem nie chcial :) nic na sile :) fajne te nasze dzieci ;)

:sofunny: oliska pochlania je w tempie expresowym co i nas przyprawia o smiech :) a z drugiej strony nie bedziesz miala wszystkiego poki co uklejonego chrupkami.............

Olimpijka te nasze dzieciaki sa superowe... racja poki co nie mam problemu z uklekonymi zabawkami, ciuchami itp. :Śmiech::Śmiech: Michal wygladal jakby bal sie wlozyc chrupka do buzi :Śmiech: